Verwarmingstoestellen voor in huis: de zuinigste en gemakkelijkst te bedienen

huisverwarmers Huishoudelijke kachels zijn behoorlijk populaire huishoudelijke apparaten in de moderne wereld, omdat ze je in staat stellen om elke onverwachte koudegolf zonder veel ongemak te overleven en een microklimaat te creëren dat ideaal is voor zelfs de kleinste kinderen. Bovendien wil iedereen dat zijn kachel niet alleen veilig, zuinig, gebruiksvriendelijk is, maar ook een modern design heeft..

Soorten huisverwarmers

soorten huisverwarmers Verwarmingsapparaten hebben meestal een stroombron in de vorm van elektriciteit of gas. Voor woongebouwen waarin mensen niet permanent wonen, is een autonoom verwarmingssysteem meer geschikt dan wie dan ook..

Huishoudelijke apparaten op gas zijn optimaal geschikt voor het verwarmen van zomerhuisjes, utiliteitsgebouwen, garages of werkplaatsen.

De meeste consumenten overwegen bij het kopen dit soort huisverwarmers:

 1. Luchtverhitters – systemen gebaseerd op het blazen van lucht door verwarmingselementen.luchtverhitters
 2. Heteluchtpistolen aangedreven door vloeibaar gas, kerosine of diesel.warmtepistolen
 3. convectoren. Warmte van de drager wordt via natuurlijke convectie (stijgende luchtstroom) naar de ruimte overgebracht of wordt versterkt door ontwerpkenmerken.huisverwarmers convectoren
 4. Kwartsverwarmers (infrarood en monolithisch). De apparaten werken met infraroodstraling, zonder extra luchtcirculatie.kwartsverwarmers voor thuis
 5. Infraroodstraler in de vorm van een afbeelding aan de muur.foto verwarming
 6. Oliekoeler – verwarmt ruimtes met een tussenliggende warmtedrager, minerale olie.olie radiator
 7. Keramische verwarming – genereert warmte met een speciaal verwarmingselement van keramiek.keramische huisverwarmers

Verwarmingsapparaten kunnen worden geïnstalleerd of gemonteerd op de vloer, muren, plafond.

Sommigen van hen hebben extra onderdelen in de set en consumenten hebben de mogelijkheid om onafhankelijk de installatieoptie te kiezen..

De meest economische elektrische kachels voor thuis en appartement

zuinige elektrische huisverwarmersConsumenten over de hele wereld maken zich grote zorgen over energiebesparing. Daarom is de grootste vraag naar apparaten waarmee u bronnen kunt besparen en in dit opzicht niet zulke hoge rekeningen kunt betalen. Meer recentelijk werkten alle kachels op maximaal vermogen, ze hadden niet eens regelaars die de luchttemperatuur in de kamer regelden..

Maar al snel waren er modellen met een getrapte instelling van het vermogen van de verwarmingselementen. En toen begonnen temperatuursensoren de luchttemperatuur te meten en, afhankelijk van hun indicatoren, werden buisvormige of thermo-elektrische verwarmers ingeschakeld.

Fabrikanten besteden veel aandacht aan hoe een huisverwarming zuurstof zal “verbranden” en hoe droog de lucht zal zijn tijdens de werking ervan.

Tegenwoordig zijn de markten gevuld met elektrische verwarmingsapparaten van de nieuwe generatie. Ze zijn zuiniger dan eerdere modellen. Het bedrijf Nobo, dat in 1918 in Noorwegen werd opgericht en een breed scala aan producten produceert, waaronder elektrische kachels, doorstroomketels, automatische regelsystemen, thermostaten, warmtepompen. Nobo levert haar producten aan vele landen over de hele wereld. Ze worden gewaardeerd om hun hoge kwaliteit en geweldig design. De nieuwste serie convectoren van het Noorse bedrijf is al niet alleen gewaardeerd door buitenlandse consumenten, maar ook door de meeste Russische. Bijzonder interessant zijn de modellen van de series NFK W, NTL S, NFK S.

Franse convectoren Atlantic worden als een van de meest economische en betrouwbare beschouwd. Apparaten met een vermogen van 0,5-2,5 kW zijn het meest gevraagd..

