Correcte spathiphyllum transplantatie na aankoop

Spathiphyllum voor kamerplanten Binnenbloemen leven constant in omstandigheden die slechts in de verte op natuurlijke lijken. Daarom hangt de decorativiteit van een plant af van veel factoren. Spathiphyllum-transplantatie is een verplichte techniek in gevangenschap. Het wortelstelsel heeft voeding nodig en in een krappe kom kan lichte, onvruchtbare grond de plant lange tijd niet voeden. Bij het verplanten en reproduceren van een plant moeten bepaalde regels worden gevolgd..

Voorwaarden voor de verzorging en transplantatie van spathiphyllum thuis

Een goed geselecteerde pot is een van de voorwaarden voor een goede plantontwikkeling. De bloem moet in een pot in een krappe omgeving zitten. Totdat de wortels de wanden van het vat raken, wordt alle kracht van de plant op hun groei gericht, wordt de bloei vertraagd, wordt de plant vet. Het is daarom nauwelijks nodig om de plant vaak onnodig te verplanten. In het voorjaar, wanneer de plant net begint te ontwaken uit de winterrust, is de beste tijd om de grond te veranderen.

Deze plant heeft herplant nodig.Een noodzakelijke operatie om spathiophyllum thuis te transplanteren en te verzorgen vóór het rooten wordt overwogen:

  • de plant is zo gegroeid dat wanneer de bladplaten uit elkaar worden geduwd, te zien is dat de onderste bladeren afsterven door gebrek aan voeding en verlichting:
  • nieuwe bloem gekocht na kasonderhoud, gekocht bij een bloemenwinkel;
  • jaarlijkse overslag van jonge planten in een grote container;
  • de plant werd ziek, er werd wortelrot of insectenplagen gevonden;
  • vermeerdering van planten.

Hoe spathiphyllum thuis te transplanteren, hoe voorwaarden te scheppen voor een vroeg herstel van de plant??

De grond voorbereiden op spathiphyllumDe grond voor spathiphyllum is licht bereid met een zure reactie, maar dichter bij neutraal. Je kunt zo’n grondmengsel kopen bij een bloemenwinkel voor aroids, of je kunt het zelf bereiden. Zwak zure componenten zijn bladbodem, veen en toegevoegde schors van naaldbomen. Zand, graszoden en houtskool zijn neutraal en helpen de samenstelling te gemiddelden tot licht zuur, bijna neutraal.

De samenstelling van de grond voor spathiphyllum en de keuze van gerechten:

  • graszoden – 2 volumes;
  • blad, turf, zand – elk 1 volume;
  • keramische chips, houtskool, schors – elk 0,5 volume.

Voor de drainagelaag in de plantenbak heeft u kiezels of geëxpandeerde klei nodig. De gecreëerde grond moet worden gestoomd, behandeld met fytosporine. Om nuttige microflora te herstellen, 2 weken voor het planten het mengsel bevochtigen met EM-1 en op een donkere plaats plaatsen..

Jonge planten zijn geplantVoor het verplanten van een volwassen plant wordt een container geselecteerd die groter is dan de vorige pot met één maat of 1-2 cm. Houd er rekening mee dat pijnloze overslag wordt uitgevoerd tot een containerdiameter van 20 cm, later proberen ze om de bovenste losse laag te verwijderen en vers voedingsmengsel toe te voegen. Worteldichtheid is een must voor de bloei. Een teken van de noodzakelijke verandering van gerechten is een baard van gele wortels van spathiphyllum, die uit het afvoergat kruipt.

Overstappen of overstappen, de juiste keuze

Een volwassen plant overzetten naar een grotere potWe weten dat overslag een methode is om een ​​container te verwisselen zonder een door wortels verbonden kluit aarde te verstoren. In dit geval wordt de plant overvloedig bevochtigd, maar niet zo veel dat de aarde in modder verandert. Het is voldoende om het als een uurwerk gemakkelijk uit de krappe pot te laten glijden zonder de wortels te beschadigen. Visueel zorgend dat honderd wortels gezond zijn, bladeren zonder ziekteverschijnselen, de plant netjes gerangschikt in een grote kom.

