Welke voerautomaat voor aquariumvissen?

automatische visvoeder Zelfs ervaren aquarianen hebben situaties waarin ze hun stille huisdieren vergeten of door bepaalde omstandigheden niet op tijd kunnen voeren. In dergelijke gevallen kan een automatische visvoerautomaat een uitstekende oplossing zijn. Dit is een uniek apparaat waarmee u het proces van het voeden van de bewoners van het aquarium volledig kunt automatiseren..

Dergelijke inrichtingen voeren een gedoseerde voertoevoer uit, waardoor overmatige ophoping van het voermengsel in het water wordt voorkomen. Zo is een normale en gezonde voeding van de vissen verzekerd bij afwezigheid van de eigenaar..

Functionele kenmerken van automatische feeders

automatische drumfeeder Bijna alle moderne modellen hebben hetzelfde werkingsprincipe, gebaseerd op geportioneerd voer met een bepaald tijdsinterval. Ze kunnen onderling verschillen door extra functies, bijvoorbeeld de aanwezigheid van een digitaal display of een ventilator.

Er is veel vraag naar automatische visvoeders van het trommeltype. In dit geval wordt het voer gevoerd met behulp van een speciale trommeldispenser, door de opening waarvan één portie voer in het water wordt geloosd. Daarna draait de trommel, keert terug naar zijn oorspronkelijke positie en wordt opnieuw gevuld vanuit de gemeenschappelijke kamer. U kunt de capaciteit van het voercompartiment aanpassen met behulp van een speciale vergrendeling, die naar de ene of de andere kant kan worden verschoven, totdat een karakteristieke klik ontstaat..

automatische feeder met vijzeldistributieDaarnaast biedt de markt automatische voerautomaten met vijzeltoevoer, waarbij een spiraal als doseermechanisme fungeert, evenals schijfapparaten, waarbij visvoer sequentieel wordt gevoerd vanuit compartimenten op de schijf..

Zonder uitzondering zijn alle modellen automatische feeders uitgerust met een elektronische besturingseenheid, die zorgt voor een continue en goede werking van het apparaat. Dergelijke apparaten kunnen zowel op het lichtnet werken als op de energie van AA-batterijen..

Zelfgemaakte automatische feeder

zelfgemaakte automatische klokfeederAls alternatief voor gekochte apparaten kan een zelfgemaakte automatische feeder voor vissen in een aquarium worden. De vervaardiging van een dergelijk apparaat kost niet veel tijd en vereist geen speciale vaardigheden..

Om zelfstandig een automatische feeder te maken, hebt u de volgende hulpmiddelen nodig:

  • tafelklok met alarm;
  • lichtgewicht plastic container;
  • plastic buis met een diameter van 7-8mm.

plastic container en buis;Doe-het-zelf automatische visvoeder gaat als volgt:

  1. In de plastic container wordt een gat gemaakt, waarvan de diameter iets kleiner moet zijn dan de maat van de buis. Hierdoor is er geen lijm meer nodig. Vervolgens wordt een buis in het resulterende gat gestoken.
  2. Droog voedsel wordt in de trommel gegoten. Om te voorkomen dat de korrels onder hun eigen gewicht in één keer naar buiten vallen, volstaat het om de container voor tweederde te vullen.
  3. Een zelfgemaakte trommel wordt op de uuras van de wekker gezet en vervolgens met tape aan de uurwijzer bevestigd. De positie van de container moet zo worden gekozen dat de opening van de buis twee keer per dag op een bepaald tijdstip aan de onderkant zit.
  4. Het voer wordt gevoed totdat de wijzer een bepaald pad op de wijzerplaat heeft afgelegd..

zelfgemaakte feeder op het werkVoor eigenaren van kunstmatige reservoirs kan een doe-het-zelf visvoeder in een vijver een uitstekende hulp zijn. Tegenwoordig zijn er veel verschillende ideeën voor het zelf maken van dergelijke apparaten, je kunt ook je fantasie gebruiken en iets van jezelf bedenken, perfecter.

Samenvattend kunnen we zeggen dat een automatische feeder een onvervangbaar apparaat is dat zal helpen om de juiste voeding voor vissen te organiseren in afwezigheid van de eigenaar..

Automatische visvoedervideo