Elektrische boilers betekenen besparingen en comfort

Elektrische boiler Elektrische boilers zijn apparaten voor het cyclisch verwarmen van vloeistoffen in een particulier watervoorzieningssysteem. Dergelijke ketels zijn uitgerust met een capaciteit van een bepaalde verplaatsing en buisvormige elektrische kachels (verwarmingselementen).

Aan de buitenkant worden elektrische apparaten voor het verwarmen van water beschermd door isolatie en een behuizing van hoogwaardige materialen. Voor het gemak is elke ketel van dit type uitgerust met elektronische bedieningsmenu’s of thermostaten..

Hierdoor werken elektrische boilers in automatische modus met behulp van een temperatuursensor. Het stelt de minimale graad van de verwerkte vloeistof in.

Voor de duidelijkheid worden elektrische boilers met opslag vergeleken met een thermoskan. De ontwerpen lijken erg op elkaar, omdat thermische isolatie tussen de buitenste en binnenste delen is geplaatst. Net als bij een thermoskan, minimaliseert isolatie het warmteverlies gedurende een bepaalde tijd..

Interessant is dat voor de juiste toevoer van de behandelde (verwarmde) vloeistof in het boilersysteem koud water uit de stijgleiding van onderaf wordt aangevoerd, waardoor warm water wordt verdrongen. Een volume vloeistof dat tot een bepaalde temperatuur is verwarmd, wordt van de bovenkant van de container genomen. Een dergelijke circulatie handhaaft de vereiste mate van verwarming..

Voor opslagverwarmers zijn volumes van 10 tot 150 liter kenmerkend. Elk apparaat van dit type houdt het verwarmde water in de interne tank in goede staat..

Na de eerste verwarming van de boiler binnen 2-3 uur, is het niet nodig om tijd te verspillen met wachten, de verwarmer zal het warmteniveau handhaven.

Hoe beter de elektrische boiler voor opslag:

Opslagwaterverwarmers van het merk Ariston Voordat u een boiler kiest, moet u het vereiste volume van de tank grondig berekenen..

Een elektrische kachel met een opslagsysteem heeft de volgende voordelen:

 1. Diverse volumes. Elektrische boilers variëren van 10 tot 150 liter. Modellen van meer dan 100 liter zijn handig voor dagelijks gebruik door gezinnen van meer dan 4 personen.
 2. Eenvoud en gemak van constructie. De belangrijkste elementen zijn verwarmingselementen en een interne tank. Alles is eenvoudig voor de gebruiker, er zijn geen onnodige en onbegrijpelijke hendels.
 3. Toonaangevende fabrikanten hebben gezorgd voor de kwaliteit van de modellen. Individuele aanpak voor elk budget, verschillende woonruimtes.
 4. Verwarmd water wordt op meerdere punten tegelijk geleverd. U kunt bijvoorbeeld water tappen in de badkamer en in de keuken..
 5. Modellen met een klein en gemiddeld volume zijn eenvoudig te installeren en aan te sluiten op het netwerk. Bovendien is het vermogen bijna hetzelfde bij klassieke huishoudelijke apparaten..

Natuurlijk heeft elke techniek zijn nadelen en veroorzaakt het wantrouwen bij de eerste tests. Bij het kiezen van een elektrische boiler van meer dan 50 liter zal het volume van het apparaat indrukwekkend lijken. Bovendien wordt het vaker uitgezonden via de badkamer, en dit veroorzaakt ongemak..

Zelfs voor het eerste gebruik in het seizoen moet u wachten op verwarming, maar verdere werking van het apparaat zal zelfs geen minuten vrije tijd besteden.

U hoeft alleen maar te wennen aan het opslagapparaat en voor het zomerhuisje zal het hele gezin er alleen maar plezier aan beleven..

Ontwerpkenmerk van de elektrische boiler

Ontwerp elektrische boilerDit huishoudelijke apparaat is uitgerust met:

 • externe beschermende behuizing van roestvrij staal, hoogwaardig kunststof of email;
 • thermische isolatie tussen de tank en de beschermende behuizing;
 • een waterverwarmingstank (hoogwaardige modellen zijn uitgerust met roestvrijstalen tanks);
 • een connector voor het toevoeren van koud water aan het systeem;
 • een magnesiumanode, die nodig is om kalkaanslag te voorkomen;
 • een verwarmingselement (verwarmingselement) van een bepaald type: open of gesloten;
 • de uitlaat van de verwerkte hete vloeistof;
 • thermostaat om een ​​juiste verwarmingsregeling te garanderen.

Elk van de genoemde elementen zorgt ervoor dat het verwarmingssysteem goed kan functioneren. Bij een storing van bijvoorbeeld een verwarmingselement is deze eenvoudig met eigen handen te vervangen..

De tijd van het verwarmen van de vloeistof in de tank is afhankelijk van het volume. Een boiler voor 10 of 15 liter maakt water in een half uur, een apparaat met een tank van 150-200 liter warmt tot 6 uur op.

