Hoe installeer je een fontein met je eigen handen in een zomerhuisje? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

DIY fontein

De echte trots van elk voorstedelijk gebied zal een fontein zijn, die niet gemakkelijk met je eigen handen te bouwen is, maar het is mogelijk. De structuur zal dienen als een mooie aanvulling op de site en zal op warme dagen een comfortabel klimaat creëren. Koel af bij de fontein, waar elke gast of bewoner van het huis altijd vochtig en fris wil zijn. Het is mogelijk om zelfstandig een tuinfontein met uw eigen handen te maken als u de belangrijkste kenmerken van het bouwproces begrijpt.

soorten fonteinen in het land

Voorbereidende fase

Voordat u de structuur installeert, moet u eerst de locatie bepalen. Het is belangrijk om individueel na te denken over het ontwerp van het reservoir, zodat het goed past in het landschap van de bestaande site. Als het landoppervlak groot is, kunt u tijdens het installeren van de fontein met uw eigen handen de voorkeur geven aan massieve sculpturen en decor. Voor een klein standaardperceel kun je het beste een compacte schaal en compositie kiezen.

Wanneer u een fontein met uw eigen handen decoreert, moet u rekening houden met het type landschap dat u al heeft:

 1. Moderne tuin. Bij het inrichten van een site moet de voorkeur worden gegeven aan reservoirs die zijn versierd met natuur- of kunststeen, constructies van beton of metaal, evenals glas. Een vijver met draadachtige waterstralen zal de minimalistische stijl aanvullen..
 2. Natuurlijke tuin. De fontein heeft het meest natuurlijke ontwerp, dus de materialen voor de decoratie zijn geschikt. Het is versierd met kiezels, steen of hout. Vaak wordt een fontein gemaakt onder een bron, waar water door een stapel stenen naar buiten stroomt..
 3. Land. Meestal is de fontein versierd met keien en kannen van klei, evenals een molenrad.

Het ontwerp van een klassieke tuin, aangevuld met antieke sculpturen, wordt als het moeilijkst uit te voeren beschouwd..

Wanneer u een fontein met uw eigen handen bouwt, is het belangrijk om de locatie zo correct mogelijk te bepalen. Het wordt niet aanbevolen om de structuur in de buurt van bomen te installeren, omdat de bladeren in dit geval het reservoir actief gaan vervuilen en de wortels van planten de kom kunnen beschadigen. Het is ook niet de moeite waard om een ​​fontein te bouwen op een plaats waar de meeste brandende zonnestralen vallen, omdat het reservoir sneller zal gaan bloeien.

Het is belangrijk om na te denken over een plaats met toegang tot elektriciteit, omdat de pomp op het lichtnet werkt.

Het wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan de hoogte en sterkte van de straal in de vijver, of het nu een conventioneel ontwerp is of een fontein voor een vijver in het land. Er mag geen water op de muren van het huis en de tuinmeubelen komen. Anders zal de fontein alleen maar dingen en het oppervlak verpesten. Waterstralen moeten zich op een afstand van 50-100 cm van andere objecten bevinden.

Stadia van werk

stadia van het werk op het apparaat van de fontein

In de beginfase, op de geselecteerde site:

 1. Er breekt een put uit onder de kom van de fontein. De afmetingen van de pit moeten iets groter zijn dan de kom zelf.
 2. Bovendien wordt er een goot om de container getrokken, de diepte en breedte van de uitsparing moet 10 cm . bedragen.
 3. Vervolgens wordt een zandkussen voorbereid en wordt de put gevuld met zand, waarvan de hoogte 15 cm moet zijn.Dankzij het zandkussen zal de fonteinkom niet verslechteren tegen het wortelstelsel.
 4. Alvorens door te gaan naar de volgende fase, wordt het zandige oppervlak zorgvuldig geëgaliseerd.

De tweede fase van de installatie van de constructie begint met de installatie van de fonteintank. Met behulp van een bouwniveau wordt de kom gefixeerd en vervolgens wordt het zand gegoten en zorgvuldig verdicht. In dit stadium van installatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak van de kom 7 cm uit de grond steekt.

Soorten pompen

dompelpomp fontein vijver

Voordat u een fontein maakt van geïmproviseerde middelen in het land, moet u nadenken over welke pomp zal worden gebruikt. Installatie van dompelpompen wordt direct in water uitgevoerd, waar de vloeistof door het filter naar het mondstuk komt. Het is het beste om de pomp op een verhoogde positie te monteren, zodat het filter tijdens gebruik minder verstopt raakt. Dompelpompen hebben de voorkeur vanwege het feit dat ze geruisloos werken, zeer eenvoudig te installeren zijn en vrij compact zijn..

pompen met verschillende capaciteiten

De installatie van oppervlaktepompen wordt op het land uitgevoerd, het apparaat zuigt vloeistof aan en pompt het vervolgens door een slang door een filter en laat het in de fontein vrij. Het apparaat is nogal ingewikkeld om te installeren en de prijs is hoger dan die van een dompelpomp. De belangrijkste voordelen van het apparaat zijn gebruiksgemak en betrouwbaarheid van het ontwerp zelf..

dompelpomp draait

Doe-het-zelf fontein in het land zonder pomp

Nadat u hebt besloten een reservoir te bouwen waar geen pomp is, moet u de voorkeur geven aan fonteinen van het open type. Bij het gereedmaken van het apparaat wordt de waterleiding naar de vijver gebracht, of de vloeistof wordt aangevoerd vanuit een put die zich op de locatie bevindt. In dit geval stroomt de vloeistof goed onder druk waardoor de gewenste straalhoogte wordt gevormd. Aan het einde van de pijp wordt een tip geïnstalleerd en het water keert terug naar de rivier, de put of naar het gebied voor irrigatie.

