Een eenvoudig schema van een bloembed met pioenrozen in het land is een goede keuze voor een bloementuin

bloemperken met pioenrozen Grote bloemen, lichte geur van pioenrozen – als een klein wonder dat zich elk jaar voordoet. Een eenvoudig maar tegelijkertijd origineel schema van een bloembed met pioenrozen is geschikt voor het decoreren van een zomerhuisje van elke grootte. De populaire bloemencultuur vereist minimale zorg en is een lust voor het oog gedurende bijna het hele warme seizoen. Laten we eens kijken welke pioenbloembedden gemakkelijk te maken zijn, maar ze zullen eruitzien als de beste voorbeelden van landschapskunst.

Het schema van een bloembed met pioenrozen in het land: mixborder

Goed geplande bloembedden maken het gemakkelijker om voor planten te zorgen, vooral lange, spreidende planten. Het blijken prachtige bloembedden met pioenrozen in het land van eenvoudige, semi-dubbele badstofvariëteiten van verschillende bloeiperiodes. Heldere geurige struiken in de tuin, mixborder langs het pad, in een rond bloembed naast het tuinhuisje zullen jarenlang genieten.

Geurige knoppen bloeien in mei-juni, en als je verwelkte bloembladen en eierstokken afsnijdt, gaan ze nog langer mee.

Een mixborder wordt meestal langs het pad gemaakt zoals in het diagram van een bloembed met pioenrozen (hybride pioenrozen worden aangegeven met het cijfer 3).

Het schema van een bloembed met pioenrozen

Door combinaties van lente-, zomer-, herfst- en eenjarigen kunt u de mooie uitstraling van de bloementuin lang behouden. Heldere pioenrozen in de vroege zomer zien er geweldig uit naast de struiken van valse jasmijn of nep-sinaasappel (1), bonte “sterren” van een tijgerlelie (4). Juli – september is de phlox-tijd (2). Groene bladeren van een bloembed met pioenrozen zorgen voor een zomerse kleurenpracht. Turkse anjer, ageratums, lobularia bloeien lang op de voorgrond van de mixborder (5, 6, 7).

Er is een omstandigheid die een beetje deprimerend is voor degenen die voor hun prachtige bloembedden met pioenrozen in het land zorgen – de decoratieve uitstraling gaat verloren door de ingestorte struiken. Dichte groene netten, evenals andere kunstmatige ondersteuningen, zullen helpen. Middelgrote vaste planten die naast eenjarige bloemen worden geplant, helpen het pioenbloembed zijn vorm niet te verliezen.

Peony bloembedden in het land: rond, lang, gelaagd

Een ronde bloementuin moet qua vorm op een koepel of paraplu lijken. Het punt is niet alleen dat hoge pioenrozen in het bloembed in het midden groeien, maar de struiken worden omlijst door laaggroeiende siergewassen. De hoogte van de grond is ook anders: de randen zijn 15 cm boven het gazon verhoogd en de hoogte van het centrale deel is 25-30 cm In landschapsontwerp is het gebruikelijk om de bloembedden aan te vullen met pioenrozen met andere bloemen gewassen (foto wordt gepresenteerd in het artikel).

Foto van een rond bloembed met pioenrozen

Lange bloembedden – een rabatka, een border – zijn geschikt voor een vlak gebied. Ze zien er elegant uit voor het gebouw en het hek, als u variëteiten van dezelfde hoogte kiest, maar anders gekleurd voor het bloembed.

Vaak worden bloemgewassen van verschillende hoogtes gekozen voor ruggen en borders, hoge planten worden op de achtergrond geplaatst. Het pioenbloembed voor het huis in de vorm van een plat lint van 0,5 – 1,5 m breed is gemakkelijk te verzorgen, wat erg belangrijk is als er veel ander werk in de tuin is. Als de rabatka zich in de buurt van een bakstenen huis bevindt, is de bloementuin langs de buitenrand versierd met een strook keramische kantelen, bakstenen.

bloembed met pioenrozen voor het huis

Mooie bloembedden met pioenrozen in het land zullen niet alleen paden, gazons, gebieden voor het hek versieren. De optimale oplossing voor ruig terrein is een gelaagde bloementuin. De basis van het bloembed op de onderstaande foto bestaat uit populaire variëteiten:

 • Sarah Bernhardt;
 • “Pioenroos (roze)”;
 • hertogin de Nemours;
 • Shirley-tempel;
 • “Witte pioen (wit)”;
 • Paul M. Wilde;
 • “Black Beauty” en andere cultivars.

Pioenbedden op de trap

Bloembedden met pioenrozen – ruimte voor de fantasie van een zomerbewoner

Dankzij het onvermoeibare werk van fokkers hebben de traditionele variëteiten van roze, rode en witte pioenrozen de gele en lila hybriden met succes aangevuld. Cultivars verschillen in struikhoogte, bloeitijd, vorm. Een verscheidenheid aan variëteiten bemoeilijkt en vereenvoudigt tegelijkertijd de studie van het assortiment planten voor een bloembed met pioenrozen (foto wordt hieronder weergegeven).

Bedenk dat 5 groepen pioenrozen in vorm worden onderscheiden:

 • eenvoudig;
 • half dubbel;
 • badstof;
 • anemoon;
 • Japans.

Het is belangrijk om cultivars te kiezen die op verschillende tijdstippen bloeien, zodat ze de blik van de eigenaar van het huisje en de gasten voor een langere tijd verheugen. Verschillende bloembedden van pioenrozen moeten harmonieus passen in het algemene uiterlijk van de site, zodat de tuin er de hele zomer als een sprookje uitziet.

Naast het decoreren van een zomerhuisje, zijn bloembedden met pioenrozen een uitstekend materiaal om te snijden, geschenkmanden te maken met bloemen, fruit- en groentecomposities.

Een grote geurende bloem trekt altijd de aandacht, er is geen speciale reclame voor nodig. In termen van duurzaamheid en populariteit zijn pioenbloembedden vergelijkbaar met een rozentuin. De koningin van de tuin is een roos, en een pioen is een eeuwig jonge prins tussen prachtig bloeiende vaste planten.

Video: pioenrozen verzorgen

Adblock
detector