Verbluffend mooie pieris japans vlammend zilver op een achtertuin

pieris japans vlammend zilver In zijn natuurlijke omgeving wordt de bloeiende pierisstruik gevonden in de uitlopers en bergachtige gebieden van Aziatische landen. Verschillende variëteiten van de plant komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Hoe u rijkbloeiend Japans pieris vlammend zilver in uw tuinperceel of thuis kunt kweken, we zullen het verder in detail uitzoeken.

Beschrijving van de plant

Japanse pieris bloeit vlammend zilver

Japanse pieris behoort tot de heidefamilie van planten. In het wild groeit de struik tot 3-3,5 meter. De gecultiveerde plant bereikt een hoogte van maximaal 1,5 m.

De plant is groenblijvend, met een kleine jaarlijkse groei, wat de verzorging van pieris . vergemakkelijkt:

 1. Langwerpige plaatplaten met afgeronde punten, tot 10 cm groot.
 2. De kleur van de bladeren bij volwassen planten is heldergroen, met een zilverachtige rand aan de randen en een glanzende glans.
 3. De jonge groei heeft bladplaten met een roodachtige of roze tint, maar na verloop van tijd worden ze groen en krijgen ze een kleur die kenmerkend is voor een struik.
 4. De bloeiperiode is lang, in de natuurlijke omgeving vindt deze plaats in het midden van de lente. In de omstandigheden van de middelste zone en in de regio Moskou bloeit de Japanse pieris eind juni of begin juli.bloeiperiode
 5. Op de struik verschijnen clusterachtige bloeiwijzen met veel witte bloemen, die in vorm lijken op een grote lelietje-van-dalen, met een onopvallend, aangenaam aroma.
 6. Na het einde van de bloei rijpen kleine houtachtige vruchten in de plaats van bloeiwijzen, in de vorm van dozen met zaden.

De stengel van de Japanse pierisplant bevat giftige stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij het planten van een sierheester is het noodzakelijk om de toegang tot de plant te beperken voor kleine kinderen en huisdieren.

Reproductiemethoden

reproductie van pieris japonicaJapans pieris vlammend zilver wordt vermeerderd door zaad of vegetatieve methode. Struikstekken worden vaak gebruikt voor vermeerdering. Hiervoor worden scheuten afgesneden van een volwassen struik. De stengel wordt in een groeistimulerende oplossing geplaatst en gelaten totdat de wortels verschijnen. Vervolgens wordt de plant overgebracht naar een vaste groeiplaats..

De zaadmethode voor het kweken van een sierplant is langer:

 • zaden die in gespecialiseerde winkels zijn gekocht, hoeven niet te worden verwerkt en het zelf verzamelde plantmateriaal wordt behandeld met een mangaanoplossing, een groeistimulator en gehard met koude;
 • kies ruime containers om te planten en vul ze met losse grond met een hoog zuurgehalte;
 • Pieris-zaden worden op het oppervlak van de grond geplaatst en lichtjes ingedrukt;
 • de bovenkant van de beplanting is goed bevochtigd uit een spuitfles en bedekt met een film;
 • containers met geplante struiken worden naar een goed verlichte, warme kamer gestuurd.

Na het verschijnen van de eerste scheuten wordt het afdekmateriaal verwijderd.

In de volle grond worden zaailingen die uit zaden zijn gekweekt, overgedragen voor 3-4 jaar actieve groei en ontwikkeling.

Wanneer en hoe Pieris Japans vlammend zilver in volle grond planten?

pieris planten in de volle grondDe timing van het planten van struiken in de volle grond hangt af van het weer en de klimatologische omstandigheden in het groeigebied. In de zuidelijke regio’s met warme winters worden in de herfst plantactiviteiten uitgevoerd. In een gematigd klimaat wordt het werk overgebracht naar de lente, wanneer de grond opwarmt tot +12 graden.

Japans pieris vlammend zilver is pretentieloos voor groeiomstandigheden, ontwikkelt zich goed en bloeit zowel in zonnige als schaduwrijke gebieden:

 1. Voor het planten wordt de grond opgegraven, grondig losgemaakt, gemengd met turf en zand, stikstofhoudende stoffen toegevoegd.
 2. In de voorbereide ruimte worden plantgaten gegraven, niet meer dan 20 cm diep, tot 30 cm breed.
 3. Voor het planten wordt de zaailing 1,5-2 uur in een bak met bezonken, warm water geplaatst.
 4. Vervolgens wordt de plant in het gat geplaatst, de wortels zorgvuldig verdeeld, de wortelhals 2 cm verdiept en met aarde bestrooid.

