Hoe maak je met je eigen handen een toilet in het land? Locatieselectie en bouwfasen

Foto van een landelijk toiletHet eerste gebouw dat op een zomerhuisje verschijnt, is geen huis of schuur voor inventaris, maar een buitentoilet. Het is onmogelijk om dit ongecompliceerde gebouw binnen een paar uur na het verschijnen op de datsja te missen. Maar voordat je de vraag stelt: “Hoe maak je met je eigen handen een toilet in het land?” en begin met bouwen, zij het tijdelijk, maar niet de eenvoudigste structuur, je moet je eigen site goed bestuderen en begrijpen waar het beter is om een ​​toilet te bouwen en welke structuur het zal zijn.

En alleen dan kun je tekeningen zoeken, bouwmaterialen voorbereiden en gereedschap ter hand nemen.

Welk toilet is beter om te geven??

Zelfs in een goed uitgerust gebied waar een huis staat, geven veel zomerbewoners de voorkeur aan zowel een straat- als een huisbadkamer..

 • Het toilet in huis is ‘s nachts en bij slecht weer onmisbaar. Je kunt niet zonder als de datsja het hele jaar door wordt gebruikt..
 • Een straattoilet voor een zomerverblijf is erg handig te midden van tuinwerkzaamheden, zodat u snel kunt ontlasten en geen vuil in huis kunt brengen.

Soorten buitentoiletten

 1. Toilet met een eenvoudige beerput. Als de put vol is, wordt het huis verplaatst naar een andere plek, of kan er schoongemaakt worden met behulp van riolering.
 2. De spelingkast heeft ook een beerput, maar hier is deze verzegeld en kan alleen met een speciale machine worden schoongemaakt.
 3. Een turftoilet is toepasbaar waar watervoerende lagen in de buurt zijn. Hier bevindt zich in plaats van een put een opvangbak voor het opvangen van uitwerpselen onder de toiletbril. Na elk gebruik vullen met droog veen of zaagsel bespaart de geur.
 4. Landelijke toiletten die werken op biologische toevoegingen of chemicaliën kunnen zowel buiten als in huis worden uitgerust.

Een toilet in het land met je eigen handen maken is niet moeilijk. Het belangrijkste is om bij het kiezen van het apparaat rekening te houden met het niveau van het grondwater onder de site. Als de waterlagen hier dieper zijn dan twee en een halve meter, dan kun je veilig een toilet van elk ontwerp bouwen. Anders kan een toilet met een beerput een gevaarlijke constructie blijken te zijn..

Regels voor het plaatsen van een toilet in een zomerhuisje

Voordat u begint met de bouw van een toilet in het land, is het belangrijk om de locatie te bepalen, rekening houdend met de bestaande beperkingen, die in de eerste plaats betrekking hebben op constructies met beerputten.

Afstanden van het toilet tot gebouwen

En hier moet naast de grondwaterstand gelet worden op:

 • tot waterlichamen, putten of andere waterbronnen was ten minste 25 m;
 • tot een bad of douche, opgesteld op de site, minimaal 8 m;
 • het toilet bevond zich onder het waterinlaatpunt;
 • het was minstens 12 m van het huis, de kelder of de kelder;
 • tot bomen – 4 m, en tot fruitstruiken en hekken van minimaal een meter;
 • een auto zou tot aan de beerput kunnen rijden, waarvan de pompslang meestal een lengte heeft van 7 m.

Bij het kiezen van een plaats wordt rekening gehouden met de heersende windrichting en de locatie van de toiletdeur, om buren en naasten niet te irriteren met onaangename geuren en andere ongemakkelijke momenten.

Met je eigen handen

Het zal niet moeilijk zijn om een ​​toilet uit te rusten als de zomerbewoner zelfs de eerste vaardigheden heeft om met verschillende bouwmaterialen en gereedschappen te werken. Om te beginnen met de bouw van een toilet in het land, moet je een tekening of zijn eigen ontwikkeling selecteren. De eenvoudigste manier is om een ​​toilet zonder beerput te berekenen en te bouwen. De aanleg van de fundering en de onvermijdelijke grondwerken zijn niet nodig..

Toiletten foto

De afmetingen van het toilethuis zijn zo gekozen dat de structuur handig in gebruik is..

De meest voorkomende versie van een landelijk toilet heeft:

 • breedte vanaf anderhalve meter,
 • diepte niet minder dan een meter,
 • hoogte op het hoogste punt niet minder dan 2,2 meter.

Indien gewenst kunnen de afmetingen worden vergroot.

Landelijke toilettekeningen

U kunt een van de kant-en-klare tekeningen gebruiken die nu op internet beschikbaar zijn, het belangrijkste is dat het toilet voor de datsja op de foto nauwkeurig moet worden berekend, in grootte moet passen en in het geselecteerde gebied moet passen. Als er de nodige voorbereiding is, kan de berekening onafhankelijk worden uitgevoerd..

Landelijke toiletfoto tekenen

Wat is beter om een ​​toilet te maken??

Tekening van een toilet met een beerputHoewel de meest populaire houten toiletten voor zomerhuisjes zijn, worden andere materialen gebruikt, samen met planken voor het bekleden van landelijke toiletten. Dit zijn metalen gevelbeplating en leisteen, multiplex en andere materialen, toiletten zijn ook gebouwd van bakstenen..

