Voordelen en methoden om Eleutherococcus stekelig te kweken

Geneeskrachtige struik Eleutherococcus spiny Om alle subtiliteiten van de traditionele geneeskunde te ontdekken, moet je de eigenschappen van planten kennen. Voor medicinale doeleinden wordt bijvoorbeeld Eleutherococcus spiny heel vaak gebruikt. Het is een struik met een hoogte van twee tot twee en een halve meter. Ook heeft de plant een zeer ontwikkeld wortelstelsel, dat in de geneeskunde wordt gebruikt. Om Eleutherococcus stekelige planten te onderscheiden van andere planten, moet je weten dat de struik zwarte ronde vruchten heeft, waarin zich vijf afgeplatte zaden bevinden.

De verzameling van de medicinale plant valt op de tweede helft van september. Geografisch gezien groeit de struik in het Verre Oosten, in het noordoosten van China, maar ook in Korea en Japan. In Rusland is de struik te vinden in het Primorsky-gebied, Zuid-Sachalin en de Amoer-regio. De Eleutherococcus-plant, waarvan de foto in dit artikel staat, heeft uitgesproken bessen.

Geneeskrachtige eigenschappen van de plant

Tinctuur van Eleutherococcus-wortels Vanwege zijn chemische eigenschappen is het gebruik van Eleutherococcus spiny wijdverbreid in de volks- en wetenschappelijke geneeskunde. De plant heeft een gunstig effect op het hele lichaam, met name op:

  • Centraal zenuwstelsel – door het te stimuleren stimuleert het stabiel werk.
  • Het bewegingsapparaat, dat onder invloed van de tinctuur van de plant actiever begint te werken.
  • Hersenactiviteit.
  • Visie, verbetering van de waarneming.
  • Het immuunsysteem.
  • Celregeneratie en groeivertraging van kankertumoren.

Eleutherococcus wortel is geschikt voor het maken van tincturenBovendien heeft Eleutherococcus geneeskrachtige eigenschappen die de algemene metabolische processen van het lichaam verhogen, bijdragen aan de weerstand tegen de schadelijke effecten van de omgeving, pathogenen en factoren die ontstekingsprocessen veroorzaken. Dankzij de behandeling met Eleutherococcus kan een persoon snel omgaan met stress..

Eleutherococcus wortel geneeskundeDe belangrijkste doseringsvorm waarin de medicinale Eleutherococcus kan worden gevonden, is een vloeibaar extract. Het moet in dosering worden ingenomen. Het is het beste om het medicijn in cursussen te gebruiken, één cursus duurt een maand en dan moet u een pauze nemen. Het heeft vrijwel geen bijwerkingen omdat het niet giftig is, maar een overdosis kan slapeloosheid, melancholie, angst en prikkelbaarheid veroorzaken..

Als u het medicijn regelmatig gebruikt, kunt u huidziekten, impotentie, neurosen, diabetes en atherosclerose kwijtraken. Het kan ook voor uitwendig gebruik worden gebruikt door het toe te voegen aan crèmes.

Een struik kweken met zaailingen

Eleutherococcus jonge boomOndanks het feit dat eleutherococcus stekelig alleen in een bepaald klimaat groeit, is het heel goed mogelijk om het op verschillende manieren thuis als tuinplant te laten groeien: vegetatief, stekken, gelaagdheid gebruiken en de struik verdelen. Zaden worden ook gebruikt, maar deze methode is niet de beste, omdat het lastig en kostbaar is.

Voor het kweken van Eleutherococcus kun je het beste bochten en wortelscheuten gebruiken, die gemakkelijk rond de struik te vinden zijn. De takken kunnen gemakkelijk van de hoofdplant worden gescheiden en door het vermogen om het wortelstelsel intensief te ontwikkelen, zullen ze zeer snel de grond in worden genomen..

