Kalkstenen loopbrug: hoge kwaliteit en installatiekenmerken

kalkstenen loopbrug Een van de beste oplossingen voor een buitenwijk is een plavuizenbaan in een geschikte schaduw en textuur. Bij de selectie is rekening gehouden met de nuances van de omliggende gebouwen en het landschap. Dit materiaal onderscheidt zich door zijn opvallende decoratieve en fysieke eigenschappen. Bij het kiezen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke nuances..

Een kalkstenen loopbrug is een geweldige oplossing

decoratie van de buitenwijk Tegel is een wilde steen die geschikt is voor het organiseren van een site of decoratieve bekleding. Het onderscheidt zich door zijn betaalbare kosten en weerstand tegen externe invloeden. Een belangrijk voordeel is dat het materiaal eenvoudig te verwerken is met een grinder. Zo kunt u de gewenste afmetingen voor afzonderlijke elementen instellen..

Bij het organiseren van een kalksteenpad krijg je een aantal positieve aspecten:

 • hoge decoratieve kenmerken;
 • een breed scala aan producten;
 • uniformiteit van de buitenste coating;
 • lage porositeit, waardoor het oppervlak niet afbrokkelt;
 • frequente reiniging is niet vereist, omdat het oppervlak geen vuil ophoopt;
 • weerstand tegen hoge luchtvochtigheid en water;
 • weerstand tegen chemische componenten;
 • hoge sterkte kenmerken;
 • milieuveiligheid;
 • zelfs na meerdere jaren gebruik blijft de originele kleur behouden;
 • hoge belastingen zijn toegestaan, inclusief voertuigbewegingen.

U hoeft niet de duurste steen te kiezen. Voor de bestrating van paden volstaat het zich te concentreren op kwaliteitsvolle plavuizen. Het moet geschikte decoratieve eigenschappen hebben, voldoen aan technische eisen en eenvoudig te installeren zijn..

Hoe kies je de juiste steen?

keuze van kalksteen voor tuinpadAls u besluit uw eigen kalksteenpaden te organiseren, moet u allereerst het juiste materiaal kiezen. Er wordt rekening gehouden met de kenmerken en kenmerken van de werking..

Let allereerst op de volgende parameters:

 1. Dikte. De optimale dikte is 40 mm of meer. Als de platen minder dan 4 cm zijn, kunt u ze het beste op een vooraf voorbereide betonnen ondergrond leggen. De beste optie is plavuizen met een dikte van 40 tot 60 mm. Zo’n steen zal zelfs bij een droge legmethode goed hechten..
 2. Textuur. Als u van plan bent locaties en paden voor regelmatig gebruik te organiseren, moet u zich concentreren op een vlak oppervlak. Als het gegroefd en gegroefd is, kunt u de coating bij veelvuldig gebruik beschadigen..
 3. Hoeveelheid. Eerst moet u berekeningen maken van de benodigde hoeveelheid materiaal. Eén ton is genoeg voor het leggen van 10 vierkante meter. m. sporen. In dit geval hebben we het over een steen met een dikte van 40-60 mm.
 4. Prijs. U kunt kiezen voor een eenvoudige en goedkope dekking. Er zijn varianten met hoge decoratieve prestaties beschikbaar. De keuze hangt af van het beschikbare budget en toekomstig gebruik.
 5. Kleur selectie. Steen met gelige tinten kan het beste worden gebruikt op plaatsen met weinig verkeer of om naar de gevel te kijken. De meest duurzame materialen zijn gedempte tinten bruin, grijs, bordeaux en groenachtige tinten..
 6. Rand en afmetingen. Platen met een afmeting van 30-35 cm zijn optimaal voor het bestraten van paden. Ze zijn gemakkelijk te leggen. Als u het natuurlijke landschap wilt benadrukken, kunt u kiezen voor ongelijke en gekartelde randen. Een steen met gladde randen ziet er nauwkeuriger uit. Het creëert een stabiel oppervlak.

Nadat u de juiste parameters hebt gekozen, kunt u de textuur en het kleurenschema bepalen. In dit geval kunt u een materiaal kiezen dat zowel qua uiterlijk als qua fysieke eigenschappen geschikt is. Dit is de optimale oplossing voor een buitenwijk van elke grootte, inclusief een klein gebied van enkele honderden vierkante meters..

De juiste keuze van kalksteen heeft veelzijdige eigenschappen. Het heeft een glad en ruw oppervlak. Hierdoor glijdt de coating ook na regen of sneeuw niet weg. Na verloop van tijd blijft de decoratieve aantrekkingskracht hetzelfde.

Kenmerken van het leggen van kalksteen

kalksteen leggenEen doe-het-zelf kalkstenen tuinpad wordt gelegd in overeenstemming met een bepaalde technologie. Eerst moet u een project maken dat rekening houdt met configuratie en afmetingen. Het is belangrijk om hoge beklimmingen en afdalingen te vermijden. Als er een verhoging op de site is, is het beter om trappen te voorzien. In de volgende stap wordt het kussen gelegd. Dit is het belangrijkste punt van de kwaliteit van het toekomstige ontwerp..

Metingen worden genomen, haringen zijn geïnstalleerd. Vervolgens wordt er een touwtje doorheen getrokken voor een referentiepunt. Het is belangrijk om de gelijkmatigheid van het toekomstige canvas te bewaken. Met behulp van een schop en een kruiwagen is het noodzakelijk om een ​​kuil te graven vanaf 30 cm, de grond wordt naar een andere plaats gebracht. Als u van plan bent de steen stap voor stap te leggen, graaf dan uitsparingen uit op vooraf aangewezen plaatsen. In de rest van het grondgebied blijft de bodem intact.

installatie van bekisting en leggen van de basisDe randen van de greppel zijn versterkt met bekisting, die langs de randen wordt geïnstalleerd. Hiervoor worden planken of multiplex gebruikt. Dit voorkomt vervormingen en hecht precies aan de leglijn..

Op de bodem wordt een kussen geplaatst. Gebroken steen wordt onderscheiden als het beste materiaal. Je kunt ook gebroken baksteen of puin gebruiken. De resulterende laag wordt aangedrukt. In de afgewerkte vorm is de hoogte van het kussen 10-30 cm.

De buitenste laag wordt gelegd. De dragerlaag is bedekt met geotextiel zodat onkruid niet van onderaf doorbreekt. Fijn zand wordt op de stof gegoten. Rond de randen kun je een betonnen stoeprand gieten of een stoeprand installeren.

geotextiel, zand- en kalksteenlegging

De plaat wordt direct op het zand gelegd. Als er ruimte overblijft tussen de afzonderlijke randen, wordt er ook zand in gegoten. Voor een grotere betrouwbaarheid kan de steen op een cementmortel worden gelegd. Maak hiervoor een zandbed met een hoogte van 2-3 cm en leg de mortel in een laag van 3-5 cm De steen vanaf de onderkant wordt bevochtigd in een vloeibare cementmortel en erop gelegd. Je moet het goed aandrukken voor een strakke fix..

styling procesWanneer u een kalksteenpad kiest, kunt u een harmonieus en mooi landschap krijgen. hard werkenHiervoor is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen en correct te leggen. Hierdoor zijn de toegangen tot het huis en de tuinpaden over de gehele lengte mooi vormgegeven.. kalksteenpad in landschapsontwerpHiermee kunt u de gazons en groene ruimtes intact houden, om de algemene stijl en kleurstelling van gebouwen te benadrukken..

Kalksteenpaden leggen met je eigen handen – video

Adblock
detector