Hoe moeilijk is het om met je eigen handen een garage van golfkarton te bouwen

garage van golfkarton Een onderdak voor uw auto kan relatief snel en vooral goedkoop worden gebouwd. Een garage van golfkarton wordt gemiddeld in een week gemonteerd, zelfs als deze op een kapitaalfundering is geïnstalleerd. Het eerste dat u moet doen, is een diagram tekenen van de toekomstige constructie.

Garage-indeling

garage diagram Let op de bouwgrond. U moet een geschikte plaats kiezen voordat u met uw eigen handen tekeningen van een garage van golfkarton maakt. Meestal wordt de garage aan de rand van de site geplaatst, zodat de poort direct naar de straat opent.. eenvoudige garage-indelingBij het opstellen van een tekening zijn de afmetingen van de toekomstige constructie afhankelijk van de grootte van uw auto. Tel aan elke kant een meter op (lengte, breedte). Als u een plaats voor wat apparatuur achter in de garage plant, vergroot dan de lengte dienovereenkomstig. Wanneer een plaats voor twee auto’s is gepland, moet de maat tussen de auto’s 0,6-0,8 meter blijven. De optimale hoogte is 2,6 m, maak bij een voordeligere optie een hoogte van minimaal 2,2 m.

schakelschemaHet dak op lichte en lage gebouwen is zeer geschikt voor een hellend dak. In regio’s met zware sneeuwval kan een zadeldak worden gemaakt, dit kost meer. Maar de gevelspanten zullen het dak van de garage van golfkarton op betrouwbare wijze beschermen tegen de sneeuwmassa, tegen vervormingen en tegen een mogelijke instorting.garage frame tekening

Hoe hoger de nok van het zadeldak, hoe hoger de kosten van het project. Een dergelijk dak is echter betrouwbaarder, omdat er minder spanning ontstaat door de sneeuw, die op de spanten en op de wanden van de garage drukt..

De fundering voor een garage van een profielplaat

monolithische fundering voor een garage

Bij het bouwen van garages worden meestal twee soorten funderingen gebruikt:

  1. Plakband.
  2. monolithisch.

De eerste optie is het meest geschikt voor niet-deinende gronden die water goed afvoeren. Nadat je een monolithische plaat hebt gemaakt, kun je twee vliegen in één klap slaan: een solide basis krijgen, onmiddellijk een vlakke vloer gieten en dan afdekken met iets.

Doe-het-zelf constructie van de fundering voor een garage uit een geprofileerde plaat begint met een markering. Graaf op het gemarkeerde gebied een verdieping langs de omtrek tot 50 cm diep, giet 10 cm steenslag op de bodem en stamp het grondig aan. Na de steenslag moet zand worden gegoten, een laag met water worden gemorst en ook worden aangedrukt. De bekisting moet 10-15 cm boven het maaiveld worden gedaan.Om de mortel te versterken en het toekomstige skelet van de garage te bouwen, worden buizen langs de omtrek van de fundering gelegd.

Voor meer sterkte kan wapening vóór het gieten in de monoliet worden gedreven, in stappen van 1 meter, vastbinden door wapening met een kleinere diameter te lassen. Leidingen rond de omtrek zullen uitlaten van 10-15 cm zijn (er zijn steunpalen aan bevestigd), voor latere bevestiging van het garageframe eraan. De stap tussen de leidingen hangt af van de grootte van de toekomstige structuur. De hoeken en hulpstukken voor de poorten zijn gemaakt van gelaste buizen of een kanaal van minimaal 50 mm.

Als de plannen een apparaat voor een kijkput bevatten, is het van tevoren noodzakelijk om er een uitsparing onder te graven en een bekisting langs de randen van de put te maken.

Monteren van het frame

garage montageHet duurt twee tot drie weken voordat de oplossing volledig stolt, maar na twee of drie dagen kun je het skelet van de structuur monteren. Om dit te doen, moet u de volgende gereedschappen en materialen voorbereiden:

  • metalen hoek 80 mm;
  • haakse slijper – “slijpmachine”;
  • lasapparaat;
  • luifelscharnieren (bestellen bij een draaier met ballen);
  • schroevendraaier.

U moet natuurlijk profielplaten, zelftappende schroeven inslaan en ook isolatie kopen. Wanneer u golfkarton koopt, moet u weten dat hoe hoger de golf van het vel, hoe meer belasting 1 vierkante meter. m dak. Gebruik voor dakgarageconstructies platen gemarkeerd met K 18 en K 20. De cijfers betekenen de golfhoogte en de letter “K” betekent “dakbedekking”. Voor muren zijn de markeringen met de letter “C”. De dikte van de geprofileerde plaat varieert van 0,4 tot 1,0 mm, dit is ook afhankelijk van de markering. Er is een dragend golfkarton, dit wordt aangeduid met de letter “H” of “NS” – dit is voor dragende muren.

