Foto’s van verschillende soorten spirea – unieke sierplanten voor landschapsontwerp – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

torenspits tuin Een van de prachtige groene planten van het struiktype, die zeer wijdverbreid is in de tuin- en parkeconomie, is de spirea. Vanwege de overvloedige bloei, de lage behoefte aan bodemvruchtbaarheid en de pretentieloze teelt, is zij het die elk landschap op een winstgevende manier kan transformeren. Talloze soorten spirea met een foto maken het mogelijk om alle schoonheid en harmonie die een geweldige struik geeft het beste te zien, vooral wanneer deze correct en correct in de tuin staat.

Over het algemeen behoort witte spirea tot het geslacht van sierheesters van de roze familie, bovendien met een bladverliezend type met een ondiep en vezelig wortelstelsel. De naam Spiraea komt van het Grieks σπειρα, wat in vertaling “spiraal” betekent. De takken van deze struik kunnen verschillend zijn – kruipend, spreidend of recht, met een kleur van licht tot bruin. Kleine knoppen zijn zowel puntig als eivormig, met verschillende schubben, en de bladeren zijn gewoon gesteeld met drie tot vijf lobben. Jonge scheuten en scheuten zijn meestal lichtgroen van kleur en bij sommige soorten zijn ze roodachtig, geelachtig en zelfs lichtbruin.

Spirea Grey Grefsheim – schoonheid in elke tuin

Spirea Grefsheim Deze bladverliezende struik heeft prachtige takken die langwerpig zijn in bogen, waarop bloemschermvormige bloeiwijzen van een dubbel type zich bevinden. De langste bloeiperiode voor de struik is in mei-juni, wanneer deze bijna volledig bedekt is met prachtige lichtpuntige bloeiwijzen. Tegenwoordig kan grijze spiraea Grefsheim, waarvan een foto je al zijn schoonheid laat zien, worden gekocht in gespecialiseerde bloemenwinkels.

Vanwege de snelle groei zal het de eigenaren binnen een jaar verrassen met een overvloedige bloei. Er moet hier worden bedacht dat dit type spirea fotofiel is en geen sterke schaduw verdraagt. Tegelijkertijd is deze struik een uitstekende honingplant, waarvan ervaren imkers zich bewust zijn..

Gastronomische spirea Dubravkolistnaya

Eikenbladige spirea midden in de bloeiLange geribbelde scheuten van dit type spirea in combinatie met interessant groengrijs blad met tandjes onderscheiden het gunstig van alle andere. De struik bereikt een hoogte van 2 meter, maar tijdens het groeiseizoen, onder het gewicht van de bloeiwijzen, leunen de takken bijna tot aan de grond en daarom lijkt het vanaf de zijkant op een ronde struik. De eerste bloemen bloeien begin mei, waarna de spirea ongeveer 25-30 dagen bloeit, een lust voor het oog van de mensen in de buurt met prachtige bloeiwijzen.

Opgemerkt moet worden dat spiraea Dubravkolistnaya bijzonder goed groeit op rijke gronden en erg gevoelig is voor water geven, wat regelmatig zou moeten zijn. Deze variëteit is vrij winterhard en daarom kan zo’n spirea op de noordelijke breedtegraden van ons land worden gekweekt. Bij het kweken van de plant is het ook aan te raden om de bijna-stamcirkel te mulchen met turf, waardoor deze goed vocht vasthoudt en voorkomt dat de aarde bedekt raakt met een droge korst..

Unieke Spirea Argutta

Spirea Argutta bloeitEen zeer mooie plant die een knipbeurt goed verdraagt, en ook anderen behaagt met een heldere en weelderige lentebloei is de Argutta spirea, waarvan een foto in het artikel wordt gepresenteerd. Sierlijke dunne takken zijn licht gebogen onder het gewicht van bloemen, die talrijke bloemschermvormige bloeiwijzen zijn. Een onderscheidend kenmerk van dit type spirea is dat de jaarlijkse groei klein is, slechts 20 cm, en daarom vrij langzaam groeit.

Deze struik is geschikt voor zowel stedelijke als voorstedelijke landschapsarchitectuur, omdat hij zelfs een beetje schaduw verdraagt. Je kunt het zowel alleen als in groepen planten en zo prachtige steegjes vormen in een parkgebied of een groen plein.

Nippon Spirea met spitse “spiesen”

Nippon spirea in de steegIn tegenstelling tot andere soorten van deze planten, heeft de Nippon-spirea geen witte, maar witgele bloeiwijzen, die worden verzameld in grote clusters die zich helemaal bovenaan de takken bevinden. Gebogen takken kunnen een lengte bereiken van 2 meter, en in de singel kan een struik soms zelfs 2,5 meter hebben, daarom wordt deze meestal apart geplaatst. De struik bloeit later dan zijn tegenhangers, al eind juni en behaagt mensen met zijn heldere bloemen gedurende 15-20 dagen.

Als we het hebben over de omvang, dan is zo’n spirea vaak te vinden in rotstuinen, langs parkwegen, bosranden en pleinen. Het is het beste om een ​​plant op vochtige grond te laten groeien, maar het is niet bijzonder veeleisend op het gebied van voeding. Heeft een vrij snelle groei, wat het ook onderscheidt van andere soorten sterke drank.

