Zelfmontage van de voordeur

installatie van de voordeur Wanneer een persoon metalen deuren koopt, komt het voor dat hij niet het bedrag berekent voor het demonteren van de oude en het installeren van een nieuwe. Daarom blijft het om twee beslissingen te nemen: ofwel zal hij zelf de installatie van de voordeur doen, of mensen bellen die het zullen doen. De tweede is op zich al kostbaar, omdat je weer een bepaald bedrag uit het gezinsbudget moet neerleggen. Het is gemakkelijker om het met uw eigen handen te doen (zie doe-het-zelf installatie van binnendeuren + video).

Hoe installeer je zelf metalen toegangsdeuren?

zelfmontage van de voordeur Om een ​​nieuwe deur te installeren, moet de oude worden gedemonteerd. Scheid hiervoor eerst het deurblad van het kozijn. Het moet uit de scharnieren worden verwijderd, als de steun scharnierend was, en opzij leggen. Verwijder nu de doos. Als de doos van metaal is, gebruik dan een slijper om de verbindingen tussen de doos en de bevestigingsstangen te verwijderen. Als er houten staven zijn gebruikt voor de bevestiging, draai dan de parkers uit de verzonken gaten.

Snijd de doos vervolgens in twee delen en verwijder deze. In het geval dat er een wens is om het te bewaren, is het noodzakelijk om het voorzichtig uit de deuropening te trekken met een koevoet en een hamer..

Nu is de vraag of je de deurconnector gaat vergroten of verkleinen. Het uitbreiden van een deuropening is eenvoudig en ongecompliceerd. Vernietig met behulp van een speciaal gereedschap – een slijper, een pons en een koevoet, het deel van de muur dat nodig is om de ijzeren toegangsdeur te installeren. Meestal doen zich problemen voor bij mensen die zelf de voordeur installeren met een afname van de opening. Het is veel gemakkelijker om de opening met 10 centimeter te verkleinen dan met 50. Leg in het eerste geval de overtollige afstand met een baksteen en pleister. In het tweede geval moet u een klein frame maken dat in de opening past en de rest tussen de muur en het frame afdichten met mortel. Bevestig het frame aan de muur.

Nadat de opening is voorbereid, kunt u doorgaan met de installatie van de metalen toegangsdeur met uw eigen handen.

Stap een

Vereiste installatietool:

 • hamer;
 • anker bouten;
 • schroevendraaier;
 • perforator;
 • loodlijn;
 • koevoet of spijkertrekker.

De installatie van stalen toegangsdeuren gaat als volgt. Pak eerst de deur uit die je hebt meegebracht. Samen met het moeten er ankerbouten zijn die de doos aan de muur bevestigen. Hun lengte mag niet groter zijn dan 15 cm en minder dan 10 cm De diameter van de ankerbout is 12-15 mm. Als u ze niet samen met de gekochte deur vindt, moet u ze in een bouwmarkt kopen.

Verwijder de beschermfolie niet na het uitpakken! Het zal de deur beschermen tegen krassen die kunnen worden veroorzaakt tijdens de installatie van de voordeur in Chroesjtsjov.

Stap twee

deur bevestigingInstalleer nu samen met de assistent de entreebox. Maar eerst moet je het controleren op verticaliteit en horizontaliteit. Breng ter controle een waterpas of loodlijn aan. Nadat alles in orde is met de afmetingen en geometrie van de doos, plaatst u deze in de deuropening. Plaats houten wiggen onder de doos. Stel nu het deurblok waterpas.

Het is noodzakelijk om het niveau te controleren van dat deel van het frame waaraan het deurblad scharniert zal worden bevestigd. Als de deuropening, net als de muren, vooraf is uitgelijnd, zal het niet moeilijk zijn om het te plaatsen. De doos past zichzelf zoals hij nodig heeft.

Het is noodzakelijk om het blok aan de muur te bevestigen vanaf het bovenste gedeelte, waar de scharnieren van het deurblad zich bevinden. Boor een gat met een boor en steek het anker erin. Het anker moet volledig worden ingeschroefd, maar niet worden vastgedraaid. Ga dan verder met de volgende stap.

