We kweken een sierheester in onze gebieden

sierheester Af en toe in de regio Moskou, in de winter, achter iemands hek, valt een geweldig gezicht op – een struik zonder gebladerte, bezaaid met gebeitelde paars-paarse kralen-bessen. Een sierheester, een prachtige vrucht, trekt niet de aandacht met een weelderige kroon of weelderige bloei, maar met prachtige trossen rijke paarse bessen. De plant is onterecht weinig gebruikelijk in de landgoederen van huiskwekers.

mooie fruitbloei De gebruikelijke groeiomstandigheden van een spectaculaire plant zijn de tropen en subtropen van Midden- en Noord-Amerika, Australië en Azië. De struik verdraagt ​​​​geen koude Russische winters – hij bevriest en herstelt zwaar, of sterft zelfs helemaal. Vooral jonge zaailingen worden aangetast, waarvoor een bijzonder zorgvuldige beschutting vereist is. Veredelaars hebben echter dergelijke variëteiten gefokt die bestand zijn tegen vorst van 20 graden..

Soorten en variëteiten die geschikt zijn voor teelt in gematigde klimaten

mooi op de siteVan de 172 in de natuur voorkomende soorten van het geslacht Callicarpa in de lamsfamilie, worden er slechts een paar gekweekt op de middelste breedtegraden. Ze zijn relatief goed bestand tegen winterse kou en bevriezen lichtjes met een goede beschutting..

Mooie Bodinieri (Callicarpa bodinieri)

sierheester mooie bodinierIn de volksmond is dit type mooie vrucht bekend onder de naam “parelstruik”. Een plant tot 2 m hoog met lavendelkleurige bloeiwijzen die de takken in juli bedekken en paarse bessen.

Voor een betere bestuiving en dichte vruchtvorming is het aan te raden om meerdere exemplaren in de tuin te planten..

Bodiniera OvervloedTuinders hebben een populaire variëteit van Bodiniera Profusion. De winterhardheidszone is 5e en de struik is perfect aangepast aan vorst van een gematigd klimaat. In milde winters doet hij het zelfs zonder beschutting, maar het is toch raadzaam om hem te beschermen tegen aanzienlijke temperatuurdalingen tijdens het koude seizoen..

Japanse schoonheid (C. japonica)

japans mooiEen lage struik met pagons tot 1,5 m. Het wordt gekweekt in de tuinen van de 5e klimaatzone. De variëteit Leucocarpa met sneeuwwitte bessen is interessant voor tuinders.prachtige cultivar Leucocarpa

Sierheester (C. dichotoma)

de mooie karper staat in bloeiBladverliezende plant van ongeveer anderhalve meter hoog. De variëteiten Issai, Early Amethyst zijn decoratief en geliefd bij binnenlandse landschapsontwerpers..gevorkte karper Issai

Amerikaanse mooie karper (C. americana)

Amerikaans mooiEen struik met een hoogte van 1,5-1,6 m, beschikbaar voor teelt in klimaatzone 6, omdat hij niet bestand is tegen temperaturen onder 20-22 graden vorst.

Hoe een decoratieve struik op de juiste manier te planten?

teelt van een mooie vruchtDe plant ontwikkelt zich goed in vruchtbare losse grond met voldoende luchtdoorlatendheid en vocht. Als de grond op de site niet aan deze criteria voldoet, wordt het plantgat gevuld met een voedzaam substraat met toevoeging van humus en minerale meststoffen.

plaats van teeltVerdikte aanplant is ongewenst, de struiken zullen verzwakt worden, met langwerpige pagons. Krasivoplodnik houdt van verlichte gebieden, maar accepteert ook halfschaduw. Het verdraagt ​​​​geen tocht en stagnatie van vocht aan de wortelhals, daarom proberen ze het niet in de holtes of in de hoeken van de tuin onbeschermd tegen de wind te planten.zaailing in een container

Zaailingen die in een container zijn gekocht, worden op elk moment van het groeiseizoen naar een vaste plaats overgebracht. Voor planten met een open wortelstelsel is de beste verpottijd tot half april of tot 20 oktober..

Zorgen voor een mooie vrucht

potplanten verzorgenHet zal niet moeilijk zijn om een ​​\u200b\u200bdecoratieve struik in de regio Moskou te laten groeien. De plant is relatief weinig veeleisend om te verzorgen en verwacht geen speciale aandacht en constante aanwezigheid van de tuinman.

tuindecoratieDe struik wordt zelden ziek, schimmellaesies of virale pathologieën worden er praktisch niet op opgemerkt. Het verdraagt ​​​​tijdelijke droogte en direct zonlicht. Alleen jonge, recent aangeplante exemplaren hebben water nodig. Volwassen struiken zijn tevreden met sedimentair vocht.

sierheester krasoparodnik in hun zomerhuisjeIn het voorjaar wordt formatief gesnoeid, waarbij niet meer dan 6 sterke, naar buiten gerichte pagons overblijven. Na 15-20 dagen na het snijden is het raadzaam om de struiken te voeden met kunstmest met een overwegende stikstofsamenstelling. De bijna wortelruimte wordt gemulleerd met droog gras of humus.

Planten en verlaten van de bodinier Profusion onderscheidt zich niet door speciale technieken. Voortplanting van rassenplanten gebeurt alleen vegetatief – door groene stekken of gelaagdheid. De zaadmethode wordt zelden gebruikt en alleen in relatie tot natuurlijke soorten.

Na de bladval worden takken gesneden met bessen gebruikt om winterboeketten samen te stellen. De vruchten drogen niet uit of kreuken niet, behouden lang hun vorm en worden effectief gecombineerd in een compositie met lunaria, physalis en plagen.

Onder huishoudelijke tuiniers zou een dergelijke sierplant als een mooie vrucht, of callikarpa, natuurlijk meer aandacht moeten verdienen. Een foto van takken bekroond met kralen-bessen tegen een achtergrond van sprankelende sneeuw benadrukt de ongewone uniekheid van de struik en zorgt ervoor dat je dit wonder in je tuin wilt laten groeien.

Het beste uitzicht op het prachtige fruit – video

Adblock
detector