Welke voerautomaat is geschikt voor jouw huisdier

automatische kattenvoeder Een goede voeding van huisdieren is erg belangrijk voor hun gezondheid. Met de voerautomaat voor katten kunt u porties voer doseren. En zelfs bij afwezigheid van de eigenaar zal zijn huisdier altijd vol zijn, omdat het voer strikt op tijd wordt geleverd. Dit is een van de beste opties voor mensen met onregelmatige werkschema’s of mensen die ‘s avonds graag met vrienden rondhangen..

Werkingsprincipe

het principe van de automatische feeder Automatische feeders (feeders of dispensers) hebben meer dan alleen hun eigen functionele kenmerken. Ze hebben verschillende designs en afmetingen. Dit betekent dat de voorraden meer of minder kunnen zijn. Het aantal porties dat erin wordt gelegd, komt vaak overeen met tien of zelfs meer.

De meest populaire automatische kattenvoeders:

 1. Met een eenvoudig ontwerp. Zo gerangschikt dat als het huisdier voedsel eet, er een nieuwe uit de container in de kom komt. Niet geschikt voor huisdieren die regelmatig te veel eten.automatische kattenvoeder van eenvoudig ontwerp
 2. Ronde. Ze hebben meerdere segmenten. Binnenin bevindt zich een container, verdeeld in delen, waarvan het aantal het aantal maaltijden bepaalt dat het huisdier zal eten. In het containerdeksel is één segment open. Na een door de eigenaar ingestelde tijd gaat het deksel draaien en komt er een nieuwe portie voer beschikbaar..ronde feeder
 3. Apparaten met een scharnierend deksel. Dit zijn wegwerpvoeders, die zo zijn ontworpen dat het huisdier op een bepaald moment voedsel kan opnemen..Apparaten met scharnierend deksel
 4. Met software. Volgens de ingestelde tijd komt het voedsel in de kom uit de grote container die erboven is geïnstalleerd. De meest geavanceerde en dure modellen hebben de mogelijkheid om huisdieren te bellen. Om dit te doen, moet de eigenaar een bekende zin opschrijven waarmee hij de kat laat weten dat het tijd is om te eten..automatische kattenvoeder met software

Naast voerbakken zijn er ook automatische drinkbakken voor huisdieren, die zij ook nodig hebben. Ze dienen als een onmisbare toevoeging, zonder welke het niet mogelijk zal zijn om volledig aan de voedingsbehoeften van de kat te voldoen..

Zie ook: doe-het-zelf vogelvoeder van afvalmateriaal!

Automatische kattenvoeder: selectiecriteria

selectiecriterium

Om de juiste voerautomaat voor uw huisdier te kiezen, moet u rekening houden met de volgende punten:

 • zijn leeftijd;
 • ras en grootte;
 • het benodigde aantal voedingen;
 • het volume van een enkele portie;
 • de periode waarin de kat maaltijden moet eten zonder de controle van de eigenaar.

Voerbak met ingebouwde oplaadbare batterijen zorgt ervoor dat de kat normaal kan eten, zelfs bij een langdurige stroomstoring.

Als er meer dan één kat in huis is, is het beter om te kiezen voor een voerautomaat met de “multiket”-functie. Omdat de dominante of ‘baas’ andere huisdieren vaak weghoudt van voedsel, kunnen ze beginnen af ​​te vallen. Maar zo’n feeder, geprogrammeerd door de eigenaar, laat niemand meer eten dan zou moeten. Kattenvoer wordt alleen verstrekt aan mensen die honger hebben. De feeder reageert op het signaal van de sensor in de halsband.

Feeders zijn gemaakt van plastic of metaal. De keuze hangt af van de kenmerken van het huisdier en zijn voorkeuren, aangezien een verhoogde gevoeligheid voor een van de materialen het voerproces kan beïnvloeden. Als de kat geen negatieve gevoelens heeft, kan de eigenaar beter een sterker en duurzamer product kopen dat gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren is. Defecten zijn onaanvaardbaar.

