We maken met onze eigen handen een solide, stevige houten poort

doe-het-zelf houten poort Een doe-het-zelf wicket van hout is veel goedkoper dan een op maat gemaakt product. Bovendien is het vrij eenvoudig te maken. Als een persoon over de nodige vaardigheden beschikt en de tools correct gebruikt, wordt het werk nog eenvoudiger. Daarom is het handig om de technologie van zelfafrastering van de site te demonteren..tekening van een wicket voor een zomerresidentie

welke boom??

Het eerste probleem doet zich voor in de fase van het kiezen van hout. Het is noodzakelijk om de criteria van prijs en duurzaamheid van hout te gebruiken. Goed hout wordt, wanneer het op de juiste manier wordt verwerkt, sterker en beter bestand tegen agressieve externe omgevingen.houtsoort voor wickets

Van de houtsoorten moet u het volgende van naderbij bekijken:

 1. Pijnboom. Vaak kiezen mensen voor grenen vanwege het hoge harsgehalte, het hout is minder onderhevig aan vernietiging en het materiaal is gemakkelijk te verwerken. Het probleem doet zich echter voor wanneer u een houten poort met uw eigen handen bedekt met verven en vernissen, omdat u op zoek moet naar compatibele stoffen.
 2. Lariks heeft een hoge mate van sterkte, maar is gemakkelijk te verwerken met een vliegtuig en ander gereedschap. Houtwinkels rekenen een hoog prijskaartje aan het hout, wat veel kopers afschrikt..
 3. Ceder. De vochtbestendige structuur van ceder is verstoken van gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling van rottende bacteriën, ziekteverwekkers en schimmels.
 4. Eik. Natuurlijk heeft eiken materiaal de beste prestatie-eigenschappen, maar vanwege de hoge sterkte kunnen er problemen optreden in het stadium van houtverwerking.

beschrijving van de kwaliteit van boomsoortenEr zijn andere rassen, maar ze zijn niet allemaal perfect:

 1. Esp. Ondanks de geringe complexiteit van de verwerking en het behoud van de structuur, wordt espenhout zelden gebruikt bij het met uw eigen handen bouwen van een hekpoort van hout, omdat de sterkte ervan te wensen overlaat..
 2. Populier. Als de vleugel is gemaakt van populier, is het noodzakelijk om voornamelijk droge planken te kopen. Door vochtverlies, nat materiaal zal het geïnstalleerde product vervormen.
 3. Berk. Kiest u voor een berk, dan zal na korte tijd de gebarsten deur in het hekwerk vervangen moeten worden door een nieuw loopdeurtje.

Canvas constructie

bouw van een houten poortHoe maak je een houten poort met je eigen handen? Er is een vrij eenvoudig schema. Er is een rechthoekig of Z-vormig frame, dat de grootste betrouwbaarheid heeft. Merk op dat het beter is als er in het midden nog een dwarsbalk is die de rechthoek in twee vierkanten verdeelt, wat de stijfheid van de structuur zal vergroten.

Aan het frame worden houten panelen genageld, die het deurblad vormen. Er zijn hier twee ontwerpopties:

 1. Doof, waar de vleugel bestaat uit planken die stevig op elkaar zijn aangesloten, en de omhulling laat de vorming van scheuren niet toe.
 2. Door, waar openingen tussen de elementen van de bevestigde behuizing worden gevonden, evenals delen van de steun die vervorming van het product voorkomen.

blinde poortWelke optie moet je kiezen? Er zijn een paar belangrijke opmerkingen om hier rekening mee te houden:

 • voor een blinde houten poort is meer hout nodig;
 • dicht bij elkaar liggende balken worden tijdens het drogen gebogen, waardoor de hele structuur zal “gaan”;
 • de blinde poort weegt meer, dus hij zal eerder falen;
 • een nauwkeurig oog is nodig om een ​​doorgaand canvas te vormen, omdat de gaten hetzelfde en gelijk moeten zijn, anders wordt het ontwerp lelijk;
 • een blanco canvas is meer geschikt voor decoratieve doeleinden, daarop kun je foto’s maken, nageldecoraties;
 • kies om veiligheidsredenen een blinde poort.

Voorbereiding op het werk

Voordat u aan het werk gaat, moet u hulpmiddelen vinden en kopen:

 • schroevendraaier;
 • roulette;
 • loodlijn;
 • metaalzaag;
 • vierkant;
 • potlood.