Om een ​​​​normale temperatuur in een kamer met een oppervlakte van 20 m² te garanderen, volstaat het om een ​​model aan te schaffen met een elektriciteitsverbruik van 2 kW / h.

Met behulp van energiebesparende keramische kachels voor thuis kunt u niet alleen voor elke kamer het juiste microklimaat kiezen, maar ook een verwarmingssysteem voor het hele huis creëren dat op elk moment volledig kan functioneren. Keramische verwarmingselementen worden gekenmerkt door een hoge warmteoverdracht. De luchtinlaat zorgt voor convectie van luchtstromen die gelijkmatig door de kamer bewegen.

Keramische kachels die op elektriciteit werken, zijn veiliger in gebruik dan hun tegenhangers die een propaan-butaangasmengsel gebruiken.

Wat zijn de beste en meest efficiënte kachels voor thuis?

beste en efficiënte kachelsVeel fabrikanten houden zich bezig met de ontwikkeling van zuinige huishoudelijke kachels. Daarom is het nogal moeilijk om een ​​keuze te maken uit het enorme aantal apparaten dat in de schappen wordt gepresenteerd..

Kopers overwegen doorgaans:

 • zijn eigen klimaatzone;
 • terreinkenmerken;
 • het type en de constructie van het huis, van welke bouwmaterialen het is gemaakt;
 • thermische geleidbaarheid van muren en hun dikte;
 • de hoogte van de plafonds;
 • warmteverlies vloer.

Een van de eenvoudigste soorten kachels is olie. Het lijkt meer dan wie dan ook op een standaardradiator die in verwarmingssystemen wordt gebruikt. Deze modellen hebben een verschillend aantal secties. Hierdoor kun je de juiste keuze maken en een apparaat aanschaffen dat in een bepaalde ruimte de gewenste temperatuur kan handhaven. Moderne olietoestellen hebben een speciale timer waarmee u de aan- en uitschakeltijden kunt instellen..

Er zijn ook een aantal andere positieve eigenschappen:

 • hoge mate van kamerverwarming;
 • betrouwbaarheid;
 • geruisloosheid van het werk;
 • niet veeleisende zorg;
 • compactheid;
 • de mogelijkheid van gemakkelijke herschikking;
 • betaalbare prijscategorie.

De nadelen van de meeste olieconvectoren kunnen worden toegeschreven aan de langzame verwarming van het koelmiddel, waardoor deze apparaten de temperatuur niet snel tot de gewenste waarde kunnen verhogen..

Je kunt een kleine kamer snel opwarmen met een huishoudelijke luchtverhitter. Het lichaam kan van plastic of metaal zijn, afhankelijk van de prijs van het product. Het werkingsprincipe van dit apparaat is gebaseerd op het feit dat zich achter het verwarmingselement, meestal een spiraal, een ventilator bevindt die de warme lucht in de ingestelde richting leidt. Het kan ook als een normale ventilator werken als de functie voor het verwarmen van de spoel is uitgeschakeld.

De nieuwste modellen luchtverhitters hebben stroomschakelaars, waardoor het mogelijk is om het juiste temperatuurregime voor verschillende kamers in te stellen. Afstandsbedieningspanelen en timers maken ze veel gemakkelijker te gebruiken.

Vanwege het geluid dat door deze apparaten wordt gegenereerd, mogen ze niet in slaapkamers worden geïnstalleerd door mensen die last hebben van enige vorm van slaapstoornissen..

Infraroodstralers voor huis en tuin

infraroodstralersInfraroodstralers, die onlangs op de markt zijn verschenen, winnen zeer snel aan populariteit. Ze hebben niet de meeste nadelen die typerend zijn voor andere modellen elektrische kachels. Deze voordelige apparaten kunnen, net als andere kachels, van verschillende typen zijn: wand, vloer, plafond.

Naast zo’n waardevolle kwaliteit van infraroodstralers, omdat ze objecten, meubels en muren verwarmen, en geen lucht, hebben ze ook:

 • het vermogen om de kamer snel op te warmen;
 • Brandveiligheid;
 • tijdens hun werk droogt de lucht in de kamer niet uit;
 • geruisloosheid;
 • apparaten kunnen op elk vlak worden gemonteerd – muren, vloeren, plafonds;
 • laag energieverbruik.