Het is het beste om feeders te kiezen in neutrale kleuren of zachte pastelkleuren. Ze zullen geen gevoelige en emotionele huisdieren irriteren. Het volume van het voercompartiment moet optimaal zijn, het is niet nodig dat het er te lang in wordt bewaard.

Controleer voor het kopen de stabiliteit van de feeder. Als de kat het laat vallen, zal het lange tijd zonder voedsel zitten. Controleer ook de werking van dit product. Als er geen fouten en overtredingen zijn, moet het huisdier de voeding leuk vinden. Er dient op gelet te worden dat u een aankoopgarantie krijgt. Bovendien zal de aanschaf van sommige automatische feeders met een groot aantal functies een aanzienlijk bedrag moeten kosten.

Wat is er interessant aan de automatische kattenvoederbak met een timer?

timer feederDe meeste huiskatten worden heel vroeg wakker. Ze beginnen hun meesters wakker te maken om voedsel te krijgen. Niet alle eigenaren zijn hier even blij mee. Integendeel, velen zijn verontwaardigd over dit gedrag van hun geliefde huisdieren. De aanschaf van een automatische kattenvoederbak met een timer kan dit probleem echter gemakkelijk oplossen. Nu hoef je niet bang te zijn om je metgezellen alleen thuis te laten. Lunchtijd zal altijd constant zijn.

Moderne voerautomaten hebben ingebouwde timers die kunnen worden geprogrammeerd voor meerdere voerbeurten, meestal tot vier.

De standen voor het serveren van voedsel zijn als volgt geprogrammeerd:

 • voer gedurende 4 dagen eenmaal per dag;
 • voerlevering 2 dagen, 2 keer per dag;
 • 4 keer per dag voeren.

Via het LCD-bedieningspaneel stelt u voor elke portie het gewenste gewicht in. De stem van de eigenaar, opgenomen op een microfoon en versterkt door een luidspreker die in het lichaam is ingebouwd, zal het harige huisdier uitnodigen om te eten. De container is goed afgesloten met een deksel. Het wordt met de hand gevuld met droogvoer. Op de aangegeven tijd gaat hij in de automatisch uitschuifbare voerbak. Om te voorkomen dat de kat in het donker “avondmaal” heeft, wordt het gebied bij de voerbak verlicht door een LED-lamp.

Geschatte prijs voor verschillende soorten autofeeders:

 • zonder ingebouwde elektronica – vanaf 200 roebel;
 • uit verschillende voercompartimenten – vanaf 2500 roebel;
 • met een timer – vanaf 1.400 roebel;
 • met een grote voercontainer en timer – vanaf 2 800 roebel.

De programmeerbare voerbakken voor natvoer hebben een speciaal ijscompartiment. Koeling houdt voer veel langer vast.

Lees ook het artikel: hoe maak je een hok voor honden?

Hoe maak je een eenvoudige doe-het-zelf auto-feeder?

automatische kattenvoederSommige kattenbezitters willen hun eigen automatische voerbak voor hun huisdier ontwerpen. De vervaardiging van zo’n handig apparaat vereist niet veel materialen of componenten. Sommigen van hen zijn te vinden in bijna elk huis. Dit zijn feeders met een mechanisch werkingsprincipe; ze zijn niet uitgerust met geavanceerde elektronische apparaten of zelfs sensoren..

Met een eenvoudige automatische feeder kunt u:

 • pas het dieet van het huisdier aan en bescherm het tegen te veel eten of honger;
 • beschermen tegen mogelijke stofwisselingsstoornissen, evenals gerelateerde ziekten, waaronder obesitas en diabetes;
 • niet bang zijn om een ​​feed te missen door vergeetachtigheid of drukte.

Zelfgemaakte automatische feeders zijn niet altijd handig. Verplaatsbare katten kunnen eenvoudig voedsel strooien. De voedertijd zal moeilijk te reguleren zijn.

Er zijn veel manieren die suggereren hoe je een automatische feeder met je eigen handen kunt maken, bijna met geïmproviseerde middelen.

