Hoe versier je een bloembed prachtig in het land?

rond bloembed Door met je eigen handen een bloembed te maken, kun je een bloementuin maken die het beste bij je dromen en fantasieën past. Het helpt ook om de planten te voelen, hun behoeften te begrijpen, deel te nemen aan de wereld van de flora..

De eerste fase van het maken van een bloemstuk is het ontwerp, de juiste opstelling van planten in het bloembed. Ze moeten er niet alleen harmonieus uitzien en bij elkaar passen, maar ook niet met elkaar interfereren. Als voorbeeld kunt u foto’s gebruiken van prachtig ontworpen bloembedden die passen bij de architecturale structuren op de site.

De eerste stap bij het inrichten van bloembedden

De belangrijkste stap bij het ontwerpen van bloembedden is de juiste selectie van plantmateriaal. Hierbij wordt rekening gehouden met:

 • Klimaat en microklimaat van de regio. Sommige vaste planten zijn gevoelig voor voorjaarsvorst en kunnen afsterven. Anderen kunnen tijdens de winterperiode overlijden, zelfs als ze geïsoleerd zijn. Bijvoorbeeld bloemen voor bloembedden in mediterrane stijl, of de stijl van “Provence”;
 • Terreinverlichting: sommige sierplanten kunnen niet tegen direct zonlicht en verbranden. Anderen, zonder directe zon, leggen geen generatieve (bloem)knoppen en bloeien daarom niet;
 • Bodemsamenstelling en zuurgraad. Calceofiele planten, die de voorkeur geven aan een pH van meer dan 7, zullen niet normaal kunnen groeien op zure grond, en vice versa: katoengras, heide, zonnedauw, rododendron tolereren geen alkalische bodems;
 • Overvloed aan regenval en de mogelijkheid van regelmatig water geven. Dit is vooral belangrijk voor planten met grote, maar niet vlezige bladeren – ze hebben een zeer groot verdampingsoppervlak en dus een groot waterverlies.

Wanneer u bloembedden met uw eigen handen decoreert, kunt u enkele factoren corrigeren of ze geschikter maken voor bepaalde planten.

Stenen of tegels naast de bloementuin verhogen de temperatuur in het bloembed met 3-5 graden.

Planten die bang zijn voor directe zon kunnen worden geplant in het gezelschap van grotere lichtminnende vertegenwoordigers van het plantenrijk om ze te beschermen.

De structuur en zuurgraad van de bodem kan worden veranderd door bepaalde componenten toe te voegen.

Compost en zand verbeteren de conditie van zware substraten.

Organische stof zal arme zandgronden helpen verrijken en kalk zal de zuurgraad in verzuurde gronden verminderen..

Decor en accessoires bij het decoreren van een bloembed op de site

Hoe een bloembed voor het huis te plaatsen zodat het in de omgeving past??

Voeg interessante accenten toe aan het bloemstuk. Vaak zijn het de decoratieve details die de bloementuin een bepaalde stijl geven. Een positief punt bij het ontwerp van bloembedden in het land is dat oude of onnodige dingen kunnen worden gebruikt als hulpelementen van de compositie. Lekkende emmers, houten tonnen, karrenwielen, oude auto- of fietsframes, aarden potten, stammen, drijfhout, boomstronken en nog veel meer. Als onderdeel van een bloembed in landelijke stijl kunt u een houten hek of de muur van een blokhut gebruiken..

Bloembedden decoreren met stenen – geen klassiekers die ouder worden

Stenen kunnen worden onderscheiden als een apart element voor het decoreren van een bloembed. Dit materiaal is zo divers in uiterlijk, grootte en structuur dat het geschikt is voor het decoreren van elk bloembed..

Stenen bloembed

Stenen worden gebruikt voor:

 • Creatie van specifieke bloementuinen – rotstuinen en rotstuinen;
 • Randen van bedden van eenjarige of meerjarige planten;
 • Een interessant accent op het bloembed creëren (bijvoorbeeld een ronde kei bedekt met felgroen mos);
 • Contrast tussen gladde groene levende bladeren, heldere bloemen en een ruw grijs of bruin stenen oppervlak;
 • De ruimte tussen planten beschermen tegen onkruid (kleine stenen, kiezels, grind worden gebruikt);
 • Behoud van vocht in de bodem en vermindering van verdamping (vergelijkbaar met mulchen);
 • Decoreren en ontwerpen maken van gekleurde stenen die de schoonheid van bloemen aanvullen (met behulp van grind in verschillende tinten).

Bij het decoreren van bloembedden met stenen, moet er rekening mee worden gehouden dat vaste planten zullen groeien. Grote, mooie keien (solo boulders genoemd) mogen niet te dicht bij elkaar liggen. Kleine stenen daarentegen zien er in groepen mooier uit..

Welke planten te kiezen bij het decoreren van bloembedden

Bij het kiezen van planten moet men niet alleen rekening houden met de bloeiperiode (lente, zomer, herfst), maar ook met de duur. Om bloembedden in het land te versieren, is het raadzaam om tot 50% van de langdurig bloeiende planten te gebruiken. Dat wil zeggen, die waarin, nadat sommige bloemen verwelken, nieuwe knoppen op dezelfde plant ontstaan. Bijvoorbeeld:

 • reparatie rozen;
 • bloedwortel;
 • lavendel;
 • echinacea;
 • kamille;
 • agastakhe;
 • dahlia’s;
 • coreopsis;
 • duizendblad.

Deze planten bloeien van zomer (juni of juli) tot herfst of vorst..

Videoselectie van prachtig ontworpen bloembedden

Adblock
detector