Regels voor het kweken van Volzhanka-struiken in de tuin – wiresummit.org

groeiende struik Volzhanka Onlangs wordt de meerjarige Volzhanka steeds vaker gebruikt in landschapsontwerp vanwege de ongewone vorm van de bladeren, de hoge decorativiteit van bloeiwijzen, die een delicaat zoet aroma uitstralen. Het kweken van een Volzhanka-struik zal de eigenaar niet veel problemen bezorgen, omdat de cultuur erg pretentieloos is voor de kwaliteit van de grond, verlichting, het kan gemakkelijk worden hersteld na mechanische schade aan de stam. De variëteiten van struiken, de fijne kneepjes van het planten en verzorgen van een plant zullen in deze publicatie worden besproken.

Volzhanka-struik: beschrijving en kenmerken

meerjarige Volzhanka Volzhanka (van het Latijnse Aruncus) is een vaste plant, een vertegenwoordiger van de tweezaadlobbige klasse van de Rosaceae-familie. De plant dankt zijn naam aan de vorm van een bloeiwijze – een pluim, die een zekere visuele gelijkenis heeft met een geitenbaard..

Ondanks de vergelijkbare naam is de Gozloborodnik-plant geen familielid van Aruncus.

In de natuur groeit cultuur in gematigde klimaatzones aan de oevers van beken, in bosgebieden, ravijnen. Volzhanka is ook te vinden in de kloven van het bergachtige gebied.

Aruncus is een kruid met een stengel die is veranderd in een krachtige ondergrondse wortelstok:

 1. Bladeren zijn ongepaard, met een gekartelde rand. Plaatplaat – mat.
 2. Kleine bloemen met vijf bloembladen, verenigd in complexe ontlede pluimvormige bloeiwijzen van witte of crèmekleur.
 3. De grootte van de struik kan oplopen tot 2 m. In hoogte en 1,5 m. In diameter..

Aruncus is een tweehuizige plant: mannelijke en vrouwelijke bloemen komen voor op verschillende planten. Bestuiving vindt plaats door bestuivende insecten, die worden aangetrokken door het honingaroma dat uit de bloemen komt..

Soortdiversiteit

soorten volzhanka voor de tuinIn de natuur zijn ongeveer 12 soorten aruncus bekend, maar niet meer dan vijf worden gebruikt in landschapsontwerp..

Aziatische Volzjanka

volzhanka aziatischSierheester tot 2 m hoog Bladeren hard, te zwaar. Kleine witte bloemen, verzameld in pluimvormige bloeiwijzen, met een lengte van 40 cm, de bloei begint in de vroege zomer en duurt 30 dagen. Aziatische aruncus heeft een hoge winterhardheid en is geschikt voor de teelt in noordelijke regio’s. Er zijn ondermaatse varianten van deze soort tot 100 cm hoog.

Volzjanka gewoon

Volzhanka vulgarisUitgestrekte struik, tot 2,5 m hoog, samengestelde dikke bladeren. De lengte van de bloeiwijzen bereikt 50 cm, mannelijke bloeiwijzen zijn dichter dan vrouwelijke. Bloeitijd duurt tot 40 dagen.

De meest voorkomende variëteiten die worden gebruikt in landschapsontwerp:

 1. Kneffi – cultuur van 50 tot 80 cm hoog.Kleur van bloeiwijze – licht crème.Volzhanka-variëteit Kneffi
 2. Horatio is een laagblijvende plant met een steelhoogte tot 60 cm. De kleur van de stelen is bordeauxrood.Volzhanka Horatio
 3. Perfectie – ondermaatse compacte struik, tot 50 cm hoog.Kleur bloeiwijzen – wit.Volzhanka-variëteiten perfectie
 4. Misty Lace is een droogtetolerante variëteit. Panicle kleur – crème.volzhanka Misty Lace

Kamtsjatka

Volzhanka KamtsjatkaDe struik wordt tot 1,5 m hoog. De eigenaardigheid van deze soort is het delicatere blad en de relatief kleine afmeting van de bloeiwijzen (tot 20 cm).

Chinese

Chinese VolzjankaChinese Volzhanka is een struik tot 1,5 m hoog.Bloemwijzen van witte en romige kleur tot 30 cm lang.Een onderscheidend kenmerk van de plant zijn aanmatigende, bruingroene bladeren.

Soorten Volzhanka-dwerg

dwerg volzhanka

Heel vaak worden laaggroeiende variëteiten van Volzhanka gebruikt in landschapsontwerp:

 1. Aruncus kokoryshisty. Struikhoogte is meestal niet groter dan 25 cm.volzhanka koryshilistnaya
 2. Alpine Volzhanka (v. Alpina), waarvan de hoogte ongeveer 30 cm . varieert.

Er is een miniatuurvariëteit van Aziatische Volzhanka. De gemiddelde hoogte van de struik is 20-30 cm.

Planten, verzorgen en kweken van Volzhanka-struiken

groeiende Volzhanka

Cultuur reproduceert op twee manieren:

 1. Vegetatief, door de scheut te scheiden van de “moeder” plant. De scheut met een deel van de wortelstok wordt geplant in een substraat, dat bestaat uit 2 delen aarde en 1 deel humus. Met deze manier van planten vindt de bloei plaats in een jaar..
 2. Zaden planten. Het kweken van aruncus uit zaden is een langere weg om een ​​sierplant te verkrijgen. Bloei vindt pas plaats in het derde jaar na het planten..