Nadat u de hoogte hebt gemeten, snijdt u eerst een hoek voor de steunpalen met een slijper, die vervolgens aan de buisuitlaten wordt gelast. Nadat u de hoeken hebt geïnstalleerd, snijdt u de dwarsbalken erop af. Voor dwarsbalken kunt u een kleinere hoek gebruiken, buizen. Las de horizontale schoren vanaf de hoek van 80 mm van bovenaf op de verticale stijlen. Deze trekjes vormen de basis van het dak. Afhankelijk van de hoogte van de nok, las je ofwel een verticale standaard (per nok) in het midden van de aanspanning, of twee stutten, die de spanten vasthouden. Las de kist aan de spanten, waarop de geprofileerde plaat moet worden gelegd.

Hoe een garage te bekleden met een professionele plaat?

wand- en dakbekledingBevestig de golfkartonplaten vanuit de bovenhoek, waar u een zelftappende schroef moet schroeven, lijn ze uit en druk ze stevig op het rek. Gebruik zelftappende schroeven met rubberen ringen, deze zorgen ervoor dat de schroeven niet te vast worden aangedraaid en sluiten ook de mogelijkheid uit om de draad op de zelftappende schroef te draaien en te strippen. Vergeet echter niet om kleine slagen op de schroevendraaier te zetten, bedoeld om in te schroeven en niet om te boren..

Wanneer u materiaal in een ijzerhandel koopt, kunt u het snijden van golfkarton voor garagewanden vooraf bestellen.

Aan de wanden wordt het vel eerst slechts aan één kant bevestigd, met release in één golf. Zet de volgende op de vorige en schroef deze op de kruising vast aan het frame. Na het omhullen van de wanden van de garage met golfkarton, ga je naar het dak. Maak dakgoten en beschermende windschermen klaar.

Het dak van de garage van het golfkarton begint te worden bedekt na de installatie van haken voor de goten. Ook moeten wind(eind)stroken worden vastgemaakt voordat de platen worden afgedekt. U kunt een “infuus” installeren, maar een strak bevestigde afvoer is voldoende. De eindplaat kan, net als de “nok”, onafhankelijk worden gemaakt of bij een bouwmarkt worden besteld.

Het dak van de garage is bedekt en bevestigd op dezelfde manier als de muren, met als enige verschil dat het werk nauwkeuriger wordt uitgevoerd om niet door de platen te duwen. De voegen worden in één golf aan elkaar bevestigd, sommige dakdekkers dekken de overlap daarvoor af met bitumenmastiek. Hetzelfde kan worden gedaan bij het bevestigen van profielplaten aan wanden..

Bij het kiezen van zelftappende schroeven voor de montage van de profielplaat op het dak. Het is noodzakelijk om nog eens 35 mm aan de golfgrootte toe te voegen, omdat de schroeven in de kam worden geschroefd. Zelftappende schroeven kunnen in een grotere maat worden geselecteerd, kleiner wordt niet aanbevolen.

Het golfplatenplafond in een garage met een schuin dak is van buitenaf afgesloten met een hoek. Van binnenuit is de kruising van het plafond en de wanden geschuimd met polyurethaanschuim.

Voor het apparaat van de poort is het nodig om een ​​opening te maken van duurzamere onderdelen. Hiervoor is een kanaal geschikt. De poorten zelf zijn gemaakt van hoeken van dezelfde grootte als het garageframe. De poorten worden op de grond gemonteerd, verstijvers van platen op de hoeken en luifels worden gelast. Het is mogelijk om de poort te bekleden en te isoleren na installatie in de garageopening.

Wanden van profielplaat met isolatie

we isoleren de garage van golfkartonHet golfkarton moet worden geïsoleerd, anders is de temperatuur binnen in de winter lager dan buiten. Er zijn drie manieren om wanden te isoleren van een profielplaat:

  • minerale wol;
  • piepschuim of piepschuim;
  • schuimend.

De laatste optie is populair. Inderdaad, in tegenstelling tot de eerste twee, is het hier niet nodig om een ​​​​kist te maken om het materiaal te bevestigen. Het is eenvoudig: het geschuimde polyurethaan wordt stevig verlijmd op de wanden van de profielplaat. Maar er is ook een minpuntje aan deze methode: het vereist speciale apparatuur en specialisten, wat extra kosten met zich meebrengt. Daarom moet u van tevoren nadenken – hoe u een garage van golfkarton isoleert?.

Hoe een garage te isoleren van golfkarton?

isolatie van de garage met schuimIn het geval van isolatie met schuim of minerale wol is omhulling vereist. Voor minerale wol wordt eerst één kratframe gemaakt, dan wordt isolatie gelegd, dan wordt nog een frame gemaakt, waarop de platen worden bevestigd. De tweede laag is gemaakt voor de ventilatieopening, die vocht uit de isolatie zal verwijderen.

Het polystyreen wordt naar binnen op het montageschuim of op de kit gefixeerd. De lat is gemaakt van een gegalvaniseerd profiel, de isolatie is in de strips gestoken.

Garage gemaakt van golfkarton op een stripfundering – video

Adblock
detector