Luxe struik karyopteris in landschapsontwerp

karyopteris in het recreatiegebied Heel vaak is er in het zomerhuisje een ruimte die met iets gevuld moet worden, maar de tuinman weet niet wat. In dit geval is karyopteris of “blauwe mist” een uitstekende optie om het ontstane probleem op te lossen. Het unieke van deze struik is dat hij begint te bloeien wanneer zijn andere buren in het bloembed al vervaagd zijn. Bovendien worden de decoratieve eigenschappen van de plant gebruikt in landschapsontwerp, bijvoorbeeld om lanen in Engeland te versieren..karyopteris langs de straat

In totaal zijn er tot 15 cultuurvariëteiten. Elke variëteit verschilt niet alleen in de kleur van bloemen, maar ook in bladeren. Bonte (bonte) exposities zien er bijzonder luxe uit in de voortuin.

karyopteris langs de steeg

Karyopteris – Veroveraar van de harten van vrouwen

karyopteris bloeitEen mooie en verzorgde binnentuin is het visitekaartje van de eigenaren. U kunt uw landgoed een koninklijke charme geven met behulp van de karyopterisstruik, die in allerlei tinten bloeit. De nette en compacte vorm van de kroon lijkt op een halve bol. Paraplu bloeiwijzen zien er prachtig uit op hoge stelen, die 30 tot 150 cm kunnen bereiken..

Afhankelijk van de variëteiten zijn ze verkrijgbaar in 3 kleuren:

 • blauw (variëteit Summer Sorbet);
 • blauw of wit-groen (Forrest);
 • paars (Tangut, Sticky en Mongools).

Augustus bloei van karyopterisIn de meeste gevallen begint de cultuur in augustus of juli te bloeien. Een luxe wolk van blauwe of lila kleur wordt tot de vorst een originele decoratie van de voortuin. Bovendien komt er een rijk dennen- of citrusaroma uit het bloembed. Hoe dit natuurlijke decoratieve element van de tuin te planten??

Groeiende karyopteris of een pretentieloze struik met karakter

karyopteris in de natuurKies voor het planten van walnoot (een andere naam) een goed verlichte ruimte of met lichte halfschaduw. In de schaduw ontwikkelt de struik zich langzaam en verliest de blauwachtige kleur van de bladeren. Daarnaast moet de voortuin worden beschermd tegen wind en tocht. Vervolgens moet u de kenmerken van het planten en verzorgen van karyopteris begrijpen. Bodemselectie speelt hierbij een sleutelrol..

Het land onder de struikplant moet:

 • een losse structuur hebben;
 • goed gedraineerd zijn, dus zand wordt toegevoegd aan het plantgat;
 • licht zuur of neutraal zijn.

zuurgraad van de bodemOm de zuurgraad van de grond te neutraliseren, wordt een voldoende hoeveelheid kalksteen aan het bed toegevoegd. Tegelijkertijd schiet de cultuur in zandgronden helemaal niet wortel. Als je een zaailing plant in klei, drassige of zware grond, dan zal het wortelsysteem al snel rotten en zal de struik zelf snel verdwijnen. Bovendien is overwintering van karyopteris onder dergelijke omstandigheden destructief, omdat het resterende water de wortel bevriest..

De eerste tekenen van verwelking of plantenziekte zijn vergeeld, evenals verwrongen gebladerte. Deze symptomen geven ook aan dat de zaailing geen wortel heeft geschoten op een nieuwe plaats..

Karyopteris-zaailingen planten

karyopteris uit stekkenDoor zich te houden aan de basisregels voor het planten van een gewas, kan een bloemist veel problemen met het kweken van een walnoot voorkomen. Het wordt aangeraden om het in de laatste dagen van april door te brengen, wanneer het buiten droog en warm is. Koop hiervoor een gezonde zaailing van Karyopteris Kladonsky of zijn zaden.

Op de site wordt de struik in groepen geplaatst, 2-3 exemplaren in elk gat. Er wordt een afstand van 50-60 cm tussen hen aangehouden.Voor een dichte beplanting worden ze geplant in stappen van 15-20 cm.een zaailing planten

Nadat de markering van de site is gemaakt, gaat de tuinman verder met tuinwerk:

 • graaft een gat, dat 1,5 keer dieper en 3 keer breder is dan het wortelstelsel van de zaailing;
 • onderaan vormt drainage van humus of zand (tot 10 cm);
 • legt een jonge plant in het midden van de fossa bloot;
 • verspreidt de wortels subtiel;
 • vult ze met grondmengsel;
 • overvloedig water geven.

Het wordt aanbevolen om zaailingen in het voorjaar te planten. Als het exemplaar in de herfst wordt gekocht, wordt het in een tijdelijke pot met grondmengsel geplaatst en naar een koele ruimte gestuurd voor opslag..

Bij het kopen van gewaszaailingen is het belangrijk om niet-bloeiende exemplaren te kiezen. Dergelijke exemplaren zijn resistent tegen afwijkende verschijnselen, dus ze schieten snel wortel op een nieuwe plek. Bovendien geeft de aanwezigheid van vergeelde bladeren aan de struik aan dat de plant ziek is en niet geplant hoeft te worden..stekken rooten

Het planten van karyopteris door zaad is een arbeidsintensief proces

zaadbollen van karyopterisSommigen zullen karyopteris-zaden buiten willen zaaien. De late herfst is hiervoor het juiste moment..

