Het juiste moment voor het planten van hyacinten in de tuin is een garantie voor een uitbundige bloei in het voorjaar

Bloeiende hyacinten Wanneer hyacinten in de lente bloeien, worden ze een van de eerste en uiteraard de helderste decoraties van de ontwakende tuin. Ondanks de thermofiele aard op de middelste baan, verrukken gasten uit de Middellandse Zee en het Midden-Oosten tuinders met vriendelijke bloei, vermenigvuldigen ze zich en blijken ze, met kennis van de eigenaardigheden van landbouwtechnologie, niet zo kieskeurig te zijn. Het belangrijkste is om omstandigheden te creëren die zo veel mogelijk lijken op die waarmee de cultuur thuis wordt geconfronteerd, te beginnen met het kiezen van een locatie voor het kweken en planten van hyacinten, eindigend met het bewaren van vervaagde bollen.

De bol is klaar voor het nieuwe groeiseizoen Dit betekent dat ze in de middelste baan voor de bollen een plaats kiezen die is afgesloten van de wind, zelfs zonnig, waar er geen overmaat aan vocht mag zijn dat gevaarlijk is voor de hyacint. In de natuur verkeren planten die in de lente zijn vervaagd in een soort winterslaap gedurende enkele hete maanden, waarbij ze kracht verzamelen en de basis leggen voor een toekomstige bloempijl. Zelfs de milde mediterrane winter lijkt ontworpen om de bollen wakker te maken en zich voor te bereiden op het nieuwe groeiseizoen..

Hyacinten: planttijd en kenmerken van landbouwtechnologie

Hyacinten op de siteIn de middelste zone, waar de zomer niet lang genoeg en warm is, en in de winter daarentegen de grond tot aanzienlijke diepte kan bevriezen, kan niet worden gezegd dat hyacinten zich prettig voelen. Als de eenmaal geplante bollen na de bloei niet worden uitgegraven en je er geen kunstmatige “zuidelijke zomer” voor regelt, worden de geurpijlen elk jaar kleiner totdat ze helemaal verdwijnen. Wanneer is het tijd om hyacinten te planten??

De herfst is de beste tijd om de bollen te planten die sterker zijn geworden en de pijl hebben neergelegd. En hier is het belangrijk om de juiste tijdsperiode te kiezen, zodat de plant tijd heeft om wortel te schieten voor het koude weer, maar zich niet actief begint te ontwikkelen.

Goed geplante hyacinten bloeienDe juiste timing van het planten van hyacinten is uiterst belangrijk..

 • Als de bol van tevoren in de voedingsbodem komt, zal de plant gaan groeien, in de winter zal vorst zeker het wortelstelsel beschadigen en het groene deel van de hyacint dat zich begint te ontwikkelen.
 • Als u te laat bent met planten, zal de bol die in de bevroren grond is gevallen ook niet overwinteren..

Maar het planten van hyacinten in de lente in de grond is niet gedaan, omdat de gelijktijdige acclimatisatie en voorbereiding op de bloei van de plant een onmogelijke taak blijkt te zijn..

Als u het planten wilt uitstellen tot november, moet de voorbereide grond worden afgedekt met een film of isolatiemateriaal totdat de bollen zijn geplant. Daarna is het terrein weer afgesloten voor sneeuw, kou en regen..

Voorbereiding van een terrein voor het planten van hyacinten in de grond

Voorjaarsbloei van hyacintenWanneer hyacinten planten in de herfst? In de meeste regio’s van Rusland wordt dit type bolgewassen van de tweede helft van september tot half oktober in de volle grond geplant. En de voorbereiding van het terrein voor de plantage begint een maand voor dit moment. Gedurende deze periode slaagt de grond, behandeld tot een diepte van 40 centimeter, erin te bezinken en wordt een complex van minerale en organische meststoffen in de grond gebracht, per vierkante meter oppervlakte met een snelheid van:

 • 60-80 gram superfosfaat;
 • 20-30 gram kalimeststoffen of 200 gram houtas;
 • 15 gram magnesiumsulfaat of 250 gram dolomietmeel.

Alleen goed verteerde compost of humus wordt gebruikt als organisch materiaal, verse meststoffen van deze soort kunnen brandwonden veroorzaken op de dunne oppervlakteschalen van de bollen en de plant beschadigen.

Voor het planten van hyacinten wordt de grond weer losgemaakt en alle onkruid verwijderd.

Hyacinttransplantatie en selectie van plantmateriaal

Selectie van plantmateriaalIn de herfst worden hyacinten tegelijkertijd naar een andere locatie getransplanteerd wanneer het nodig is om de plantage uit te breiden of sommige planten door andere te vervangen. Ervaren bloemenkwekers adviseren om, om bolziektes te voorkomen, hyacinten minimaal eens in de 3-4 jaar over te zetten, het plantmateriaal zorgvuldig te onderzoeken voor het planten en gezond ogende bollen te behandelen met een fungicide.

Bollen worden erkend als geschikt om in de volle grond te planten:

 • dicht, met een glad gevormd oppervlak;
 • geen mechanische schade;
 • tekenen van ziekte en plaagschade;
 • een goed gedefinieerde nek en schouders hebben.

Wanneer hyacinten in de herfst geplant worden, moet u er rekening mee houden dat sterke middelgrote bollen meer geschikt zijn voor open grond, die snel acclimatiseert en bestand is tegen slecht weer. In dit geval moet de onderkant van de lamp ongeveer 2/3 van het oppervlak beslaan.

Voordat het in de grond wordt geplant, wordt het plantmateriaal 30 minuten ondergedompeld in een fungicide-oplossing en vervolgens gedroogd.

De standplaats van de bollen bij het planten van hyacinten in de volle grond

Hyacint in landschapsontwerpDe plantdiepte van de bollen is afhankelijk van de grootte.

 • Grote exemplaren met een diameter van meer dan vijf centimeter worden 18 cm van de bodem begraven.
 • Standaard bollen, ongeveer 4 cm groot, worden 12-15 cm diep geplant.

Zoals blijkt uit de video over het planten van hyacinten, is de grondlaag boven de bol drie keer groter dan de hoogte van het plantmateriaal zelf. Tegelijkertijd wordt op lichte gronden de plantdiepte enigszins verhoogd en op kleiachtige grond of zwarte grond juist verminderd.

De afstand tussen individuele hyacinten wordt ook gekozen op basis van de grootte van de bollen. Je kunt een vriendelijke bloei bereiken door planten met vergelijkbare parameters in dezelfde groep en op dezelfde diepte te planten..

Als in het voor- of najaar de bollen in het geselecteerde gebied met overmatig vocht worden bedreigd, wordt bij het planten van hyacinten een stevige zandafvoer gemaakt op de bodem van de put. Een uitstekend resultaat wordt verkregen door te planten in een “zandjasje” wanneer zich een laag van dit goed vochtafvoerende materiaal om de gehele bol bevindt.

Vervolgens wordt de site bewaterd en vóór het begin van koud weer zorgen ze ervoor dat de grond niet uitdroogt. Na het planten van hyacinten, zoals in de video, wordt de natte grond gemulleerd met zaagsel, een laag turf of veenmos, waardoor de hyacinten kunnen overwinteren. In het voorjaar, wanneer de sneeuw smelt, wordt de isolatie verwijderd, de grond losgemaakt, stikstofhoudende meststoffen aangebracht en een behandeling uitgevoerd tegen mogelijke plagen.

Hoe hyacinten in de herfst te planten – video

Adblock
detector