Sprookje thuis - magnolia sulange

magnolia sulange De woorden van het beroemde lied “de zee spettert in het land van magnolia’s” laten zien dat het gebied met een warm klimaat wordt beschouwd als de geboorteplaats van deze plant. Een van de mooiste van zijn vertegenwoordigers is de sulange magnolia. Een verbazingwekkend mooie struik heeft de neiging om ongeveer 30 dagen ononderbroken te bloeien. Daarom, nadat ze de plant beter hebben leren kennen, weigeren slechts enkelen hem in hun landhuis te laten groeien..

De struik dankt zijn naam aan de grote Franse bioloog E. Soulange. Dankzij zijn nauwgezette werk op het gebied van selectie werd deze schattige plant geboren..

Magnolia sulange: kenmerken en externe beschrijving

magnolia sulange bloeit Deze prachtige plant verschijnt voor zijn fans als een kleine boom of een uitgestrekte sierheester met verbazingwekkend mooie bloemen. De laag geplaatste, ronde kroon wordt gevormd door vele takken die zich uitstrekken vanaf de basis van de stam. Op het eerste gezicht lijkt het zelfs dat het helemaal niet bestaat. Maar het is juist deze vorm van de struik die de aandacht trekt. Ondanks dat deze magnolia sulange tot 8 meter hoog wordt.

magnolia bladeren sulangeAls u goed naar het blad van de plant kijkt, kunt u de volgende punten opmerken:

 • lichtgroene kleur;
 • matte schaduw;
 • grote maat;
 • de achterkant is donzig.

Het belangrijkste voordeel van de struik zijn de prachtige grote knoppen. Sommige bereiken een diameter van 25 cm. Hun kleur is:

 • wit;witte magnolia bloemen
 • paars;paarse magnolia bloemen
 • rood;rode magnolia bloemen
 • wit-roze.wit-roze magnolia bloesem

Soulange magnolia bloeit eind april of begin mei, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Vruchten verschijnen pas in het midden van de herfst..

Bij het thuis kweken van een struik is het raadzaam om geduld te hebben. In het eerste jaar na het planten verschijnen alleen enkele knoppen, waarvan het aantal toeneemt met de leeftijd van de struik..

Onderzoek door wetenschappers toont aan dat de soulangeana magnolia gedijt in een stedelijk gebied dicht bij industriële installaties. Uitlaatgassen en vervuilde atmosfeer hebben geen invloed op de ontwikkeling en groei van de plant.

Populaire soorten struiken

prachtige magnoliaErvaren veredelaars ontwikkelen voortdurend nieuwe soorten planten. Tegenwoordig zijn er ongeveer 20 verschillende decoratieve items. Het belangrijkste verschil tussen struiken is blad- en kroonvorm. Een gedetailleerde beschrijving van sulange magnolia helpt je om deze prachtige plant beter te leren kennen..

Sneeuwwitje Schoonheid – Alba Superba

klasse Alba SuperbaDe plant wordt gekenmerkt door lichtgroen blad, dat in de herfst een klassieke geelheid krijgt. Tijdens de bloeiperiode verschijnen sierlijke witte knoppen met een bedwelmende geur aan de struik. Van buiten lijken ze op statige tulpen. Magnolia sulange Alba superba bloeit eind april of in de meivakantie en geeft plechtigheid aan het milieu.

Om van de lange bloei van de struik te genieten, moet deze in open gebieden met veel zonlicht worden geplant. Anders zal de plant pijn doen en uiteindelijk sterven..

Magnolia sulange superba verschijnt voor tuinders in de vorm van een hoge compacte boom die 3 meter hoog wordt. Het past prachtig in het landschap van een landhuis, vooral tijdens de periode van weelderige bloei. Het wordt gekweekt als exotische decoratie in stadsparken en openbare tuinen. Het is onmogelijk om de grootsheid en uniekheid van deze plant in woorden over te brengen..

Een tweekleurig meesterwerk van de natuur

tweekleurige knoppenEen prachtige boom, die tot 7 m hoog wordt, onderscheidt zich door een laag geplante ovale kroon. Het bestaat uit veel flexibele scheuten, waarop in het voorjaar magische bekerknoppen van grote afmetingen worden gevormd. Gemiddeld bereiken ze een diameter van 25 cm. Magnolia Soulange Rustic Rubra groeit vrij snel. Al in het tweede jaar na het planten geeft het zijn constante fans veel prachtige bloemen. Ze zijn vaak in twee kleuren geschilderd. De binnenkant is wit, de buitenkant is roze. Een werkelijk magische plant die een aangename geur uitstraalt.

