Keukenset - de keuze van miljoenen, maar alleen de waardigheid van sommigen

keuken set Feestdagen of doordeweekse dagen, familiefeesten of intieme gesprekken kunnen niet zonder een gezellige en ruime keuken. Daarom is het bij het kopen van een keukenset belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren en wensen van alle gezinsleden. Als u rekening houdt met de kenmerken van sommige soorten meubelcomplexen, kunt u een verstandige beslissing nemen. Houd er rekening mee dat dergelijke meubels niet alleen mooi, maar ook multifunctioneel moeten zijn. Details verdienen speciale aandacht. Dankzij hun specificiteit openen ze volledig nieuwe mogelijkheden en horizonten voor de gastvrouw..

Bij het kiezen van keukenmeubels is het belangrijk om de “werkdriehoek” -zone correct te berekenen – de afstand tussen het fornuis, de koelkast en de gootsteen. De optimale afstand tussen deze objecten moet ongeveer 1-3 m zijn..

Overweeg de keukenset in detail

keukenset in detail Bij het kiezen van dit speciale meubilair is het belangrijk om alles in overweging te nemen: de parameters van de keuken, het materiaal van de producten, de functionaliteit en kleuren van de panelen, evenals de financiële mogelijkheden van het gezin. Om te begrijpen wat een huisvrouw precies nodig heeft, moet je overwegen waar de keukenset uit bestaat..

Fabrikanten bieden veel configuraties, waaronder:

 1. Scharnierende elementen. Designkasten met conventionele of glazen deuren worden aan de muur bevestigd. Open planken zien er op een speciale manier uit, waarop stijlvolle decorelementen zijn geïnstalleerd.
 2. Potlood gevallen. Deze omvatten kastpanelen, kolomkasten, die een orde van grootte hoger zijn dan conventionele producten. Dit soort keukenmeubilair wordt gebruikt om ruimte te besparen en om dingen compact te verdelen..
 3. Vloer structuren. Laden en kasten bestaan ​​uit planken en vakken. Intrekbare apparaten worden meestal geleverd met inzetstukken of verdelers.
 4. Werkbladen. Werkoppervlakken zijn gemaakt van natuursteen of kunstmatig acryl.
 5. Mobiel meubilair. Vaak bieden ontwerpers originele mobiele scheidingswanden of unieke dressoirs / tafels gemaakt volgens het principe van transformatoren.

intrekbare structurenGlazen deuren op de kasten vergroten visueel de hoeveelheid ruimte. Hangende structuren worden gebruikt om granen, borden of apparaten op te bergen, die altijd bij de hand moeten zijn.

Na zo’n excursie is het de moeite waard om te overwegen welk materiaal de eigenaren willen en kunnen betalen om meubels van te kopen. De eigenaardigheden van de productie van dergelijke producten, evenals hun voor- en nadelen, zullen gebruikers ertoe aanzetten de juiste keuze te maken..

Materiaal keukenset: massief hout of zijn “verre familieleden”

keukenset van houtHouten gevels zijn hoogwaardige, betrouwbare, milieuvriendelijke, maar zeer dure producten. Dankzij moderne productietechnologieën is de levensduur van massief houten keukens 30-40 jaar. Om het oppervlak te beschermen tegen vocht of andere chemische aantasting, is het materiaal met speciale middelen geïmpregneerd. Bovendien zijn de panelen bedekt met speciale doeken die bestand zijn tegen mechanische schade..

Ontwerpers bieden echter slechts 3 keukenontwerpen van hout:

 • klassiek;
 • etnische stijl;
 • modern.

Na verloop van tijd beginnen houten constructies te verslechteren. De structuur van gevels verandert onder invloed van vocht, chemicaliën en temperatuurschommelingen.

grote keukensetIn de meeste gevallen zijn alleen grote keukensets gemaakt van massief hout, omdat ze erg volumineus en omvangrijk zijn. Voor kleine appartementen raden ontwerpers aan om ontwerpen uit lichtere materialen te kiezen.

Spaanplaat (spaanplaat) – goedkoop, maar vrolijk

spaanplaat keukensetDe budgetkosten van dit materiaal hebben het populair gemaakt bij fabrikanten en gebruikers. Voor de vervaardiging van planken wordt afval uit de houtindustrie gebruikt: zaagsel en schaafsel. De lijm voor een dergelijk mengsel is een speciaal bindmiddel, dat formaldehyde bevat, dat schadelijk is voor de gezondheid..

