Hoe een oliekachel te kiezen?

Hoe een oliekachel te kiezen?

Als u niet altijd op het platteland woont, heeft het geen zin om een ​​stationair verwarmingssysteem te installeren. Om het huis bij aankomst te verwarmen volstaat het om een ​​oliekachel van goede kwaliteit aan te schaffen. Hoe het juiste model van het apparaat kiezen, zodat de kamer snel opwarmt met een minimaal elektriciteitsverbruik? Hierover vandaag in ons artikel.

Inhoud:

  1. Olieverwarmer
  2. Criteria naar keuze
  3. Modeloverzicht

Olieverwarmer

Foto van het olieverwarmerapparaat

Voor de vervaardiging van apparaten van het olietype wordt ferrometaal gebruikt. Onderdelen zijn laser gesneden en kleine elementen zijn gestempeld. Verwarmingssecties bestaan ​​uit afzonderlijke elementen die met elkaar zijn verbonden door middel van een pers en precisielassen. De afgewerkte structuur is geverfd met poederverf en naar de oven gestuurd voor polymerisatie.

In de volgende productiefase wordt olie in het apparaat gegoten en een buisverwarmer, een elektrische kabel gemonteerd, plastic of metalen panelen geïnstalleerd. Een van de panelen is voorzien van een aan/uit regelthermostaat, een graadregelaar verwarming.

Oliekoelers van moderne modellen hoeven niet te worden bijgevuld met olie, daarom hebben ze geen ventiel.

Oliekachel met ventilator

Wanneer de kamer wordt verwarmd met een olie-apparaat, wordt luchtdroging waargenomen. Om dit probleem te voorkomen, installeren fabrikanten een watercontainer op het apparaat. Om de kachel gemakkelijk naar de gewenste locatie te verplaatsen, zijn er kleine sterke wielen. Gezien het apparaat van een olieverwarmer, moet u op het werkingsprincipe letten:.

Het bestaat uit het volgende: wanneer ingeschakeld, warmt het verwarmingselement eerst op, in de tweede fase wordt de olie verwarmd en wordt het verwarmingslichaam ervan opgewarmd. Warmte gaat van het lichaam naar de kamer. Voor snellere luchtverwarming produceren fabrikanten modellen van een olieverwarmer met ventilatoren..

Selectiecriteria voor olieverwarmers

Welke bedrijfskachel is een betere oliekachel?

Kom langs in de winkel en bekijk de kachelmodellen die te koop zijn. Je zult verrast zijn door het grote aantal apparaten. Let op hun parameters voordat u de voorkeur geeft aan een van hen:

  1. Vermogen olieverwarmer. Om een ​​ruimte van 10 m2 te verwarmen is een 1 kW apparaat voldoende. Voor een nauwkeurigere berekening van het benodigde vermogen voegt u nog eens 0,2 kW toe voor warmteverlies via buitenmuren, deuren en ramen. De krachtigste oliekachels voor thuis hebben een vermogen van 3 kW. Voor kamers met een oppervlakte van 30 m2 of meer moet u twee of meer apparaten installeren.
  2. Buitenafmetingen van oliekachels. De afmetingen van de heaters kunnen erg verschillen. Voor het gemakkelijk verplaatsen van grote radiatoren zijn speciale handgrepen en wielen bevestigd.
  3. Specificiteit van het ontwerp. Naast de basisstructuur, bestaande uit secties, verwarmingselement, olie, kabel, kan het apparaat worden uitgerust met: oververhittingsbeveiliging, lichtindicatie, thermostaten, modusschakelaars. Dit is een zeer handige toevoeging aan het apparaat en met zijn hulp kan de consument besparen op het elektriciteitsverbruik..
  4. Een luchtbevochtiger zou verplicht moeten zijn. Met zijn hulp blijft de lucht in de kamer vochtig..
  5. Met de dagelijkse timer kunt u de uurmodus op het apparaat instellen. De verwarming gaat op een bepaalde tijd aan en gaat op een ingestelde tijd volledig uit zonder menselijke tussenkomst.
  6. De luchtverhitter versnelt het verwarmingsproces.