Het kweken van een noot-dwerg door een zaailingmethode wordt in het vroege voorjaar uitgevoerd:

 • zaden worden in potten gezaaid en strooien ze eenvoudig over het aardoppervlak;
 • spuit de beplanting uit een spuitfles;
 • bedekt met een film, die elke dag wordt verwijderd voor luchten en water geven;
 • wanneer spruiten verschijnen, wordt de “mini-kas” verwijderd;
 • er wordt geplukt wanneer de plant 3-4 volwaardige bladeren vormt.

De zaailingen worden in de eerste helft van mei overgebracht naar het bloembed. Tegelijkertijd houden ze zich aan de plantregels zoals voor zaailingen. Geef de site alleen water bij droog weer, voeg een matige hoeveelheid vloeistof toe.

Cariopteris zorg – we creëren een schoonheidssalon voor cultuur

weelderige karyopteris in de tuinHoewel een struik uit de familie van helderbloemig en pretentieloos voor de grond, moet hij toch periodiek worden gevoed. Hiervoor worden complexe minerale meststoffen gebruikt. Tegelijkertijd wordt elke maand organische stof (humus of compost) geïntroduceerd om de groei en ontwikkeling van de plant te stimuleren..jonge karyopterisstruik

Het is de moeite waard om te weten dat bij de regelmatige introductie van minerale mengsels veel zouten in de grond bezinken. Deze verbindingen schenden de microflora van de bodem en onderdrukken de activiteit van zijn micro-organismen. Het is alleen mogelijk om de concentratie van zouten te verminderen met behulp van water..

karyopteris na het knippenEen van de belangrijkste procedures voor het verzorgen van een struik is het tijdig snoeien, dat elk voorjaar wordt uitgevoerd. Deze gebeurtenis is uiterst noodzakelijk, omdat zich alleen op jonge scheuten bloemeierstokken vormen..

De principes van dit proces zijn eenvoudig:

 1. Scheuten worden ingekort in maart, wanneer de plant zich nog niet actief begint te ontwikkelen.
 2. Droge stelen worden direct na de bloei in de herfst geoogst.
 3. Als in de winter de takken van de struik bevroren zijn, worden ze tot aan de basis afgesneden..
 4. Elke 4 jaar wordt er een verjongende “knipbeurt” uitgevoerd. De hoogte van dergelijke scheuten wordt op een hoogte van 10 cm vanaf de grond gelaten..

Al deze procedures zullen helpen om een ​​compacte en mooie struik te creëren die er geweldig uitziet op een bloembed. Om een ​​origineel landschapsontwerp te creëren, is het echter belangrijk om een ​​geschikt gewasras te kiezen..

Kariopteris Klandonensky is een vaste gast van de dachas in Moskou

karyopteris klandonenskyIn de natuur zijn er ongeveer 15 soorten walnoot. Slechts 2 ervan worden echter gebruikt in de noordelijke strook van Rusland. De meest populaire zijn “Caryopteris incana” of grijsharige, evenals karyopteris Klandonensky, die werd verkregen door de Mongoolse en grijsharige variëteiten te kruisen. Op de hoge stelen (tot 1 m) bevinden zich tegenover elkaar donkergroene bladeren met originele beharing. De apicale bloeiwijzen bloeien in juli en fascineren met hun lila-blauwe knoppen alle voorbijgangers.

Hoewel de Klandon-variëteit overwintering goed verdraagt, wordt het toch aanbevolen om de struiken in zwaardere klimatologische omstandigheden over te brengen naar containers. Jonge boompjes worden geplaatst in koele ruimtes (6-10˚С), maar met voldoende verlichting.

karyopteris en kamilleEen onderscheidend kenmerk van sommige variëteiten van de noot is niet alleen de originele bloeiwijze, maar ook de verbazingwekkende kleur van het blad. Vooral de verscheidenheid aan bonte karyopteris is populair, wat verrast met zijn decoratieve eigenschappen..bonte karyopteris

Door dit type struik te planten, ontvangen tuinders:

 • luxe struik 80-100 cm hoog;
 • een diepblauw boeket bloemen dat de club zal sieren tot het koude weer;
 • Benjamin’s bonte ficus-prototype.

De ovale bladeren hebben gekartelde randen en zijn verkrijgbaar in 2 levendige tinten. In landschapsontwerp zien donkergroene bladeren met een gele rand er geweldig uit.paardevlieg op karyopteris

Het belangrijkste ongedierte van walnoot zijn dazen, die stippellijnen op de bladeren achterlaten. Door het gebladerte met een fungicide te behandelen, kunt u insecten verwijderen. Tegelijkertijd kan overtollig vocht in de grond leiden tot rotting van het wortelstelsel..

Naast de genoemde kenmerken van planten en verzorgen, heeft karyopteris niets anders nodig. Maar met behulp van deze struik kan de tuinman de lege delen van de tuin versieren, die vaak het landschapsontwerp van het zomerhuisje bederven..

Reproductie van karyopteris door stekken – video

Adblock
detector