Onvervangbare assistent voor zomerbewoners kas "Nurse-Clever"

serre verpleegster-slim Kas “Nursery-Clever” is een modern ontwerp vervaardigd door de Novosibirsk-fabriek “Metal-Service”. Vaak wordt de keuze van kassen een serieus probleem voor zomerbewoners en tuinders, vooral voor inwoners van regio’s met een koud klimaat. Een dergelijk ontwerp moet de gekweekte planten op betrouwbare wijze beschermen tegen plotselinge temperatuurschommelingen en wind, terwijl het multifunctioneel en geschikt blijft voor de teelt van vroege soorten groenten en fruit. Aan al deze vereisten wordt voldaan door “Nurse-Clever”, dat populair is geworden onder zomerbewoners en eigenaren van achtertuingebieden.

Kas “Nurse-Clever” – ontwerpkenmerken

kas verpleegkundig op de site “Nurse-Clever” is een van de meest gevraagde structuren voor gesloten terrein van het bedrijf “Metal-Service”, gevestigd in Novosibirsk. Het is een sterke, betrouwbare en duurzame constructie gemaakt van polycarbonaat en andere polymere materialen..

Het apparaat van de Nursery-Clever kas is speciaal ontworpen voor de barre Siberische omstandigheden. Het product, dat op sterkte en functionaliteit is getest door het Institute of Plant Production and Breeding of Siberia, is gemakkelijk bestand tegen windstoten en een aanzienlijk gewicht aan sneeuwbedekking.serre verpleegster-slim

Specificiteit van het “Nurse-Clever” ontwerp:

 1. Het frame is gemaakt van stalen buizen en polymeerelementen. Cellulaire polycarbonaatcoating is 1,4-1,5 mm dik.
 2. De doorsnede van het metalen profiel is 20×20 mm en de opening tussen de naast elkaar gelegen boogbogen is maximaal 100 cm.Dit zorgt voor de sterkte, stabiliteit en duurzaamheid van het product.
 3. “Nurse-Clever” wordt ontwikkeld in verschillende maatlijnen – de meest populaire zijn kassen met een lengte van 4,6 en 8 m.
 4. De hoogte is standaard voor alle modellen kas opties en is 210 cm, breedte 300 cm.
 5. Het product is uitgerust met twee deuren en twee ventilatieopeningen aan de uiteinden (het aantal kan worden verhoogd op verzoek van de koper.
 6. Het belangrijkste kenmerk van de Nursery-Clever kas is een schuifdak, dat opent en sluit met behulp van een handig mechanisme op rolwielen en speciale geleiders.schuifdak
 7. Het uitschuifbare dak biedt het meest comfortabele en plantvriendelijke microklimaat, evenals hoge vruchtbare bodemkwaliteiten in het winterseizoen. Innovatief dakontwerp voorkomt tocht tijdens ventilatie.

Een belangrijk pluspunt van de Kwekerij-Clever kas met schuifdak is dat de zomerbewoner zich tijdens de periode van hevige sneeuwval en sneeuwstorm geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van het dak en ook om het constant sneeuwvrij te maken. Om vervorming te voorkomen, hoeft u alleen het dak open te laten..

Voordelen van een schuifdak

schuifdakKassen gemaakt van polycarbonaat “Nursery-Clever” hebben een grote vraag van de consument, niet alleen bij de inwoners van Siberië, maar ook in alle regio’s van Rusland.dak hefmechanisme:

Belangrijkste voordelen van een schuifdakconstructie:

 1. Door het binnendringen van sneeuw door het open dak wordt de grond onder een sneeuwlaag geconserveerd en bevriest niet.
 2. Met het begin van de lente smelt de sneeuw, waardoor de bodemlagen worden gehydrateerd.
 3. Het kasframe wordt niet blootgesteld aan sneeuwbelasting, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.
 4. Door de vrije ventilatiemodus is een volwaardige bestuiving van planten verzekerd en wordt een optimaal microklimaat gecreëerd voor actieve groei en productiviteit.
 5. Het schuifdak versnelt de humusvorming van de afgevallen bladeren die van nature in de kas voorkomen.schuifdak

Gedetailleerde instructies en de beschikbaarheid van alle benodigde componenten helpen om de kwekerijkas met uw eigen handen te monteren. De installatie duurt niet meer dan 3-4 uur en stelt u in staat om tot 3-4 duizend roebel te besparen.

Installatie van de kas “Nurse-Clever”

installatie van een kas op de siteVoordat de installatie van de Nursery-Clever kas wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk om een ​​geschikte plaats te kiezen voor het plaatsen van de structuur. De beste optie is een rustige, goed verlichte ruimte uit de buurt van schuren en andere bijgebouwen, hoge hekken en bomen.

