Hoe waterafvoeren eruitzien en worden geïnstalleerd – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

afvoer sifons Een drain is een drainagesysteemelement dat water afvoert naar de riolering. Met moderne sifons voor het afvoeren van water kunt u een betrouwbare afvoer uitrusten in sauna’s en kamers met douchecabines zonder pallet. In deze publicatie worden de nuances van het kiezen en zelf installeren van dit element van het rioleringssysteem in detail besproken..

Doel en ontwerpkenmerken van afvoerladders

afvoer ladder In de kern is een afvoer een afvoerinrichting die onder een waterdichte vloerbedekking is gemonteerd of direct in de dikte van de “vloercake” is ingebed. Sifons voor het afvoeren van water worden veel gebruikt in baden, ziekenhuizen, stookruimten, zwembaden, wasserijen en openbare horecagelegenheden. Door dit element in het afvoersysteem van particuliere huizen en appartementen te installeren, kunt u designdouchecabines maken op basis van het doel en de beschikbaarheid van vrije ruimte in de badkamer..

Naast de afvoer van afvalwater naar het riool, lost de vloerafvoer voor het afvoeren van water de volgende taken op:

 1. Grove afvalwaterbehandeling.
 2. Creëren van een barrière voor de retourbeweging van water en het binnendringen van onaangename geuren uit hun riolering in de kamer.
 3. Het afvoergat verfraaien.

De klassieke afvoerput is een constructie die uit de volgende elementen bestaat:

 1. Aftakleiding voor het afvoeren van vloeistof naar de riolering.
 2. Sifon om een ​​obstakel te creëren voor het binnendringen van geuren uit het rioolstelsel in de kamer.
 3. Decoratief verwijderbaar rooster.

afvoer structuurBovendien moet de afvoer voor waterafvoer worden uitgerust met afdichtings- en drukelementen die de dichtheid van de constructie waarborgen. Optioneel kan een vloerafvoer met rooster worden uitgerust met een terugslagklep en een plug om te voorkomen dat er vuil in het systeem komt tijdens installatiewerkzaamheden.

Uitvoeringsvarianten van kanalisatieladders

Er zijn drie soorten rioolafvoeren op de binnenlandse markt van sanitaire apparatuur:

 1. Plek. Ze vertegenwoordigen een waterinlaattrechter met een decoratief rooster. Kan overal worden geïnstalleerd, ongeacht de architectuur van de kamer.punt afvoerputje
 2. Lineair. De lineaire afvoer is een opvangkamer met een decoratief rooster in de vorm van een lange en smalle rechthoek. Installatie wordt uitgevoerd langs de muren. Voordelen: decorativiteit en overvloed aan oplossingen voor roosterontwerp. Het nadeel is de relatief hoge kosten van apparatuur.lineaire afvoerput
 3. Op de muur gemonteerd. De wandladder kan zowel in de vloer als in het wandschot gemonteerd worden. Een van de installatievoorwaarden is de plaatsing van rioolbuizen direct in de omhullende constructie. De voordelen kunnen worden beschouwd als de variabiliteit van de installatie. Nadelen: Complexiteit van installatie en hoge kosten van apparatuur.muur afvoer

Spotladders zijn relatief goedkoop en het gemakkelijkst te installeren. In de regel wordt drainage in de muur gedaan tijdens de bouw of revisie van het pand..

Door de methode om de afvoer op het riool aan te sluiten, kunnen de vallen zijn:

 1. Verticaal. De rioolbuis wordt verticaal aangevoerd naar een dergelijk apparaat, wat zorgt voor een verhoogde afvoersnelheid. Het nadeel van dit ontwerp is de noodzaak om de dekvloer aanzienlijk te verhogen of het systeem in de dikte van de “taart” van de vloer te verdiepen.
 2. Horizontaal. Een dergelijke vloerafvoer met rooster is door middel van een horizontaal aan de zijkant van de inrichting gelegen aftakkingsleiding op de rioolbuis aangesloten..

