Wat is het geheim van de populariteit van Nieuw-Zeelandse rode konijnen onder boeren? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

konijnen fokken Nieuw-Zeeland rood New Zealand Red is een veel voorkomend Noord-Amerikaans konijnenras dat wordt gefokt voor mooie, pluizige en duurzame huiden, evenals waardevol dieetvlees. Konijnen van het Nieuw-Zeelandse rode ras onderscheiden zich door snelle gewichtstoename, niet veeleisende voeding, uitstekende vruchtbaarheid en onderhoudsgemak, waardoor ze erg populair waren in achtertuinen en grote landbouwbedrijven..

Wat is het verschil tussen de Nieuw-Zeelandse rode konijnen?

konijnen fokken Nieuw-Zeeland rood Ondanks zijn naam begon de geschiedenis van Nieuw-Zeelandse rode konijnen in 1910 in Californië. Volgens een legende besloten lokale boeren om halfgedomesticeerde konijnen uit Nieuw-Zeeland te kruisen met vlaanderen, zilveren konijnen en Belgische hazen. Dit is hoe een nieuw ras verscheen, dat zich onderscheidde door zijn mooie uiterlijk, glanzende vurige rode vacht en pretentieloos “karakter”.

Beschrijving New Zealand Red Rabbit:

 1. Het lichaam is sterk, cilindrisch, 48-51 cm lang, met goed ontwikkelde spieren.
 2. De rug is vlezig en breed, 23-25 ​​cm breed, de sacro-lumbale zone is uitgesproken en goed ontwikkeld.
 3. Het hoofd is klein van formaat, met rechtopstaande oren tot 9-12,5 cm groot.
 4. Oogkleur – lichtroze of felrood.
 5. De ribbenkast is diep, met een korte en brede nek.
 6. Poten krachtig, kort, dicht behaard.
 7. De vacht is dicht, kort en dik, kan stijf zijn, keert snel terug naar zijn oorspronkelijke positie bij het aaien.
 8. De kleur kan variëren van vurig rood tot steenrood.
 9. Gemiddeld konijnengewicht – tot 4,5-5 kg.
 10. Rode konijnen uit Nieuw-Zeeland zijn productief, meestal in een nest van 5-8 konijnen.

De onaanvaardbare nadelen van Nieuw-Zeelandse rode konijnen zijn onder meer een overmatig lichaamsgewicht van meer dan 5,5 kg, hangende, hangende of te lange oren (meer dan 13 cm), de aanwezigheid van een dubbele kin en te dun haar zonder een karakteristieke glans.

Kenmerken van de inhoud van rode konijnen uit Nieuw-Zeeland

inhoudsfunctiesKonijnen van het New Zealand Red-ras kunnen worden gehouden om waardevolle en voedzame vleesproducten te verkrijgen, evenals dikke en donzige wol. Snelle groei en snelle gewichtstoename maken commercieel fokken mogelijk.

Bovendien kunnen ze geweldige huisdieren worden – konijnen wennen snel aan mensen, herkennen hun eigenaar en hebben een rustig, aanhankelijk karakter. Ze worden beschouwd als erkende langlevers als ze thuis worden gehouden, omdat ze gemakkelijk 10 jaar oud kunnen worden..

konijnen in de volièreKonijnen van het Nieuw-Zeelandse rode ras kunnen zowel in gaaskooien als in speciaal geprepareerde verblijven worden gehouden. In tegenstelling tot vertegenwoordigers van andere rassen, voelen deze konijnen zich comfortabel in kooien met een gaasbodem – dichte en harde pool op hun poten beschermt hen tegen likdoorns en verwondingen.

Basisvereisten voor het houden van Nieuw-Zeelandse rode konijnen:

 • gaaselementen van de kooi moeten sterk en betrouwbaar zijn;
 • er mogen geen tussenschotten en andere scherpe elementen in de kooi of volière zijn, waaraan dieren gewond kunnen raken;
 • om de vermenigvuldiging van pathogene micro-organismen te voorkomen, moet u zorgen voor een effectief ventilatiesysteem in de kooi;
 • om het reinigen onder de gaasvloer te vereenvoudigen, is het raadzaam om een ​​speciale pallet te plaatsen;
 • het aantal voeders wordt berekend afhankelijk van het aantal konijnen;
 • voer- en drinkbakken moeten stevig aan de wanden van de kooi of volière zijn bevestigd;
 • het water moet regelmatig worden ververst en zorg er ook voor dat er geen overtollig voer in de voerbakken zit, omdat konijnen niet weten hoe ze hun eetlust moeten beheersen.

Mannetjes moeten in aparte kooien worden gehouden, anders kunnen gevechten niet worden vermeden. Je moet ook aparte huizen voor vrouwtjes organiseren in afwachting van nakomelingen, waarin ze nesten voor konijnen zullen uitrusten.

Voerrantsoen voor konijnen

konijn dieetHet grootste deel van het dieet van Nieuw-Zeelandse konijnen moet vers gemaaid gras zijn. Daarom zullen er geen problemen zijn als u de stad uit blijft met het voeren van pluizig vee. Gemiddeld hebben 10 volwassen konijnen ongeveer 15 zakken gras per maand nodig. Dieren moeten twee keer per dag worden gevoerd..

Regels voor het voeren van konijnen:

 1. In het dieet van dieren moet korrelig voer zijn met een uitgebalanceerde vitamine- en mineralensamenstelling..
 2. Mengvoer wordt aan het dier gegeven in een hoeveelheid van 170-200 g per dag.
 3. In plaats van mengvoer kunt u een graanmengsel van tarwe, gerst en haver gebruiken..
 4. Het gras voor het voeren van konijnen mag niet worden gemaaid in de buurt van snelwegen en andere vervuilde plaatsen..gras in de voeding van konijnen
 5. In het dieet van dieren, vooral het voeren van konijnen, moeten er groenten zijn – bieten, kool, wortelen.groenten in de voeding van konijnen

In de winter kan de basis van het dieet van konijnen hooi, naaldtakken, wortelgewassen, gemengd voer en graanmengsels zijn..

Konijnenfokkerij

konijn met konijnenHet fokken van rode konijnen uit Nieuw-Zeeland wordt als kosteneffectief beschouwd. Vrouwtjes kunnen al vanaf 5 maanden worden gedekt, mannetjes worden 1-2 maanden later geslachtsrijp.

Dieren onderscheiden zich door vroege volwassenheid en vruchtbaarheid – vrouwelijke konijnen brengen 6-8 konijnen in een nest met een gewicht tot 45-50 g..

Elk vrouwtje leidt tot 45 babykonijnen per jaar. Dit maakt het mogelijk om het aantal dieren in de kortst mogelijke tijd te vergroten. Konijnen onderscheiden zich door een goed ontwikkeld moederinstinct en overvloedige lactatie. Hierdoor kunnen ze grote nakomelingen voeden..

konijnen fokken Nieuw-Zeeland roodHet Nieuw-Zeelandse rode konijnenras is een van de meest populaire onder beginnende fokkers en ervaren boeren. Zijn vraag is te danken aan zijn aantrekkelijke uiterlijk, pretentie in zorg en onderhoud. Ook snelle gewichtstoename en sterke immuniteit. Door zijn lichte en vriendelijke karakter kan het konijn een trouw en aanhankelijk huisdier worden..

Konijnen van het rode ras uit Nieuw-Zeeland zijn gunstig voor het bedrijfsleven – video