De vraag stellen: “Wat is de beste manier om een ​​toilet in het land te maken?”, Veel zomerbewoners kiezen voor plaatmaterialen die de tijd voor framebekleding kunnen verkorten. Het is echter veel comfortabeler om in een houten toilethuis te zijn, omdat de boom ademt, luchtuitwisseling uitvoert en overtollig vocht verwijdert. Houd er echter rekening mee dat alle houten delen, en vooral die in interactie met vocht, moeten worden behandeld met een speciale impregnering.

Toilet foundation

funderingEen landelijk toilet vereist meestal geen grootschalige fundering, omdat de structuur zelf is gemaakt van vrij lichte bouwmaterialen. Het is de moeite waard om de fundering voor het toilet alleen te gieten wanneer het is opgetrokken uit bakstenen of blokken, evenals bij het aanleggen van een betonnen put.

Voor ondersteuningen worden zowel houten balken als betonconstructies gebruikt, die duurzamer blijken te zijn door weerstand tegen vocht, temperaturen en andere omgevingsinvloeden.

 • Markeer eerst de bouwplaats en bepaal de hoeken van het toilethuis.
 • Vervolgens worden op deze punten asbestcementbuizen met een geschikte diameter, bekleed met bitumenmastiek, tot een diepte van 50 cm gedreven. Tegelijkertijd is de diepte afhankelijk van de uitgeruste toiletstructuur voor het zomerhuisje en de kenmerken van de bodem.
 • Vervolgens worden de leidingen gegoten door een derde van beton, dat zorgvuldig wordt verdicht..
 • Nu worden pilaren van hout, beton of hoek in de buizen gestoken en wordt er opnieuw mortel toegevoegd om de structuur sterkte te geven. Deze pilaren kunnen dienen als verticale geleiders voor het frame, wat betekent dat hun locatie moet worden geverifieerd met behulp van een waterpas of loodlijn..

Als de steunen waarop het frame moet staan, zijn gemaakt van blokken of stenen, moet u voordat u ze installeert een laag aarde van 30 centimeter verwijderen en deze basis aanstampen. Daarnaast kan de bodem worden verdicht met behulp van zandopvulling, waarop betonblokken worden geplaatst of een stenen basis wordt gemaakt.

Toiletframe

Het frame voor het toilet in het land met je eigen handen is eenvoudig te maken van een staaf die niet dunner is dan 50×50 mm of metalen hoeken.

Frame van landelijke toiletfoto

Bij een traditioneel toiletontwerp bestaat het frame uit:

 • vier verticale steunen die een dragende functie vervullen;
 • dakspanten en op het niveau waar de toiletbril hoort te komen;
 • frame voor de deuropening;
 • diagonale beugels op de achterwand en aan de zijkanten van het toilet.

Al in het stadium van de constructie van het frame is het belangrijk om de hoogte van de toiletbril te berekenen. Om dit te doen, moet u het niveau van de toekomstige vloer aanwijzen en vervolgens 40 cm tellen, rekening houdend met de dikte van de omsnoering.

Toilet dak

Het dak is gemaakt van alle beschikbare materialen, bijvoorbeeld metaal of plaatstaal. Bij een houten kist is het dak gemaakt van dakbedekking of ander materiaal dat een betrouwbare bescherming biedt tegen vocht. Het dak kan een puntgevel of hellend zijn, het belangrijkste is dat het betrouwbaar is en geen vocht vasthoudt. We mogen het gat voor de uitlaat van de ventilatiepijp niet vergeten, die is afgedicht om lekken te voorkomen..

In een toilet voor een zomerresidentie wordt een ventilatiepijp onder het vloerniveau uitgenomen, uit een put of een container voor het verzamelen van uitwerpselen. Bovendien moet het zich boven het niveau van het dak van het kleedkamerhuis bevinden..

Wandbekleding toilet

De volgende fase in de bouw van een toilet in het land is om het opgerichte frame te bedekken. In dit stadium kunt u al uw favoriete materialen kiezen. Vaker zie je houten toiletten voor zomerhuisjes – dergelijke constructies zijn handig, praktisch en duurzaam genoeg. Bij gebruik van hout voor bekleding, is het beter om planken van 15 tot 25 mm dik te nemen, die stevig zijn gemonteerd en aan het frame zijn bevestigd. Om vochtlekkage uit te sluiten, is het beter om de planken verticaal te plaatsen..

Stoel en vloer

StulchakBij het berekenen van de toiletbril is het niet alleen belangrijk om niet alleen te worden verward met de hoogte, maar ook om een ​​gat te maken op een comfortabele afstand van de rand. Het frame van de toiletbril is zorgvuldig omhuld met planken en bewerkt met schuurpapier en geverfd. De toiletbrilhoes is handig te maken op scharnieren.

WC deur

De deur in een houten toilet voor een zomerverblijf is gemaakt van hetzelfde materiaal als de muren. De constructie wordt opgehangen aan scharnieren, waarvan het aantal afhangt van het gewicht en de grootte van de constructie. Zowel van buiten als van binnen is elk sluitmechanisme gemonteerd, of het nu een haak, grendel, grendel of ander apparaat is.

Op de achterwand is nog een deur gemaakt. Het kan worden gebruikt om een ​​container met afval te verwijderen of om de huls van een rioleringsmachine onder te dompelen.

Om op zijn minst een beetje, maar natuurlijk licht te geven, is er een raam boven de deur uitgesneden.

Wanneer de constructie is voltooid, moet de afvoer rondom het huis worden uitgevoerd, vooral als het toilet voor het zomerhuisje boven de beerput is aangebracht.

Video: een landelijk toilet bouwen met je eigen handen

Adblock
detector