Indien de grootte van het eigen perceel het toelaat, is het aan te raden de kas met de lange zijde naar het zuiden te plaatsen. Hierdoor zal de structuur gelijkmatig opwarmen en zullen de volwassen planten zich beter ontwikkelen..

Stichting voorbereiding

plaatsing van de fundering voor de kasNadat u een site hebt gekozen, moet u beginnen met het voorbereiden van de fundering voor de kas “Nurse-Clever”. Bakstenen en betonnen bases worden als de meest duurzame en betrouwbare beschouwd. Maar deze opties zijn duur.

Meer betaalbaar en budgettair zijn funderingen gemaakt van houten balken. Voor de vervaardiging ervan hebt u staven nodig met een doorsnede van 100×100 mm, zelftappende schroeven en metalen hoeken of nietjes.

Hoe maak je een fundering van houten balken:

 1. Behandel houten balken voor aanvang van de werkzaamheden met Senezh of een ander antisepticum om het hout tegen bederf te beschermen.
 2. Sla de balken in de doos – de grootte moet overeenkomen met de parameters van de gekochte kas.
 3. Egaliseer de grond in het gebied waar de structuur zal worden geïnstalleerd.
 4. Leg de omgevallen fundering op een vlakke ondergrond. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de basis perfect waterpas is, anders wordt het frame van de kas ook ongelijk, wat zal leiden tot verstoring van de werking van de mechanismen.
 5. Het is het beste om een ​​gebouwniveau te gebruiken voor het egaliseren van de basis..
 6. Zet daarna de houten blokken in de breedte en lengte vast met nietjes. Zorg ervoor dat alles verticaal en diagonaal perfect is uitgelijnd.

Nadat u de basis hebt geïnstalleerd en deze met een niveau hebt gecontroleerd, kunt u direct doorgaan met de installatie van de structuur.

Installatie van het frame van het gebouw

montage van het kasframeInstallatie van “Nurse-Clever” bestaat uit verschillende fasen en begint met de montage van eindelementen.

Instructies voor het monteren van de kas “Nurse-Clever”:

 1. Het kasuiteinde wordt weergegeven door een deurblok en drie eindbogen aan de rechter-, linker- en bovenzijde. De eindschoren en afstandhouders moeten op het deurkozijn worden gemonteerd. Verbind de elementen met eindschoren. Bevestig de bogen aan het frame en de stutten met krabsteunen en bouten.hefmechanisme:
 2. Gebruik krabbevestigingen met zelftappende schroeven en bevestig de afstandhouders aan de uiteinden – lager en tussenliggend. Ze moeten afwisselend aan het tweede uiteinde worden bevestigd..
 3. Bevestig polycarbonaat aan de gevormde uiteinden met zelftappende schroeven, het beste met thermische ringen.polycarbonaat montage
 4. Snijd na het bevestigen het polycarbonaat langs de contouren van het gebouw met een constructiemes..
 5. Om het dak te installeren, bevestigt u de eindstangen aan de tussenstangen met afstandhouders en bouten. De bevestigingstechniek staat uitgebreid beschreven in de instructies voor de kas..
 6. Bevestig rolwielen aan de geïnstalleerde dakbedekking – er moeten er 8 zijn.
 7. Leg een stevige plaat polycarbonaat op het dak en bevestig deze met zelftappende schroeven aan het frame.
 8. Om het lichaam te monteren, bevestigt u kruisschoren aan de uiteinden.
 9. Nadat het frame volledig is gemonteerd, bevestigt u het op de basis.
 10. Installeer hekjes dwars onder het dak van de constructie. Ze dienen niet alleen als versterkende elementen, maar zullen ook nodig zijn bij het kweken van hoge planten..
 11. Installeer polycarbonaat aan beide zijden van het “lichaam” van de structuur. Bevestig aan één kant een lier, trek de kabel erin en bevestig deze op het onderste deel van de centrale boog die de basis van het dak vormt.
 12. Installeer op speciaal aangewezen plaatsen het vereiste aantal aanslagen, klemmen en platbands om de opening van het dak te verzekeren.

het voordeel van de kas is de slimme verpleegster“Nurse-Clever” is een handige en betrouwbare kas die een uitstekende “helper” zal worden voor zomerbewoners en tuinders. Dankzij de ontwerpkenmerken biedt het vrije luchttoegang, effectief bodemvocht en een hoge productiviteit van volwassen planten..

Kas “Nurse-Clever” – video-instructies voor montage en installatie

Adblock
detector