Een hoekkast voor de slaapkamer kiezen – wiresummit.org

hoekkast Bij het kopen van meubels voor het interieur van een appartement, is het belangrijkste doel het creëren van een rationele leefruimte. Hoekschuifkast bespaart ruimte, lost het probleem van het opbergen van veel dingen op. Maar hoe kiest u de gewenste optie? Wat zijn de valkuilen bij het kopen van een interieur voor een appartement??

Hoekkast kiezen

model van een hoekkast voor een slaapkamer

Het kopen van hoekkasten om het interieur van kleine kamers te versieren heeft een aantal positieve aspecten:

 1. Bespaart ruimte, groot volume in het object.
 2. Veelzijdigheid – dankzij een groot aantal interessante ontwerp- en constructieoplossingen kunt u een stijlvol product kopen.
 3. Klein formaat, ruimtelijkheid.
 4. Ingebouwde meubelvoorbeelden, gebruikt voor het inrichten van kleine kamers.
 5. Elimineert onvolkomenheden in het interieur (oneffen muren en plafonds, kromming van hoeken). Isoleert onnodige verbindingselementen in de ruimte (leidingen, isolatie, batterijen).

Wijzigingen

Bij het kopen van een hoekkast, moet u allereerst beginnen met de afmetingen van de kamer. Er zijn dit soort hoekkasten:

 • ingebouwd;
 • geval;
 • hoek ingebouwd;
 • hoekkast.

Laten we de details van elk van de typen in meer detail analyseren.

Ingebouwd

Specificiteit van ingebouwde monsters – ze worden gemonteerd in de ruimte tussen de vloer, het plafond en de muren. Het ontwerp bespaart ruimte, een dergelijk model wordt meestal in kleine ruimtes geïnstalleerd. Door het lagere verbruik van materialen voor de productie wordt de prijs van het eindproduct verlaagd. Er zijn geen strikte regels bij de productie van dergelijke meubels, de vorm en grootte van het eindproduct is afhankelijk van de koper. Meubilair verbergt kamergebreken, geeft veel ruimte voor de verbeelding van de klant. De kast kan eenvoudig worden gebruikt als scheidingswand tussen kamers. De ingebouwde hoekkast heeft een groot volume, veel functies en gebruiksgemak..

De nadelen van ingebouwd meubilair zijn onder meer de onmogelijkheid om naar een andere plaats te gaan of in de kamer te bewegen. Bij het verplaatsen hoeven dergelijke modellen hoekkasten niet eens te worden vervoerd, ze zijn ook niet geschikt voor liefhebbers van frequente herschikkingen..

Geval

kast kledingkastElk meubel waarvan het belangrijkste structurele element een solide basis is, wordt kast genoemd. Het model is een onafhankelijke structuur, het kan overal in de kamer worden geïnstalleerd.

Rompspecimens hebben geen duidelijke indeling in secties, wat een efficiënt gebruik van de vrije ruimte binnenin mogelijk maakt.

Ze kunnen eenvoudig worden gedemonteerd en op een nieuwe plaats worden gemonteerd, en vanwege het kleine formaat van de hoekkast van het kasttype, de eigenaardigheden van hun plaatsing, besparen ze ruimte. De nadelen zijn hoge kosten. Ze verbergen kamergebreken slecht (ongelijke muren, scheve plafonds).

Hoekmodellen zijn gemaakt van de volgende typen:

 1. L-vormige kasten, gekenmerkt door praktische bruikbaarheid en hoge capaciteit.l-vormige kledingkast
 2. Driehoekige constructie, in de vorm van een solide basis met een voorgevel die een van de hoeken van de slaapkamer volledig inneemt. De deuren staan ​​onder een hoek met de muren. Interne planken zijn ongemakkelijk, kleine capaciteit.driehoekige kledingkast
 3. Trapeziumvormig, ontwerp vergelijkbaar met een driehoekige hoekkast. In deze versie zijn twee kanten toegevoegd. Dit type is ruimer, maar heeft problemen met installatie met een klein deel van de kamer.trapeziumvormige kledingkast
 4. Radiale schuifkasten zijn zowel convex als concaaf. Ze onderscheiden zich door een verhoogde complexiteit in de productie, hogere uiteindelijke kosten. Convexe radiusmodellen zijn ruimer, maar niet geschikt voor kleine ruimtes. convexe radiale kledingkastModellen met een concave radius van verschillende designs zijn een goede aanvulling op het interieur.concave radiale kledingkast
 5. Het diagonale model onderscheidt zich door zijn praktische bruikbaarheid, groot intern volume. Het ontwerp wordt vaak gebruikt als garderobekast. Door zijn afmetingen is hij echter niet geschikt voor installatie in kleine ruimtes..diagonaal model van een hoekkast
 6. Met een gecombineerd front – het frontdeel is een combinatie van verschillende designoplossingen. Het decoratieve uiterlijk van de kast past bij de meeste moderne ontwerpoplossingen, met name in hightech-stijl.hoekkast met gecombineerd front
 7. Met open planken. De kopse kanten van het product bieden ruimte voor planken van verschillende afmetingen en vormen. Ze kunnen zowel voor ontwerpdoeleinden als voor het beoogde doel worden gebruikt – om verschillende dingen en objecten te plaatsen..hoekkast met open planken
 8. Met een scharnierende mezzanine en een plank die zowel in het ontwerp als voor het opbergen van dingen kan worden gebruikt – een uitstekende oplossing, indien nodig, om kinderen te isoleren van dingen die gevaarlijk voor hen zijn.hoekkast met scharnierende mezzanine

Soorten deuren

Samen met andere indicatoren van het ontwerp van de hoekkast, is het belangrijk in welke richting en volgens welk principe de deuren openen. Er zijn twee hoofdtypen deuren: schuifdeuren en draaideuren..

hoekkast met draaideurScharnierende versie van een eenvoudig ontwerp, wat betekent dat het duurzaam, eenvoudig te bedienen en te onderhouden is. Dit ontwerp heeft een belangrijk nadeel – het vereist extra vrije ruimte..

hoekkast met schuifdeurDe schuifversie bespaart aanzienlijk woonruimte en is geschikt voor kleine ruimtes. Het ontwerp heeft echter nadelen: onbetrouwbaarheid – het wordt niet aanbevolen om te besparen op bevestigingsmiddelen. Er zijn beperkingen van het ontwerpplan – de uitvoering is niet compatibel met de klassieke stijl.

Opties

afmetingen van de hoekkastDe afmetingen van de hoekkast zijn niet gestandaardiseerd, elke fabrikant bepaalt zijn eigen typische maten.

Afmetingen en voorbeelden van tekenschema’s van meubels voor een middelgrote kamer:

 • hoogte van 2000 tot 2500 mm;
 • diepte van 500 tot 700 mm;
 • breedte aan elke kant van 700 tot 2400 mm.

Een voorbeeld van een grote, brede kledingkast is te zien in de tekening:afmetingen van een grote hoekkast

Soms is een acceptabele optie de productie van de gewenste hoekkast volgens speciale parameters, die ruimte biedt voor de implementatie van eventuele ideeën, meer bruikbare ruimte vrijmaakt.

Modelkleur:

garderobe ontwerpEen belangrijk element bij het kiezen is de kleur van het product, vooral als het gaat om een ​​hoekkast in de slaapkamer. Volgens statistieken geven consumenten de voorkeur aan zwart. Donkere tinten creëren het effect van een visuele reductie in de kamer, dus ze zijn alleen acceptabel voor kamers met grote afmetingen. De houtkleur van de kledingkast is optimaal. Als de kamer in een ontwerpstijl is ingericht, moet u een product in dezelfde stijl kiezen..

Voor het visuele effect van het vergroten van de kamer, moet je aandacht besteden aan de voorkant van de kast, waardoor deze duidelijk wordt. Glans of een spiegel is voldoende, het effect kan worden vergroot door meubels aan de andere kant van het raam te plaatsen. Een spiegelgevel in dit ontwerp kan worden gebruikt voor het beoogde doel – zoals een spiegel, dit verhoogt de functionaliteit van de kast. Een dimbare spiegel is geschikt voor een slaapkamer en geeft de setting originaliteit, een vleugje mysterie.