Alle benodigde gereedschappen voor het bouwen van een houten poort met uw eigen handen worden duidelijk op de foto getoond:gereedschap voor het maken van wickets

Installatie van pilaren

installatie van palen voor wicketsDit moet eerst worden aangepakt, omdat na het werk kan worden ontdekt dat de ruimte voor het wicket is veranderd. Als je dit dus als laatste doet, kan het zijn dat het canvas gewoon niet in maat past..

Houd er rekening mee dat het beter is om ijzeren steunen te kiezen voor zowel de poort als het hek. Met houten steunen zal de schutting snel scheel kijken en ronduit lelijk worden. Bij het installeren van kant-en-klare palen heb je zand, steenslag en cement nodig.

Hoe de steunen correct te monteren:

 1. Koop eerst metalen steunen.
 2. De plaatsen van hun ingraven worden berekend. Het is beter om de afstand tussen hen iets groter te kiezen dan de vleugel..
 3. Onder hen graaft een boor gaten van ongeveer een meter diep. Houd er rekening mee dat u een speciaal gereedschap moet gebruiken, maak geen gaten onder de steunen met een schop, omdat in dit geval de aarde wordt losgemaakt en de poort snel losraakt.
 4. Vervolgens wordt er zand op de bodem gegoten (ongeveer 5 cm) en aangedrukt.
 5. Daarna wordt in de volgende laag puin (5 cm dik) in de kuilen gestort.
 6. Voordat de ijzeren pilaar wordt ondergedompeld, wordt deze behandeld met een steekvlam.
 7. De pilaren zinken.
 8. Hun gelijkmatigheid wordt gecontroleerd met behulp van een loodlijn..
 9. Als de pilaren waterpas zijn, wordt er puin in de putten gegoten en vervolgens met betonmortel gegoten.
 10. Aan het einde wordt de bovenkant van de pilaren geverfd om te beschermen tegen corrosie..

Montage van de structuur en de bekleding

montage van de loopdeurHoe stel je met je eigen handen een houten poort samen zodat alles soepel verloopt? De volgende richtlijnen helpen je hierbij:

 1. Monteer het eerst zonder spijkers op de vloer, zodat alles waterpas staat. Controleer dit met een hoek en liniaal..
 2. Teken op de boom met een potlood waar alle borden zich bevinden.
 3. Verwijder eventuele extra planken en laat alleen een rechthoekig of Z-vormig frame over (wat u ook kiest).
 4. Het is noodzakelijk om alle verbindingen van de structuur te repareren, hiervoor kunt u er iets op doen of iemand vragen om op de hoeken te gaan staan.
 5. Als de structuur stevig is bevestigd, blijft deze, als ze in elkaar wordt geslagen, zelfs hetzelfde.
 6. Controleer na het monteren van het frame nogmaals of de hoeken en lijnen correct zijn..
 7. Spijker dan langzaam de rest van de planken in..

Neem de tijd, dit is een cruciaal moment waarvan de schoonheid van de poort afhangt..

Er zijn twee methoden om het canvas op de lagersteun te “plaatsen”:

 1. Eerst worden de scharnieren aan het wicket genageld en vervolgens de hele structuur – aan de paal.
 2. Eerst worden de scharnieren aan de paal geschroefd en vervolgens wordt de deur eraan genageld.

elementen van een houten poortOver het algemeen zijn beide technieken gelijkwaardig, elke meester geeft de voorkeur aan zijn eigen manier. Maar we raden de eerste techniek aan omdat deze kan worden verbeterd:

 1. In de doorgang plaats je een stevige, niet-wiebelende blokstandaard gemaakt van bakstenen, een kist, alleen stukjes hout en andere geïmproviseerde items.
 2. Zet er een wicket op (reeds met scharnieren) en stel alles zo af dat het waterpas staat, controleer met een loodlijn.
 3. Vervolgens schroef je de scharnieren aan de steunpalen..

Vergeet niet een stop te installeren die ervoor zorgt dat de poort niet te wijd opengaat. Het is raadzaam dat er zich geen water ophoopt bij de poort; hiervoor is de ruimte eronder aangelegd met tegels.

Een selectie van foto’s van het ontwerp van poorten voor een zomerresidentie:houten loop- en draaipoorten

ontwerpopties voor een wicket van hout

houten poort met gesmede elementen

verschillende ontwerpen van wickets gemaakt van hout

blinde poort en houten hek

Doe-het-zelf poort van hout – video

Adblock
detector