Op de bodem van de nieuwe container wordt een drainagelaag van 2 cm, 2 cm aarde en een onbeschadigde klomp aarde met wortels bovenop geplaatst, met vooraf geselecteerde kiezelstenen en geëxpandeerde klei uit de onderste baard. Aan de zijkanten wordt aarde gegoten voor spathiphyllum, het is licht verdicht, licht bewaterd. Als het nat is, zal de aarde bezinken, het moet aan de nek worden toegevoegd. Schud de pot een beetje, zorg ervoor dat de plant niet omvalt, staat in het midden. Gedurende meerdere dagen moet de nieuwe plant over de bladeren worden gespoten, maar niet worden bewaterd. De plant zal snel wortel schieten als je er een omgekeerd plastic zakje bovenop legt, in de vorm van een minikas.

Als je het echt nodig hebt, dan kun je ook een bloeiende plant aan, maar een ruime pot schept voorwaarden voor het beëindigen van de bloei..

Het is raadzaam om een ​​​​plant die in een winkel is gekocht onmiddellijk te transplanteren.Als de plant nieuw is verworven, is het dan nodig en hoe moet spathiphyllum na aankoop worden getransplanteerd? Ja, dat is het, maar alleen na voorlopige quarantaine van 2 weken. De grond waarop de te koop aangeboden planten worden gekweekt, bevat veel veen en is pas voor het eerst gevuld met voedingsstoffen. Daarom, voor zover het wortelsysteem dit toelaat, moet je het zorgvuldig van het substraat reinigen en in de gewenste samenstelling plaatsen..

Steeltjes worden verwijderd tijdens transplantatieNet als bij de overslag wordt een laag drainage en aarde voorbereid, worden de wortels erop gelegd en voorzichtig besprenkeld met aarde voor spathiphyllum, onder zacht schudden om te verdichten. De besprenkelde wortels worden bevochtigd, de grond past goed bij de wortels, de aarde wordt opnieuw tot aan de nek gegoten. Tegelijkertijd moet er ongeveer 2 cm aan de randen van de pot blijven. De plant wordt gecontroleerd op plantdichtheid, licht schommelend en controlerend zodat deze niet instort.

Maar een dergelijke transplantatie van spathiphyllum vereist zorgvuldige observatie gedurende 2 weken en frequent sproeien van de bladeren. Een afgesloten deksel over de plant houdt vocht vast en bevordert een snelle beworteling.

De enige manier om de wortels te herzien, is door te transplanteren. Daarom moet elk exemplaar worden gecontroleerd op rot, beschadigde en twijfelachtige plaatsen wegsnijden, de wonden bestrooien met gebroken houtskool en een beetje drogen. Tegelijkertijd worden ook jonge bladeren verwijderd, deze gaan toch dood.

Na het verplanten zal de plant nog rijker bloeien.Om spathiphyllum-struiken te planten, moet je de plant volledig onderdompelen in een bak met water en de aarde in mobiele modder laten veranderen. Verwijder daarna de plant en spreid deze uit op een horizontaal vlak, selecteer jonge planten, snijd de wortelstokken van de oude zodat er samen met de wortel maximaal 5 bladeren zijn.

Van één volwassen plant werden vier jonge bloemen verkregenPlanten met een wortelstelsel kunnen direct in containers worden geplant. Als er geen wortels op de lagen zijn, moeten ze worden ontkiemd in een glas water. Het transplanteren van spathiphyllum tijdens de reproductie is niet anders dan het transplanteren van spathiphyllum na aankoop.

Rotte en droge wortels worden schoongemaakt In alle gevallen van verplanten en overzetten worden de planten pas bewaterd als er nieuwe bladeren verschijnen. Dit betekent dat de plant is geroot en dat vocht hem niet zal schaden en dat er geen rot zal verschijnen..

Video over spathiphyllum voor binnen

Adblock
detector