Een korte “dame” met een stijlvolle naam – Susan

Susan variëteitHet is deze hybride van sulange-magnolia die als de meest populaire onder tuinders wordt beschouwd. De struik groeit slechts tot 3 meter en vormt een kegelvormige kroon. Door de jaren heen wordt het een beetje rond en krijgt de plant een heel ander uiterlijk. Veel scheuten van de struik zijn bedekt met groot blad. Tijdens de bloeiperiode wordt het groen aangevuld met knoppen die lijken op majestueuze lelies. Ze zijn diep roze gekleurd. Ruikt aangenaam na zonsondergang.

De struik groeit het beste in goed doorlatende grond, open maar rustige gebieden met veel zonlicht.

Basisprincipes van het planten van een plant

magnolia plantenSommige tuinders aarzelen om sulange magnolia in hun percelen te planten, omdat ze denken dat het de winterkou niet zal overleven. Als u echter de basisprincipes van het planten van een plant toepast, kunt u deze weelderige schoonheid gemakkelijk in uw tuin laten groeien..

Bij het kopen van een zaailing in de winkel, is het beter om de voorkeur te geven aan exemplaren waarop al bloemknoppen zijn verschenen.

Een locatie en geschikte grond kiezen

keuze van landingsplaatsHet planten van sulange magnolia begint met het vinden van een geschikte locatie. Het zijn de gunstige omstandigheden die bijdragen aan de succesvolle ontwikkeling van de struik.. Daarom moet u bij het kiezen van een plaats rekening houden met de volgende factoren:

 • openheid;
 • directe toegang tot zonlicht;
 • geen tocht.

Er is waargenomen dat magnolia, geplant in halfschaduw, de eerste jaren goed groeit op zo’n plek. Maar met de leeftijd heeft ze veel licht nodig, dus de plant kan na verloop van tijd ziek worden en uitdrogen. Daarnaast is de kwaliteit van de grond waarin de boom wordt geplant van belang. Het is prachtig als het vruchtbaar is en een goede afwatering heeft.. De kalkversie kan worden bemest:

 • mest;
 • compost;
 • turf;
 • beendermeel;
 • as;
 • zand.

Omdat magnolia moeilijk te verplanten is, moet eerst worden overwogen hoe het eruit zal zien tegen de achtergrond van andere planten. Vanuit het oogpunt van het ontwerp van het gebied is het beter om het te gebruiken als de centrale decoratieve cultuur van de tuin..

Landingstechnologie

magnolia zaailingenDe beste optie voor het planten van een zaailing in de volle grond is de herfst. Op dit moment bevindt de plant zich in relatieve rust, wat bijdraagt ​​aan een succesvolle overwintering. Als de zaailing zich in een container bevindt, wordt deze eerst met water gegoten om de grond overvloedig te bevochtigen. Daarna worden ze samen met een klomp aarde verwijderd en overgebracht naar het voorbereide gat.

De grootte van de fossa moet ongeveer 3 keer groter zijn dan het volume van de wortelstok.

Liefde tonen voor de plant – zachte verzorging

succesvolle teelt van magnoliaHet planten en verzorgen van sulange magnolia wordt beschouwd als nauwgezet werk dat belangrijk is om met discretie te doen. Overweeg de basisregels voor het verzorgen van een plant.

Water geven

magnolia water gevenOndanks het feit dat de struik een vochtminnende plant is, mag vochtstagnatie aan het wortelstelsel niet worden toegestaan. Voor irrigatie mag alleen warm water worden gebruikt..

En tijdens een droogte heeft magnolia overvloedig sproeien nodig..

Bodemverzorging

oppervlakte losraken van de grondOmdat het wortelstelsel van magnolia zich dicht bij het oppervlak bevindt, wordt de grond rond de stam niet diep en heel voorzichtig losgemaakt. Onkruid wordt voornamelijk met de hand geoogst. Voor een betere ontwikkeling van de struik gebruiken ze bijna-stammulch, bestaande uit zaagsel, stro, schors van coniferen of verrot gebladerte. Het beschermt de grond tegen uitdroging en onkruid.

De mulch wordt op een afstand van 50 cm van de stam geplaatst..

Voorbereiden op de kou

koude beschermingAls je weet hoe je een magnolia voor de winter kunt beschermen, kun je de struik tientallen jaren bewonderen. In de late herfst, wanneer de plant overwintert, isoleren ervaren tuinders de warmteminnende struiken. Jute of speciale vezel is geschikt voor dit bedrijf. De stam is omwikkeld met materiaal en sparren takken of mulch worden eromheen verspreid. Zo’n “dekbed” zal de magnolia-sulange beschermen tegen onderkoeling van bloemknoppen tijdens de winterdooien.

Magnolia sulange bloeit – video

Adblock
detector