Het ontwerp van een hoekkast met felle kleuren is een goede oplossing voor het interieur van een kinderkamer. Het wordt echter niet aanbevolen om rood te gebruiken, omdat dit leidt tot verhoogde opwinding en nervositeit en slaapstoornissen kan veroorzaken. Dit geldt met name als u een kast van deze kleur bij het bed plaatst. Het is goed om witte meubels in de buurt van het bed te plaatsen, waar het goed past bij het ontwerp van de slaapkamer, wat de algehele sfeer gunstig beïnvloedt.

Innerlijke ruimte

De hoekkast wordt gebruikt om de vrijgave van vrije ruimte te maximaliseren, dit is alleen mogelijk als het gebruik van vulelementen goed doordacht en van tevoren gepland is:

 1. De reep is een belangrijk onderdeel van het product. Met behulp van hangers eraan wordt een aanzienlijk deel van de dingen gelokaliseerd. Het apparaat bevindt zich aan de bovenzijde van de kast, waardoor je er lange spullen in kwijt kunt. De hoogte van de plaatsing van de stang kan verschillen, afhankelijk van de wensen van de consument;
 2. Een lade wordt gebruikt om kleine dingen en voorwerpen op te bergen. Voor gebruiksgemak en om het sluitproces te verbeteren, is de doos uitgerust met een speciaal apparaat – een deurdranger;
 3. De plank wordt samen met het frame of het hoofdonderdeel geproduceerd. Het materiaal voor de plank is op verzoek van de klant kunststof, glas of metaal..
 4. Om de orde te bewaren in een grote hoekkast voor het opbergen van dingen die niet kunnen worden geplet, worden plastic of gaasmanden en dozen gebruikt. Deze accessoires kunnen worden uitgerust met speciale elementen, volgens het werkingsprincipe verschillen ze niet van laden.
 5. Haken, statieven, draaibare en uitrolbare planken zijn een nuttige aanvulling op elke kast. Hiermee kunt u gemakkelijk stropdassen, riemen, handtassen plaatsen.

Materialen (bewerken)

Hoekkasten met verschillende ontwerpen worden gemaakt van de volgende grondstoffen:

 • Spaanplaat;
 • MFD;
 • kunststoffen;
 • massief hout;
 • sleutel bladen;
 • acrylglas.

Overweeg de bijzonderheden, voor- en nadelen van de belangrijkste materialen:

 1. Spaanplaat. De voordelen van dit materiaal zijn lage kosten, goede sterkte-eigenschappen en een laag gewicht. Maar spaanplaat heeft een belangrijk nadeel: het materiaal is gevoelig voor hoge luchtvochtigheid..hoekschuifkast van spaanplaat
 2. MDF, de basis van het materiaal is hout. In het geval van MDF wordt het onder hoge druk met stoom behandeld, vervolgens gedroogd en verlijmd met verschillende lijmen. Het voordeel van MDF ten opzichte van spaanplaat is dat het materiaal duurzamer is en beter bestand is tegen hoge luchtvochtigheid en agressieve externe omstandigheden. Meubels gemaakt van MDF gaan lang mee, maar zijn duurder.schuifkast van MDF
 3. Het voordeel van massief houten meubelen zijn de sterkte-eigenschappen. Zeer geschikt hiervoor: grenen, eiken, beuken. Producten van eikenhout verdragen gemakkelijk vervormingen, terwijl producten van beukenhout een veiligheidsmarge hebben wat betreft blootstelling aan vocht. Minpuntje – hoge prijs.hoekkast schuifdeur van natuurlijk hout
 4. Kunststofproducten onderscheiden zich door lage kosten, lange levensduur. Ze kunnen in verschillende kleuren worden geproduceerd, waardoor het product in elk ontwerp past. Het materiaal is echter gevoelig voor zowel lage als hoge temperaturen (zonlicht), vervorming.kunststof hoekkast
 5. Sleutelbladen komen minder vaak voor, maar het materiaal is gemakkelijk te schilderen en te vernissen, hierdoor kun je meubels van dergelijke grondstoffen in elk interieur passen.fineer hoekkast
 6. Acrylglas is een zeer kwetsbaar materiaal, het wordt meestal gebruikt als decor.hoekkast van acrylglas

Een hoekkast samenstellen – video