Razvrstavanje i kriteriji odabira hrane za pse

hranjiva hrana za pse Kućni ljubimci, bez obzira na pasminu, trebaju punu, zdravu i ukusnu hranu. Danas postoji na desetke marki hrane za pse koje možete izabrati. Gotove mješavine uvelike pojednostavljuju život uzgajivačima pasa i razlikuju se po cijeni, hranjivoj vrijednosti, skupu komponenti i korisnosti..

Prije njihovog pojavljivanja, prehrana kućnih ljubimaca sastojala se od mesnih prerađevina, žitarica, povrća, a svaki je vlasnik sam određivao kako će i čime hraniti svog štićenika. Ne samo da je “kuvanje pasa” oduzelo puno vremena, a jela nisu dugo trajala. Prirodnom prehranom iznimno je teško izračunati kalorijski sadržaj hrane i njezinu hranjivu vrijednost..

Današnjim uzgajivačima pasa na raspolaganju su:

 • suha hrana za pse različitih okusa i sastava;
 • konzervirana hrana, koja može ostaviti potpunu prehranu ili poslužiti kao dodatak suhim mješavinama ili prirodnoj hrani “sa stola”;
 • suhe i mokre poslastice za poticanje vašeg ljubimca;
 • dodaci vitamina i mikroelemenata koji pomažu nadoknaditi nedostatak hranjivih tvari u prirodnoj prehrani.

prehrambene potrebe psa Pravilno sastavljena prehrana ključ je dugog života, energije i zdravlja. Gotova hrana za psa uzima u obzir potrebe životinje, njezinu fiziologiju, dob i karakteristike pasmine.

Ako je hrana pravilno odabrana, jedući samo nju, ljubimac prima ne samo dovoljno energije, već i bitne vitamine, makro i mikroelemente, bioaktivne tvari odgovorne za imunološku obranu, rast i razvoj psa.

Klasifikacija suhe hrane za pse

suha hrana za pseIzbor suhe hrane za kućne ljubimce danas je ogroman. Gotove obroke sadrže bjelančevine, masti, ugljikohidrate, dizajnirane za utaživanje gladi. Najbolja hrana za pse ne samo da zadovoljava prehrambene potrebe, ona:

 • nadoknaditi tjelesne potrebe za vitaminima, aminokiselinama, mineralnim solima;
 • jačati imunitet i zdravlje;
 • podržavaju probavne procese;
 • voditi brigu o stanju kose i zuba.

Za vlasnike pasa, proizvođači suhe hrane nude niz gotovih dijeta namijenjenih životinjama različite dobi, težine, veličine, načina života i zdravstvenih uvjeta. Pažljivi uzgajivač pasa, koji obraća pozornost na sastav i poznaje potrebe svog ljubimca, zasigurno će pronaći najukusniju, najzdraviju i najsigurniju hranu.

kako nahraniti svog voljenog psaU pogledu cijene i sastava, suha hrana za pse podijeljena je u nekoliko klasa:

 • najpovoljnija ekonomična hrana za životinje;
 • vrhunska hrana;
 • suhe mješavine super-premium klase;
 • stočna hrana bez žitarica;
 • veterinarska ili ljekovita hrana za pse uključena u prehranu za određene zdravstvene probleme.

U svakoj kategoriji hrana je podijeljena na onu namijenjenu odraslim životinjama i štencima, za velike i male pasmine. Ta se hraniva međusobno razlikuju po sastavu, obliku i veličini kroketa..

Kojom hranom hraniti psa kako bi ljubimac uvijek bio veseo, veseo, ne bi imao zdravstvenih problema?

Suha hrana za pse ekonomske klase

hrana za pse ekonomske klaseNajjeftinija suha hrana za pse može se pronaći u gotovo svakoj trgovini. Na pakiranju takvih mješavina proizvođači uvijek obećavaju da će se ljubimcu svidjeti okus hrane, miris, a energija posluživanja kroketa dovoljna je da životinja ostane aktivna tijekom dana..

Ako pomno pogledate sastav takve pseće hrane, ispada da kroketi zajedno s obećanim mesom sadrže mesno -koštano brašno, životinjsku mast, soju i žitarice, celulozu, aromatične i aromatične dodatke, bojila i konzervanse..

Iako je ekonomična hrana za pse na prvom mjestu u ocjenama i nevjerojatno je popularna zbog niske cijene, malo je vjerojatno da će biti korisna za kućnog ljubimca. Ne sadrže vitamine.

Ekonomska hrana privlači životinje, ali ne zbog svojih blagodati i pravog okusa, već zbog obilja sintetičkih okusa. Mineralni sastav takvih smjesa je loš, a njihova hranjiva vrijednost niska..

Psi na štedljivoj dijeti moraju puno jesti kako bi ostali budni. Kućni ljubimci često pate od poremećaja prehrane i alergija. Štenci zaostaju za vršnjacima koji jedu vrhunsku i prirodnu hranu za pse. Odlukom o ekonomičnim formulacijama, uzgajivač riskira zdravlje i dugovječnost svog ljubimca..

Tijelo psa brzo se troši, nedostatak vitamina, aminokiselina i minerala dovodi do pada imuniteta. Praznina u njoj postaje uzrok razvoja kroničnih bolesti..

Vrhunska suha hrana za pse

premija suhe hraneSvi kroketi za hranu međusobno su vrlo slični, ali njihov sastav može biti vrlo različit. Koja je najbolja hrana za pse? Onaj koji ima najuravnoteženiji, najkorisniji sastav ne uzrokuje probavne smetnje, alergije ili druge nevolje kod ljubimca, a ljubimcu se to istovremeno sviđa. Vrhunske mješavine bogatije su i zdravijeg sastava od ekonomične hrane za životinje.

