Wanddecoratie in de keuken: een overzicht van de huidige mogelijkheden – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Het verfraaien van muren in een keuken is geen gemakkelijke taak vanwege de specifieke kenmerken van deze kamer. Hoge luchtvochtigheid en temperatuurveranderingen stellen hoge eisen aan de materiaalkeuze.

Het is ook belangrijk om een ​​gezellige sfeer te creëren voor familiemaaltijden en om een ​​plek te reserveren om maaltijden te bereiden. Is het mogelijk om de functionaliteit en originaliteit van het ontwerp te combineren in de decoratie van de muren in de keuken??

Wanddecoratie in de keuken: materiaalvereisten

Er is een lijst met vereisten die van toepassing zijn op afwerkingsmaterialen in een ruimte om te koken met een hoge luchtvochtigheid en temperatuur.

Hun naleving zal helpen bij het uitvoeren van hoogwaardige afwerking van de keuken:

 • weerstand tegen huishoudelijke schoonmaakmiddelen;
 • kracht;
 • lange tijd een presentabel uiterlijk behouden;
 • externe aantrekkelijkheid;
 • betrouwbaarheid;
 • harmonieuze combinatie met meubels en decoratiestijl;
 • behoud van kwaliteitsindicatoren van afwerkingsmaterialen.

De keuken mag geen soorten afwerkingen bevatten die bijdragen aan de ontwikkeling van pathogene micro-organismen.

Om een ​​interessant, qua design, interieur te creëren, is het aan te raden om verschillende soorten materialen te gebruiken en deze met elkaar te combineren.

Een moderne afwerking die aan alle eisen voldoet, kan op de volgende manieren worden georganiseerd:

 • baksteen (rood of wit);
 • wilde steen (natuurlijk of kunstmatig);
 • tegel;
 • PVC-panelen;
 • mozaïek panelen;
 • decoratieve pleister en anderen.

Afwerkingsmaterialen voor de keuken: wat gaat er schuil achter de visuele aantrekkingskracht

Er zijn veel mogelijkheden om de keuken af ​​te werken. Hun verscheidenheid stelt je in staat om de meest gedurfde ideeën te belichamen en het keukeninterieur praktisch en mooi te maken..

Kunststeen: is imitatie zo goed

Kunststeen maakt het mogelijk om een ​​interessant decoratief ontwerp te creëren. Het past goed bij andere afwerkingen om originele accenten te creëren..

Dit materiaal heeft veel voordelen:

 • kracht;
 • lange levensduur;
 • lichtgewicht;
 • milieu vriendelijkheid;
 • gemak van zorg.

Voor wanddecoratie in de keuken is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan vochtbestendig materiaal..

Tegel is de meest populaire optie

blankDecoratieve tegels voor de keuken zijn een van de meest populaire benaderingen van decoratie. Dit materiaal heeft een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit en is bovendien geschikt voor vrijwel elk interieur.

De tegel voor de keuken moet voldoen aan alle eisen voor het materiaal voor het keukenschort.

Ook de keuze van het tegelformaat is belangrijk. Groter is niet altijd beter, zeker niet voor kleine keukens.

Hoe kleiner het formaat van de geselecteerde tegel, hoe groter de keuken lijkt..

De keuze van de stijl en kleur van de tegels moet worden uitgevoerd rekening houdend met de volledige samenstelling van het meubilair van het werkgebied, inclusief gevels en werkbladen. Als er al heldere accenten in de keuken zijn geschetst, kunt u het beste een eenkleurige tegel kiezen. Het is beter om het aantal pakkende inzetstukken in de wanddecoratie te minimaliseren..

Aankoopregels

blankBij het kiezen van een tegel is het belangrijk om een ​​kwaliteitsproduct aan te schaffen dat geen gebreken heeft. De berekening van de benodigde hoeveelheid materiaal moet met minimaal 10% worden verhoogd.

Hoe gladder de textuur van de tegel, hoe gemakkelijker deze schoon te maken is..

Mozaïek – accenten leggen

blankVolledig mozaïek keuken wandbekleding zijn zeer zeldzaam. Het is het meest geschikt voor het creëren van modieuze accenten. De keuze aan mozaïeken is gewoon enorm, het komt in verschillende kleuren en texturen..

Het materiaal voor de vervaardiging ervan kan zijn:

 • natuurlijke of kunstmatige steen;
 • tegel;
 • hout;
 • plastic;
 • glas.

Meestal wordt een mozaïekdoek gebruikt om een ​​keukenschort te versieren. Maar het kan worden gebruikt in de eethoek en zelfs worden gebruikt bij het ontwerpen van werkbladen..

De vorm van het mozaïek is niet per se een ruit of een vierkant, een ronde, ovale en complexe vorm ziet er erg interessant uit.

Baksteen: echt of imitatie

blankAls u afwerkingsmaterialen voor de keukenmuur kiest, kunt u metselwerk organiseren (echt of imitatie in de vorm van panelen). Bij de keuze tussen natuursteen en imitatie wint duidelijk de eerste optie, waardoor een bijzondere smaak ontstaat.