Boor een gat in de onderste nok en plaats het anker. Doe hetzelfde als bij de bovenste. Herhaal dezelfde stappen aan de andere kant en aan de boven- en onderkant..

Vergeet niet altijd de locatie van de doos met het niveau van het niveau te controleren om onnodige problemen te voorkomen wanneer u het canvas ophangt..

Zelfs als je frame een beetje wiebelt, is er niets om je zorgen over te maken. Dan wordt alles opgeschuimd met polyurethaanschuim en krijgt de deur stabiliteit en standvastigheid..

Stap drie

Ga nu naar de montage van het deurblad op de scharnieren. Controleer daarna de deur op openen en sluiten, vergrendel het slot. Als je alles goed hebt gedaan en het deurkozijn volgens het niveau hebt ingesteld, gaat de deur niet vanzelf open of dicht. Maar dit voor een persoon doen zal niet moeilijk zijn..

Als de bouten van het slot zich echter vastklampen aan de kast of het deel van de deur waar het slot zich ook aan het deurkozijn vastklampt, dan is het noodzakelijk om de deurscharnieren op het gewenste niveau vast te draaien.

Stap vier – de laatste

deurkozijn afdichtingNadat de deur is geïnstalleerd, gecontroleerd, moet deze worden verzegeld. Afdichting gebeurt als volgt, met behulp van polyurethaanschuim.

Neem een ​​blik polyurethaanschuim, goed schudden. Vul nu de resterende openingen en openingen tussen de doos en de muur in. De enige plaats waar polyurethaanschuim niet wordt gebruikt, is de drempel. Giet het met betonmortel. Het feit is dat het schuim na verloop van tijd, door constant lopen, vervormt en afbrokkelt..

Gebruik de deur niet na zes uur verzegelen met schuim. Dit wordt gedaan zodat het uiteindelijk in de opening wordt gefixeerd..

Aanbevelingen voor de installatie van toegangsdeuren

Een van de methoden voor het installeren van het deurkozijn is hierboven beschreven. Verdrinken in de muur heet dat. Meestal wordt het gemaakt in die huizen waar de muren meer dan 40 cm dik zijn.Anders kunnen dieven het gemakkelijk uit de muur trekken..

Daarom wordt de doos op dergelijke wanden bevestigd met behulp van platen die zich op de zijrekken bevinden. De platen worden met stalen staven of ankerbouten aan de muur bevestigd.

Het is beter om de deuropening te versterken vanuit een kanaal of metalen hoeken. Dit zal versterken en extra bescherming bieden voor de installatie van een ijzeren deur, als er daarvoor een houten deur in uw huis of appartement was. Deze benadering beschermt de opening tegen verzakking en vernietiging van materialen op deze plek waaruit het huis is gemaakt..

Hieronder is een diagram van de installatie van metalen deuren:.deur montage schema

Na het plaatsen van de deur en de afdichting moet het kruipschuim voorzichtig samen met de muur worden verwijderd en moet de opening worden gepleisterd..

Aan de binnenzijde kunt u desgewenst geldautomaten plaatsen. Maar als er stalen toegangsdeuren zijn geïnstalleerd, die een massief deurkozijn hebben, is verzilveren niet vereist. Omdat de constructie zelf uitgaat van een prachtig ontwerp.

Installatie van een deur in gasbeton

installatie van een deur in gasbetonOp zichzelf is gasbeton een zeer kwetsbaar materiaal. Daarom is het moeilijk om een ​​straatdeur te installeren..

Als de voordeur kleiner is dan de deuropening, is het noodzakelijk om de blokken met een speciale zaag op de gewenste maat te zagen.

Het bevestigen van het deurkozijn aan gasbeton gebeurt op drie manieren. In het eerste geval zou u al metalen hypotheken in de muren moeten hebben, waaraan de opening wordt bevestigd. Op een hoogte van 2,1 meter worden drie hypotheken berekend, waarvan de snorharen verzonken in de naad van het metselwerk. De doos wordt met ankerbouten aan de hypotheken bevestigd.

