Een bloembed van eenjarigen – gezellig en mooi – wiresummit.org

eenjarigen Bloemen op het tuinperceel zorgen voor een goed humeur. Heldere veelkleurige eenjarige bloembedden zijn het hele seizoen een lust voor het oog. Veel bloementelers hebben herhaaldelijk te maken gehad met het probleem van het maken van prachtige bloembedden. Overweeg de belangrijkste parameters die nodig zijn om verbazingwekkende elegantie van bloemstukken te bereiken.

Selectie van eenjarige bloemen voor een bloembed

De winkels bieden een breed assortiment aan bloemen. Jaarlijkse bloembedbloemen (foto) zijn behoorlijk divers.

De eerste stap is om de meest voorkomende soorten eenjarige planten te behandelen die geschikt zijn voor het maken van bloembedden. Tussen haakjes zijn de hoogte van de plant en de bloeiperiode aangegeven. Dus:

 • Ageratum (15 cm – 70 cm, begin juni – eerste nachtvorst);
 • Goudsbloemen (15 cm – 100 cm, juni – september);
 • Gatsania (25 cm – 35 cm, half juni – september);
 • Iberis (tot 40 cm, van begin juni tot vorst);
 • Clarkia (25 cm – 45 cm, begin juli – september);
 • Lobelia (er zijn twee soorten: ampelachtig en struik. Beide soorten bloeien begin juni en staan ​​tot oktober. De hoogte van de struikplant is 15 cm);
 • Oost-Indische kers (kruipend reikt tot 4 m groot en struik groeit tot 50 cm. Bloei gaat door vanaf het begin van de hitte tot strenge vorst);
 • Petunia (struik 15 cm – 80 cm. Ampel-petunia groeit meer dan 1 m. Beide soorten bloeien vanaf het begin van het warme seizoen tot half oktober);
 • Tabak (80 cm, bloeit van juni tot begin oktober);
 • Zinnia (afhankelijk van de variëteit 20 – 70 cm, van begin juni tot de eerste nachtvorst);
 • Escholzia (een andere naam voor de plant is de Californische klaproos. Hoogte varieert van 20 cm tot 60 cm. Hij bloeit van juni tot de eerste nachtvorst).

Alle eenjarige planten kunnen worden onderverdeeld in hoge en laagblijvende planten, waarvan de hoogte niet meer dan 25 cm is.Eenjarige laagblijvende bloemen voor bloembedden zijn bijvoorbeeld:

 • Sommige variëteiten van Ageratum;
 • Dwergbegonia;
 • Dwergaster;
 • Altviool;
 • Lobelia-struik;
 • Lobularia en anderen.

Principes voor het maken van een bloembed van eenjarige planten

Voordat je begint met het aanleggen van een bloementuin, moet je een geschikte plaats kiezen (de meeste eenjarige planten houden erg van zonlicht), nadenken over de vorm van het bloembed (de meest voorkomende bloembedden hebben de vorm van geometrische vormen), kiezen eenjarige bloembedden die passen bij het kleurenschema, plant de plaatsing van planten.

Vergeet de eenvoudige regels voor het maken van verschillende bloembedden niet:

 • Hoge planten moeten op de achtergrond of in het midden van het bloembed worden geplaatst.
 • Naarmate u de randen van de bloementuin nadert, moet de hoogte van de planten evenredig afnemen. Het wordt niet aanbevolen om sterke verschillen in de grootte van kleuren toe te staan..
 • Op de voorgrond ziet een kleine rand met laagblijvende bloemen er mooier en netter uit.
 • De plantdichtheid van planten in het bloembed neemt toe met afnemende hoogte van de gebruikte planten.

Overweeg enkele traditionele patronen van jaarlijkse bloembedden

De lay-out van eenjarige bloemen in een bloembed Schema 1

Om een ​​​​bloembed met een blauwpaarse tint te verkrijgen, zijn planten van de overeenkomstige kleuren nodig:

 1. Lobelia
 2. Alissum
 3. Petunia
 4. Ageratum

De grootte van planten vanuit het midden van het bloembed – 25 cm neemt af naar de randen – 10 cm.Deze compositie zal bloeien en verbazen met zijn schoonheid van de warmste dagen tot half september.

Schema 2

Schema van een bloembed van eenjarigenEen kleurrijk en helder bloembed kan de aandacht trekken van een verscheidenheid aan vlinders. Gebruikt in de bloementuin:

 1. Delphinium
 2. Kosmeya
 3. Goudsbloem
 4. Ageratum
 5. Begonia
 6. Verbena
 7. Petunia
 8. Tabak
 9. Dahlia’s

Schema 3

schema van 4 eenjarigenDit arrangement van eenjarige bloembedden is geschikt voor ronde bloembedden. De samenstelling bestaat uit:

 1. Alissum
 2. Ageratum
 3. Petunia
 4. Goudsbloem

Het kleurenschema van planten moet volledig overeenkomen met de kleuren in het diagram. De hoogte van het bloembed in het midden is 55 – 60 cm, en aan de uiterste rand – 15 cm.

Zorg voor eenjarige bloembedden

Universele meststof voor eenjarige plantenHet kost veel tijd om een ​​bloembed correct en mooi te maken, maar het verzorgen van bloemstukken is vrij eenvoudig. Natuurlijk houden alle bloemen van vocht. Voor eenjarige planten is water geven in matige doses vereist, omdat de meeste geen stilstaande vloeistof verdragen. Als de zomer regenachtig is, wordt het niet aanbevolen om de bedden van eenjarigen water te geven, en als het weer droog is, moet de watergift regelmatig zijn (ongeveer 1 keer per 3-4 dagen water geven). Het is beter om dit na zonsondergang te doen, zodat vochtdruppels de landingen niet beschadigen..

Voor een langdurige bloei moeten planten regelmatig (elke 2,5 – 3,5 weken) voeding krijgen. Het type meststof wordt gekozen afhankelijk van de structuur van de grond onder de bloementuin.

U kunt zowel minerale als organische meststoffen gebruiken. Als de structuur van de bodembedekking niet bekend is, is het raadzaam om complexe, universele meststoffen te gebruiken, waarvan voorbeelden in de figuur worden getoond.

Sommige soorten eenjarige planten (bijvoorbeeld lobelia, phlox) vereisen regelmatig losmaken van de grond rond hun wortelstelsel. Dit is nodig voor hun groei en ontwikkeling. Alle bloemen moeten tijdig worden gewied, anders kan onkruid de wortelstokken van sierplanten volledig vernietigen.

Als de geselecteerde eenjarige bloemen voor het bloembed meerdere keren per seizoen kunnen bloeien, is het noodzakelijk om constant gedroogde bloeiwijzen en andere beschadigde plantengebieden uit de bloementuin te verwijderen. Deze procedure voorkomt rottende bloemen en verschillende ziekten die planten kunnen vernietigen..

Met de moderne overvloed aan eenjarigen kan elke persoon, met behulp van de aanbevelingen, gemakkelijk unieke bloembedden op hun site maken. Het kan zijn als bloembedden van één type planten (monoclumba), en verschillende alpenglijbanen, verticale bloembedden, mixborders, arabesken (bloembedden in de vorm van dierenafbeeldingen). En als de bloembedden zorgvuldig en tijdig worden verzorgd, zullen ze de eigenaars lang verrassen met overvloedige bloei en verbazingwekkende schoonheid..

Video over eenjarige bloemen