Het plantwerk wordt voltooid met overvloedig water geven van zaailingen.

Bush zorg

bosverzorgingJapanse pieris behoort tot pretentieloze planten. Het planten en verder verzorgen van sierheesters vereist geen extra kennis en tijd.

De plant heeft tijdig water nodig, gebruik indien nodig topdressing. Het is ook noodzakelijk om hygiënische snoei van struiken en voorbereidende maatregelen voor overwintering uit te voeren..

Het wortelsysteem van pieris is oppervlakkig, om schade eraan te voorkomen, wordt de grond onder de plant niet losgemaakt, maar wordt onmiddellijk een laag vruchtbare mulch aangelegd. Een dergelijke gebeurtenis beschermt de wortelstokken van de struik tegen oververhitting en houdt de vereiste hoeveelheid vocht in de grond vast..

Water geven

planten water gevenGeef de sierstruik water met bezonken water en giet tot 10 liter vloeistof onder een volwassen plant. Water geven moet in evenwicht zijn. Japanse pieris is even negatief over overtollig vocht en droogte. Wateroverlast van de bodem verhoogt het risico op het ontwikkelen van schimmelinfecties en rotting van wortelstokken. Gebrek aan vocht beïnvloedt de bloei en decoratieve eigenschappen van de struik.

Topdressing

het resultaat van zorgzame zorgBemesting van zaailingen begint 2 jaar na het planten in de volle grond. Aan het begin van de lente worden stikstofhoudende stoffen in de grond gebracht, die de struik helpen zich aan te passen na de winterrust en gebladerte te laten groeien. Gebruik hiervoor verdunde koeien- of vogelmest..

Indien nodig kan de struik tijdens het groeiseizoen worden gevoed met mineralen..

Plant snoeien

sierheester na snoeien

In de lente en de herfst voeren ze het sanitair snoeien van struiken uit. Tijdens het evenement worden beschadigde, droge en aangetaste takken en scheuten verwijderd. De plant wordt gekenmerkt door een langzame groei, dus formatieve snoei is niet nodig.

Voorbereiden op de wintervakantie

pieris japansJapanse pieris is bestand tegen lage temperaturen en vorst, verdraagt ​​temperaturen tot -30 graden. Op zuidelijke breedtegraden heeft de plant geen extra isolatie nodig voor de winter. Maar vergeet het oppervlakkige wortelsysteem van de struik niet, dat in gematigde en koude klimaten extra bescherming tegen bevriezing vereist.

In de late herfst is de grond onder de plant goed bevochtigd en bedekt met een dikke laag mulch. Als mulch worden droge bladeren, vuren takken of turf gemengd met zaagsel gebruikt. Nadat de eerste sneeuw is verschenen, worden hoge sneeuwbanken onder de struiken geharkt. Als de winter in de regio streng is en de temperatuur vaak onder de 30 graden daalt, zijn de planten bedekt met een speciale vezel en wordt deze op een speciale structuur bevestigd. Met de komst van de lente wordt de schuilplaats verwijderd.

Ziekte- en ongediertebestrijding

plant na behandelingMet de juiste zorg wordt pieris zelden aangetast door schadelijke insecten en ziekten. Een hoge bodemvochtigheid verhoogt het risico op het ontwikkelen van schimmels, virussen en bacteriën. In dit geval is behandeling met speciale complexe preparaten op basis van fungiciden vereist..

Voorjaarsbehandeling van de struik met insecticiden zal zijn aanvallen door schadelijke insecten beschermen.

Pieris Japans vlammend zilver in landschapsontwerpJapanse pieris wordt gekenmerkt door uitstekende decoratieve eigenschappen en past in elke tuincompositie. Vanwege zijn compacte formaat wordt de struik gebruikt bij het ontwerpen van alpine composities, als decoratieve haag of borders. Planten uit de heidefamilie, azalea of ​​hortensia zijn de beste buren voor tuinontwerp..

Pieris Japans vlammend zilver in een zomerhuisje in de buurt van Moskou – video

Adblock
detector