De afmetingen van de hypotheken zijn 100x75x8 mm. Snorren zijn gemaakt van wapening met een diameter van 10 mm.

bevestigingsmiddelen voor deurkozijnenHet gebeurt zo dat ze bij het bouwen van een huis hypotheken vergeten. Dan komt de versteviging van de houtopening te hulp. Om de voordeur zonder hypotheken in cellenbeton te plaatsen, heeft u een u-vormige omsnoering van planken nodig. De breedte van de laatste moet gelijk zijn aan de dikte van de muur. De afmetingen van de planken of balken zijn 40 mm. Ze zijn aan elkaar verbonden met een bord. De bak wordt met ankers aan de hellingen bevestigd. En om schoonheid toe te voegen, knip je de flitser uit, waar het hout wordt ingebracht. De doos wordt met ankers aan de omsnoering bevestigd.

Houten omsnoering is een gemakkelijke en goedkope manier om de opening te versterken, maar de meest onbetrouwbare.

Het hout moet worden geïmpregneerd met een antisepticum. Gebruik alleen eiken of lariks.box uitlijning

Installatie van toegangsdeuren met houten bekleding

ankerplaatsInstallatie van buitendeuren in een woonhuis van gasbeton met houten bekleding:

 • na het maken van de omsnoering en installatie, wordt de doos in de gevormde versterkte opening gestoken en vastgemaakt met ankers;
 • een metalen toegangsdeur wordt opgehangen en afgesteld;
 • de openingen zijn afgedicht met polyurethaanschuim.

De laatste manier om een ​​deur in gasbeton te installeren, betrouwbaar en van hoge kwaliteit, is om de opening te versterken met een metalen frame. De structuur, die voor deze methode van metaal is gemaakt, herhaalt de houten wapening. Alleen in plaats van hout wordt een hoek met afmetingen van 100x75x8 mm gebruikt. Er worden twee sets geproduceerd: de ene is een front, de andere is een interne.

Het vervaardigde frame omlijst de hoeken van de cellenbetonwanden en is aan elkaar gelast met lateien van 5 cm breed en 3 mm dik. Bevestig de platen op een afstand van 50 cm van elkaar.

Bepleister vervolgens de hellingen en installeer het ingangsframe voor de deur. Het is verankerd aan het frame. Hang de deur dan aan de scharnieren.

In verband met de kwetsbaarheid van het materiaal de schroeven niet indraaien, maar indraaien. Versterk de muren naast het frame met versterkt gaas. Bescherm metaal tegen corrosie met een primer. Schuim de voegen op met polyurethaanschuim en dek af met mastiek.

Gebruik geen pinnen om het frame aan de muur te bevestigen. Er wordt een speling gevormd en het gaatje zal bij gebruik groter worden. Hierdoor kan het frame eruit vallen.

Installatie van een toegangsdeur in een bakstenen huis

installatie van een toegangsdeur in een bakstenen huisHet vervangen van de voordeur in een bakstenen huis vereist een speciale aanpak. Eerst moet u het ontwerp ervan overwegen. Het mag niet contrasteren en scherp afsteken van de algemene achtergrond. Ten tweede moet het sterk, geluiddicht en betrouwbaar zijn om de eigenaar niet alleen te beschermen tegen inbrekers, maar ook tegen straatlawaai. Ten derde is de deur verdeeld volgens de elementen van de toegangsgroepen..

 • schommel;
 • glijdend.

De draaideur wordt op dezelfde manier geïnstalleerd als een metalen deur in een appartement. Schuifframe bestaande uit twee geleiderails boven en onder. Deuren kunnen beide in verschillende richtingen openen en slechts in één richting bewegen.

deurkozijn bevestigingZo bekeken we verschillende voorbeelden van het vervangen van de voordeur in betonnen en bakstenen huizen. Laten we nu eens kijken hoe de installatie van een ijzeren deur in een houten huis plaatsvindt..

Doe-het-zelf deurinstallatie in een houten huis

deurinstallatieschema in een houten huisToegangsdeuren in een houten huis worden pas gemonteerd nadat zes maanden of langer zijn verstreken nadat de muren zijn opgetrokken. Wanneer het huis zal krimpen.

