Is het de moeite waard om sectionale garagedeuren te kopen en te installeren?

sectionale garagedeur Sectionale garagedeuren zijn tegenwoordig een van de meest optimale opties voor het plaatsen van dergelijke gebouwen. Ze hebben hun eigen verschillen, die uiteindelijk worden weerspiegeld in de prijs. Daarom is het de moeite waard om dit product beter te leren kennen..

Ontwerpkenmerken

sectionaaldeur constructie Sectionele garagedeuren – een plaat van metaal, bestaande uit secties. Het ontwerp heeft geleiderails, waardoor de verschillende elementen met elkaar verbonden zijn. De deur beweegt van onder naar boven bij het openen naar de plafondruimte en vice versa bij het sluiten. Tijdens dit proces tilt het mechanisme elke sectie op – het volgende element is verborgen achter het vorige..

Sectionaal garagepoorten bestaan ​​uit:

 • canvas – heeft twee staalplaten, waartussen zich polyurethaanschuim bevindt, dat als warmte-isolator fungeert;
 • een stalen geleidingsprofiel met beugels en hangers – de eerste zorgen voor het omhoog en omlaag brengen van de poort, en de laatste zorgen voor hun fixatie in de uiterste bovenste positie;
 • veersysteem – het draagt ​​bij aan het balanceren van het gordijn en zorgt ook voor handmatige bediening van de poort.

Het ontwerp van de poort is vrij eenvoudig, dus er zullen geen problemen zijn bij het gebruik. Maar het belangrijkste gemak is automatische besturing. Dat wil zeggen, de eigenaar hoeft de auto niet constant te verlaten om de poort te openen en te sluiten, en dit vermindert de tijd aanzienlijk.

Rassen

Het kiezen van een garagedeur is een verantwoorde gebeurtenis, want niet alleen muren beschermen de auto tegen ongewenst weer en menselijke invloeden. Daarom moet u, voordat u een ontwerp koopt, vertrouwd raken met de beschikbare selectie van producten..

Sectionale garagedeuren kunnen zijn:

 1. Gemaakt van sandwichpanelen. Deze optie in zijn ontwerp heeft een extra laag afdichtmiddel om bescherming te bieden tegen bevriezing. De dikte van de panelen is direct van invloed op het niveau van inbraakbeveiliging en energie-efficiëntie. Het sandwichpaneel bestaat uit twee stalen platen met daartussen polyurethaanschuim. Dit type poort heeft een vrij breed assortiment, zowel qua maat als structuur met kleur.sectionaaldeuren gemaakt van sandwichpanelen
 2. Gemaakt van panoramisch canvas. In deze uitvoeringsvorm wordt bij de vervaardiging gebruik gemaakt van een geëxtrudeerd aluminium profiel. Het canvas heeft doorschijnende inzetstukken.sectionaaldeuren van panoramisch blad

Sectionale garagedeuren kunnen worden gecombineerd. Dergelijke modellen combineren zowel sandwichpanelen als panoramische doeken..

Er is ook nog een classificatie – naar het type management. De poort kan volledig automatisch, op afstand of handmatig zijn. Het eerste type heeft een elektrisch aandrijfmechanisme in zijn ontwerp, het tweede type kan een afstandsbediening (met behulp van een afstandsbediening of een mobiele telefoon) of stationaire bediening hebben, maar het derde type vereist fysieke inspanningen om de garage te openen.

Hoe meer geautomatiseerd het systeem is, hoe duurder het wordt. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de fabrikant, want hoe bekender het merk, hoe hoger de prijs zal zijn..

Voordelen van het installeren van sectionaaldeuren

het voordeel van sectionaaldeurenSectionele garagedeuren worden steeds populairder. En daar zijn redenen voor. Sommige kopers schrikken in eerste instantie misschien af ​​van een wat hoge prijs, maar als u zich vertrouwd maakt met de voordelen van dergelijke installaties, wordt het duidelijk dat het geld goed zal worden besteed.

Onder de sterke punten is het de moeite waard om op de volgende punten te letten:

 • door het canvas in de plafondruimte te tillen, wordt veel bruikbare ruimte bespaard;
 • deze installatie zorgt voor een goede geluids- en geluidsisolatie, zodat de garage niet alleen gebruikt kan worden voor het stallen van een auto, maar ook als bijkeuken;
 • moderne modellen hebben een hoge bescherming tegen inbraak;
 • eenvoud en veiligheid van bediening;
 • indien correct geïnstalleerd, zal de poort een hoog niveau van thermische isolatie en afdichting van de kamer bieden.

Tegenwoordig bieden fabrikanten een breed kleurenpalet en een keuze aan gestructureerd ontwerp. Wat betreft de prijs, deze is direct gerelateerd aan de grootte van het canvas en het bedrijf.