Automatische kattenvoeder uit plastic flessen

zelfgemaakte kattenvoeder

Voordat u begint met het maken van een automatische flesvoeding voor katten, moet u de volgende items voorbereiden:

 1. Twee plastic flessen van verschillende grootte.
 2. Lijmpistool.
 3. Briefpapier mes of schaar.
 4. Priem, kant.

Ze zullen voldoende zijn om een ​​kleine maar ruime zoogadget voor droogvoer te maken. En dan kunt u beginnen met het uitvoeren van uw plannen:

 1. Gebruik een mes of een priem om een ​​gat in de bodem van de kleinere fles te maken. En verwijder vervolgens met een scherpe schaar de onderkant en nek. Knip een kleine halve cirkel uit zodat de fles een beetje op een schepje lijkt. Maak twee gaten in de tweede fles. De eerste is groot, de grootte moet overeenkomen met een gewone voerbak. Van hieruit zal hij eten. Het tweede gat is een regelmatige cirkel, waarvan de diameter gelijk moet zijn aan de diameter van de kleinere fles.stadia van productie
 2. Steek de blanco verkregen uit de kleinere fles in het gat zodat de halve cirkel dichter bij de plaats is waar het voer er doorheen zal stromen. Zet de resulterende zoogadget vast met een priem en veter. Het bovenste deel moet worden gesloten met een geschikt deksel of stuk cellofaan, er strak omheen gewikkeld met een elastische band. Nu komen stof en klein vuil niet meer binnen.
 3. Voer het voer in, sluit de bovenkant af met een deksel.

Een dergelijk apparaat zal voedsel geleidelijk afgeven, naarmate het wordt geconsumeerd. De voerbak is handig voor katten die geen last hebben van overgewicht. En ook geschikt voor meerdere mobiele personen, die snel energie verbruiken en regelmatig moeten “voeden”.

Kleine plastic containerfeeder

eenvoudige plastic feederDit ongecompliceerde ontwerp geeft een portie voer alleen af ​​op verzoek van de kat.

Om dit nuttige item te maken, heb je nodig:

 • plastic container met een of twee handvatten;
 • een kleine plastic fles en bal voor katten met gaten, waarvan de diameter iets groter is dan de nek;
 • gewone briefpapierclip (bindmiddel);
 • paperclips;
 • kant of touw;
 • briefpapier mes.

Als je de instructies opvolgt, kun je moeiteloos je eigen automatische kattenvoeder maken. Stadia van het werk:

 1. Snijd de bodem van de plastic fles zodat de lengte gelijk is aan de hoogte van de genomen container.
 2. Snijd een cirkel in de bodem van de container, waarin de hals van de fles goed past.
 3. Maak 2 gaten in het deksel van de container.
 4. Plaats de fles met de hals naar beneden in de container.
 5. Trek een touwtje of elastiek door de gaatjes van de bal en richt deze in de hals van de fles. Bevestig aan het deksel van de plastic container met behulp van de eerder gemaakte gaten.
 6. Vul de fles met droogvoer.
 7. Zet de container vast op een plaats die toegankelijk is voor de kat. Zet een kom voor eten op de bodem.

Elke kat zal snel begrijpen wat er aan de hand is en hoe te eten met deze voerbak. Zodra ze de bal met haar poot raakt, zal deze naar de zijkant stuiteren en de nek iets openen zodat het droogvoer eruit kan komen. Als de feeder is gemaakt voor een kitten, moet hij het proces van het verkrijgen van voedsel visueel demonstreren. Misschien zelfs meer dan eens. Maar aan de andere kant zal dergelijk eten in de toekomst een ontwikkelingsspeeltje voor hem worden en een gunstig effect hebben op zijn snelle verstand..

Veel doe-het-zelf automatische kattenvoeders hebben één enkel werkingsprincipe. Allereerst is dit een voedselcontainer met een deksel, met aan de onderkant een kom..

