Hoe een ijzeren deur naar het huis te kiezen?

hoe een ijzeren deur naar het huis te kiezen? Huisvesting voor iedereen moet comfortabel en veilig zijn. Het eerste waar u op moet letten bij het verhuizen, is hoe u een ijzeren deur naar uw huis kiest. Staalconstructies duwen hun houten voorgangers al lang actief uit de markt voor bouwmaterialen. Bij het woord metal komt meteen een associatie met kracht en betrouwbaarheid in het hoofd op. En dat is het inderdaad.

Deur deur strijd

deur modellen Een grote verscheidenheid aan buitenbekledingen voor toegangsdeuren kan niet anders dan klanten verrukken. Maar het verschil in uiterlijk is niet het enige verschil tussen de deuren. Zelfs uiterlijk vergelijkbaar, kunnen ze aanzienlijk variëren in kwaliteit en betrouwbaarheid. Voordat u weet waar metalen toegangsdeuren van zijn gemaakt, is het belangrijk om te weten welke andere criteria u moet hanteren voordat u koopt:

 1. Afspraak. In particuliere huizen of commerciële gebouwen moeten deuren krachtiger en betrouwbaarder zijn dan in gewone appartementen, kantoren of vestibules. Ze moeten beter bestand zijn tegen weersomstandigheden en extreme temperaturen..
 2. Methode van openen. De mogelijkheid om de deur die u leuk vindt aan te passen aan de individuele behoeften van de koper. Opening kan links- of rechtshandig zijn.
 3. Aantal kleppen. Meestal worden enkelvleugelige deuren geïnstalleerd in appartementen en huizen. Maar in sommige gebouwen is het mogelijk om tweevleugelige en soms anderhalfvleugelige deuren te installeren. Vrachtwagens zijn eigenlijk een enkelvleugelige deur met een dorpel en een smal deel van het frame dat de vrije ruimte van de deuropening vult.
 4. Vorm openen. Soms zijn kopers bereid om een ​​toegangsdeur in de voorhoede van een boog te installeren. En rechthoekige deuren kunnen verschillen in parameters..
 5. De mate van inbraakwerendheid. Het apparaat van metalen deuren is in de eerste plaats gebaseerd op het beschermen van het pand tegen indringers. Er zijn in totaal 13 klassen van inbraakwerendheid. Voor installatie in woongebouwen worden alleen de eerste 4 klassen gebruikt. Dit is voldoende om de bewoners een veilig gevoel te geven..
 6. vuller. Het niveau van geluidsisolatie, warmtebehoud in de kamer en de betrouwbaarheid van de constructie hangen af ​​van wat voor soort vulmiddel en aanvullende elementen worden gebruikt bij de vervaardiging van deuren..vulmiddel voor metalen deuren

Gezien de bovenstaande verschillen, kunt u begrijpen hoe u een metalen toegangsdeur naar het huis kiest en waar u op moet letten..

Ontwerpkenmerken

metalen deur constructieHet ontwerp van de toegangsdeur bestaat uit verschillende elementen, waarvan de kwaliteit de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product garandeert:

 1. Deurkozijn. Het is het deel van de structuur dat contact maakt met de muur in de deuropening. Bij de vervaardiging wordt metaal gebruikt, van dezelfde kwaliteit als het deurblad. Aan dit metalen profiel worden 2-3 scharnieren bevestigd, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de deuren. Als de doos defect is of met fouten is geïnstalleerd, wordt het werk van de deurstructuur verstoord. Deuren kunnen piepen, los sluiten, doorhangen, niet sluiten.
 2. Deurblad. Dit is eigenlijk wat de “deur” wordt genoemd. Als we naar het gedeelte van de voordeur kijken, zien we dat deze bestaat uit bekleding en vulmiddel..
 3. geconfronteerd. Het oppervlak van bekledingsstaalplaten is gemaakt in verschillende kleuren, versterkt met beschermende coatings, gespoten. Dankzij verschillende gevelontwerpen kunt u voordeuren afstemmen op elke interieurstijl. De dikte van het bekledingsvel is van invloed op de sterkte van het product. Voor de bekleding wordt een gewalst profiel vanaf 1,2 mm dik gebruikt. De hele carrosserie wordt ondersteund door verstevigingen in de deuren.
 4. vuller. Het niveau van onderdrukking van buitengeluid van de straat of trap, bescherming tegen vorst en behoud van warmte in huis is afhankelijk van de kwaliteit van de vulstof. De meest gebruikte onbrandbare minerale wol. Dit biedt bescherming tegen brand. Er zijn verschillende soorten, die van invloed zijn op de prijs. Duurdere modellen gebruiken minerale basaltwol, geëxpandeerd polystyreen of polyurethaan.
 5. Uitrusting.