De installatie van een metalen deur in een blokhut vindt pas plaats nadat de opening is versterkt met een kozijnbalk. Hiervoor hebben we nodig:

 • frees;
 • laser niveau;
 • bar;
 • zaag;
 • zelftappende schroeven.

Snijd een opening in de houten wand voor het monteren van het deurkozijn. Maak aan het uiteinde een groef van 50×50 mm met een bovenfrees. Sla er dan een blok van dezelfde sectie in. Als het werk wordt gedaan in een huis met krimp, wordt een balk gebruikt met een lengte van 2 cm minder dan de lengte van de groef.

stadia van het installeren van een deur in een houten huisAls het huis is gebouwd van rond hout, zoom dan de plank tot een dikte van 5 cm, de breedte is gelijk aan de dikte van de muur. Bevestig hem aan de muur met zelftappende schroeven of spijkers. Naai het bord zo dat de opening niet leidt, omdat de torsie- en buigkrachten in zo’n huis geweldig zijn.

Spijker vervolgens de kogel op de onderste balk van het drempelbord en er bovenop nog een, die als opening zal dienen.

Als je een metalen deur in een houten huis installeert, kun je de bovenste balk overslaan.

Omdat de metalen kist sterk en krachtig genoeg is om de druk van het hout te weerstaan. Laat daarom tijdens de installatie een spleet van 10 cm aan de bovenkant vrij voor krimp. Maak de zijwagens van de mallen dezelfde hoogte als de deur zelf.

Voer vervolgens de installatie op dezelfde manier uit als de installatie van de entree in het appartement. Schuim en verzegel de sleuven en gaten met kassies.

Installatie van een metalen deur in een kozijnhuis

stalen deur in een kozijnhuisOm een ​​ijzeren deur in een kozijnhuis te installeren, is het noodzakelijk om de opening te versterken.

Je hebt gereedschap nodig:

 • metaalzaag;
 • hamer;
 • beitel;
 • peil;
 • roulette.

Maak de behuizingsdoos van een staaf. Plaats de stijlen aan vier zijden en bevestig ze in het frame. Steek met de hulp van een assistent het kozijn van de voordeur in de opening, met de deur open. Plaats wiggen bereid uit een houten blok onder de drempel. Lijn met behulp van een waterpas de positie van de doos uit met de vloer en de wanden van het frame.

deur installatieAls er afwijkingen zijn, is het noodzakelijk om houten wiggen uit te kloppen of extra wiggen in te voegen. Sluit en open het canvas. Probeer de slotpal te sluiten en te openen. Als alles in orde is en niets aan de deur kleeft, ga dan verder met het bevestigen van de doos aan de muren.

Boor door de gaten voor de ankerbouten. Draai de bouten in en controleer de deur opnieuw op openen en sluiten.

Als de hele deur geen afwijkingen geeft, bevestig dan de latei en het drempeldeel met ankerbouten.

Controleer de deur opnieuw nadat u alle kanten hebt bevestigd. En pas na alle controles, schroef de bouten helemaal in de basis van het frame.

Dicht vervolgens de scheuren en openingen tussen de doos en het frame af met polyurethaanschuim. Doe dit van vloer tot plafond. Vul de naad slechts 60%. Wacht tot het schuim is uitgehard.

Vul de openingen tussen de drempel en de doos met kit. Controleer de werking van het deurblad om weer te openen en te sluiten. Sluit de gaten met schuim met een kassier.

Alle montagewerkzaamheden aan de deur moeten door twee personen worden uitgevoerd. Men zal niet opgewassen zijn tegen krachtige metalen deuren.

De deurblokken wegen meer dan vijftig kilogram en daarom is het gevaarlijk om alleen te werken! De installatie van houten deuren wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de installatie van een ijzeren deur.

Gebruik bij voorkeur metalen deuren van vertrouwde bedrijven. De doeken hebben een hoge warmteoverdrachtsweerstand en zijn geïsoleerd met speciale materialen. Buiten zijn er twee bedekt met een waterdichte film en van binnen – met een dampremmende film.

Installatie van een toegangsdeur in een kozijnhuis – video

Adblock
detector