Zaden worden in de herfst gezaaid in dozen gevuld met voorbereide vochtige grond. Om uitdroging te voorkomen, moet de plantplaats worden gemulleerd. Na ontkieming worden de zaailingen in de volle grond geplant op een afstand van 15 cm van elkaar..

Het planten en verzorgen van een ondermaatse Volzhanka vereist kennis van bepaalde nuances:

 1. Eisen aan de bodem. De grond moet voedzaam zijn. Vlak voor het planten van de zaailing worden organische meststoffen op het gat aangebracht. Eén plant heeft 2 kg turf en 1 eetl. ik. nitrofosfaat.
 2. De gatdiameter is 40 cm, de plantdiepte is 40 cm. De afstand tussen de gaten is 1 m.
 3. Het gat wordt gemorst met water, de wortels van de plant worden rechtgetrokken, waarna ze worden bedekt met voorbereide grond, de plantplaats wordt vertrapt en met water gemorst.

De zorg voor dwergvariëteiten van aruncus bestaat uit periodiek wieden, het losmaken van de grond en het water geven van de plant. Na de bloei worden gedroogde scheuten en bloemen gesneden.

Volzhanka-struik op de siteHet is vrij eenvoudig om Volzhanka-planten te kweken, omdat de cultuur geen speciale eisen stelt aan grond en verlichting. Aruncus groeit op zware, medium en lichte gronden met een zuurgraad van 5,0 – 7,0 PH. Direct zonlicht kan aanzienlijke brandwonden op de bladeren veroorzaken, wat kan leiden tot ziekte of dood van de plant. Kenmerkend voor Volzhanka is een grote bladmassa, waardoor de plant snel vocht verliest. In de zomer heeft de cultuur regelmatig wortelwater nodig..

Volzhanka reageert op biologische voeding:

 1. De toepassing van organische meststoffen moet worden uitgevoerd bij het losmaken in de late herfst en het vroege voorjaar..
 2. Direct voor het groeiseizoen kunt u extra voeding organiseren met complexe minerale meststoffen.
 3. Fosfaatmeststoffen kunnen het beste na de bloei worden toegepast..

In de herfst moeten de struiken “op een stronk” worden gesneden en gemulleerd met zaagsel, turf, humus, bedekt met agrofibre.

Ziektes van Volzjanka

weelderige bloeiende Volzhanka

Ondanks het feit dat Volzhanka wordt beschouwd als een sterke plant met een sterke immuniteit, kan de tuinman tijdens het teeltproces schade aan het gewas tegenkomen door ongedierte, zoals:

 • bladluis;
 • mijt;
 • bladverliezende bladwesp rups.

Als profylaxe tegen schade aan gewassen door ongedierte, kunt u de methode van spuiten met zeepwater gebruiken. Dit moet voor het begin van het groeiseizoen gebeuren. Als ongedierte niet op de stengels en het gebladerte wordt aangetroffen, moet de plant onmiddellijk worden behandeld met gespecialiseerde insecticiden.

Volzhanka in landschapsontwerp

Gedurende het groeiseizoen verliest aruncus zijn decoratieve eigenschappen niet. De belangrijkste taak van de Volzhanka is om lelijke delen van het landschap, hekken, heggen te verbergen of een achtergrond te creëren voor andere planten..

lelijke plaats ontwerpAruncus verbergt een lelijk gebied.

bloemen op de achtergrond van VolzhankaVolzhanka planten als achtergrond.

Desalniettemin ziet Volzhanka er geweldig uit, zowel in solo-aanplantingen als in groepsaanplantingen, waar de cultuur in het midden van het bloemstuk kan optreden..

dwerg volzhanka in een groepsbeplantingDwerg Volzhanka in een groepsbeplanting.

Het planten van Volzhanka ziet er geweldig uit voor het decoreren van kunstmatige reservoirs en vijvers.

Volzhanka bij het stuwmeerVolzhanka in een groepsbeplanting van een vijverdecor.

Aruncus geeft de voorkeur aan schaduwrijke hoekjes in de tuin. Daarom worden schaduwminnende planten geplant als “metgezellen” bij het maken van bloemstukken:

 • bonte gastheren;
 • varens;
 • variëteiten van Japanse spirea.

Hoge variëteiten van Volzhanka passen goed bij laagblijvende astilbe, berberis, cotoneaster.

Hieronder is een van de opties voor het maken van een bloembed met de deelname van de gewone volzhanka tweehuizig.bloembed lay-out

Arunkus vormt een perfecte aanvulling op composities in de stijl van “ethno” en “country”, perfect gecombineerd met boomstammen, stenen en tuinelementen.volzhanka in het recreatiegebied

Het planten en verzorgen van Volzhanka-bloemen vereist niet veel werk van de tuinman. De cultuur is niet veeleisend voor de grond, vermenigvuldigt zich gemakkelijk en groeit snel, past goed bij andere planten en ziet er geweldig uit in solo-composities.

Pretentieloze volzhanka in de tuin – video