Spirea Thunberg – schoonheid kent geen grenzen

De unieke spirea van ThunbergEen mooie spreidende struik die bloeit van half mei tot half juni, waardoor je bijna een hele maand lang interessante parapluvormige bloeiwijzen kunt bewonderen. Het is interessant om op te merken dat ze na de hoofdbloei niet afvallen, maar geleidelijk van kleur veranderen in oranje en karmijnrood, en de spirea vertrekt nog steeds in de herfst. Vanwege deze eigenschap is het de spirea van Thunberg die vaak wordt gekweekt in de achtertuinen van veel van onze landgenoten..

Uit de botanische eigenschappen van de plant moet men een goede winterhardheid benadrukken, evenals rook- en gasbestendigheid. De voordelen moeten ook een niet veeleisende bodemvruchtbaarheid, goede snoeitolerantie en uitstekende droogteresistentie omvatten. Als de grond gedraineerd is, is dit een groot voordeel, omdat de spirea veel sneller groeit..

Spirea-gemiddelde

Delicate bloeiwijzen van spirea MiddleDeze prachtige struik behoort tot de Rosaceae (roze) familie en wordt voornamelijk in het Verre Oosten en Siberië gekweekt. Door zijn uitstekende winterhardheid vriest hij niet uit en kan hij tot 15 jaar op één plek groeien. Aan het begin van de zomer geeft de spirea Average zijn corymbose bloeiwijzen vrij, die zich direct langs de hele groeiende scheut bevinden.

Vaak wordt deze struik als haag gebruikt, omdat hij een knipbeurt heel goed verdraagt, dus specialisten in landschapsontwerp gebruiken hem graag. Kan op bijna elke grondsoort groeien, inclusief kalksteen en leem.

Pretentieloze spirea White

Delicate bloeiwijzen van spirea MiddleDe unieke en zeer mooie White Spirea heeft biseksuele bloeiwijzen die in het vroege voorjaar bloeien en een uitgesproken sneeuwwitte kleur hebben. De bloemen zijn hier wit en zien eruit als echte trossen die al heel lang bloeien. Dit type plant is te vinden in de uitlopers van de Kaukasus, Korea, China en zelfs Japan, die allemaal goed tegen lage temperaturen kunnen..

De bladeren van de plant zijn lancetvormig, net als sterretjes. De hoogte van de struik bereikt 1,5 meter, maar hij heeft voldoende verlichting nodig, dus het is het beste om hem aan de zuidkant van de site te plaatsen. Gelukkig heeft deze struik geen speciale vereisten voor grond, daarom is zo’n spirea erg pretentieloos om te kweken..

Spirea Japans

Japanse spireaDe felgele kleur van deze plant is een lust voor het oog, verheft de geest van voorbijgangers en verandert zelfs het meest gewone landschap in een uniek en buitengewoon mooi landschap. Tegenwoordig is zo’n struik zowel in parken als in openbare tuinen van veel steden te vinden, en vaak geven gewone eigenaren van particuliere huizen er ook de voorkeur aan om het in hun eigen huis te planten..

Dit type plant is het meest geschikt voor het decoreren van borders en verdraagt ​​​​perfect een knipbeurt, ook een korte..

Opgemerkt moet worden dat Japanse spirea tegenwoordig op het noordelijk halfrond wordt gevonden, omdat het pretentieloos is om het te laten groeien en ervoor te zorgen..

De onnavolgbare Spirea Bumald

Heldere bladeren van spirea BumaldEen interessante hybride die is ontstaan ​​uit de kruising van de witbloemige en Japanse spirea is de Bumald spirea, waarvan de foto het beste alle schoonheid en pracht van de plant laat zien. De uniciteit en originaliteit van de kleur is te danken aan het feit dat je hier groene en perzikkleuren kunt zien, die een prachtig scala aan unieke composities creëren.

De hoogte van zo’n plant is meestal niet groter dan 1 meter, dus het behoort precies tot het sierheesters. Tegelijkertijd is het niet gemakkelijk om het te laten groeien, omdat dit type spirea behoorlijk veeleisend is, zowel voor de grond als voor systematische watergift..

Billard’s Gourmet Spirea

Spirea biljartDe prachtige spirea van Billard, waarvan een foto hier te zien is, is een hybride variëteit met prachtige oranjerode bladeren, die geleidelijk geel worden, wat zeer aangenaam is voor de ogen van hun eigenaren. Alle bloemen zijn verzameld in kleine roze paraplu’s, die vrij laat bloeien, maar deze plant verliest zijn aantrekkelijkheid helemaal niet.

Het is opmerkelijk dat de bloeiwijzen hier van een conisch type zijn, tot 20 cm lang, en jonge scheuten hebben eerst een groene en vervolgens een roodbruine tint. Vanwege het aanzienlijke aantal worteluitlopers reproduceert het vrij gemakkelijk, terwijl het tegelijkertijd een goede vorstbestendigheid heeft..

De onnavolgbare spirea van Douglass

Weelderige Spirea DouglassEen interessante bladverliezende struik die er heel mooi uitziet, waardoor hij veel wordt gebruikt in landschapsontwerp. Dit type spirea begint te bloeien vanaf 3 jaar oud, maar daarna zal het groeien en jaarlijks een lust voor het oog zijn met een overvloedige bloei gedurende 20 jaar. Douglass spirea vermeerdert zich zowel door stekken als door zaden, maar de eerste optie heeft meestal de voorkeur.

Ondanks zijn overzeese oorsprong, is dit type spirea tegenwoordig te vinden in tuinen, parken en pleinen in verschillende regio’s van ons land..

Pretentieloze planten voor de tuin – video