Hoe een doe-het-zelf kleedkamer eruit moet zien vanuit een voorraadkast – wiresummit.org

b52 5e6 34e 4fd 56e e98 76f

DIY kleedkamer uit de bijkeuken Door elke vierkante meter in een appartement zo rationeel mogelijk in te delen, wordt het veel gemakkelijker om het wonen comfortabel te maken. Het hoogtepunt van elk huis is een doe-het-zelf kleedkamer vanuit de bijkeuken, wat gemakkelijk te doen is. Voordat u begint met het voorbereiden van de kamer, moet u eerst de oude demonteren en vervolgens de nieuwe planken installeren. De indeling van het appartement heeft invloed op de locatie van de toekomstige kleedkamer, omdat deze zich in de buurt van de keuken, slaapkamer of in de gang kan bevinden.

eerste fase

kleine kleedkamer in lichte kleuren Het is gemakkelijker om een ​​\u200b\u200bstructuur te bouwen als u van tevoren bedenkt hoe u de kamer moet voorbereiden. Voer bouwwerkzaamheden uit nadat al het afval en spullen uit de voorraadkast eerder zijn verwijderd. Verwijder indien nodig oude structuren en planken die in de toekomst niet meer bruikbaar zijn.

Koop vooraf verf of behang voor wanddecoratie. Bereid de muren van tevoren voor, egaliseer het oppervlak zodat er geen verdere vervormingen zijn bij het installeren van ingebouwde meubels. Vergeet niet dat de voorraadkast voor kleding er zo groot mogelijk uitziet als u de muren in een lichte schaduw decoreert..

De aanwezigheid van een tekening of patronen op de muren zal de ruimte visueel verkleinen, dus dit decor moet worden vermeden bij het inrichten van een kleine kleedkamer.

Demonteer het oude vloeroppervlak en ga verder met de voorbereiding van de nieuwe vloer. Maak indien nodig een dekvloer, egaliseer de bekleding en leg een nieuwe vloer. Omkleden en kleding kiezen om uit te gaan zal veel comfortabeler zijn op een nieuwe hoogwaardige vloer. De ideale keuze voor een kleedkamer is parket of laminaat. Als u materiaal in een lichte tint selecteert, zal het perfect harmoniëren met de muren en de ruimte visueel hoger maken.

Het is beter om te weigeren tegels te kopen, omdat de vloer koud zal zijn en het ongemakkelijk zal worden om hier te zijn..

Bedenk hoe het plafond eruit komt te zien. Gebruik behang of verf om het te versieren. Indien gewenst kunnen hier scharnierende constructies geplaatst worden. De verlichting moet hier uniform zijn, zodat het zo gemakkelijk mogelijk is om naar elke hoek te gaan en te zien wat er op de plank ligt..

De aanwezigheid van een conventionele afzuigkap zorgt voor een goede luchtuitwisseling. Anders gaan dingen onaangenaam ruiken en vocht afgeven..

Primaire vereisten:

comfortabele opslag van dingenOm zelfs vanuit een kleine voorraadkast in de Chroesjtsjov voor te bereiden, krijgt iedereen een volwaardige kamer. Elke kleedkamer in een kleine kast ziet er goed uit als je tot in het kleinste detail over alle details nadenkt. Als dingen slechts aan één kant worden geplaatst, is een voorraadkastbreedte van 1,2 m voldoende.Wie planken met dingen aan beide zijden van de kamer wil installeren, moet rekening houden met de breedte van de kamer van minimaal 1,5 m.

Kies je kamerverlichting zorgvuldig. Elimineer het gebruik van lampen die tijdens het gebruik opwarmen, omdat ze een negatieve invloed kunnen hebben op de staat van de kleding. De beste oplossing is led-verlichting. Benader de opstelling van ventilatie in de kamer zorgvuldig. Het is vooral belangrijk dat de ventilatie zo stil mogelijk werkt als de kleedkamer zich in de buurt van de slaapkamer bevindt..

Het zal heel comfortabel zijn om vanuit de voorraadkast in de kast te zijn, als deze een spiegel heeft. Installeer meerdere spiegels in de kamer, hiermee kunt u comfortabel een kledingkast kiezen en ook visueel de grootte van de kamer vergroten.

Hoe een doe-het-zelf kleedkamer eruit moet zien vanuit een voorraadkast

L-vormig ontwerp om dingen op te bergenHet is mogelijk om de kamer op verschillende manieren in te richten – het hangt allemaal af van de afmetingen van de voorraadkast zelf. Een kleedkamer wordt als handig beschouwd, waar alle compartimenten zich langs één muur bevinden. Het ontwerp van de kamer is vergelijkbaar met een ruime kledingkast. Het is gemakkelijker om de meest functionele plek voor kleding te krijgen als u eerst het aantal planken en compartimenten berekent. Als aanvulling op de kleedkamer in de bijkeuken zullen bars, laden en planken van verschillende groottes blijken te zijn..

Wanneer de afmeting van de voorraadkast groot is, kunt u veilig de voorkeur geven aan de U-vorm. Hier zullen alle muren worden gebruikt om dingen op te bergen, dus de kamer zal behoorlijk functioneel blijken te zijn. Voor maximaal gemak wordt de bar langs de centrale muur geïnstalleerd en worden de zijvlakken gebruikt voor planken en laden..

