We selecteren bloeiende bomen om een ​​uniek landschapsontwerp te creëren

bloeiende bomen Eén advertentie zegt dat je gewoon een Bounty-chocoladereep moet eten om gelukkig te zijn. Natuurlijk brengt het plezier, maar door bloeiende bomen in het land te planten, krijg je veel meer plezier. Moderne ontwerpers proberen een schijn van de Tuin van Eden in de achtertuin te creëren. Hiervoor gebruiken ze allerlei soorten planten.. bloeiende bomen in de tuin Om het gebied er het hele seizoen stijlvol en aantrekkelijk uit te laten zien, adviseren experts om de zaak verstandig te benaderen. Wat is het geheim van het creëren van een paradijs in het zomerhuisje? Ontdek wat doorgewinterde tuiniers zeggen.

Bloeiende bomen zijn een prachtig hoogtepunt van de tuin

heldere bloeiHet aanleggen van een groene ruimte in uw achtertuin kan moeilijk zijn. Daarom wordt ontwerpers geadviseerd om planten te kiezen die harmonieus met elkaar worden gecombineerd..

Daarnaast dient rekening gehouden te worden met een aantal nuances.:

 • de grootte van de bomen;
 • bloeiperiode;
 • kleur van bloemblaadjes van knoppen.

delicate kleur van bloemblaadjesHet blijkt dat het tegenwoordig vrij eenvoudig is om prachtig bloeiende bomen op te rapen die in het vroege voorjaar of de zomer bloeien. Bovendien verschijnen er knoppen van verschillende tonen en maten op de takken. Er moet echter aan worden herinnerd dat het belangrijkste element van het tuinlandschap meerjarige en jaarlijkse bloemen zijn. Daarom moeten sierbomen de “pauzes” invullen die optreden tussen hun ontluikende perioden gedurende het seizoen. Bij het aanleggen van een tuin moet u het hoofddoel onthouden. Sommige mensen houden van fruitgewassen, anderen geven de voorkeur aan weelderige esthetiek en aroma. Een uitgebreide kennismaking met de beschikbare culturen in uw omgeving helpt u bij het maken van uw keuze..

Een zorgvuldige studie van de uiterlijke kenmerken en omstandigheden van plantonderhoud is de basis voor het creëren van een prachtige tuin..

Amandelen bloeien in het vroege voorjaar

gebloeide amandelenDe Middellandse Zee wordt beschouwd als de bakermat van de cultuur. Het wordt momenteel geteeld in het Amerikaanse continent, Europa, China en de Kaukasus. De plant behoort tot het geslacht “Plum” en de familie “Pink”. Een volwassen gewas groeit tot 6 m hoog en de wortelstok dringt diep genoeg door in de grond. Dit maakt het gemakkelijk om droogte te verdragen..

geurige amandelbloesemDe kroon van amandelen wordt gevormd door generatieve (korte) en vegetatieve (lange) takken. Gesteelde bladplaten met puntige randen bloeien erop. In het vroege voorjaar (maart-april) beginnen de knoppen te bloeien, bestaande uit vijf sierlijke bloembladen. Hun diameter bereikt ongeveer 2,5 cm.Een heldere boom met roze bloemen ziet er geweldig uit tegen de achtergrond van een “slapende” tuin. Het geeft het een zekere plechtigheid en “herinnert” aan de komst van de lente.

Omdat amandelen van een gematigd klimaat houden, zijn ze op de middelste breedtegraden betrouwbaar beschut voor de winter. En in St. Petersburg, Vologda en de steppezone van Siberië is het raadzaam om vorstbestendige variëteiten te kweken.

Bloeiende magnoliabomen

bloeiende magnoliabomenDe boom wordt beschouwd als het meest pittoreske exemplaar op aarde. Het is tenslotte bijna de hele zomer bedekt met delicate knoppen. De meeste magnolia’s groeien in de zuidelijke landen, waar geen strenge vorst is. Gelukkig gedijen sommige soorten van deze tropisch bloeiende boom goed in vrij koude streken. In zijn natuurlijke omgeving komt de plant voor in Noord- en Zuid-Amerika, op de eilanden Java en Sumatra. Het wordt ook met succes in Europa gekweekt. In de botanische tuin van Kiev hebben biologen bijvoorbeeld meer dan 40 soorten magnolia’s gekweekt..