Kao komponente mesa koristi se iznutrice, jeftina bijela riba i perad s mehaničkim kostima. Sastav sadrži više životinjskih bjelančevina; za poboljšanje probave u hranu se uključuje povrće, korisna biljna ulja i pojedini vitamini. Međutim, kroketi se temelje na žitaricama poput kukuruza, pšenice, zobi ili riže..

hrana za štenceKako bi se životinja dobro osjećala, bila zdrava i živahna, njezina prehrana nadopunjena je vitaminima, bioaktivnim tvarima koje poboljšavaju probavu i njegu dlake.

Ako je vaš ljubimac sklon alergijama na hranu, bolje je odabrati hipoalergenu hranu za pse s niskim udjelom žitarica, puretinu ili patku, čije meso rijetko izaziva neželjene reakcije..

Super premium hrana za pse

najbolja hrana za kućne ljubimceNamirnice s najprirodnijim i najkorisnijim sastavom spojene su u super premium klasu. Recept uzima u obzir sve potrebe životinje, pa hrana ostavlja punu prehranu i ne zahtijeva uključivanje bilo kakvih dodataka i esencijalnih vitamina u jelovnik..

U ocjeni super premium hrane za pse nalazi se nekoliko desetaka marki, a ovaj se popis stalno širi. Doista zdravu i visokokvalitetnu hranu možete razlikovati ako obratite pozornost na njezin sastav, koji uključuje:

 • mesne komponente poput govedine, janjetine, piletine, puretine, patke;
 • mala količina žitarica koja se koristi kao izvor proteina i vlakana;
 • povrće i voće;
 • biljna ulja;
 • ekstrakti korisnih biljaka;
 • mineralne komponente;
 • probiotici za poticanje probave;
 • vitaminski kompleks.

Sastav, energija i hranjiva vrijednost kroketa varira ovisno o tome kome je namijenjen. Osim prehrane sa niskim sadržajem žitarica, postoje i namirnice potpuno bez žitarica ili cjelovite..

Koja je hrana za pse bolja: nijanse izbora

odabiru hrane za kućne ljubimceDanas vlasnik može odabrati prehranu, usredotočujući se na pasminu, veličinu, dob, zdravlje, pa čak i prirodu svog ljubimca..

Mali psi imaju veću vjerojatnost od velikih pasmina da budu uzbudljivi, nervozni, a također pate od problema sa zubima i svih vrsta ozljeda. Kako bi životinja bila zdrava i sretna samo za vlasnika, mnogi proizvođači nude specijaliziranu hranu za pse malih pasmina. Kroketi takvih dijeta mali su i prilagođeni čeljusnom aparatu i probavi malih životinja..

Za velike pasmine pasa hrana ne smije biti prekalorična, osobito pri držanju životinja u gradskom stanu. Prekomjerne kalorije dovode do pretilosti, a premali kroketi uzrokuju stvaranje zubnog kamenca, bolesti desni, pa čak i gubitak zuba. Hrana za pse za velike pse ističe se ne samo veličinom kroketa, već i sastavom. Ovdje se povećava sadržaj proteina, a smanjuje sadržaj masti. Osim toga, smjesa sadrži komponente koje štite srce i mišićno -koštani sustav psa.

Štenci koji brzo rastu i troše puno energije na igru ​​trebaju hranjivu prehranu bogatu vitaminima. Specijalizirana hrana za ovu kategoriju najčešće se pravi na bazi pilećeg mesa, obogaćenog kalcijem korisnim za kosti i komponentama koje potiču probavu. Sličan sastav za stočnu hranu namijenjenu trudnim i dojećim kujama.

hrana za sterilizirane pseŽivotinje koje žive kao kućni ljubimci steriliziraju se. Ovaj postupak ne utječe samo na reproduktivne funkcije psa, već i na druge fiziološke karakteristike. Hrana za sterilizirane pse niskokalorična je kako bi se spriječilo da životinja dobije na težini. Osim toga, prehrana uključuje tvari koje podupiru probavu i zdravlje mokraćnih organa..

Dobro je kad je pas zdrav, ali bolesnoj životinji potrebna je posebna njega. Dio toga je pravilno formulirana prehrana suhe ili mokre ljekovite hrane za pse. Veterinarske linije takve hrane za životinje vrlo su opsežne i uključuju proizvode za prevenciju i liječenje raznih bolesti, uključujući:

 • disfunkcija jetre i gušterače;
 • patologija bubrega i mjehura;
 • bolesti srca;
 • problemi s mišićno -koštanim sustavom;
 • dijabetes.

ljekovita hrana za pseSuvremeni asortiman hrane za pse nevjerojatno je velik. Koju hranu odabrati? Ovisi o raspoloživim sredstvima, te o zdravstvenom stanju, pasmini i dobi kućnog ljubimca. Kada kupujete pakiranje hrane, imajte na umu da hrana u ekonomskoj klasi nije najbolji izbor. Oni neće imati koristi za životinju, a ponekad mogu naštetiti njezinu zdravlju..

Vrhunska hrana za pse, krugovi i super premium mješavine su skuplje, ali višestruko korisnije. Postoji veliki izbor njih, a cijene nisu uvijek previsoke. Usredotočujući se na fiziološke potrebe kućnog ljubimca, uvijek možete odabrati hranu koja će osigurati njegovu izvrsnu dobrobit i dug, sretan život..

Kako odabrati hranu za pse – video

Adblock
detector