Rose Black Magic - "magische" decoratie van het bloembed in de tuin

roze zwarte magie Rose Black Magic is een van de meest populaire elite hybride theesoorten met een elegante kastanjebruine kleur. De “magische” naam komt precies overeen met zijn luxueuze uitstraling – delicate en fluweelachtige bloembladen veranderen geleidelijk van tint en veranderen van rood-claret in donkerder, bijna zwart. Met inachtneming van de eenvoudige regels van agrarische teelt, zal Black Magic u verrassen met weelderige, luxueuze bloei.

Rose Black Magic – kenmerken en beschrijving van de variëteit

kenmerken van de rozenvariëteit Black Magic Rose Black Magic is het resultaat van het nauwgezette werk van Duitse veredelaars van kwekerij Tantau onder leiding van Hans Jürgen Ewers. Hij wilde een perfect zwarte roos creëren die geschikt is om te snijden en commercieel te kweken. De gebruikte soorten waren Red Velvet en Cora Marie. Zo verscheen de Black Magic-roos in 1997..

Kenmerk van Black Magic-roos:

 1. Struiken zijn lang, tot 1,2-1,5 m en tot 80-90 cm in diameter.
 2. Scheuten zijn rechtopstaand, dicht en dicht, naar boven gericht.
 3. De takken van de struik zijn bedekt met een klein aantal middelgrote doornen.
 4. De bladeren zijn klein van formaat, rijke groene kleur met een glanzende glans. In sommige gevallen kunnen de randen van de bladplaten rood zijn.
 5. De knoppen zijn middelgroot, tot 13-15 cm in diameter. Elke bloeiwijze bestaat uit 35-38 bloembladen.rozenknop
 6. Meestal wordt één knop op de stengel gevormd, veel minder vaak – 3-5 bloeiwijzen.
 7. Rozenbloei begint in het tweede jaar na het planten en duurt van juli tot eind september.

Beschrijving van de Black Magic-roos zal onvolledig zijn zonder de belangrijkste decoratie – dit zijn verbazingwekkend mooie conische toppen. Helemaal aan het begin van de bloei zijn ze rood met een donker karmozijnrood midden. Dichter bij de herfst worden de bloemen donkerder, bordeaux-zwarte overlopen verschijnen erop.

Een roos laten groeien

groeiende zwarte magische roosHet planten van Black Magic-rozen kan zowel in de herfst, van de eerste dagen van september tot eind oktober, als in het voorjaar. Herfstaanplant is meer geschikt voor gebieden met milde tot warme winters. In regio’s met strenge vorst is het beter om het planten van een roos uit te stellen tot april, anders zal de fragiele zaailing in de winter bevriezen..

plaats van groeiende rozenOm Black Magic-rozen te planten, moet u goed verlichte gebieden kiezen die betrouwbaar zijn beschermd tegen tocht. Struiken kunnen in de schaduw worden geplant, maar hun bloei zal niet zo weelderig en lang zijn.

Bij het planten van meerdere planten moet u rekening houden met hun spreiding en hoogte, waarbij u een afstand van 1,5-2 m tussen de struiken laat.

Selectie van zaailingen en aarde

jonge boom selectieVoor een goede beworteling is het het beste om sterke en gezonde zaailingen te kiezen op de leeftijd van 2-3 jaar. Ze moeten een goed ontwikkeld, flexibel wortelstelsel hebben en 2-4 verhoute stengels met een uniforme, uniforme kleur..

De optimale grond voor Black Magic Rose is vruchtbaar en los, met een neutrale zuurgraad. Het moet ademend en vochtdoorlatend zijn, anders krijgt de plant te maken met gebrek aan voeding en lucht.

Een zaailing planten

een zaailing plantenPlantgaten voor Black Magic-rozen kun je het beste in de herfst voorbereiden. Hun grootte moet minimaal 30-50 cm zijn.Voeg in de kuilen een mengsel van tuingrond toe met toevoeging van 500 g houtas en 1-2 eetlepels complexe minerale meststof voor rozen.

Planttechniek voor jonge boompjes:

 1. Vul op de bodem van het plantgat compost in met bladhumus, een kleine hoeveelheid zand en minerale mest voor rozen, vul het tot 1/3.
 2. Doop de rozenzaailing in het gat en maak de wortels voorzichtig recht.
 3. Vul het gat met grondmengsel en druk licht aan.
 4. Geef de roze zaailingen royaal water, elk met 3-4 emmers water.

het vullen van de landingsplaatsNadat het planten is voltooid, mulcht u de grond rond de rozenstruiken met turf, zaagsel of ander organisch materiaal. Zo voorkom je dat onkruid groeit en blijft het vocht lang in de grond..

Regels voor de verzorging van de Black Magic-roos

bevruchting onder de roosHet planten en verzorgen van de Black Magic-roos bestaat uit standaard agrotechnische maatregelen – regelmatig water geven, systematisch bemesten, de grond losmaken en onkruid bestrijden gedurende het groeiseizoen.

De belangrijkste subtiliteiten van de zorg voor een Black Magic-roos:

 1. Water geven – de frequentie van vocht hangt af van de weersomstandigheden en de toestand van de grond, deze mag niet uitdrogen. Rozenstruiken hoeven alleen bij de wortel te worden bewaterd. Laat geen vocht op de bladeren komen, dit leidt tot het ontstaan ​​van schimmelinfecties.
 2. Losmaken – het is raadzaam om de grond na elke gietbeurt of regen los te maken. Dit moet heel voorzichtig gebeuren, in een poging het wortelstelsel van de roos niet te beschadigen..
 3. Mulchen – na het water geven is het raadzaam om de grond rond de rozenstruiken te mulchen met zaagsel of ander organisch materiaal. Dit stopt niet alleen de groei van onkruid in het bloembed, maar houdt ook betrouwbaar vocht in de grond vast, waardoor de wortels van de roos niet uitdrogen..
 4. Topdressing – zowel minerale als biologische dressings kunnen worden gebruikt om Black Magic-rozen aan te kleden. In het vroege voorjaar wordt stikstof geïntroduceerd – vogelpoep of toortsoplossing, in het stadium van knopvorming worden complexe minerale meststoffen voor rozen gebruikt.
 5. Snoeien – bij voorkeur elke zomer, alle droge, beschadigde en onproductieve scheuten verwijderen. Alle dode bloeiwijzen worden ook afgesneden. Verwijder tijdens de vorming van de struiken ook de interne groei die de struik verdikt..

het resultaat van goede zorgVoor een goede overwintering moet de Black Magic roos goed vorstrijp worden gemaakt. Vóór het begin van de eerste nachtvorst moeten de struiken worden afgesneden tot een hoogte van 35-45 cm en worden geschud, terwijl het onderste gebladerte wordt verwijderd. Vóór de wintervorst moeten de scheuten van de struik naar het oppervlak van de grond worden gebogen en moet een draadframe worden geïnstalleerd, waarop agrofibre of ander afdekmateriaal wordt bevestigd.

Rosa Black Magic is een van de meest spectaculaire en mooie “vertegenwoordigers” van hybride theesoorten. Het trekt de aandacht van tuinders en bloemisten over de hele wereld met zijn luxueuze, ongebruikelijke kleuren, weelderige en lange bloei, evenals het gemak en de eenvoud van groeien en onderhouden..

Theeroos Black Magic in mijn tuin – video

Adblock
detector