Het organiseren van een fontein met je eigen handen, waar geen pomp is, zal op een andere manier werken. Een bak wordt op hoogte vastgezet, er wordt vloeistof in gegoten, waarna het water via leidingen de fontein instroomt. Het is gemakkelijker om de gewenste straalhoogte in het reservoir te bereiken als de container tot een hoogte van 3 m of meer wordt verhoogd. Water wordt aan de container geleverd met behulp van een niet-onderdompelbare pomp.

Zelfgemaakte fontein uit een acrylbad

opstelling van een fontein uit een oud bad

Het is niet nodig om een ​​speciale kom te kopen voor het voorbereiden van de structuur als er een oud acrylbad beschikbaar is. Voordat u aan het werk gaat, moet u stenen van een geschikte maat, een bad, aarde, een circulatiepomp, een metalen plaat en een decor selecteren. Versier in de laatste fase de fontein met sculpturen, lampen of planten. Als u eerst het schema van het fonteinapparaat voorbereidt, waar het zo gedetailleerd mogelijk wordt beschreven, zal dit de taak vergemakkelijken.

De hele fase van het werk verloopt volgens het volgende schema:

 1. Er wordt een uitsparing in de grond uitgetrokken om in de maat van het bad te passen.
 2. Ovale of ronde stenen voor de fontein zijn geselecteerd.
 3. Het bad wordt geplaatst, het afvoergat is voorzichtig verstopt.
 4. Brede platen worden uit metaal gesneden, die langs de omtrek van de constructie worden geïnstalleerd. Ze beschermen de rest van het territorium tegen ongewenste druppels en zijn bovendien versierd met stenen.
 5. De onderkant van de uitsparing is netjes bekleed met kleine kiezels, als de verlichting van de fontein is gepland, wordt deze in dit stadium voorbereid.
 6. Er is een circulatiepomp gemonteerd, de container is gevuld met vloeistof. De structuur is naar smaak ingericht.

Vul de compositie van bovenaf aan met sculpturen en natuursteen van bovenaf..

DIY stenen fontein

project van een stenen fontein en start van de bouw

Zo’n kleine fontein maken is niet moeilijk. Voordat u aan het werk gaat, moet u een kom kopen voor de structuur zelf.

installatie van de tank en pomp een fontein in de tuin versieren

Het gehele installatieproces omvat de volgende fasen:

 1. Er wordt een verdieping in de grond voorbereid die 5 cm groter is dan de bak van de fontein zelf. Daarnaast is er gedacht aan een sloot naar de uitlaat.
 2. Een kussen met een hoogte van 5 cm wordt gemaakt van grind.
 3. Een kom wordt in de grond bevestigd en er wordt een PVC-buis geïnstalleerd. Deze twee elementen moeten met elkaar worden verbonden, en dan moet de sloot worden bedekt met aarde..
 4. Een pomp is in de kom gemonteerd en uitlaatopeningen zijn voorbereid.
 5. De kom moet bovendien worden aangesloten op een koperen pijp, vul de bodem van de structuur met grind en bevestig de pomp.
 6. Daarnaast wordt de kom in de grond vastgezet, wordt de bak afgesloten met een net en worden er lamellen op geplaatst.
 7. Met een boor worden gaten in elke platte steen geprepareerd. Daarna worden de stenen één voor één op de pijp geregen..
 8. Fonteindecor in uitvoering.

Zelfgemaakte betonnen fontein

betonnen fonteinkom

Het is mogelijk om een ​​fontein uit een betonnen kom te maken als u alle benodigde materialen vastzet. Eerst wordt een put voorbereid tot een diepte van 60 cm, vervolgens wordt de bodem gelegd met een steenslagkussen. Bereid de muren van de fontein voor met metselwerk, wat enige tijd zal duren.

De pomp wordt geïnstalleerd, het apparaat wordt aangesloten op het netwerk en de watervoorziening. Het is erg belangrijk om vooraf te controleren hoe de constructie functioneert en het vermogen aan te passen om de gewenste straalhoogte te bereiken. In de laatste fase wordt een fontein van een benzinepomp of met een ander systeem versierd met kiezelstenen, stenen of standbeelden.

installatie van betonsteen op de pompleiding installatie van het bovenste deel van de fontein de laatste fase van de installatie van de betonnen balfontein decoratie van de site een fontein van een betonnen bal

Het reservoir op het perceel gaat veel langer mee met de juiste en hoogwaardige zorg.

In de winter is het raadzaam om het water uit de container te laten lopen en alle onderdelen die worden gedemonteerd te verwijderen.

Zelfs als de delen van de constructie bestand zijn tegen strenge vorst, zal demontage hun levensduur verlengen. Vergeet niet om de kom af te dekken tijdens de periode dat deze niet werkt. Met behulp van de film is het mogelijk om de tank te beschermen tegen stof en neerslag. De meest inventieve eigenaren van een zomerhuisje slagen erin geld te besparen door met hun eigen handen een fontein op zonne-energie te installeren.

Foto’s van unieke tuinfonteinen

betonnen fontein uit platte schalen kleine fonteinvijver samenstelling van fonteinen in de tuin een uniek model van een fontein voor een zomerresidentie fontein marmeren ballen fontein in een houten kist fontein bij de hoofdingang

Fonteinwaterval in het land – video