Sirup od jeruzalemske artičoke: koristi i štete divnog napitka – wiresummit.org

Korist i šteta sirupa od artičoke Jeruzalemska artičoka je višegodišnja gomoljasta biljka, u narodu poznata kao “zemljana kruška” ili “lukovica”. Sirup od jeruzalemske artičoke, čije koristi i štete iznenađuju ljude koji su saznali nešto više o tome, našao se dostojan uporabe u kuhanju i tradicionalnoj medicini.

Značajke jedinstvenog korijena

Gomolji jeruzalemske artičoke Jedno od najvažnijih svojstava korijena sunca je njegova ekološka vrijednost. Ne nakuplja, poput drugih biljaka, teške metale, pesticide, nitrate i druge štetne tvari. Kemijski sastav gomolja gotovo je sličan krumpiru, ali je nutritivno superiorniji od mnogih povrća, uključujući repu..

Sirup od artičoke daje hrani slatki okus, ali mogu ga konzumirati osobe s dijabetesom.

Cijene ga i oni koji se iz nekog razloga moraju pridržavati dijete..

Korisna svojstva prirodnog sirupa od artičoke

korisna svojstva sirupa od artičokeJeruzalemska artičoka vodeća je među biljkama po sadržaju fruktana koji ne reduciraju polisaharide koji se po svom djelovanju razlikuju od fruktoze i glukoze. Nasuprot tome, sadržaj ovog polimera u drugim biljkama je beznačajan..

Sirup od artičoke ima mnoga korisna svojstva i smatra se:

  • biološki aktivna zamjena za šećer – posebno vrijedna za osobe koje pate od pankreatogenog dijabetesa;
  • sredstvo za jačanje – jer pomaže u povećanju performansi tijekom velikih fizičkih napora i intenzivnih intelektualnih aktivnosti;
  • sredstvo koje stabilizira krvni tlak – biološki aktivne tvari sadržane u biljci potiču srce i normaliziraju kolesterol i krvni tlak.

Sirup od artičoke koristi se za poboljšanje metabolizma, uklanjanje otrova nakupljenih u jetri te u slučaju disbioze.

Žene cijene kvalitetu sirupa jer pomaže u mršavljenju. Detoksikacija tijela koje proizvodi također je učinkovita, izazivajući osjećaj lakoće i pozitivno utječući na stanje kože. Sirup od artičoke čije dobrote i štete proučavaju mnogi stručnjaci, a i muškarci pridaju veliku važnost. Oni, uporaba sirupa, omogućuje vam održavanje potencije do starosti, smanjuje rizik od razvoja adenoma.

Dodavanje prirodnog sirupa dječjim obrocima i dohrani može povećati imunitet, međutim potrebno je konzultirati se s liječnikom jer su moguće kontraindikacije.

Sirup od artičoke, koristi i štete pri redovitoj upotrebi

Sirup od artičoke donosi maksimalne koristi tijelu samo ako je prirodan. Sadržaj vlakana u korijenu ne smije biti manji od 60%. Sastav bi trebao uključivati ​​vodu, kao i malu količinu soka od limuna, koji djeluje kao konzervans. Dodavanje sirupa od jeruzalemske artičoke, čiju su korist i štetu mnogi već cijenili, u hrani ili piću sasvim je opravdano. Zbog povećanog sadržaja željeza smanjuje umor i pospanost kod anemije, čisti tijelo od toksina.

Prilikom uporabe sirupa nisu pronađeni štetni učinci na ljudski organizam. Moguća je samo individualna netolerancija na proizvod. Osim toga, osobe sklone nadutosti trebaju biti oprezne pri upotrebi sirupa ili gomolja u hrani..

Jeruzalemska artičoka, koja je namijenjena proizvodnji sirupa, mora se uzgajati bez upotrebe različitih kemijskih stimulansa..

Učinkovitost takvog sirupa i njegove dobrobiti za ljudsko tijelo veća su od učinkovitosti sirupa od agave, meda, šećerne trske ili američkog kukuruza..

Priprema sirupa od artičoke kod kuće

domaći sirupVisoka koncentracija vitamina, elemenata u tragovima, minerala i drugih korisnih tvari karakteristična je ne samo za sirup kupljen u ljekarni, već i za domaće pripreme.

Postoji mnogo načina za njegovu pripremu, s aditivima i bez njih, ali sljedeće se smatra klasičnim:

  1. Gomolji se temeljito isperu od prljavštine i očiste. Međutim, ne moraju ih guliti jer koža sadrži mnoge korisne tvari. Samljeti mikserom, renderom ili mlinom za meso.oprati gomolje jeruzalemske artičoke
  2. Iscijedite sok kroz dva ili tri sloja gaze, možete koristiti prešu.iscijedite sok od jeruzalemske artičoke
  3. Sok se zagrijava na 60 ° C, drži 10 minuta na najnižoj vatri, a zatim ostavi sa strane da se ohladi.
  4. Tako se dobro ohlađena masa zagrijava najmanje 5 ili 6 puta. Prije posljednje faze vrenja u jednu litru sirupa dodajte sok od jednog limuna.skuhati sok od artičoke

Gotov sirup mora se ocijediti kroz čist i glačan flanel, sipati u sterilizirane staklene posude i hermetički zatvoriti.

Sirup od artičoke za očuvanje mladosti – video