Voordat u een kast van een voorraadkast maakt, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm. De L-vorm is geschikt voor een smalle ruimte. Meestal wordt deze configuratie gebruikt in Chroesjtsjov.

Een heel interessante optie is de hoekige vorm van de kleedkamer. Meestal is het gerangschikt in de hoek van de slaapkamer, waar twee ramen aan de zijkanten zijn aangebracht. Indien gewenst is de kleedkamer uitgerust met twee deuren, en de afmetingen worden ook verlengd door de voorwand iets naar voren te duwen.

Ontwerpopties voor kleedkamers

Mesh opbergsysteem in een kleine inloopkast

De ingebouwde kledingkast in de kast ziet er zo organisch mogelijk uit, waarbij over alle details goed is nagedacht. Let bij het kiezen van een kleedkamerontwerp op de volgende opties:

  1. Case modellen. Het ontwerp is op bestelling gemaakt (het model heeft een achterwand en zijwanden), het wordt als zeer ruim en gebruiksvriendelijk beschouwd. Hier zal blijken na te denken over veel gesloten en open vakken en alles netjes te ordenen..
  2. Constructie op een metalen frame. Metalen rekken worden aan de vloer of het plafond bevestigd. Aan de hoofdleidingen zijn stangen, planken en dozen gemonteerd. U kunt de structuur zelf monteren, de rekken zijn sterk genoeg.
  3. Mesh constructie. Met behulp van beugels worden rekken, gaasmanden en planken aan de muur bevestigd. De kosten van het model zijn laag, u kunt het zelf installeren. Het ontwerp ziet er visueel licht uit, het kan op verschillende manieren worden getransformeerd.

Het is erg belangrijk om, voordat u de voorkeur geeft aan een van de configuraties en een kleedkamer met uw eigen handen vanuit de voorraadkast maakt, rekening te houden met de mogelijke tekortkomingen van elk model. Houd er rekening mee dat bij het bestellen van een koffermodel het niet mogelijk is om de locatie van de compartimenten en planken te wijzigen, omdat het ontwerp van tevoren wordt overeengekomen. In een kleine kledingkast nemen planken de vrije ruimte in beslag..

Bij het installeren van een gaasstructuur moet eraan worden herinnerd dat een dergelijke kleedkamer niet bestand is tegen te omvangrijke en zware dingen. Houd er tijdens het installeren van een kleedkamer op een metalen frame of honingraatstructuur ook rekening mee dat stof zich kan ophopen op open planken, dus het is erg belangrijk om voor elk ding een plaats te bedenken.

De belangrijkste werkfasen

indeling van de compartimentenNiet iedereen weet hoe hij een pantry moet uitrusten met een kleedkamer, zodat deze zo functioneel mogelijk is. Nadat de voorbereidende fasen van het werk zijn voltooid, worden de oude planken en deuren gedemonteerd en gaat u verder met metingen. Gebruik een meetlint en een marker om te markeren waar de dingen zullen gaan. De hoogte van de compartimenten voor ondergoed moet minimaal 20-40 cm zijn, bovenkleding – meer dan 150 cm en truien en shirts – 100 cm. Bepaal de diepte van de compartimenten op basis van het aantal items.

Gebruik gipsplaat om de ruimte in te delen en kies duurzamere materialen voor rekken. Spaanplaat, hout en spaanplaat zijn na voorbewerking ideaal voor het maken van dozen”.

opties voor het regelen van een kleedkamer vanuit de bijkeukenGeef tijdens het voorbereiden van een kleedkamer met uw eigen handen vanuit de voorraadkast de voorkeur aan laden en planken met een telescopisch mechanisme. Het is het beste om de diepte van de planken niet meer dan 60 cm te maken, zodat het handiger is om de kast te gebruiken.

Bevestig de kledingstang op een hoogte van 130-190 cm boven vloerniveau. Plaats op een afstand van 50-130 cm vakken die regelmatig gebruikt zullen worden, dit kunnen manden en dozen voor linnengoed zijn. Plaats dingen die zelden zullen worden verkregen op een hoogte van 2 m.

de kleedkamer vullen vanuit de voorraadkastHet zal niet moeilijk zijn om een ​​kast uit de voorraadkast te maken met behulp van hoogwaardige bevestigingsmiddelen voor de planken. Dit kunnen metalen hoeken zijn, bevestigingen in de vorm van pluggen of houten frames van een bar. Hoeken en balken worden als de meest duurzame optie beschouwd. Voordat u de planken ophangt, moet u de randen op het snijpunt voorbewerken om het uiterlijk van de dingen tijdens het gebruik niet te bederven.

Bevestig de kledingstang op verschillende hoogtes. Gebruik hoge halters voor het opbergen van bovenkleding en jurken, in lage – onder rokken en overhemden.

Koop twee beugels voor elke balk. Maak markeringen om de structuur op te hangen. Een schroevendraaier en houtschroeven komen daarbij ook van pas. Als de staaf groot is, zaag dan het onnodige stuk af met een haakse slijper.

We veranderen de voorraadkast in een kleedkamer – video