Hoe maak je met je eigen handen een gazon in het land?

Mooi verzorgd gazon in de achtertuin Steeds meer zomerbewoners leggen gras op hun percelen. Voor sommigen is het een klein stukje groen bij het tuinhuisje, iemand regelt er een speeltuin voor kinderspellen op, iemand combineert het met een bloembed. Om het juiste gazon met uw eigen handen te maken, leest u onze aanbevelingen, die we hebben afgesproken met specialisten in landschapsontwerp.

Soorten gazons per aanmaakmethode

Voordat u beslist hoe u een gazon met uw eigen handen kunt maken, je moet beslissen op welke manier je het wilt maken.

Er zijn twee soorten gazonarrangementen die u kunt gebruiken:

  1. Zaaien.
  2. Rollen.

Een gazon zaaien is goedkoper, zeker als u uw eigen gazon gaat maken. Maar deze methode zal veel werk van je vergen, maar onze zomerresident is niet bang voor enig werk.

Rollengazon aanleggen Het tweede type gazonarrangement in het land met uw eigen handen is het leggen van een gekocht roltapijt. Met deze methode maak je snel en netjes een gazon. Bovendien hoeven we niet te wachten op zaailingen, zorg voor hen. We krijgen meteen een kant-en-klaar gazon waar wij en onze kinderen blij van worden. Toegegeven, dit gazon is relatief duur, maar schoonheid vereist opoffering.!

Grassoorten op afspraak

Na het kiezen van de productiemethode en voordat we met onze eigen handen een gazon in het land maken, bepalen we de functionaliteit van het toekomstige gazon. We kiezen uit verschillende opties:

  1. Parterre.
  2. Sport.
  3. Parkovy.
  4. Mauritaans.
  5. Universeel.

Parterre gazon verschilt van anderen in de verfijning van zijn kruiden, delicate smaragdgroen en uitstekende decorativiteit. Het is ingericht om locaties in de buurt van gebouwen te versieren, gecombineerd met bloembedden of alpine dia’s. Het wordt niet aanbevolen om op zo’n gazon te lopen..

Sportgras, integendeel, het wordt gekenmerkt door een verhoogde slijtvastheid en snel herstel. Daarom wordt het gebruikt in speeltuinen voor zomerhuisjes, in de buurt van tuinhuisjes en andere plaatsen waar een verhoogde belasting op het gras valt..

Park of tuin gazon ook best stevig, maar in mindere mate dan een sportgazon. Grasmengsels voor dergelijke gazons kosten minder dan sportgazons, daarom komen ze het meest voor bij zomerbewoners. Ook kinderen kunnen op dit gras lopen en spelen zonder veel schade aan het gazon te veroorzaken..

Moors of weidegazon verschilt van andere doordat het bloemplanten omvat. Door een grasmengsel van deze samenstelling te zaaien, krijg je een echte landweide. Zo ziet een zelfgemaakt Moors gazon in het land eruit op de foto.Moors gazon trekt de aandacht met een overvloed aan bloemen

Veelzijdig gazon heeft een breed scala aan toepassingen. Het combineert de eigenschappen van verschillende gazons: decoratief, slijtvast en schaduwtolerant. Het gebruik van deze optie wordt aanbevolen in ruimtes met verschillende functionaliteit en mate van verlichting..

Zaaigazon apparaat

Laten we het nu hebben over het regelen van het gazon met onze eigen handen en het proces in fasen op de foto illustreren. Allereerst moet u de site voorbereiden die is gekozen voor ons gazon..

Eerst zullen we de plaats van puin opruimen en vooral groot onkruid verwijderen. Klein onkruid kan handmatig worden geselecteerd tijdens het graven, of de natuur kan worden vergiftigd met behulp van chemie.

Door chemische meststoffen, herbiciden of andere chemicaliën te gebruiken, vernietig je niet alleen de natuur, maar vergiftig je ook jezelf en je kinderen!

Maar als u de technieken van natuurlijke landbouw gebruikt, moet u het anders doen en uw site zal u dankbaar zijn met zowel een mooi gazon als een normale ecologie. Om het onkruid te vernietigen, hoef je niet eens de grond om te graven. Na het schoonmaken van de site, moet u deze bedekken met een laag rolmateriaal: oud linoleum, dakbedekking, leisteen. Een verscheidenheid aan verpakkingsdozen, oude tapijtlopers en dergelijke zullen ook werken. Verspreid al deze rijkdom aan het einde van de zomer en in de lente, verwijder en begin het gazon met uw eigen handen te planten..