Afmetingen en prijs

kies de grootte van de poortDe garageopening is zo gedimensioneerd dat een bepaald voertuig naar binnen kan. Op deze maatvoering is dan ook de poort afgestemd. Meestal zijn dit standaardmaten – breedte – 2,5 m, hoogte – 2-2,5 m. Indien gewenst en mogelijk kunt u individuele maten selecteren. Bovendien bieden sommige fabrikanten vooraf een maatraster aan, dat de meest populaire en gevraagde maten aangeeft..

De afmetingen van de sectionaaldeuren naar de garage worden geselecteerd op basis van bepaalde parameters en aanbevelingen:

 1. Het is de moeite waard om voor de toekomst te denken, dat wil zeggen, als het gezin nu een personenauto heeft, kan het in de toekomst veranderen in een SUV of zelfs een gezinsbusje. Ook zal het gezin niet één auto verbranden, maar twee of meer tegelijk. In dit geval is het beter om een ​​poort te kopen met afmetingen van 3 x 2,5 m..
 2. De inbouwdiepte is afhankelijk van het type deur. Als de constructie bijvoorbeeld een elektrische aandrijving heeft, heeft deze extra ruimte nodig, waardoor de diepte meer dan 3 meter zal zijn. Het mechanisme dat zich in de plafondruimte bevindt, vereist ook ruimte, wat betekent dat dit ook de hoogte van de poort zal beïnvloeden. De bovenste stahoogte moet minimaal 2,1 m zijn, alleen in dit geval zal het hefhek vrij kunnen bewegen. Automatische poorten vereisen 1-1,2 m aan de zijkanten van de opening, dus het is beter om op deze plaatsen geen communicatie op de muren uit te voeren.
 3. De grootte van de poort wordt ook beïnvloed door de draaihoek en helling op de oprit..vereisten voor het installeren van garagedeuren

De afmetingen van de deuren worden gekozen afhankelijk van de grootte van de garage zelf. Maar het komt ook voor dat je van streek moet raken, en dit geldt niet alleen voor de muren, maar ook voor de poorten zelf. Daarom is het de moeite waard om over dit moment na te denken, zelfs in het stadium van het bouwen van de garage en misschien zelfs een “reserve” te maken om de parkeerplaats van het gezin uit te breiden. Vergeet ook niet dat parkeren mogelijk manoeuvreren vereist, en dit vereist ook een plaats..

Er zijn algemene aanbevelingen met betrekking tot de grootte van garagedeuren in verhouding tot de afmetingen van de auto:

 • sedan, hatchback – 2500 x 2100 mm;
 • minibus – 2700 x 2500 mm;
 • opraper – 3000 x 2500 mm;
 • minibus – van 3090 x 2520 tot 3225 x 3220 mm.

Experts raden aan om de ingang 60 mm (of nog beter, 120 mm) breder en 30 mm (of beter, 60 mm) hoger te maken dan de afmetingen van de bestaande auto.

U kunt sectionale garagedeuren zowel in gespecialiseerde winkels als op websites kopen. Wat betreft de kosten in grootte, het is ongeveer als volgt:

 • de minimale afmeting (1870 x 2500 mm) is ongeveer $ 600;
 • middelgroot (2540 x 3000 mm) – ongeveer $ 720;
 • maximale grootte (3040 x 5000 mm) – ongeveer $ 1195.

Sectionaaldeuren kunnen ook op maat worden besteld. Ook worden de uiteindelijke kosten beïnvloed door de uiteindelijke configuratie, bijvoorbeeld of er vergrendelingssloten zijn of niet..

Het zal buitengewoon moeilijk zijn om met uw eigen handen een sectionaaldeur in een garage te installeren. Maar veel bedrijven bieden dergelijke diensten aan. En als je een product bestelt en ermee installeert, kun je een goede korting krijgen.

Tegenwoordig zijn de meest populaire fabrikanten Alutech (Wit-Rusland), DoorHan (Tsjechië), Ryterna (Litouwen), Vishnjovski (Polen) en Hormann (Duitsland). Deze bedrijven hebben een vrij breed aanbod van.

Zoals u hierboven kunt zien, hangen bij het kopen van een sectionale garagedeur maat en prijs volledig met elkaar samen. Daarom moet u eerst het probleem oplossen met de afmetingen van de kamer zelf en vervolgens de ontwerpparameters ervoor selecteren.

Hoe een sectionale garagedeur te kiezen – video

Hoe de opening voor te bereiden voor de installatie van sectionaaldeuren – video

Hoe de opening te meten voordat u een sectionaaldeur bestelt – video

Installatie van sectionaaldeuren in een garage – video

Adblock
detector