Automatische kattenvoeder – puzzel

legpuzzelDit type feeder is heel eenvoudig te maken. Het is eerder bedoeld voor de kat om lekkernijen te krijgen en vereist enige mentale stress van het huisdier. U heeft een vlakke plank nodig, waarvan u de grootte naar believen kunt kiezen. Klein plastic speelgoed, stukjes buis, kubussen worden er op chaotische wijze met een lijmpistool op gelijmd. Nadat de feeder droog is, kun je verschillende lekkernijen over het oppervlak strooien..

voedertroggen puzzelDe taak van de kat zal zijn om ze allemaal te krijgen. En eten natuurlijk. De interesse van het huisdier voor zulk plezier met een smakelijke beloning hangt af van hoe de obstakels op het bord worden geplaatst. De prijs van een gemaakt speelgoed is onvergelijkbaar met de vreugde van een kat, die roekeloos snoepjes extraheert.

Eventuele problemen

kattenvoerTijdens het gebruik van automatische kattenvoeders zijn onverwachte ongelukken mogelijk. Er kunnen problemen optreden. Een kat weigert bijvoorbeeld om een ​​onbekende reden om uit een nieuwe bak te eten. Of hij wil niet aan zijn eigen eten komen door de bal te slaan. Misschien heeft het nieuwe item een ​​onaangename geur voor het huisdier, of is het gewoon vervelend. Allereerst moet het gekochte artikel worden gewassen. Dit is gunstig voor de gezondheid van uw huisdier. Vooral als hij het appartement niet verlaat.

Als er iets kapot is in de gekochte zoogadget, moet je niet proberen het te repareren. Het is beter om de garantiekaart in een gespecialiseerde werkplaats te presenteren en de reparatie zal worden uitgevoerd door specialisten, wat de tijd van de verdere service zeker zal verlengen..

Het gebeurt zo dat de kat, alsof het expres is, de voerbak omgooit. Misschien is dit waar. Zo uit ze haar ongenoegen over dit onderwerp. Deze demonstratie kan alleen worden beëindigd door de gekochte feeder om te ruilen voor een grotere..

Een slim apparaat vereist een nette houding. Alle acties en algoritmen moeten van tevoren worden uitgedacht. Voordat u uw huisdier kunt voeren vanuit de geavanceerde voerbak, moet deze volledig worden gedemonteerd. En dan gewoon wassen met speciale zorg.

Het voedselblok moet minimaal één keer per maand worden gedesinfecteerd. Alle onderdelen en containers worden gewassen met een zuiveringszoutoplossing, die ook onaangename geurtjes verwijdert. Als dit niet gebeurt, zullen schadelijke micro-organismen die parasiteren op voedselresten zich beginnen te vermenigvuldigen op de binnenwanden van de trog en in de kom. Dit kan leiden tot storingen van de spijsverteringsorganen bij het huisdier, evenals tot darmstoornissen..

Voordelen voor het huisdier

gedoseerde voedingElke versie van de automatische feeder is op zijn eigen manier goed. Maar de lange afwezigheid van de eigenaar kan een negatief effect hebben op de toestand van het geliefde huisdier. Onbekende mensen die de kat periodiek komen voeren, kunnen bij haar voor extra stress zorgen. Omdat ze een gevoel van angst en onzekerheid voor hen kan ervaren. Als eten systematisch wordt geserveerd, en niemand stoort het, zal het gevoel van angst verdwijnen. De kat wacht rustig op het baasje.

Het vermogen om op tijd eten te krijgen, zal huisdieren redden van zenuwinzinkingen. Door het sterke hongergevoel zullen ze niet te veel eten. Daarom zullen ziekten ze omzeilen. Voordat de eigenaar voor lange tijd van huis gaat, moet hij de staat van de batterijen in de feeder controleren..

Automatische kattenvoeders van hoge kwaliteit, gemaakt door bekende fabrikanten, kunnen, in vergelijking met zelfgemaakte, lang meegaan. Hun functies zijn beter berekend en hun werk is veel betrouwbaarder..

De modellen hebben een moderne uitstraling en passen organisch in elk interieur. Gedistribueerde voeding, ontvangen in optimale porties, zal de gezondheid van het huisdier lang behouden en zijn bestaan ​​​​verlengen.

Automatische kattenvoeder – video

Adblock
detector