Welke verwarming kiezen voor een garage

Verwarming in de garage Om ervoor te zorgen dat de auto zo lang mogelijk meegaat, moet u hem niet op straat houden, maar in een droge, warme garage. Bij temperaturen onder nul is het bijna onmogelijk om de motor de eerste keer te starten. Een ander ding is wanneer er een stabiele plus in de garage is. Het is alleen mogelijk om een ​​huis voor een auto warm en comfortabel te maken door goed na te denken over het verwarmingssysteem. Welke kachel u moet kiezen voor de garage, waar u op moet letten bij het kiezen, leert u van ons artikel.

Inhoud:

 1. Vereisten voor garageverwarmingstoestellen
 2. Overzicht garagekachels
 3. Deskundige aanbevelingen voor selectie

Vereisten voor garageverwarmingstoestellen

Infraroodkachel in de garageBij het bouwen van een garage is het altijd de bedoeling om deze op het elektriciteitsnet aan te sluiten. Minder vaak is het de bedoeling om de watervoorziening en riolering te voorzien. Een aansluiting op een gasleiding is bijna nooit voorzien. Op basis van het voorgaande kan worden begrepen dat apparaten die worden aangedreven door elektriciteit, vloeibare en vaste brandstoffen worden gebruikt om de kamer te verwarmen..

Basisvereisten voor de gebruikte apparaten:

 • om het auto-onderhoud niet te verstoren, moet een garageverwarming compact zijn;
 • hebben geen invloed op de luchtvochtigheid in de kamer en verbranden geen zuurstof;
 • eenvoudig te installeren, bedienen en onderhouden;
 • veilig voor mensen;
 • snelle opwarming van de kamer en maximaal behoud van een comfortabele temperatuur;
 • brandveiligheid;
 • betaalbaar prijsniveau.

Overzicht garagekachels

Overweeg ter vergelijking het principe van de werking van kachels op verschillende brandstoffen..

Diesel garageverwarmers

DieselkanonZelfs als uw garage bij strenge vorst helemaal niet is geïsoleerd, kan elk model kerosine- of dieselverwarming de lucht in de kamer snel verwarmen. Er zijn modellen die werken zonder het gebruik van elektriciteit, en meer complexe modellen met een laag stroomverbruik voor automatisering en ventilatorwerking. De meest populaire onder eigenaren zijn dieselverwarmers voor een garage van indirecte verwarming met een speciaal apparaat voor het verwijderen van verbrandingsproducten.

Bij het aansteken van zo’n kachel is er geen geur in de garage, de lucht blijft schoon. Als u besluit om uw eigen auto te repareren, kan de kachel tot 15 uur lang de optimale temperatuur behouden zonder de tank bij te vullen. Alle moderne modellen hebben een controlesysteem.

Bij gebruik van een direct verwarmingsapparaat voor het verwarmen van een garage, moet de ruimte periodiek worden geventileerd..

Gaskachels voor garage

GaskanonHet gebruik van dit type kachels is alleen mogelijk met de aansluiting van LPG-flessen. Dit kunnen keramische schermen of convectoren zijn. Een garageverwarming op gas kan ook worden geïnstalleerd als uw garage niet is aangesloten op het lichtnet. Om een ​​​​convector in de garage te installeren, moet u een schoorsteen uitrusten. Het coaxiale luchtkanaal van het apparaat is erop aangesloten en zorgt voor luchttoevoer naar de verwarming voor de werking van de brander. In moderne modellen is een vuurleidingseenheid geïnstalleerd.

Keramische kachels worden vaak gebruikt voor tijdelijke garageverwarming. Hun werking is volkomen veilig. De apparaten zijn klein, verbruiken weinig brandstof en zijn uitgerust met automatische regelsensoren..

Elektrische kachels

Elektrische verwarmingElke huishoudelijke elektrische verwarming kan worden gebruikt om een ​​garage tijdelijk te verwarmen. Vooral met olie gevulde radiatoren zijn populair. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen naar elke plaats, veilig en handig in gebruik. Veel garagehouders houden van elektrische ventilatoren die warme lucht in de door de persoon gekozen richting leiden..

Het gemak van het gebruik van een flexibele elektrische garageverwarming blijkt uit het feit dat hiermee een groot oppervlak kan worden verwarmd. Er zijn veel modellen elektrische apparaten met verschillende capaciteiten op de markt. Het nadeel van een dergelijke verwarming is de beperking van het oppervlak van de verwarmde ruimte, de kosten van de energiedrager en de noodzaak om een ​​krachtig elektrisch netwerk aan te leggen.

Waarschuwing! Het is ten strengste verboden om zelfgemaakte apparaten te gebruiken voor verwarming in de vorm van een asbestcementbuis gewikkeld in een nichrome spiraal.

IR-verwarmers

IR kachel in de garageDe eigenaardigheid van het werk van infraroodverwarmers is om objecten voor je te verwarmen. In de garage kunt u het beste plafondmodellen gebruiken, zodat de infraroodstralen naar de vloer worden gericht..

Voordelen van het gebruik van IR-apparaten:

 • het vermogen om grote gebieden te verwarmen;
 • betrouwbare en zuinige garagekachels;
 • automatische regeling van verwarming in een bepaald bereik;
 • milieuveiligheid;
 • langdurige werking zonder storingen.

Als u zich niet bezighoudt met zelfreparatie en onderhoud van uw auto en u hoeft alleen de kamer op te warmen om uw auto te redden, dan heeft u in dit geval een apparaat nodig met een vermogen tot 50 watt. Voor langdurige verwarming van de kamer tijdens reparatiewerkzaamheden is het beter om een ​​apparaat te gebruiken met een vermogen tot 100 W.

Gebruikers in hun beoordelingen over infraroodverwarmers voor de garage merken op dat u geen IR-apparaten kunt installeren in kamers met een hoge luchtvochtigheid en niet in de buurt van ontvlambare en explosieve objecten kunt installeren.

Zelfgemaakte garagekachels

Zelfgemaakte verwarming op afgewerkte motorolieHet gezinsbudget laat niet altijd toe om dure fabrieksapparatuur aan te schaffen. Mannen houden van knutselen. Ambachtslieden hebben een zelfgemaakte verwarming voor een garage bedacht, werkend aan het afwerken. Met verschillende opties voor apparaten kunt u niet alleen de garageruimte, maar ook andere gebouwen verwarmen. De toevoeging van een watertank aan de hoofdstructuur maakt het mogelijk om water te verwarmen.

De technologische vereisten voor zelfgemaakte kachels zijn precies hetzelfde als voor fabrieksinstellingen..

Deskundig advies bij het kiezen van garagekachels

Gas infrarood verwarmingWanneer u de voorkeur geeft aan een of ander type kachel, overweeg dan:

 • de kwaliteit van het elektrische circuit in de garage;
 • de verhouding van het verbruik van de energiebron voor het verwarmen van het pand;
 • de aanwezigheid of mogelijkheid van een schoorsteen en ventilatiegat;
 • uw financiële mogelijkheden;
 • waar is de verwarming van de kamer voor?.

Als u niet veel tijd in de garage doorbrengt en u deze alleen nodig heeft voor hoogwaardige opslag van voertuigen, heeft het geen zin om een ​​dure en krachtige verwarming te installeren. Voor een comfortabel verblijf in de garage tijdens reparatie- of andere werkzaamheden, is het raadzaam om de kamer te verwarmen met een krachtiger apparaat. Werken in warme kleding is niet erg comfortabel, wat betekent dat je een hogere luchttemperatuur aanhoudt.

Doe-het-zelf garageverwarming (video)

Adblock
detector