Groenblijvende planten voor de tuin – 10 meest populaire gewassen – wiresummit.org

evergreens Elke eigenaar van een landhuis probeert een uniek landschap op zijn grondgebied te creëren. Evergreens, waarvan er een groot aantal in de natuur zijn, zijn een goede hulp. In het warme seizoen geven ze mensen halfschaduw. Na de regen is de atmosfeer gevuld met aroma. En wanneer de bloemen bloeien, dienen ze als een rijke groene achtergrond. In de late herfst sieren onsterfelijke culturen de gure natuur. En wat zien ze er mooi uit tussen de pluizige sneeuw! Overweeg de meest populaire voorbeelden voor landschapsontwerp.evergreens in landschapsontwerp

Evergreens voor elke smaak

evergreens voor elke smaakEen enorm assortiment van “onsterfelijke” culturen maakt het mogelijk om de meest gedurfde ideeën te implementeren. Het gaat niet alleen om coniferen. Er zijn veel klimheesters met verbazingwekkende bloei.

Elk groenblijvend gewas is anders:

 • de snelheid van ontwikkeling;
 • kroon maat;
 • hoogte;
 • levens.

Hierdoor zijn de planten geschikt voor zowel ruime als beperkte ruimtes. In de vorige eeuw werden bijvoorbeeld coniferen alleen op stadsstraten of pleinen geplant. Tegenwoordig versieren ze de achtertuinpercelen van landhuizen..

De meest populaire zijn::

 • spar;sparren
 • thuja;thuja
 • cipres;cipres
 • zilverspar;zilverspar
 • taxus.taxus

Bladverliezende groenblijvende planten die uit warme landen naar ons zijn gekomen, zijn niet minder aantrekkelijk. Ze verdragen met succes koud weer en schieten snel wortel op de middelste breedtegraden..

De meest bekende uitzichten:

 • kamperfoelie;kamperfoelie
 • Heide;Heide
 • camelia;camelia
 • buxus;buxus
 • steranijs.steranijs

Deze groenblijvende vertegenwoordigers van de flora worden gebruikt om hagen, specimenbeplantingen en groepssamenstellingen te maken. Hun aanwezigheid verdunt het eentonige landschap tijdens het koude seizoen. Helpt bij het creëren van een origineel microklimaat voor ontspanning op de site. Laten we ze allemaal beter leren kennen.

Bij het planten van coniferen in groepssamenstellingen moet rekening worden gehouden met de grootte van het wortelstelsel van volwassen bomen..

Majestueuze spar voor het thuislandschap

groenblijvende spar“The Forest verhoogde een kerstboom”. De woorden van het kinderliedje herinneren ons aan de oorsprong van de groenblijvende boom. Hoewel biologen geloven dat de plant afkomstig is uit de bergachtige streken van China. Het heeft harde naalden. Niet bang voor lage temperaturen. Het ontwikkelt zich prachtig op elke grondsoort. Verdraagt ​​gemakkelijk een overvloed aan regen. Daarom voelt de spar niet alleen heerlijk aan op stadspleinen, maar ook in zomerhuisjes..

Wetenschappers tellen ongeveer 45 plantensoorten. Meest populair:

 1. Akrokona. De maximale hoogte is ongeveer 4 m. In het voorjaar is de brede compacte kroon versierd met lila-karmozijnrode kegels.acrocon spar
 2. Ohlendorfi. Een laagblijvende meerpuntige spar groeit in 10 jaar tot 2 m. De uiteinden van de takken zijn naar boven gericht. De naalden zijn groen geverfd met een gouden tint.sparren olendorfi
 3. Herman Nau. Spectaculaire dwergvariëteit met een kussenvormige kroon. De naalden zijn blauwgrijs gekleurd. Maximale planthoogte 1,5 m.spar duits nau

Spar wordt actief gebruikt voor het modelleren van persoonlijke percelen. Het ziet er origineel uit bij de vooringang van een woongebouw. Smaragdgroene hagen zijn gemaakt van dwergsoorten. Geteeld in rotstuinen en mixborders.

Evergreens – onovertroffen thuja

Evergreens - onovertroffen thujaIn zijn natuurlijke omgeving komt de boom voor in Noord-Amerika. Behoort tot de familie van naaldgewassen. Tuinders noteren 5 hoofdsoorten planten.