Platen, gevels of randen verkregen uit deze materialen worden geplakt met afwerking:

 • plastic;
 • fineer;
 • PVC-folie.

Keukenmeubels van spaanplaat zijn geschikt voor tijdelijk gebruik, dus gekocht voor een datsja of een hostel.

Bovendien is het onmogelijk om complexe designmeubelontwerpen te maken van de voorgestelde panelen, omdat ze zich niet lenen voor vormen en buigen..

ontwerp oplossing:Dergelijke lichtgewicht keukensets worden aanbevolen om voor een korte tijd te worden geïnstalleerd, omdat hun oppervlak snel verslechtert als gevolg van hoge luchtvochtigheid en plotselinge temperatuurschommelingen. Meestal bevinden kwetsbare plekken zich in de buurt van de gootsteen, de oven en ook de kachel.

MDF is een uniek materiaal, maar alleen voor gevels

keukenset van MDF

De voorkant van 95% van alle keukens is gemaakt van hardboard. De productietechnologie van dergelijke platen bestaat uit 3 hoofdfasen:

 • het vermalen van afval uit de houtindustrie tot meel;
 • het mengsel reinigen, wassen en drogen;
 • hoge druk persen.

Dankzij deze techniek produceren fabrikanten een duurzaam materiaal met een ongewoon dichte structuur. Vaak zijn de panelen die ervan zijn gemaakt bedekt met fineer, plastic, PVC-folie, laminaat en zelfs email.

Het bindmiddel is in dit geval natuurlijke lijm (lignine), die bij verhitting en vorming uit het hout vrijkomt. In dit opzicht zijn dit soort keukensets meerdere malen duurder dan PDS en zijn ze milieuvriendelijk..

geschilderde gevel headsetDe meest populaire zijn geschilderde gevels. Bedrijven bieden allerlei kleurvariaties aan van dit meubel, dat er luxueus uitziet onder de laklaag..

Soorten keukensets in de keukenruimte

kleine keukensetLay-out speelt een belangrijke rol in de functionaliteit van het meubilair. Elke huisvrouw wil zo min mogelijk tijd en energie besteden aan koken. Om deze reden moeten alle accessoires, evenals producten, binnen handbereik zijn..

Rekening houdend met de wensen van gebruikers, bieden fabrikanten 6 opties voor de uitvoering van keukensets:

 1. Lineair type. Alle meubelattributen (minimale set) zijn in één rij geïnstalleerd.keukenset van lineair type:
 2. Indeling met twee rijen. Structuren zijn langs parallelle wanden gemonteerd. Het enige is dat de onderlinge afstand minimaal 80-90 cm . is.keukenset met twee rijen
 3. Hoekmodel (L-vormig). Het meubelcomplex is gelegen nabij 2 aangrenzende wanden. De beste optie voor een dergelijke opstelling is een keukenset met een etui of een toog..hoekmodel van een keukenset
 4. U-vormig. Alleen geschikt voor grote huisjes en huizen. Het werkgebied is verdeeld in 3 delen: voedselbereiding, voedselopslag en wassen. Tegelijkertijd krijgt elke wand een van deze functies toegewezen..u-vormig headsetmodel
 5. Ostrovnaja. Centraal in de ruimte staat een van de objecten: een eettafel, een gootsteen, een fornuis of een recreatieruimte. Deze optie is relevant voor gebouwen met een oppervlakte van 15 m². Het is in dit geval dat een vrouw moet nadenken over welk meubilair in de keuken moet zijn..eilandmodel van de keukenset
 6. Op het principe van de letter “G” of met een schiereiland. Dit type lay-out is een uitgebreide versie van de U-vormige headset. Aan de ene kant van het complex (in een stompe hoek) is een ander werkgebied gemonteerd – een schiereiland. Het moet ongeveer 1 m van de muur tot de tegenoverliggende muur zijn..keukenset met schiereiland

De locatie van de belangrijkste kenmerken van meubels hangt af van de indeling en de grootte van de kamer. Deze berekeningen omvatten de locatie van stopcontacten, afvoeren en sanitair..

stopcontact lay-outHoud er rekening mee dat elk model van het keukenblok zijn eigen deuropenings- / sluitsysteem heeft. Fabrikanten rusten kasten standaard uit met scharnierende, scharnierende, schuifdeuren en hefdeuren. Deze details van keukencomplexen, evenals een competente keukenindeling, vereenvoudigen het leven van elke huisvrouw en haar gezinsleden aanzienlijk..

Hoe een keukenset te kiezen – video

Een keukenblok installeren – video

Adblock
detector