Infraroodstralers zijn verkrijgbaar met keramische en micathermische panelen en zijn de meest zuinige thuisstralers. De effectiviteit van micathermische apparaten hangt samen met de aanwezigheid van niet-metalen platen bedekt met mica. Deze apparaten verwarmen gemakkelijk objecten die zich op grote afstand ervan bevinden en blijven tegelijkertijd koud, wat ze als redelijk veilig kenmerkt. De prijs van deze kachels is veel hoger dan die van andere typen. Maar het wordt gerechtvaardigd door hun compactheid, installatiemogelijkheden op verschillende plaatsen, gemakkelijke herschikking..

Moderne keramische verwarmingstoestellen werken zeer efficiënt. Veel kopers herkennen ze als de beste huisverwarmers..

Vanwege de hoge warmteoverdracht van keramische kachels verbruiken ze niet veel elektriciteit en werken ze als volgt:

 • op basis van convectie, wanneer koude luchtstromen door het verwarmingselement gaan en verder bewegen, terwijl de luchttemperatuur in de kamer wordt verhoogd;
 • met behulp van infraroodstraling, die niet alleen alle objecten in de kamer verwarmt, maar ook zichzelf.

Het belangrijkste, economisch gezien, is een keramisch paneel. Uiterlijk lijkt de kachel op een kachel. Het verwarmingspaneel is verborgen in een stalen doos met energiebesparende en warmtegeleidende eigenschappen.

Veel fabrikanten zijn begonnen met het produceren van verwarmingsapparaten met gecombineerde infrarood-convectieve verwarming van de kamer. Vanwege het synergetische effect van dubbele verwarming, zullen dergelijke apparaten gemakkelijk en snel comfortabele omstandigheden creëren voor een persoon, niet alleen in een stadsappartement, woonkamers van een land of landhuis, maar ook in bijkeukens die niet bedoeld zijn om te wonen..

Nuttige eigenschappen van keramische kachels

keramische huisverwarmersEr worden modellen geproduceerd waarbij het percentage verwarming door convectieve luchtbeweging en infraroodblootstelling verschillend kan zijn. De beste kachels voor woonruimtes, waarin 60 tot 70% van de infraroodstroom wordt omgeleid en slechts 30-40% van natuurlijke convectie. Stof stijgt niet op en de warmteverdeling door de kamer vindt gelijkmatig plaats, bovendien veroorzaakt ventilatie geen groot verlies ervan. De kosten van dergelijke apparaten zijn merkbaar lager dan die van verwarmers op basis van de convectiefunctie..

Een correcte installatie maakt het mogelijk:

 • oververhit de lucht in het bovenste deel van de kamer niet;
 • verdeel de warmte zo gelijkmatig mogelijk;
 • besparen door laag energieverbruik.

Fabrikanten bieden nieuwe generatie keramische kachels met extra functies, zoals:

 • luchtzuivering en ionisatie;
 • het instellen van de exacte bedrijfstijd van het apparaat met behulp van een timer;
 • elektronische of elektromechanische besturing van thermostaten;
 • uitvoer van alle instellingen van bedieningsfuncties naar het bedieningspaneel.

Kachels die aan een muur worden bevestigd, kunnen groot zijn, maar erg dun. Ze zijn eenvoudig te installeren, zelfs in een kleine ruimte, ze nemen praktisch geen ruimte in beslag. Zowel staande modellen als tafelmodellen zijn veel kleiner.

Ze kunnen de volgende extra functies hebben:

 • ventilator modus;
 • kantelbeveiliging;
 • lichaamsrotatie.

Voor autonome werking zijn keramische kachels het meest geschikt, waarvan de werking wordt verzekerd met behulp van gasflessen.

Ze kunnen snel een bepaald gebied verwarmen met behulp van infraroodstraling. Ze kunnen worden geplaatst in tuinhuisjes, gebruikt op open terrassen, maar ook in veldomstandigheden, voor het verwarmen van tenten.

Kenmerken van moderne keramische panelen

kenmerken van keramische apparatenEen moderne keramische paneelverwarmer is een structuur die bestaat uit een metalen behuizing, een warmtereflecterend scherm en verwarmingselementen gemaakt van speciaal keramiek. Gelijktijdige verwarming van lucht in de kamer en objecten die zich daarin bevinden, vindt plaats door convectie van luchtstromen en infraroodstraling.