Een groter volume is respectievelijk genoeg voor iedereen. Daarom is het totale rendement niet afhankelijk van het specifieke volume van de tank..

Soorten en methoden voor het aansluiten van boilers

Elektrische accumulatoren voor verticale en horizontale montageDe elektrische boiler voor opslag is geclassificeerd volgens de bevestigingsmethode in verticaal en horizontaal.

Dit verschil (classificatie) is onbeduidend, het helpt alleen bij het kiezen van een bepaald model. Het is vermeldenswaard dat horizontale lijnen van modellen duurder zijn, maar hetzelfde werken met verticale. Accumulatieve boiler met een verticaal lichaam van 80 liter – het optimale model voor installatie in een appartement.

Er zijn ook 2 manieren om boilers aan te sluiten:

 1. Druk hoofd. Toepasbaar in constant waterdruksysteem. Het specifieke type voor de watervoorziening is niet belangrijk. Het is essentieel dat water met een stabiele druk aan de leiding wordt toegevoerd. Veel beter dan de zwaartekracht, want er zal altijd warm water in de tanks van de kachel zijn en naarmate het wordt gebruikt, zal de benodigde hoeveelheid koud water uit de watertoevoer in werking komen. Stabiel hoofd. De druk van het door de ketel behandelde water is afhankelijk van de druk in de stijgleiding. Standaard aansluiting van het toestel op het waterleidingnet.
 1. Vrije stroom. Het wordt al beschouwd als een verouderde methode om een ​​kachel aan te sluiten. Maar elektrische boilers voor zomerhuisjes worden meestal zwaartekrachtvrij geïnstalleerd en in gebruik genomen. Deze methode is handig voor kleine zomerhuisjes zonder permanente bewoning. Dit is hoe ze meestal modellen van elektrische boilers met een inhoud tot 30 liter installeren.

Bovendien heeft de free-flow benadering van installatie een voordeel in het energieverbruik, omdat reeds verwarmd water minder actief wordt gemengd met koud water vanwege het ontbreken van de vereiste druk. Maar tijdens het gebruik moet u het waterniveau controleren, anders zal het verwarmingselement uitvallen. Bovendien zal een laag vermogen de wachttijd voor warm water verlengen..

Hoe kies je een elektrische boiler?

Wandgemonteerde boilerVoordat u een specifiek model aanschaft, is het beter om het stroomverbruik te achterhalen. Voor een klassieke horizontale boiler van maximaal 50 liter is namelijk een vermogen van anderhalve kilowatt voldoende. Zo’n apparaat is eenvoudig te installeren waar een stopcontact van hoge kwaliteit is. Tijdens de werking van het apparaat zullen netwerkoverbelastingen niet volgen.

Groot volume boilerKrachtigere modellen moeten worden aangepast aan het elektriciteitsnet en een individuele automatische zekering. Er moet meer worden gedaan en de instructies moeten strikt worden opgevolgd. Het stroomcriterium is essentieel voor het dagelijkse gebruik van een dergelijk apparaat. Maximaal vermogen – 6 kilowatt.

Apparaten van meer dan 2 kilowatt hebben een individuele aansluiting op het netwerk nodig.

Belangrijke details bij het kiezen van een ketel

Ariston boiler apparaatHet belangrijkste detail in dit geval is de verplaatsing. U kunt ongeveer het verbruik per persoon in de kamer berekenen. Het gemiddelde verbruik van warm water in de badkamer is van 100 tot 180 liter, en in de douche wordt tot 90 liter warm water verbruikt, de wastafel boven de gootsteen in de badkamer besteedt tot 20 liter, en de gootsteen besteedt van 25 tot 40 liter. Als u dergelijke volumes vergelijkt, is het gemakkelijk voor te stellen hoeveel elk gezinslid per dag warm water zal uitgeven..

Een klassiek stadsgezin van 3 personen kiest in de regel voor een boiler van 100 liter. Een groter volume is een orde van grootte duurder en het stroomverbruik is hoger.

Toonaangevende fabrikanten verkopen de meest horizontale modellen. De uitzondering is Electrolux, dat als eerste ketels produceerde die universeel inzetbaar zijn. De modellen van dit bedrijf kunnen horizontaal en verticaal worden geïnstalleerd en zo compact worden gebruikt als de ruimte toelaat.

Op de Russische markt zijn het de Italiaanse bedrijven voor de productie van ketels, ketels en kachels die een goede plaats innemen. Eerste plaats voor Ariston.

De volgorde in de selectie van parameters moet beginnen met:

 1. Volume.
 2. Vermogen verwarmingselement.
 3. Isolatie materiaal.
 4. Materiaalsoort voor binnentank.
 5. Locaties. Horizontaal of verticaal.
 6. Ingebouwde spoel.

Vaak kiezen consumenten voor een boiler met een kleiner volume vanwege de onmogelijkheid om het vereiste model te installeren. In dit geval moeten gezinsleden wachten tot een nieuwe hoeveelheid water is opgewarmd..

Over elektrische boilers voor opslag – video

Adblock
detector