Hoe een leukotoe-regenboogstruik te planten en te laten groeien?

struik leukotoe regenboog Leukotoe-regenboog behoort tot de groenblijvende bladverliezende heesters van de Heather-familie. Onder natuurlijke omstandigheden worden ze verspreid in het zuiden en noorden van Amerika, in Madagaskar en in Oost-Azië. Kweek planten in tuinen op zure grond.

decoratief blad Ze worden gewaardeerd om de decorativiteit van lancetvormige bladeren tot 10 cm lang.Op jonge leeftijd zijn ze groen, later – karmozijnrood met verschillende vlekken.

Regenboogleukotoe planten en verzorgen

een zaailing plantenCompacte struik tot 90 cm hoog en 40 cm in diameter. Het voelt even goed in een zonnige omgeving als bij diffuus licht, en zelfs in de schaduw.

De grond moet zijn:

 • loszittend;
 • goed gedraineerd;
 • vruchtbaar;
 • zuur.

plaats van groeiende leukotoe-regenboogLeukotoe rainbow verdraagt ​​geen stilstaand vocht, droogte en te harde grond. Tijdens het groeiseizoen hebben de struiken in mei en juli dubbele voeding met organische mest nodig. En ook de lentetoepassing van kalium en fosfor. Vorming is niet vereist voor de plant.

Leukotoe-regenboog wordt als volgt geplant:

 1. Putten voorbereiden van 0,5 m diep.
 2. Ze maken drainage van gebroken bakstenen, stenen, bouwafval.
 3. Zaailingen overbrengen met een aarden kluit.
 4. In slaap vallen met vruchtbare grond, bestaande uit humus, veen, tuingrond en zand.
 5. Leucotoe struik overvloedig gedrenkt.
 6. Jonge aanplant wordt gemulleerd met verrot zaagsel, humus of bladeren van vorig jaar om vocht vast te houden.

De afstand tussen de planten moet 1 m . zijn.

Aangezien de leucotoe een bodembedekkende plant is, moeten om de verspreiding ervan in te dammen, panelen van niet-rottend materiaal rond de omtrek van de site worden gegraven.

Zoals de meeste Heathers, hebben deze struiken geen zorgvuldig onderhoud nodig. Het bestaat uit matig water geven – een keer per week, bij droog weer – vaker, wieden en ondiep losmaken van de grond. In het voorjaar worden droge en gebroken takken gesneden. Om de vertakking te stimuleren kun je de toppen in het voorjaar inkorten..

sierheesterAls vochtstagnatie wordt waargenomen, zijn schimmelziekten van het wortelstelsel en de dood van oppervlakkige wortels mogelijk. Er moet dus gezorgd worden voor een goede afwatering. Van het ongedierte zijn schedes en bladluizen gevaarlijk. Gebruik de juiste insecticide preparaten om ze te bestrijden..

Leukotoe regenboog kweken

leukotoe regenboog fokkenDe plant plant zich voort door zaden, stekken en wortelscheuten.

Volg deze stappen om uit zaad te groeien:

 1. In januari-februari zaden in een brede bak met natte zand-veengrond planten, licht bestrooien met zand en afdekken met folie of glas.
 2. Zet in halfschaduw, observeer een temperatuur van 23-24 graden en til de shelter dagelijks op voor ventilatie.
 3. Zaailingen verschijnen ongelijk, na 4-5 weken, matig water, temperatuur en verlichting zijn hetzelfde.
 4. Snijd in aparte containers als de planten goed ingeburgerd zijn.
 5. Een jaar later, na de voorjaarsvorst, op een vaste plek planten.

Voor vermeerdering door stekken moeten ze na de bloei uit een 3-jarige struik worden gesneden. De lengte moet 10-15 cm zijn met meerdere knoppen. Plant de stekken in een bak gevuld met een mengsel van tuingrond, humus en turf onder een hoek van 30 graden. Voor een betere beworteling kan het worden behandeld met een groeistimulans. Bedek elke spruit met een glazen pot of een gesneden plastic fles om een ​​broeikaseffect te creëren. Na het verschijnen van de wortels en het bloeien van de bladeren, worden de zaailingen op de geplande plaats geplant. Planten verdragen transplantatie goed en schieten snel wortel in het open veld.. leukotoe regenboog in de winterWinterhardheid van leukotoe-regenboog is gemiddeld – zonder beschutting is het bestand tegen temperaturen tot min 23,5 graden. Daarom moeten zowel jonge zaailingen als volwassen planten voor de winter worden gebogen en bedekt met gebladerte, vuren takken of niet-geweven afdekmateriaal..

De eenvoudigste manier is om de struik te vermeerderen door wortelscheuten – deze moet worden opgegraven uit een volwassen plant en, samen met de grond, op de juiste plaats worden geplant, goed gevuld met meststoffen.

Gebruik in landschapsontwerp

weelderig bloeiende leukotoeElegant gebogen takken op de grond met kleurrijke bladeren die naar de grond neigen, maken de struik erg opzichtig. leucotoe in landschapHet kan worden geplant in combinatie met andere planten, om de achtergrond van lage aanplant te versieren of in de middelste laag met coniferen.. helder gebladerte van leukotoe-regenboogPlanten zien er ook geweldig uit als lintwormen tegen de achtergrond van een groen gazon, vooral tijdens de bloei – talrijke witte bloemen hangen in trossen in verschillende richtingen.bodembedekker

Leucothea of ​​de witte godin die in een kuip groeit, kan zowel het terras als het balkon versieren. Jonge leerachtige bladeren, lichtgroen in het voorjaar, worden kastanjebruin in de herfst.leukotoe bloeit

Hoe meer verlichting, hoe helderder de kleur van het gebladerte.

ondermaatse bodembedekkerEen laagblijvende bodembedekkende struik ziet er elegant uit langs hekken of bijna stamcirkels van grote bomen. Rainbow herleeft en accentueert donkergroen gebladerte in schaduwrijke beplantingen, waardoor de illusie ontstaat van een lichtspel met zijn bladeren.

Adblock
detector