We versieren onze site met kruidachtige hibiscus – wiresummit.org

kruidachtige hibiscus bloeit Kruidachtige hibiscus voor middelste breedtegraden is meer geschikt dan boom- en struiksoorten. Het is vorstbestendig, decoratief dubbele en eenvoudige bloemen zijn veel grote maten. De bloem wordt hybride genoemd, omdat deze werd verkregen als resultaat van selectie, de voorouders waren Noord-Amerikaanse variëteiten.

Hibiscus kruidachtige foto

Kruidachtige hibiscus op het perceel De beste kwaliteit voor gebieden met ijzige winters is de jaarlijkse natuurlijke dood van het terrestrische deel van de plant in de herfst. De voedingsstoffen uit het grondgedeelte worden overgebracht naar de wortel, die zich diep in de grond bevindt en een verdikte scheut is die op knollen lijkt. Zo voorkom je dat de plant bevriest en bedek je de wortelstokken voor de winter. Kruidachtige hibiscus is bestand tegen vorst tot dertig graden. Zie foto’s van hibiscus!

Kruidachtige hibiscus in landschapsontwerpTijdens de zomer creëert de plant struikgewas tot 3 meter hoog met een overvloedige en gevarieerde bloei. Eén bloem kan tot 40 cm in diameter zijn. Als de wortel tijdens de overwintering of in het voorjaar wordt verwond, sterft de plant. Anders verschillen de vereisten voor de verzorging en teelt van kruidenhibiscus niet van andere tuinvormen.

Agrotechniek van hybride hibiscus

Hibiscus zaailingenEen plek voor het planten van bloemen is licht gekozen en beschermd tegen de koude wind. Opgemerkt moet worden dat elke struik bestaat uit verschillende rechtopstaande stammen, waarop extra vertakking wordt gecreëerd door snoeien. Daarom worden de struiken aanvankelijk op een afstand van een meter van elkaar geplant. Het is een prachtige haag en decor voor andere bloemen. De struiken zijn meerjarig, met de vervanging van de bovenste laag van de aarde op één plek kunnen ze vele jaren groeien. De plant houdt van goed doorlatende leem. Verdraagt ​​geen dicht stilstaand grondwater en kalkhoudende grond.

Een plant die in het laagland geplant wordt, wordt in het voorjaar zeker nat. Als de site geen opties laat, moet de landingsplaats worden verhoogd en moet hieronder een drainagesubstraat worden aangebracht.

Volwassen hibiscusplantKruidenhibiscus houdt van:

  • douche door bladeren, maar alleen ‘s ochtends en’ s avonds, wanneer de zon zwak is;
  • met mate water geven, zonder de grond uit te drogen;
  • eens in de twee weken voeren met volledige bemesting rekening houdend met de biologie in elke periode;
  • losraken komt vaak voor, maar is oppervlakkig.

Als aan alle voorwaarden wordt voldaan, zal de bloem lang genieten van een ongekende grootte aan tropische bloemen..

Een plant voorbereiden op overwintering

Zelfs in de tweede helft van de zomer veranderen kalimeststoffen de samenstelling van het sap en beginnen ze de plant voor te bereiden op overwintering. Op dit moment moeten stikstofmeststoffen worden uitgesloten..

Kruidachtige hibiscus snoeien voor de winterMet de eerste herfstvorst stopt de hibiscus met bloeien en begint zich voor te bereiden op de winter. Je kunt het grondgedeelte niet afsnijden, het moet uitdrogen en voedsel aan de wortels geven. Op dit moment worden de planten geharkt, zand wordt aan de grond toegevoegd. Nadat de stengels zijn opgedroogd, worden ze afgesneden. Wanneer stabiele vorst is vastgesteld, wordt losse plantaardige isolatie over de wortels gegoten. Het kan zaagsel, stro, bladeren zijn. De schuilplaats moet los zijn en lucht binnenlaten. Boven de bult is bedekt met een non-woven materiaal en bovenaan is een frame gemaakt met palen om een ​​jute over de top te gooien bij de koudste vorst.

lente ontwaken van kruidenhibiscus in de tuinIn het voorjaar worden de overtollige lagen geleidelijk verwijderd, wordt de heuvel geharkt en wordt een transparante film over de beplanting aangebracht. De plant, gesloten tegen nachtvorst, zal snel scheuten weggooien en er zal een gestage hitte komen. Wanneer jonge scheuten verschijnen, moeten ze worden geknepen zodat de stam vertakt..

Hoe hybride hibiscus te vermeerderen?

Geworteld blad en stengelHet vermeerderen van hibiscus is eenvoudig. Alle stekken wortelen gemakkelijk. Voor reproductie gebruikt:

  • zaden;
  • herfst stekken;
  • lente jonge scheuten.

Het zien van een foto van kruidachtige hibiscus, het planten en verzorgen van een knappe man zal voor een tuinman niet lastig lijken. U kunt de gelukkige eigenaar van de plant om stekken vragen vanaf de herfst, nadat de kleur stopt en totdat de takken afsterven. Dit is de top van de jonge stengels. Ze moeten in water worden gezet, wachten tot er een dikke wortellob verschijnt, ze dan in de winter in kleine kopjes planten en ze in de kamer laten groeien. De in het voorjaar aangeplante struiken bloeien in augustus op hun vaste plek..

Het kweken van kruidachtige hibiscus uit zaden zorgt voor nieuwe vormen van bloemen. Maar zaden ontkiemen na stratificatie. Als je ze in een tuinbed zaait en ze vervolgens laat groeien, bloeien de planten in 3-4 jaar.

HibiscuszaadscheutenPlant hem in de winter in een school, met de lagere verwarming van de aarde, en plant hem later in aparte kopjes. Als de warmte komt, worden de planten op een voorbereide plaats geplant. De bloei van dergelijke planten komt in het tweede jaar. Zaadvermeerdering wordt door veredelaars vaker gebruikt om nieuwe rassen te verkrijgen.

Zaailingen planten in de tuinVoorjaarsreproductie van kruidachtige hibiscus en het verzorgen van stekken is niet bijzonder moeilijk. Gesneden takken voor beworteling moeten in een kas met nat zand worden geplant. Jonge planten worden in de winter afgedekt. De volgende lente wordt hybride hibiscus op een vaste plaats geplant..

Een struik die op een vaste plaats groeit, groeit snel en vereist verdeling. In het voorjaar, als de grond smelt, wordt de wortel voorzichtig uitgegraven en gehalveerd. Bestrooi elke snede met gemalen houtskool. Keurig beplante, verdeelde heester bloeit met enige vertraging.

Video over het kweken van kruidachtige hibiscus uit zaden