De plant is een groenblijvend gewas. De stam en takken, bedekt met grijze bast, vormen een piramidale kroon. Het blad is ovaal en heeft een diepgroene kleur. Direct na het vallen verschijnen er nieuwe exemplaren op de takken, dus magnolia is altijd in de trend.geurige magnolia bloemen

Vooral indrukwekkend is de periode waarin een boom met bloemen honderden insecten aantrekt. Afhankelijk van de variëteit zijn de knoppen in de volgende kleuren geverfd:

 • Sneeuwwitje;witte magnolia bloemen
 • lichtroze;lichtroze magnolia bloemen
 • paars;paarse bloemen
 • Room.romige magnolia bloemen

De bloemblaadjes worden verzameld in een wijde kom, waaruit een delicaat aroma komt. Na bestuiving worden kegelvormige blaadjes op de takken gevormd, waardoor de boom een ​​speciaal decoratief effect krijgt..

Vorstbestendige variëteiten van magnolia zijn: “Siebold”, “Star”.

Sakura

sakura tuindecoratieOnder de populaire bloeiende bomen neemt de Japanse kers een speciale plaats in. Midden in de lente trekt ze de blikken van miljoenen mensen. Ze kijken verrukt naar de weelderige roze wolken die in de gezellige steegjes van Parijs, New York, Hamburg en Tokio hangen..

Biologen hebben meer dan 400 variëteiten van deze unieke boom. De meest populaire zijn:

 • “Kanzan”;sakura kanzan
 • Kiku-Shidare;sakura kiku-shidare
 • Tai Haku;sakura tai haku
 • Koninklijke schoonheid.Sakura koninklijke schoonheid

Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken. Sommige worden 5-7 m, andere bereiken nauwelijks 2 m. Alle bomen hebben echter een dichte weelderige kroon, rijkelijk bezaaid met veel roze knoppen. Bloeiwijzen zijn zowel eenvoudig als badstof.. mooie bloeiOneetbare vruchten worden gevormd in plaats van talrijke boeketten. Ondanks de Japanse oorsprong schieten vorstbestendige sakura-variëteiten met succes wortel in de middelste rijstrook..

Bij het planten van Japanse kersen is het raadzaam om open, goed verlichte gebieden zonder tocht te kiezen..

Royal Delonix

koninklijke delonixVanwege zijn heldere outfit wordt deze unieke boom met rode bloemen de vlammende boom, de vlam en de vuurboom genoemd. Het thuisland is het eiland Madagaskar, waar de cultuur wordt gevonden in dorre bosplantages. Ondanks zo’n exotische oorsprong wordt Delonix royal in verschillende delen van de wereld geteeld..

helder bloeiende delonixDe boom heeft een spreidende brede kroon die zijn fans tegen de hitte beschermt. Volwassen exemplaren bereiken een hoogte van 9 m. Tijdens de bloei draagt ​​​​de cultuur een heldere outfit van veel knoppen. Ze bestaan ​​uit 4 bloembladen die in verschillende richtingen wijzen. De lengte van elk van hen is ongeveer 8 cm. Op de middelste breedtegraden wordt Delonix royal gebruikt als kuipcultuur of bonsai.

Delonix royal verdraagt ​​op wonderbaarlijke wijze droogte, maar verliest bij lage temperaturen direct zijn blad.

Bloeiende kassiebomen

heldere cassiaDe cultuur wordt beschouwd als een naaste verwant van de Chinese bruine boom. Het behoort tot de beroemde Laurel-familie. In de natuur groeit cassia tot 15 m hoog. Op de talrijke takken groeien ovaalvormige bladeren met een glanzend oppervlak..

gele bloemen van cassiaTijdens de bloei is de kroon van de cassia volledig bedekt met veel knoppen, verzameld in elegante boeketten. Vanwege zijn felle kleur wordt de cultuur vaak een boom met gele bloemen of gouden regen genoemd. Ze bloeien aan het einde van de lente. De diameter van één knop bereikt 20 cm. De lengte van de bloeiwijzen is ongeveer 40 cm.