Het gebruik van een dergelijk paneel in het dagelijks leven biedt de consument de volgende voordelen:

 • compactheid van het apparaat en eenvoudige installatie – het apparaat is eenvoudig aan de muur te bevestigen, er is geen speciaal gereedschap nodig;
 • milieuvriendelijkheid – tijdens de werking van de kachel komen er geen schadelijke stoffen vrij door keramische onderdelen of schommelingen in de vochtigheid;
 • het apparaat werkt geruisloos;
 • panelen voldoen aan alle brandveiligheidseisen, alle apparaten hebben een oververhittingsbeveiliging;
 • vanwege hun hoge efficiëntie kunnen keramische panelen, zelfs wanneer ze zijn uitgeschakeld, nog steeds warmte afgeven;
 • de mogelijkheid om apparaten te combineren met binnenklimaatbeheersingssystemen;
 • verschillende bedrijfsmodi;
 • de kachel kan worden gezien als een interessante toevoeging aan het totale ontwerp van kamers, omdat een geschikte print of patroon op het oppervlak van het paneel kan worden aangebracht:
 • de duur van de werking van het apparaat, die ongeveer 30 jaar kan zijn;.

Een belangrijk kenmerk van keramische kachels kan worden beschouwd als efficiëntie – ze verbruiken energie 30% meer winstgevend in vergelijking met vergelijkbare oliekachels.

Voor- en nadelen van keramische kachels

voor- en nadelen van verwarmingsapparaten

De voordelen van dergelijke apparaten zijn veel groter dan de nadelen. De pluspunten zijn onder meer:

 • hoge verwarmingssnelheid;
 • na uitschakeling kan de kachel lange tijd warmte afgeven;
 • keramiek is een duurzaam en duurzaam materiaal dat zorgt voor een langzame warmteafgifte en de accumulatie ervan zonder het vrijkomen van schadelijke stoffen;
 • verhoogde veiligheid door de levering van kachels met apparaten die ze uitschakelen in geval van kantelen of oververhitting;
 • keramische kachels kunnen worden geïnstalleerd in kamers met kinderen.

Dit waren de belangrijkste voordelen. Het is belangrijk om het vermogen van de kachel correct te selecteren. Het model Bork 0702 (met een vermogen van 2500 W) kan bijvoorbeeld een oppervlakte van 25-30 vierkante meter verwarmen. m.

We moeten ook de zwakke punten van de kachels opmerken:

 • hoge kosten in vergelijking met analogen;
 • sommige modellen maken veel lawaai tijdens het gebruik, in de regel met ondersteuning van het ventilatiesysteem;
 • problemen met reparatie.

De meeste modellen keramische kachels zijn mobiel en passen gemakkelijk in het interieur van elke kamer. Aan de wand gemonteerde opties kunnen enige tijd in beslag nemen om te demonteren, maar ze zijn speciaal compact gemaakt, zodat u niet veel moeite hoeft te doen om ze te verplaatsen..

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van elektrische kachels

veiligheidstechniekVoordat u met de installatie begint, is het absoluut noodzakelijk om de integriteit van de bedrading te controleren. Er kunnen niet meer dan één verwarming op één stopcontact worden aangesloten, omdat anders de contacten oververhit kunnen raken, wat zal leiden tot het smelten van de elektrische bedradingscontacten. Als u niet zeker weet of de bedrading bestand is tegen het maximale vermogen van het apparaat zonder verwarming, is het beter om onmiddellijk een extra lijn rechtstreeks vanaf het schakelbord te tekenen.

De kachel in de kamer moet zo worden geïnstalleerd dat er minimaal een halve meter afstand is van andere objecten. Het is raadzaam om de instructies en aanbevelingen van de fabrikant over veiligheid tijdens het gebruik van het apparaat direct na aankoop te lezen..

Hoe u de juiste elektrische kachels voor uw huis kiest?

hoe kachels voor thuis te kiezen?Betrouwbare werking van een verwarming die is gekocht om een ​​appartement of huis te verwarmen, hangt rechtstreeks af van het vermogen ervan.

De snelheid van luchtverwarming wordt beïnvloed door het oppervlak van de kamer en een aantal aanvullende factoren:

 • de hoogte van de kamer waarin de kachel moet worden geïnstalleerd;
 • het aantal permanente bewoners;
 • soorten lampen;
 • andere huishoudelijke apparaten en elektronica, waaronder tv, computer, muziekcentrum;.

