DIY kattenhuis

Huisdieren leven in bijna elk gezin. Sommige hebben honden, chinchilla’s, hamsters of cavia’s, en sommige hebben katten. Om het dier zich op zijn gemak te laten voelen, moet je een doe-het-zelf kattenhuis kopen of maken. Een kleine gezellige persoonlijke ruimte is nodig voor een huisdier voor ontspanning en vermaak. De kat zal uw zorg voor haar waarderen en zal reageren met unieke toewijding, genegenheid en liefde..

Kenmerken van de persoonlijke ruimte van het dier

kenmerken van de persoonlijke ruimte van dieren

Wat zijn de functies van een huis voor een kat? Dit is ongetwijfeld:

 1. Een zacht warm bed waar je huisdier rustig kan slapen of liggen, weg van luidruchtige kinderen.
 2. Onderdak tegen andere familieleden en hun opdringerige aandacht.
 3. Een huis in een complex met linten, krabpalen en tunnels wordt door de kat gezien als een speelplaats voor amusement en gymnastiekoefeningen.
 4. Door het standpunt en de observatie kan de harige volgen wat er in de kamer gebeurt zonder iemand te storen.

Om ervoor te zorgen dat het dier zich op zijn gemak voelt en van zijn huis houdt, moet het:

 1. Gemaakt van natuurlijke materialen – vilt, karton, wollen bekledingen, hout. Van synthetische materialen wordt dierenhaar geëlektrificeerd. Het dier zal zich ongemakkelijk voelen op een bed gemaakt van kunstmatige stoffen en in een plastic huis.
 2. Geschikt voor de grootte van de kat. In een te ruime ruimte zal het huisdier zich ongemakkelijk voelen. In dit geval moet het dier gemakkelijk het huis binnenkomen en zich erin kunnen omdraaien..
 3. Gelegen op een afstand van meer dan 2 m van huishoudelijke apparaten, tv, muziekcentrum dat harde geluiden afgeeft.
 4. Geïnstalleerd op een gezellige plek waar geen tocht is en altijd warm.

Plaats de rustplaats van uw huisdier in de verste hoek, waar het niemand hindert en niemand het hindert..

Huis en alleen?

niet alleen een huis voor een kat met je eigen handenKatten zijn, net als mensen, totaal verschillend, niet alleen in vachtkleur of pluizigheid, maar ook in gewoonten en karakter.speelruimte voor kattenEen speels huisdier heeft absoluut een uitgaansgebied nodig, zodat het zichzelf kan bezighouden als de eigenaren andere zorgen hebben. Vaak begint een viervoeter zijn klauwen om de een of andere reden intensief aan het meubilair te slijpen. Zelfgemaakte krabpalen in de recreatie- en speelruimte van het huisdier helpen dure slaapsets, fauteuils en banken te beschermen tegen schade. Het zal ook helpen om een ​​goede mens-dier relatie te behouden..recreatie- en speelterrein

Uw huisdier heeft dus niet alleen een slaaphuis nodig, maar een heel complex bestaande uit:

 1. Speciale apparaten voor lichaamsbeweging van een energieke kat. Naast het huis is het noodzakelijk om de structuur van palen en werkbladen te markeren. Pijlers verstrengeld met dik touw zullen de stoelen en banken vervangen die het huisdier gebruikt om zijn klauwen te slijpen.
 2. Het huis van de kat moet minimaal twee beurten hebben. De tweede zet is handig voor het dier in geval van gevaar en om met een vriend te spelen.
 3. De grootte van het huis is in overeenstemming met de grootte van de viervoeter. Voor een middelgroot huisdier moet de ingangsdiameter maximaal 20 cm zijn. De slaapplaats (in de vorm van een kubus) moet aan een kant minimaal 40 cm zijn. Hoe groter de kat, hoe groter het huis voor hem.
 4. De krabpaal is gemaakt van duurzaam materiaal om de krachtige aanval van het dier te weerstaan. De locatie van de structuur moet zodanig zijn dat het huisdier het op elk moment vrij kan vinden en gebruiken..
 5. Het ontwerp van het huis zal verschillen afhankelijk van het ras van de kat. Elk ras heeft immers zijn eigen kenmerken van gedrag, gewoonten. Bengaalse of Siamese katten worden in een hoog wigwamhuis geplaatst. Voor speelse en liefhebbende dieren is het mouwhuis het meest geschikt.

Voor een moederkat zou een ontwerp met twee niveaus een uitstekende keuze zijn. Moeder moet soms een pauze nemen van kittens en waakzaam toezien op hun veiligheid.

