Waarom forsythia niet in je tuin bloeit

forsythia bloeien in het vroege voorjaar In het vroege voorjaar, wanneer de majestueuze bomen nog wakker zijn, strelen de prachtige struiken het oog met veel gele knoppen. Maar dit gebeurt niet altijd, dus tuiniers denken: waarom bloeit forsythia niet op de afgesproken tijd van het jaar. De redenen zijn verschillend en sommige zijn afhankelijk van de verzorging van de plant. Laten we proberen elk van hen in detail te begrijpen, conclusies te trekken en te handelen.

Klimatologische omstandigheden en landingstijd

forsythia in het vroege voorjaar Als 1 maart op de kalender staat, wil dat nog niet zeggen dat het buiten lente is. Ergens anders ligt sneeuw in de velden, en iemand is al aan het genieten van de eerste bloemen. Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden van het gebied waar de struik groeit, is het belangrijk voor tuinders om te weten: wanneer forsythia hier bloeit. In de zuidelijke strook verschijnen de eerste knoppen in het laatste decennium van februari. En in koelere gebieden (regio Moskou en de middelste zone van Rusland) – begin april. De noorderlingen genieten tijdens de meivakantie van de bloei van de struik.

waarom bloeit forsythia niet?Om te begrijpen waarom forsythia niet bloeit, is het belangrijk om rekening te houden met de planttijd in de volle grond. Sommige soorten bloeien in het derde of vierde jaar. Er zijn ook rassen die zo’n 6 jaar moeten wachten. In ieder geval zullen alle fans van deze plant kunnen genieten van de weelderige sluier van vurig gele toppen. Het belangrijkste is om een ​​beetje te wachten.forsythia planten op de site

Opgegroeid uit zaad, bloeit na 6 volle jaren. Als je een kleine stengel plant, zal deze in het derde jaar bloeien..

De belangrijkste reden waarom forsythia niet bloeit, is de menselijke factor.

mest voor het bemesten van forsythiaSommige tuinders denken: als de struik pretentieloos is, kun je ontspannen. Forsythia heeft zelfs, net als alle planten, regelmatig voeding nodig. Aan het einde van de winter, als de plant net wakker wordt, wordt er een toorts omheen gelegd. Dus het zal de nodige componenten ontvangen, kracht krijgen en de eigenaren verrassen met een heldere bloei..

meststof voor sierplantenEen maand later moet de plant worden gevoed met minerale meststoffen: stikstof en fosfaat-kalium. Als de struik op zure grond groeit, kunt u deze behandelen met gebluste kalk. Deze manier van zakendoen stimuleert de plant en de vraag waarom forsythia slecht bloeit is niet relevant..

Om ervoor te zorgen dat de mest niet uitdroogt, wordt deze bedekt met een dunne laag aarde of het blad van vorig jaar..

Een belangrijke factor is snoeien

forsythia snoeienBeginnende tuiniers, die het belang van snoeien voor een struik beseffen, proberen het regelmatig en zorgvuldig te doen. Helaas kan een ongeletterde benadering van zaken de plant schaden. En dan klagen ze: forsythia bloeit niet, wat te doen. Wijs advies van ervaren tuiniers komt te hulp:

  • de knoppen van de knoppen worden enkele jaren voor het begin van de bloei gelegd;
  • netjes snoeien;
  • correcte planning van de procedure.

Als u lang snoeit zonder rekening te houden met de gevormde knoppen, kan dit een van de redenen zijn waarom forsythia niet bloeit.. bloeiende knoppenOm dergelijke overlast te voorkomen, moet u de plant direct na de bloei snoeien. Allereerst worden oude en gedroogde takken verwijderd, evenals die welke de struik verdikken.correct snoeien

Lang snoeien moet zorgvuldig gebeuren. Verwijder eerst droge takken en de volgende jaar oude. De plant verliest dus niet het vermogen om in het vroege voorjaar gele boeketten aan zijn fans te geven..

Een plant voorbereiden op overwintering

Forsythia voorbereiden op de winterAls forsythia niet bloeit en de redenen lijken te zijn geëlimineerd, moet u nadenken over de omstandigheden waaronder deze plant in mijn omgeving overwintert. Inderdaad, vaak in de herfstdrukte vergeten zomerbewoners deze geweldige struik te verbergen. Waarom moet je dit doen? Er zijn verschillende redenen:

  • bloemknoppen kunnen last hebben van strenge vorst;
  • ze worden vaak gepikt door vogels die overwinteren in landtuinen;
  • gebrek aan sneeuw en glazuur van jonge scheuten.

vorstbestendige forsythiaHet lijkt misschien dat vorstbestendige forsythia-variëteiten geen extra beschutting nodig hebben. Inderdaad, de takken zullen niet lijden, maar de bloemknoppen kunnen strenge vorst niet overleven. Daarom is het verstandig om te proberen tijd vrij te maken en de plant voor te bereiden op overwintering. Om dit te doen, isoleer je het bijna-stamgebied van de struik en bedek je de forsythia-kroon met een speciale deken. Bij hevige sneeuwval is het verstandig om zakelijk gebruik te maken van natuurlijke “isolatie”. De randen van de struik zijn bestrooid met sneeuw om alle bloemknoppen tegen kou te houden.

weelderige bloei van forsythiaAls je weet hoe lang forsythia bloeit (ongeveer 25-30 dagen), wil je vakkundig een schuilplaats maken en het resultaat zien. Ervaren tuiniers trekken de struiken eerst voorzichtig met touw en bedekken ze vervolgens met een doek. Tegelijkertijd is het belangrijk om te focussen op de klimatologische omstandigheden van het gebied, evenals op de forsythia-variëteit. En dan, in het vroege voorjaar, zal de struik, uit dankbaarheid voor de zorg, je verrassen met overvloedige bloei.

Gebruik voor isolatie geen plastic folie die geen lucht doorlaat. Zelfs in de winterzon kan de plant warm aanvoelen en wakker worden. En dit zal leiden tot zijn dood.

Forsythia bloeit in het voorjaar – video

Adblock
detector