Ontwerpkenmerken van poorten

afvoerputje met rolluik

Om het terugstromen van water en het ontstaan ​​van onaangename geuren uit het riool te voorkomen, zijn alle soorten afvoeren uitgerust met een luik, dat kan zijn:

 1. hydraulisch.
 2. Droog type:.

droge sluiter principeHet werkingsprincipe van de hydraulische afdichting is het creëren van een waterstop, die zich in de sifon voor de afvoerleiding bevindt. Het enige nadeel van dit ontwerp is de mogelijkheid om gedurende lange tijd uit te drogen in afwezigheid van water. Het dry shutter-ontwerp bestaat uit één of meerdere kleppen die door het eigen gewicht de afvoer afsluiten..

De binnenlandse markt biedt de consument drie soorten “droge” ladders voor het afvoeren van water:

 1. Membraan. De klep opent bij de druk die wordt gecreëerd door de waterstroom. Membraan blokkeert de doorgang onder zijn eigen gewicht.
 2. Vlot. Water vult de kamer, de vlotter stijgt naar de bovenkant van de tank en opent de stroom. Wanneer de watertoevoer wordt onderbroken, zinkt de vlotter onder zijn eigen gewicht en blokkeert de afvoer.
 3. Slinger. Het ontwerp is een “gordijn” dat uitzet wanneer een bepaalde druk wordt gecreëerd, en sluit onder zijn eigen gewicht.

Er zijn ook gecombineerde rioolafvoeren met twee soorten afsluitingen: hydraulisch en droog. Installatie van een universele afvoerladder in het bad garandeert onder alle bedrijfsomstandigheden het binnendringen van onaangename geuren uit de riolering.

Welk materiaal heeft de voorkeur?

afvoerputje

Tegenwoordig kunt u afvoerputten in de uitverkoop vinden die zijn gemaakt van de volgende materialen:

 • gietijzer;
 • van roestvrij staal;
 • plastic.

De gietijzeren afvoerafvoer wordt gekenmerkt door een hoge doorvoer, corrosiebestendigheid, betaalbare kosten en een lange levensduur. Het nadeel van gietijzeren ladders wordt beschouwd als een groot gewicht, wat de complexiteit van installatiewerkzaamheden verhoogt.

Apparatuur gemaakt van “roestvrij staal” heeft een hoog decoratief effect en duurzaamheid. Corrosiebestendige elementen zijn perfect bestand tegen de agressieve effecten van wasmiddelen, waardoor ze onmisbaar zijn voor gebruik in ziekenhuizen en kinderdagverblijven. Het grootste nadeel zijn de hoge kosten.

Vallen voor het afvoeren van water, gemaakt van moderne polymeren, hebben een hoge sterkte, duurzaamheid, weerstand tegen agressieve invloeden, hebben een laag gewicht en betaalbare kosten. Dit alles maakt het gebruik van plastic producten mogelijk voor de organisatie van drainage in gebouwen voor verschillende doeleinden..

Vallen voor het afvoeren van water: basisregels voor het kiezen

selectie van een valmodel

Voordat een drainagesysteem wordt gemaakt, moeten een aantal problemen worden opgelost:

 1. De frequentie van het gebruik van de ladder. Dit is nodig voor de juiste keuze van het klepontwerp en de beschikbaarheid van extra opties (bijvoorbeeld een terugslagklep).
 2. Connectie type. Horizontale riolen hebben 7 tot 10 cm vrije ruimte nodig; voor verticale behoefte 15 – 20 cm.
 3. Diameter van het onderwatermondstuk. In woongebouwen wordt meestal een rioolbuis met een diameter van 50 mm gebruikt.
 4. Bandbreedte. Het waterverbruik moet lager zijn dan de capaciteit van de apparatuur. Een afvoer met droge stankafsluiter voor een bad, waarin een leiding met een diameter van meer dan 50 mm wordt gebruikt, moet een capaciteit hebben van minimaal 2,3 l/u.
 5. Ontwerp. Tegenwoordig wordt de consument apparatuur aangeboden die is gemaakt in verschillende ontwerpopties. De meest voorkomende zijn ronde, rechthoekige en hoekladders..