Laten we aandacht besteden aan de meest populaire variëteiten:

 1. Westers. Hij wordt tot 20 m. Hij heeft een compacte kroon. Beroemde variëteiten: “Gold of Europe”, “Globoza”, “Brabant”, “Maria”.thuja western
 2. Oosters. De hoogte van een volwassen boom is 15 m, de breedte van de kegelvormige kroon is ongeveer 4 m. Rassen: “Siboldi”, “Aurea Nana”, “Westmont”, “Golden Pigmy”.prieel vitae
 3. Reusachtig. Conische kroonvorm. Planthoogte 15 m. Beroemde ondersoort: “Kornik”, “Zebrina”, “Jan”.thuja reus

De verscheidenheid aan soorten laat zien dat thuja prachtig in elk landschapsontwerp past. Het wordt gecombineerd met jeneverbes, berberis en buxus. Geschikt voor het schikken van heggen en enkele beplanting.

Westerse thuja “Maria” ondersoorten kunnen in containers worden gekweekt en op terrassen worden weergegeven.

Een trotse gast uit de tropen – cipres

statige cipresDe groenblijvende langlever, oorspronkelijk afkomstig uit Libanon, wordt maximaal 25 m. Hij heeft een spreidende of piramidale kroonvorm. Dwergexemplaren zijn niet hoger dan 2 m.Bomen en struiken worden actief gebruikt om tuinpercelen te versieren.

De meest populaire soorten:

 1. Tuyuid. Het heeft een rechtopstaande stam met een roodachtige bast, een kegelvormige kroon. Naalden veranderen geleidelijk in een geschubd type. Het is groen geverfd met een blauwachtige tint..die cipres
 2. Grootbloemig. In zijn natuurlijke omgeving groeit hij tot 40 m. De gecultiveerde versie heeft gelige naalden. Straalt citroengeur uit.grote cipres
 3. Leyland. De hybride onderscheidt zich door een kolomvormige kroon, geschubde naalden en een roodachtige glanzende schors. Bekende soorten: Variegata, Robinson Gold, Green Spier.cipres leiland

Zowel hoge als dwergvariëteiten zijn geschikt voor een tuinperceel. Cypress verdraagt ​​een knipbeurt wonderwel. Het vereist geen speciale zorg. Ongeacht het seizoen ziet het er altijd aantrekkelijk en stijlvol uit.

Bij het routinematig snoeien van cipres is het raadzaam om handschoenen te dragen om de huid te beschermen tegen het giftige sap van de plant..

Een bescheiden decoratie van de tuin – fir

groenblijvende dennenplantenDe cultuur heeft een dichte kegelvormige kroon. De lange steel is licht gebogen, maar dit doet niets af aan het uiterlijk van de plant. De spar heeft felgroene naalden. En de knoppen zijn paars gekleurd. Ze houdt van een overvloed aan vocht. Daarom heeft het extra water nodig.

Populaire variëteiten:

 • “Spaans”;spaanse spar
 • Vicha;veich fir
 • “Siberisch”.Siberische zilverspar

Groenblijvende spar wordt actief gebruikt om stadstuinen en parken te versieren. Ze worden zowel in enkelvoudige variaties als in het bedrijf aangeplant met berberis, berken en hoge bloemen. Dwergsparren worden gebruikt om groene hagen te vormen. Hoge bomen worden geplant in afgelegen hoeken van de buitenwijken voor recreatiegebieden.

Evergreens – Taxus

groenblijvende taxusDe pretentieloze groenblijvende cultuur onderscheidt zich door donkergroene naalden. De dikke stam is versierd met roodachtige bast. De kroon is afgerond. Elk seizoen verschijnen er scharlakenrode vruchten op. Taxus is niet bang voor schaduwrijke plekken, dus het is geplant om een ​​stijlvolle achtergrond te creëren. In de buurt worden rotstuinen of vormsnoeicomposities gevormd.

Beschikbare weergaven:

 • “Kortbladig”;kortbladige taxus
 • “puntig”;puntige taxus
 • “Canadees”.Canadese taxus

Taxus verdraagt ​​snoei uitstekend. Hierdoor worden verschillende vormen voor landschapsontwerp gemaakt van de kroon..

De naalden, schors en kegels van de cultuur bevatten giftige componenten.

Kamperfoelie

decoratieve kamperfoelieNiet alleen groenblijvende bomen zijn geschikt voor het decoreren van een tuin, maar ook struiken die effectief in het landelijke landschap passen. Sier- of eetbare kamperfoelie is een meerjarige bloeiende plant. De gebogen takken zijn bedekt met roodachtige bast en bedekt met zachte villi. Kleine plaatplaten zijn ovaal van vorm met een golvend frame.

Afhankelijk van de variëteit van de cultuur, zijn de bloeiwijzen gekleurd in de volgende tonen:

 • Room;
 • roze;
 • Wit;
 • karmozijnrood;
 • geel.

Eetbare struiken produceren oranje, blauw, rood of zwart fruit. Ze smaken zoetzuur of licht bitter. In de natuurlijke omgeving komen meer dan 200 soorten voor. Er worden rechtopstaande of klimmende struiken gebruikt om het tuinlandschap te versieren..