De grond voorbereiden op het gazonNu moet je de grond losmaken en egaliseren, hoewel wormen en andere bodembewoners al een deel van het werk voor je hebben gedaan onder de afdak. Ze werken actief onder de mulch en maken de grond los. Maar toch moet de bovenste laag worden verwerkt met een platte snijder en worden bijgesneden met een hark..

Daarna moet u het gazon zo zorgvuldig mogelijk zaaien, hiervoor verdeelt u het gekochte graszaadmengsel gelijkmatig over de site. Maak eerst een longitudinale pas, dan een transversale. Probeer de zaden gelijkmatig te zaaien. Er kan echter ook een speciale graszaaimachine worden gebruikt..

Grasmengsel zaaienNu moeten de zaden in de grond worden ingebed. Gebruik hiervoor een hark of platte snijders. Na het planten is het raadzaam om de zaden te rollen. Dit zal hun kieming verhogen door nauwer contact met de grond. Zaden worden opgerold met een speciale rol, als deze niet beschikbaar is, kunt u een stuk pijp gebruiken, zoals bij het maken van een gazon in het land met uw eigen handen op de volgende foto.

Het gazon rollen na het zaaien van zadenHet opgerolde gebied moet goed worden bewaterd door te sprenkelen om de verzegelde zaden niet per ongeluk uit de grond te wassen.

Rol gazon apparaat

Als u besluit een gerold gazon in het land te regelen, moet u eerst vertrouwd raken met de afmetingen van de rollen die te koop zijn en het benodigde bedrag berekenen. De hoeveelheid ontvangen materiaal moet met 10 procent worden verhoogd, deze voorraad is nodig voor nauwkeuriger snijden of om defecten bij het leggen te compenseren.

Voordat u een rolgazon kiest om het met uw eigen handen in het land te leggen, kijkt u naar de onderstaande foto.Een kwaliteitsrolgazon kiezen

Je ziet dat de grasrollen even breed en dik moeten zijn. Het is ook belangrijk om de kwaliteit van het gazon zelf te evalueren..

Voordat u het turftapijt legt, moet u de basis voorbereiden. In tegenstelling tot een zaaigazon, heeft een rolgazon een drainageapparaat nodig. Om dit te doen, wordt de grond tot de vereiste diepte verwijderd en wordt de voorbereide greppel in lagen steenslag en zand gelegd. Lagen van het kussen moeten 10 centimeter dik zijn en zorgvuldig worden aangedrukt. Geotextiel kan worden gebruikt in plaats van zand.

Na het voorbereiden van het zand- en grindkussen, de grond in de vereiste hoeveelheid teruggeven. We egaliseren de grond rond de site met behulp van een gespannen koord. Na het leggen van de grond rammen we de site voorzichtig. We beginnen de rollen neer te leggen vanaf de kant waar ze zijn gevouwen.

U dient het gazon op de dag van levering aan te leggen zodat de graswortels niet uitdrogen!

Het rolgazon aanleggen volgens het metselprincipeWe zijn vooral voorzichtig bij het leggen van de eerste rol, omdat de kwaliteit van het hele terrein afhangt van hoe we het leggen. Na de eerste rol end-to-end over de lengte en breedte, leggen we de rest. De rollen worden met een interval gelegd. Net als bij metselwerk moeten voegen op aangrenzende stroken op afstand worden gehouden..

Het is onmogelijk om de rollen te overlappen, maar het is beter om de afstand tussen de stroken niet meer dan 1 centimeter te maken. Als het anders niet werkt, is het beter om de randen van de rol af te knippen. Elke strook is opgerold. Nadat alle stroken zijn gelegd, wordt het gazon bewaterd. Water geven wordt uitgevoerd totdat de rollen wortel schieten. Dit duurt meestal ongeveer twee weken..

Doe-het-zelf foto van gazons in het land

De oorspronkelijke vorm van het gazon

De oorspronkelijke vorm van het gazon

Doe-het-zelf gazon in het land

Doe-het-zelf gazon in het land

Rol gazon in het land

Rol gazon in het land

Rotstuin omgeven door een gazon

Rotstuin omgeven door een gazon

Sportgazon in het land

Sportgazon in het land

Originele gazonoplossing

Originele gazonoplossing

Doe-het-zelf gazongids – video

Adblock
detector