De afmetingen van de afvoer zijn niet minder belangrijk dan de capaciteit en het type aansluiting. De ladder moet zorgen voor een hoogwaardige afvoer van afvalwater en ook stevig in het voorbereide gat worden geïnstalleerd.

Het bereiken van het maximale functionele en esthetische effect vereist de coördinatie van de gezamenlijke inspanningen van de architect, loodgieter en afwerker..

Sexcake-technologie

een sekstaart maken

Bij het maken van een drainagesysteem en het installeren van een afvoer, moet u zich laten leiden door SNiP 2.04.01-85, SNiP 3.05.01-85.

Voor de aanleg van een volwaardige waterafvoer moet de vloer een afschot hebben naar de afvoer. De minimale helling van de vloer tot aan de ladder is minimaal 2 cm bij 1 m. Indien de ladder nodig is om noodafvoeren te ontvangen, dan is een egalisatielaag van 10 cm of meer nodig. Met andere woorden, de vloer in de badkamer moet worden verhoogd om ruimte te bieden voor het leggen van communicatie en de juiste hellingshoek. Als u van plan bent een douchecabine “in een constructieversie” (zonder pallet) te maken, is het niet nodig om de hele vloer in de badkamer te verhogen: het volstaat om het niveau direct onder de cabine te verhogen en een opstapje te maken.

Afvalwaterontvangstapparatuur wordt geïnstalleerd in het stadium van het leggen van rioolbuizen. Het apparaat van de ladder in de vloer impliceert het creëren van de juiste vloercake met de nodige voorspanning naar de afvoer..

Een van de opties voor het maken van een vloer voor een ladder is als volgt:

 1. Op de betonnen ondergrond wordt een warmte-isolerende laag gelegd, waarin de leidingen worden gelegd. Als warmte-isolator kunt u geëxpandeerd polystyreen, minerale wolisolatie, geëxpandeerde klei, enz. Gebruiken..
 2. De thermische isolatielaag wordt afgesloten met een betonnen dekvloer, waarop de waterdichting moet worden gelegd.
 3. Bovenop de waterdichting wordt nog een laag betonnen dekvloer aangebracht, die als basis zal dienen voor de vloerbedekking.

installatie van een ladderOm de belasting van de vloer te verminderen, kunt u de technologie gebruiken om een ​​vloerbedekking op houten stammen te maken. De voordelen van deze oplossing zijn een minimaal gewicht en relatief lage kosten. Nadelen: de complexiteit van installatiewerkzaamheden en hoge eisen aan de kwaliteit van waterdichting.

badkamer vloerenIn sommige gevallen is het structureel onmogelijk om de noodzakelijke helling van de vloer naar de afvoer te maken, maar dit betekent helemaal niet dat u moet afzien van het idee om een ​​afvoer te installeren om afvalwater in het systeem af te voeren. Uitgang – gebruik een afvoer met een pomp, waarmee u een douchecabine onder het rioolniveau kunt maken.

Ladder met pomp

riool pompHet werkingsprincipe van een dergelijk systeem is het gedwongen pompen van afvalwater in het rioleringssysteem. De apparatuur wordt gestart door het signaal van de niveaurelaissensor. Het werkingsprincipe van dit apparaat is als volgt: water vult de afvoerkamer, de vlotter stijgt en sluit de contacten die verantwoordelijk zijn voor het starten van de pompmotor. Nadelen van een ladder met een pomp: de hoge kosten van het apparaat (18-20 duizend roebel) en het geluid van een draaiende motor.

Het moet duidelijk zijn dat de installatie van een ladder in een appartement van een flatgebouw door woninginspecties kan worden gezien als een illegale operatie. Het punt is dat de installatie van dergelijke apparatuur de belasting van de vloeren verhoogt en de toegang tot nutsvoorzieningen blokkeert. Daarom moeten de installatiewerkzaamheden beginnen met technische berekeningen..

Een afvoer installeren – video