Hoe maak je een houten kattenhuis?

doe-het-zelf houten huis voor een katEen houten structuur wordt in het warme seizoen voornamelijk buiten geïnstalleerd en in de winter, indien mogelijk, naar het huis overgebracht. Alleen iemand die van timmeren houdt, kan met zijn eigen handen een huis voor een kat maken van hout. In dit geval krijgt u een uitstekend ontwerp gemaakt van natuurlijk milieuvriendelijk materiaal..

huis op 2 verdiepingenVoor het werk worden planken, latten of multiplex gebruikt. Allereerst wordt een tekening gemaakt van de toekomstige structuur. Om de woning lang mooi te houden wordt de buitenzijde behandeld met vernis, drogende olie of hoogwaardige verf. Waterafstotende kwaliteitsmaterialen worden gebruikt om het interieur van het gebouw te versieren. Een strooisel gemaakt van natuurlijke stoffen wordt op de vloer gelegd.houten huis en gaasvolière

Bij het maken van een entertainmentcomplex worden krabpalen, schommels geïnstalleerd voor het huisdier naast het huis, hangmatten worden opgehangen voor openluchtrecreatie.

Zelfgemaakt kartonnen huis voor katten

Zelfgemaakt kartonnen huis voor een kat

Voor werk moet je voorbereiden:

 • grote doos – 2 stuks;
 • afval;
 • touw;
 • briefpapier mes en schaar;
 • gele en witte verf;
 • markeerstift;
 • plakband;
 • lijmpistool;
 • patroonpapier;
 • kwast.

proces voor het maken van een huis

Het proces van het maken van een eenvoudig huis:

 1. Plak de naad van de onderkant van een van de dozen binnen en buiten.
 2. Knip de twee bovenste flappen af. Knip de resterende flappen af ​​zodat je dezelfde driehoeken krijgt.
 3. Teken een rechthoekige dubbele deur aan de zijkant van een driehoek op de muur van de doos. Knip langs de lijnen en open de flappen.
 4. Teken een raam aan de zijkant en snij ook langs de contour.
 5. Snijd een klein rond raam in de driehoek boven de deur.
 6. Knip 2 zijden van de tweede doos af en lijm ze aan elkaar met zelfklevende tape.
 7. Gebruik een tape om de dakelementen tot een enkele structuur te verbinden.voltooiing van het proces van het maken van een huis
 8. Gebruik witte verf om de muren van het huis te schilderen. Gebruik gele verf voor het schilderen van ramen en deuren.
 9. Knip niet te kleine rechthoeken uit gekleurd papier. Aan de ene kant moeten ze worden afgerond. Bedek het dak van het huis met details met behulp van een lijmpistool. Plaats de tegels van het huis in rijen.
 10. Versier het huis van de kat met patroonpapier.
 11. Leg er een zacht warm vloerkleed in.

Een huis gemaakt van kartonnen dozen is de meest budgetvriendelijke optie om een ​​individuele ruimte voor een kat te creëren.

We maken met onze eigen handen een kattenhuis van krantenkokers

DIY kattenhuis uit krantenOm zo’n ongewoon huis voor je huisdier te maken, moet je doorzettingsvermogen en geduld hebben. Eerst moet je een behoorlijke stapel kranten verzamelen. Bereid voor het werk een lange breinaald, schaar, PVA-lijm en vernis of lijm voor.

Stapsgewijze instructie:

 1. De eerste stap is natuurlijk de voorbereiding van buisjes uit kranten..krantenbuizen
 2. Eerst moet je de ronde basis van het huis weven.
 3. Om het hoofdframe aan de randen van de cirkel te bevestigen, bevestigt u de buizen en tilt u een kleine kant rond de bodem op.
 4. Verwijder geleidelijk de buizen, weef een cocon, alsof u de achterkant van de koepelmand optilt.manden weven proces:
 5. Laat de buizen vrij van het werk. Ze zullen handig zijn voor het inrichten van een huis in de laatste fase van het werk..
 6. Wanneer de behuizing van de kat de gewenste vorm aanneemt, moet deze worden geverfd met verf die onschadelijk is voor het lichaam van het dier..
 7. Nadat de coating droog is, leg je een warme huisdiermat in huis.

De vorm van een huis gemaakt van krantenbuizen kan heel anders zijn..

DIY multifunctioneel kattenhuis

DIY multifunctioneel kattenhuis

Stapsgewijze instructie:

 1. Voorbereiding van materialen. De basis van het huis is een hardboard houtvezelplaat van 122 bij 40 cm.Dak en muren – houtspaanplaten van 44 bij 61 cm en 55 bij 44 cm.Gebruik voor afstandhouders latten (7 stuks) van 3x4x37 cm. ook twee balken nodig, platen voor een bank, schuimrubberen doek. Voor een krabpaal heb je een touw of touw nodig. Het huis is versierd met kunstleer, tapijt, stof en nepbont.voorbereiding van materialen voor het huis
 2. Snijd afzonderlijke delen van de toekomstige structuur uit de platen, nadat u eerder de voorbereide blanco’s hebt gelegd. Maak een muur doof en knip de ramen uit op de tweede, een ingang voor de kat.knip de details voor het huis uit
 3. Voorbereiding van onderdelen voor aansluiting. Teken gelijkmatig de plaatsen voor het bevestigen van de rails en boorgaten. Schuur de reiki grondig. Voor de basis is gekozen voor dikkere delen. Gebruik zelftappende schroeven om de rails te bevestigen..voorbereiding van onderdelen voor aansluiting
 4. Stoffering van het huis van de kat. Voor de muren van het huis is een zacht tapijt het meest geschikt. Bekleed de onderkant van het huis met nepbont. Gebruik een lijmpistool om de stof te bevestigen. Plaatsen rond de ingang en ramen worden zorgvuldiger vastgezet.katten bekleding
 5. Bed voor een kat. Lijm hiervoor een stuk schuimrubber op de plaat en bevestig de stof erop met een nietmachine. Om te voorkomen dat het materiaal afbrokkelt, is het noodzakelijk om voorzichtig langs de randen te bevestigen..een bed opmaken
 6. Het dak van het huis is ook omhuld met stof, maar je hoeft geen schuimrubber te gebruiken.
 7. Bekleed de binnenkant van het huis met stroken stof. Bevestig het huis met behulp van zelftappende schroeven aan de basis.het huis bekleden met stof
 8. De krabpaal is gemaakt van een kunststof buis en een houten blok. Plaats het blok in de buis en zet vast. Knip ligstoelen uit de stukken van de plaat. Bevestig het ligbed met de blank voor een krabpaal. Bevestig de buis met een staaf stevig aan de basis. Bekleed het ligbed met schuimrubber en stof.krabpalen makenWikkel de pijp met een touw. Gebruik bij het installeren van een schuine krabpaal een met stof beklede plank.