Zowel de hele muur als een apart fragment kan worden versierd met een baksteen. Als het ontwerp van de keuken de aanwezigheid van alleen bepaalde kleuren in de decoratie vereist, kan de baksteen worden geverfd.

Bij gebruik om bakstenen te decoreren, moet het oppervlak van het metselwerk worden behandeld met een speciale verbinding.

Kunststof panelen

blankVoor de bekleding wordt vaak gekozen voor kunststof op keukenwanden in de vorm van PVC-panelen. Het oppervlak van een dergelijk materiaal is goed schoongemaakt, is bestand tegen vocht.

Het grootste nadeel van plastic is het gebrek aan weerstand tegen hoge temperaturen.

Voering: de relevantie van natuurlijke materialen

blankHouten panelen in de keuken voegen gezelligheid toe aan de kamer en worden vaak gebruikt om de eethoek te versieren. Op de markt voor bouwmaterialen kunt u een boom kiezen met een geschikte textuur en kleur.

De belangrijkste voordelen van het materiaal:

 • stevigheid;
 • natuurlijkheid;
 • aantrekkelijkheid.

De selectie van de houtsoort (grenen, elzen) en profiel wordt uitgevoerd volgens individuele vereisten, rekening houdend met het ontwerp en het geplande effect.

Dit zou kunnen zijn:

 • imitatie van logboeken;
 • euro profiel;
 • naadloze voering.

Om het reinigingsproces te vergemakkelijken, moet de voering worden bedekt met een beschermende vernislaag..

Sierpleister – getextureerde muurbehandeling

blank

Het pleisteren van muren in de keuken wordt in verschillende lagen aangebracht:

 1. Primer.
 2. Baseren.
 3. Decoratief.

Als materiaal kunnen composities op natuurlijke of kunstmatige basis worden gebruikt. Meest populair:

 1. Siliconen (op basis van synthetische harsen).
 2. Acryl (op basis van acrylharsen).
 3. Mineraal (droog materiaal met toevoeging van chips (graniet of marmer)).
 4. Silicaat (op basis van vloeibaar glas).

Er zijn verschillende manieren om gips aan te brengen voor wanddecoratie in de keuken:

P / p Nr.

Imitatie type:

Eigenaardigheden

Stof (fluweel, zijde) Materiaal met lage slijtvastheid. De compositie bevat parelmoer om het visuele effect te versterken.
2. Sgraffito Imitatie van een verouderd oppervlak door meerdere lagen van verschillende tinten over elkaar te leggen met een sjabloon erop
3. Natuursteen (Marokkaanse, Venetiaanse gips) Imitatie van de textuur van marmer en andere stenen. Om dit type wanddecoratie in de keuken toe te passen, moet het oppervlak worden geëgaliseerd
4. Beton Oppervlakteruwheid wordt bereikt met insluitsels (kiezelstenen, zand)

Kleuren: wat is er beknopter

blankEen minimalistische en zeer budgetvriendelijke ontwerpoptie is schilderen. In dit geval profiteert de decoratieve muur in de keuken van het kleurenspel. De eigenaardigheid van deze methode zijn de vereisten voor een perfect vlak oppervlak..

Glas: modieus en stijlvol design

blankGehard glas is een van de originele oplossingen in het ontwerp van het platform van het werkgebied. Dit materiaal leent zich goed om schoon te maken en stelt je in staat ongelooflijk mooie effecten op de muur te creëren..

Praktisch advies: hoe fouten te voorkomen

praktisch en modern designBij het starten van reparaties in de keuken, is het raadzaam om zich te houden aan eenvoudige aanbevelingen die zeer ernstige fouten helpen voorkomen..

Tips voor keukenbekleding:

 1. Pas na ontwerp mag met reparatiewerkzaamheden worden begonnen..
 2. De berekende hoeveelheid materiaal moet onmiddellijk worden ingekocht, omdat het bij een tekort hieraan moeilijk of zelfs onmogelijk kan zijn om de ontbrekende hoeveelheid aan te schaffen (bijvoorbeeld in geval van stopzetting).
 3. Aan de materialen voor het keukenschort moeten qua bruikbaarheid hogere eisen worden gesteld..
 4. Zonering van het totale gebied moet worden uitgevoerd voordat materiaal wordt gekocht.
 5. Hoe gemakkelijker het is om het oppervlak schoon te maken, hoe gemakkelijker het is om het schoon te houden..
 6. De aantrekkelijkheid van de afwerking is net zo belangrijk als de functionaliteit. Volgens statistieken brengt een persoon veel tijd door in de keuken..

Er zijn veel manieren om keukenmuren te versieren. Kennis over de eigenschappen van materialen en het volgen van de aanbevelingen voor het kiezen van afwerkingen zal helpen om het interieur vakkundig op te stellen..

Hoe de muren in de keuken te versieren – video