structurele elementenFittingen zijn kleine items die belangrijke functies vervullen. Waaronder:

 1. Scharnieren. De meest betrouwbare zijn bedekt, mechanisch en verstelbaar. Ze moeten het gewicht van het gordijn kunnen weerstaan, deuren vrij kunnen openen/sluiten, beschermen tegen doorhangen, afgesteld zijn om wrijving of grote openingen tussen het gordijn en de doos te voorkomen..
 2. Deurklink. Betrouwbaar, duurzaam, comfortabel om te drukken. Combinatie met deuren of ander beslag volgens kleurstelling.
 3. Kijkgat. Moet overeenkomen met de dikte van de deuren, een kijkhoek hebben van 180 graden.

Om de bescherming van het slot te verbeteren, is het beter om modellen te kiezen waarbij de holtes voor de slottongen bedekt zijn.

Hoe een ijzeren deur naar het huis te kiezen?

De dikte en interne parameters van de toegangsdeur worden individueel geselecteerd, afhankelijk van waar de deur precies nodig is – naar een appartement of naar een huis.

Deuren naar het appartement

metalen deur naar het appartement Bij het verhuizen denken veel mensen na over hoe ze een metalen deur naar een appartement moeten kiezen, zodat deze mooi, niet omslachtig en betrouwbaar is? Je moet alleen rekening houden met een aantal factoren. Het grootste probleem van appartementsgebouwen zijn dunne muren en onnodig lawaai. Het eerste waar u dus op moet letten, is een plamuur met een goede geluidsisolatie..

Een ander probleem zijn inbrekers. Om het appartement te beschermen tegen indringers, moet u zorgen voor de betrouwbaarheid van de sloten.

De voordeur in doorsnede moet van optimale dikte zijn. Een te dun bekledingsvel zal de kamer niet beschermen tegen inbraak, en een te dik zal leiden tot vervorming van de scharnieren en doorhangen van de deur. Daarom is het beter om bij het kiezen van dit criterium een ​​middenweg te vinden, omdat deuren die te krap zijn voor een appartement vaak een onnodige voorzorgsmaatregel zijn..

Deuren naar het huis

ijzeren deur in huisDe eisen voor een deur voor een woonhuis zijn minstens twee keer strenger dan voor appartementsdeuren. Dit verwijst voornamelijk naar de dikte van de metalen ingangsdeur.

Gevelplaten van de toegangsdeur van een woonhuis moeten minimaal 1,5 mm zijn met een beschermende coating.

metalen deur met glazen inzetstukkenVorst, zonnestralen, regen, hoge luchtvochtigheid hebben een negatieve invloed op de functionaliteit van de deuren en hun uiterlijk. Voor budgetopties wordt poederspuiten gebruikt, dat de staalplaat tegen een betaalbare prijs beschermt tegen negatieve factoren. In duurdere modellen – vochtbestendige MDF-panelen en parallelle vezels.

Op deurbladvullers kunt u niet besparen. In woningen is niet alleen geluidsreductie belangrijk, maar ook hoogwaardige thermische isolatie. Het materiaal moet de warmte in huis vasthouden en de kou niet van de straat naar buiten laten..

versterkt modelVoordat u een ijzeren deur naar een huis of appartement kiest, moet u vertrouwd raken met de mate van bescherming van de toegangsdeuren tegen mogelijke indringers. Naast de dikte van het staal en het gehele deurblad wordt de betrouwbaarheid geboden door extra beschermende elementen. Allereerst zijn dit kastelen. Er zijn geen sloten die onmogelijk te breken zijn, maar er zijn er die moeilijk, lang en zeer nauwgezet te breken zijn. Bijna alle metalen deuren hebben een cilinderslot en een hefboomslot voor extra bescherming..

Het openen van een dubbel slot duurt langer dan een enkel slot en ontmoedigt misschien zelfs de wens om in het huis van iemand anders te klimmen.

In de toegangsdeuren worden sloten van 2, 3 en 4 klassen van inbraakwerendheid gebruikt. Het beschermingsniveau wordt verhoogd door het gebruik van anti-verwijderbare pinnen, hoogwaardige scharnieren en pantserpads die voorkomen dat de sloten worden uitgeboord.metalen deur met enkele vleugel

Voordat u deuren koopt, moet u beslissen voor welk doel het nog steeds nodig is. Benadruk de esthetiek van het pand of bescherm het huis nog steeds.

Een goede metalen toegangsdeur kiezen – video

Adblock
detector