Populaire soorten:

 • “Tatarskaja”;Tataarse kamperfoelie
 • “Caprifol”;kamperfoelie kamperfoelie
 • “Bruin”.bruine kamperfoelie

Rechtopstaande struiken zien er origineel uit in groepsbeplanting. Vaak worden ze gebruikt voor het in zones onderverdelen van een territorium of een haag. Eetbare variëteiten versieren niet alleen de site, maar geven de eigenaar ook nuttig fruit. Klimplanten van een groenblijvende plant worden naast een tuinhuisje, langs trottoirs of bijgebouwen gekweekt. Squat kamperfoelie wordt in rotstuinen geplaatst tegen een achtergrond van granieten stenen.

Heide

heide evergreensDe plant is een kruipende struik met veel kleine takken. De hoogte varieert van 30 tot 70 cm.De driehoekige bladeren zijn licht gewikkeld in een buis en geverfd in een diepgroene kleur. Elk seizoen midden in de zomer is de plant versierd met vele roze-paarse belletjes. De herfst kleurt de bladeren in bordeaux en geelachtige kleuren.

Er zijn ongeveer 500 soorten heide. Bij tuinieren wordt de tuin gebruikt:

 • “Erika”;Heather Eric
 • “Carmen”;Heather Carmen
 • “Jan”.Heather Yana

Wintergroene heide ziet er geweldig uit in uniforme aanplant. Een mooie tuindecoratie wordt verkregen door verschillende soorten te combineren. Struiken worden geplant langs kunstmatige reservoirs. En ook in het gezelschap met jeneverbes of thuja.

Evergreens – Camelia’s

Evergreens - Camelia'sEen verbazingwekkende plant, die vele jaren geleden uit de Filippijnen werd meegebracht, kan het plattelandslandschap echt doen herleven. De groenblijvende camelia behoort tot de theefamilie. Het is een struik of boom tot 10 m hoog en groeit in zijn natuurlijke omgeving in vochtige bossen, niet ver van waterlichamen. Schiet heerlijk wortel in zomerhuisjes.

Veel voorkomende soorten:

 • “Olijf”;camelia oliezaad
 • “Japans”;camelia japans
 • “Berg”.berg camelia

Overvloedig bloeiende struiken van groenblijvende camelia’s worden vaak geplant bij de vooringang van een buitenverblijf. Enkele aanplantingen worden beoefend in de tuin tegen de achtergrond van groene gazons.

Buxus

evergreens buxusDeze mooie plant is overal te vinden. Het siert stadspleinen, het grondgebied van staatsinstellingen en natuurlijk zomerhuisjes. Buxus is een meerjarig gewas dat winterse kou verdraagt. Het groeit erg langzaam, dus het is ideaal voor het decoreren van het landschap. De kleine bladeren verspreiden een aangenaam aroma. Takken zijn niet bang voor frequente kapsels.

Populaire soorten:

 • “Colchis”;Colchis buxus
 • “Kleinbladige”;kleinbladige buxus
 • “Balearen”.Balearen buxus

Elk van hen wordt veel gebruikt om groene ruimtes te versieren. Uit de kruin van het buxushout worden verschillende geometrische vormen gevormd. En kunstenaars kerven groene “beelden” van dieren of vogels uit struiken. De plant wordt aangeplant als haag of sierlijke borders.

In de natuurlijke omgeving zijn er exemplaren tot 14 m hoog. Voor het ontwerp worden laagblijvende variëteiten gebruikt..

Steranijs (anijs)

evergreens steranijsIn de natuur groeit de struik tot 15 m hoog. Heeft een piramidale kroon. Verschilt in dicht gebladerte van grote maten. De knoppen zijn geel, scharlaken en bordeauxrood. Na bestuiving verschijnen stervruchten, die worden gebruikt bij het koken..

Gewone types:

 • “Echt”;echte steranijs
 • Florida.steranijs florida

De cultuur heeft een sierlijke omtrek en originele kleuren. Daarom passen ze harmonieus in elk landschap. In het voorjaar wordt steranijs gecombineerd met irissen, in de herfst met asters en in de winter verfrist de “slapende” tuin. Het wordt geplant in de buurt van kunstmatige reservoirs of in rotstuinen.

Heldere foto’s en namen van groenblijvende planten voor de tuin roepen aangename gevoelens op. Culturen geven het platteland immers 365 dagen lang een bijzondere chic. Elk van hen is mooi op zijn eigen manier, maar past harmonieus in een verscheidenheid aan landschappen. Hoe goed is het als er groenblijvende gewassen op het terrein groeien.

Groenblijvende bladverliezende planten in de tuin – video