Koop geen krachtige elektrische kachels in een kleine ruimte. Dit brengt niet alleen onnodige kosten met zich mee, maar creëert ook een grotere kans op overtreding van veiligheidsmaatregelen en basisregels voor het bedienen van het apparaat..

Als er om wat voor reden dan ook veel stof in de kamer is, is het beter om deze te verwarmen met een infrarood verwarmingsapparaat. Dit type kachel is ook geschikt voor de kinderkamer of voor mensen die last hebben van allergieën, astmatische manifestaties..

Welke energiebesparende kachels zijn beter voor het verwarmen van uw huis?

wat is beter voor het verwarmen van het huis?Pas na het bestuderen van de kenmerken en eigenschappen van verschillende soorten verwarmingsapparaten, kunt u de meest optimale kiezen. Om effectief energie te besparen door een bepaald gebied te verwarmen, moet u ervoor zorgen dat het ontwerp van de kachels thermostaten en de bijbehorende automatisering heeft.

Onthoud bij het kiezen dat:

 1. Luchtverhitters zijn sneller dan alle verwarmingstoestellen die een kleine kamer kunnen verwarmen, maar ze zijn niet geschikt voor het verwarmen van grote kamers.
 2. Een convectorkachel warmt een grote ruimte goed en snel op, maar verbruikt veel stroom.
 3. Het gebruik van een oliekachel kan zeer nadelig zijn als deze geen thermostaat heeft. Het bewaakt de temperatuur en schakelt de apparatuur uit wanneer de opgegeven waarde is bereikt.
 4. Het meest zuinig is een infraroodverwarming, maar tijdens de werking stijgt de kamertemperatuur langzaam.

Keramische verwarmingsapparaten worden door veel consumenten hoog gewaardeerd. Ze zijn vooral geïnteresseerd in wandmodellen. Ze vereisen geen aanvullende overeenkomsten, vergunningen, tekenprojecten, wat ook als een voordeel kan worden beschouwd van de nieuwste modellen kachels. Keramische kachels lossen het probleem van vochtige muren op en drogen de lucht niet uit, terwijl ze volledig brandveilig blijven. Dit zijn de meest zuinige huisverwarmers. Het belangrijkste is dat ze de menselijke gezondheid niet schaden en een minimale belasting van het elektriciteitsnet hebben, zonder zuurstof in de kamer te verbranden..

Ook explosieveilige elektrische kachels zijn het vermelden waard. Ze kunnen door hun vermogen onmisbaar zijn in ruimtes waar veel warmteverlies is. Sommige modellen kunnen stofbescherming hebben. Bij onderdompeling onder water kan het apparaat zijn functionaliteit behouden als je het binnen enkele minuten eruit haalt. Hierdoor kunnen dergelijke modellen kachels op verschillende plaatsen worden gebruikt. Inclusief waar er kans is op mogelijke overstroming, ook wel een goede plus te noemen.

Conclusie

moderne huisverwarmersSamenvattend kunnen we gerust stellen dat moderne verwarmingen, waaronder wandverwarmingen, de beste manier zijn om uw huis warmer te maken. En niet alleen die van jou. Keramische wandkachels worden vaak gebruikt in de landbouw voor het verwarmen van schuren, kippenhokken en andere gebouwen waar huisdieren wonen. Door hun hoge efficiëntie doen deze apparaten hun werk perfect..

Natuurlijk proberen fabrikanten ook de rest van de opties te verbeteren. Daarom kunt u nu op de markt een aanzienlijk aantal nieuwe voorstellen zien. Zo maken ze nu al hele mooie wandkachels – schilderijen die niet van kunstwerken te onderscheiden zijn. Moderne heaters zijn compact, verbruiken weinig energie en produceren veel warmte. Hierdoor kun je hem in werkelijk elke ruimte gebruiken, dankzij de eenvoudige en veilige bediening. En met verhoogde bescherming kunnen ze onder bijna alle omstandigheden werken. In de moderne markt is het dus gewoonweg onmogelijk om zonder warmte te blijven..

Video: welke kachel is beter om te kiezen

Adblock
detector