Het kattenhuis ingebouwd in het meubilair

kattenhuis ingebouwd in meubelsU kunt uw gezinsbudget besparen en een gezellige hoek voor uw vriend creëren door oude voorbeelden van huismeubilair te gebruiken..

Ontwerpopties:

 1. Een nachtkastje of een kleine kast uit de gang wordt een uitstekende zithoek als je een gat in de deur knipt en een zacht kleed of poef aan de onderkant legt.
 2. Bij het restaureren van een oude bank, in plaats van een rugleuning, maak en installeer tunnels van karton of dikke stof.
 3. Bevestig aan de zijkant aan de achterkant planken op verschillende niveaus of een handige schuine ladder zodat het dier zich kan verbergen voor de vervelende aandacht van anderen.
 4. Bevestig een zachte stoffen hangmat onder de tafel of stoel. Daarop neemt het dier de positie van waarnemer in en kan het slapen.
 5. Herontwerp de salontafel door een extra plank onder het aanrecht te maken.
 6. Zoek een plaats op open planken en plaats een paar schattige kleine dozen of manden met een paar schattig speelgoed.
 7. Om te voorkomen dat het huisdier de kamerplanten binnendringt, kunnen ze op stands worden grootgebracht door eronder een gezellige hoek te organiseren.

Gezellig hoekje voor een kitten

hoekje voor een kittenHet uiterlijk van een klein kitten in huis is altijd prettig, maar toch lastig. Het kind heeft ook zijn favoriete hoekje nodig en dit moet hem vanaf de eerste dagen van zijn verblijf in het nieuwe territorium worden geleerd. Hoe meer goede gewoonten een huisdier worden bijgebracht, hoe minder problemen de eigenaren later zullen hebben. Kinderen hebben niet alleen een huis nodig, maar een heel spelcomplex, want ze zullen groeien en zich ontwikkelen.

In het begin zal het kitten zich zo comfortabel mogelijk voelen in een zachte huismouw. Het moet niet te hoog van de vloer worden bevestigd, zodat het huisdier er gemakkelijk in kan klimmen.

Je kunt geen grote houten constructies maken. Ze zullen ongemakkelijk zijn.

Een klein huis gemaakt van duurzame materialen is te duur om te maken. Bovendien moet u over een paar maanden een nieuw huis bouwen, en dit is een meerprijs..

Een huis voor groei is ook onaanvaardbaar. Wat een volwassen kat misschien leuk vindt, een kleine zal zich ongemakkelijk voelen..

Meestal is het eerste huis voor een kitten een grote doos, waarin de kattenmoeder hem ter wereld heeft gebracht:

 1. Als basis is een magnetron- of stofzuigerbox geschikt. De belangrijkste vereiste is dat deze hoog moet zijn.
 2. Plaats een waterafstotend materiaal of een absorberende luier op de bodem.
 3. Maak voor de moeder die bij het kitten woont een ingang aan de bovenkant van de doos. Een klein kitten mag niet naar haar toe springen.
 4. Als dak kunt u karton of dikke stof gebruiken..

Voor de baby die van de moeder is gescheiden, zal het in het begin gezellig zijn in een schoenendoos bedekt met stof. Vervolgens moet de doos worden vervangen door een kussen of zacht bed..

Kinderhuis voor een huisdier verschilt niet alleen qua grootte, maar ook qua bediening.

Wat kan een doe-het-zelf kattenhuis zijn?

zelfgemaakte kattenhuizengevlochten wigwam voor kattenzachte speelcomplexendoe-het-zelf kattenhuis van golfkartoneenvoudig stoffen huismilieuvriendelijke speelruimteDIY kattenhuismeerlagige constructiedoe-het-zelf huis met twee verdiepingen voor een katindividuele speeltuinspeelhoekdichter bij de natuureenvoudig ontwerp van een huis voor een kat met je eigen handenpijp constructiehuis uit de doos

Zelfbouw van een volière voor een kat in het land – video