Jacaranda (violette boom)

prachtige jacarandaIn de natuur zijn er ongeveer 50 variëteiten van cultuur. Zuid-Amerika wordt beschouwd als haar thuisland. Daar groeit jacaranda in dicht struikgewas van tropische bossen. Dit detail geeft aan dat de plant van veel warmte en vocht houdt..

Een violette boom met lila bloemen heeft een rechtopstaande stam met een grijze bast. De maximale hoogte bereikt 15 m. Talrijke takken vormen een spreidende opengewerkte kroon. Jonge scheuten zijn bedekt met een dunne rode bast, wat de cultuur een bijzonder decoratief effect geeft.

de viooltjesboom staat in bloeiGebladerte, tot 30 cm lang, heeft een complexe vorm en bestaat uit veel kleine platen. Op de afgesproken tijd (zomer en herfst) worden op de takken sierlijke geurige knoppen van lila of paarse kleur gevormd. Ze bestaan ​​uit vijf bloembladen en sieren de boom gedurende 8 weken, met een bedwelmend aroma..

De violette boom is geschikt voor regio’s waar de wintertemperaturen 0 ° C bereiken.

Galezia

sneeuwwitte galeziaLuxe lelietje-van-dalenboom behoort tot de familie Styrax. Zijn thuisland is het grondgebied van Noord-Amerika, waar de cultuur groeit tot 30 m. In de tuinen van onze landgenoten groeit een boom met witte bloemen, waarvan een foto zijn ongerepte schoonheid onthult, slechts tot 3 m hoog. Het heeft een nette piramidale kroon. De takken zijn versierd met lang, oogverblindend groen blad. In het begin heeft het een lichtgroene tint en krijgt het vervolgens donkere tinten..

grote bloemen van het lelietje-van-dalenDe grote knoppen van de lelietje-van-dalenboom lijken echt op de gelijknamige bloem. Ze onderscheiden zich door een klokvormige vorm en een hangende structuur. De bloeiwijzen beginnen te glanzen nog voordat ze volledig vrij zijn van grijstinten. Van de zijkant lijkt de galezia op een bruid in een sneeuwwitte outfit. Bloei begint in het late voorjaar en duurt ongeveer 2 weken. Het spektakel ontvouwt zich tegen de achtergrond van een weelderige groene tuin, dus het blijft in het geheugen tot volgend seizoen..

Het lelietje-van-dalen bloeit voor het eerst als het 6 . wordt.

Albacia

zijden bloeiende bomenEen unieke zijdeboom afkomstig uit China zal de parel van de buitenwijken worden. Het voelt comfortabel op gematigde streken. Albizia ziet er vooral indrukwekkend uit tijdens de bloeiperiode. Hiervoor wordt het een exotische Chinese boom met roze bloemen of lentemimosa genoemd..

Onder natuurlijke omstandigheden groeit de cultuur tot 10-15 m. Het heeft:

 • verschillende hoofdstammen;
 • laag spreidende takken;
 • varen gebladerte.

weelderige bloemenWeelderige roze knoppen zijn gelijkmatig verdeeld over de hele kroon van de albicia. Ze verschijnen in het midden van de lente. De laatste bloeiwijzen markeren het begin van de herfst. De levenscyclus van een zijdeboom duurt ongeveer 20 jaar..

Populaire variëteiten van albicia:

 • “Alba” (sneeuwwitte knoppen);
 • “Bubri” (felroze bloemblaadjes van bloeiwijzen);
 • “Summer Chocolate” (bordeauxrood blad).

De plant wordt actief gebruikt bij de vorming van stijlvolle landschappen. Het wordt gevonden in stadsparken en landtuinen. Silkwood maakt stijlvolle steegjes.

Het is raadzaam om de cultuur te laten groeien in een gebied waar relatief milde winters worden waargenomen..

We maakten kennis met de originele bloeiende bomen, die vaak zo ontbreken in het zomerhuisje. Ze verschillen in verschillende maten. De bloembladen van de knoppen zijn wit, rood, geel en roze gekleurd. Culturen zullen het landschap uniek maken als u de optie kiest die bij uw klimaat past. Laat onze tuinen veranderen in een gezellige oase van plezier, waar je de Bounty chocoladereep kunt proeven.

De mooiste bloeiende bomen – video

Adblock
detector