Kachels met smalle secties verbruiken veel minder elektriciteit en verwarmen de ruimte veel langzamer. Apparaten met brede secties verbruiken meer elektriciteit en verwarmen de ruimte sneller.

Want hoeveel een oliekachel elektriciteit verbruikt, hangt af van uw energierekening.

Oliekachels voor thuis

Als je van een apparaat houdt dat groot maar licht van gewicht is, sla dan de aankoop over. Laag gewicht met grote afmetingen betekent dat er dun metaal is gebruikt voor de vervaardiging of dat de secties niet volledig met olie zijn gevuld. Dergelijke apparaten werken niet lang.

Voor kleine ruimtes heeft het geen zin om een ​​kachel met een hoog vermogen te kopen. De lucht in de kamer zal constant droog zijn, wat ongewenst is voor de menselijke gezondheid..

Als je een apparaat met maximale efficiëntie wilt kopen, let dan op de zwarte modellen.

Een oliewandverwarmer zul je niet in de winkel vinden. Er zijn geen dergelijke modellen.

Overzicht modellen oliekachels

Om te begrijpen welke kachel het beste bij u past, raden we u aan enkele modellen van verschillende fabrikanten te leren kennen. U moet zelf beslissen welke oliekachel van het bedrijf beter voor u is.

Oliekachel Scarlett SC1154

Verwarming Scarlett-SC1154

Het model bestaat uit 11 secties. Het vermogen van het apparaat is 2,5 kW. Er zijn drie werkingsmodi mogelijk. Een oliekachel met een ventilator van keramiek verwarmt de kamer in een kort sapje met behoud van het natuurlijke vocht erin. Het is voldoende om de gewenste bedrijfsmodus in te stellen en het apparaat verwarmt de kamer tot de vereiste luchttemperatuur. Het automatisch in- en uitschakelen wordt verzorgd door de thermostaat. Eenvoudig verplaatsen van het apparaat door middel van wielen.

Oliekachel DELONGHI TRD4 0820E

Videoreview van Delonghi olieverwarmer:

Kachel Delongey TRD4-0820e

Het model heeft een aantrekkelijk design, de mogelijkheid om de temperatuur te regelen, bescherming tegen bevriezing en oververhitting, de installatie van een elektronische thermostaat. Werkt in vermogensmodi van 0,9 tot 2,0 kW. Oliekachel Delonqhi EKB4 0820E bestaat uit 8 secties.

Oliekachel Tesy LB 2509 E04 TRV

Het spiraalvormige verwarmingselement verwarmt 9 secties gevuld met minerale olie. Het apparaat is voorzien van een 500 W ventilator, timer, thermostaat, temperatuurregelaar en oververhittingsbeveiliging. Makkelijk te verplaatsen op wielen. Werkt met een maximaal vermogen van 2,5 kW.

Radiateurolie Luch ERMPT-0,5 / 220 (P)

Olieradiator Balk

De platte olieverwarmer van Russische makelij onderscheidt zich door de snelle verwarming van het paneel. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het drogen van hout en muren tijdens renovaties van gebouwen. Op het paneel zit een verlichte schakelaar. Het apparaat staat op pootjes en heeft een beschermende functie bij oververhitting. Stroomverbruik slechts 0,5 kW.

Consumenten merken in hun talrijke beoordelingen van olieverwarmers de betrouwbaarheid, efficiëntie en gebruiksgemak op van modellen met een ingebouwde ventilator. Wij raden aan om voor de start van het stookseizoen kachels aan te schaffen om deze op tijd in uw datsja te kunnen leveren. Als je bij je zomerhuisje plotseling onder de stromende regen valt, heb je een geweldige kans om je kleren op tijd op te warmen en te drogen om niet ziek te worden.

Video: hoe de juiste kachel te kiezen (olie, convector, enz.)

Adblock
detector