We kweken eleutherococcus op de binnenplaatsDe beste tijd om een ​​struik te kweken is de herfst of het vroege voorjaar. In het voorjaar moet de plantprocedure worden uitgevoerd voordat de knoppen beginnen te zwellen. Maar voordat u gaat planten, moet u een plaats voorbereiden waar Eleutherococcus spiny zal groeien. Omdat het een zeer schaduwminnende plant is, is het beter om een ​​plaats te kiezen om te planten onder een boom die een goede schaduw werpt. De plek onder de noot is hier perfect voor..

Bush-voortplanting wordt uitgevoerd door stekken, takken of zadenEerst moet u in het hele gebied onkruid verwijderen. Graaf ook het hele gebied dat is toegewezen voor het planten op tot een diepte van ongeveer 25 centimeter. Nu is het noodzakelijk om de grond goed te bemesten, terwijl 6 kilogram mest per meter van het perceel wordt geïntroduceerd.

Graaf voor zaailingen kleine gaten van 50 cm diep en 60 cm breed, het is beter om struiken op een afstand van twee meter van elkaar te planten. Dit wordt gedaan zodat er een uitgebreid wortelstelsel kan ontstaan. Nu moet je de zaailing in de grond laten zakken en deze bedekken met bemeste grond erop. Het wordt van bovenaf verzameld. Geef vervolgens de grond bij de zaailing water met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat en compact met een schop.

Jonge struiken van Eleutherococcus stekelig

Tijdens het eerste jaar na het planten moeten de zaailingen van Eleutherococcus stekelig worden geobserveerd en verzorgd. Vooral voor een jonge plant is het moeilijk om vorst te verdragen, daarom moet deze in de winter worden afgedekt. Het is beter om meerdere struiken tegelijk te planten, omdat er geen garantie is dat je planten tegenkomt met bloemen van verschillende geslachten. Voor de succesvolle ontwikkeling van een struik, zijn overvloedige bloei en vruchtvorming, moeten er planten zijn met bloemen van een ander geslacht, waardoor ze verder kunnen bestuiven.

Eleutherococcus stekelig kweken uit zaden

Eleutherococcus zadenWat betreft de teelt van Eleutherococcus uit zaden, deze moeten eerst vijf maanden in nat zand worden bewaard bij een temperatuur van twintig graden en daarna nog drie maanden bij 0-4 ° C. De laatste maanden kunnen de zaden gekoeld bewaard worden. Het is het beste om de voorbereidende procedures te timen voor het begin van de lente. En dan moeten de zaden tot een diepte van drie centimeter in de grond worden getransplanteerd. Omdat ze langzaam ontkiemen, zal slechts de helft in het eerste jaar stijgen..

Voordat u begint met de procedure voor het planten van Eleutherococcus-zaden, is het noodzakelijk om ze te stratificeren. De betekenis ervan ligt in het feit dat de zaden een tijdje in een vochtige en koude omgeving worden geplaatst. Maar dit is alleen van toepassing op degenen met een slechte ontkieming, en deze procedure veroorzaakt hun groei.

Eleutherococcus bloeit in de zomerPas vier jaar na het planten verschijnen er prachtige bloemen aan de struik. Fijne gele bloemen bloeien in de eerste helft van de zomer, wat een geweldige aanvulling zal zijn op andere sierheesters van de site. Al in september worden er zwarte vruchten op hun plaats gevormd, die er ook erg indrukwekkend uitzien. Maar de plant heeft geen speciale zorg nodig. Het enige dat de struik nodig heeft, is het periodiek verwijderen van gedroogde of beschadigde takken, water geven en bemesten met organische meststoffen.

Eleutherococcus-bessen worden gebruikt bij het kokenEleutherococcus spines is een effectief geneeskrachtig kruid dat kan helpen bij de ontwikkeling van fysieke en mentale vermogens, en ook veel ziekten kan genezen. Bovendien kan deze plant tegen minimale kosten voor eigen gebruik in uw tuin worden gekweekt..

Tips voor het kweken van Eleutherococcus – video

Adblock
detector