Doe-het-zelf installatie van binnendeuren: de nuances van het proces en het implementatiealgoritme

doe-het-zelf installatie van binnendeuren Tijdens renovatiewerkzaamheden worden vaak nieuwe binnendeuren in het appartement geplaatst. Dit proces is niet zo ingewikkeld, dus het is mogelijk om binnendeuren met uw eigen handen te installeren. Het belangrijkste is om de nuances en technologie van installatie te bestuderen.

Doe-het-zelf installatie van binnendeuren

Bij het zelf installeren van een binnendeur zijn er veel nuances en functies. De meest voorkomende worden aangekondigd in de instructies..

Definitie met afmetingen

afmetingen van de deuropening Het belangrijkste dat u moet doen voordat u een binnendeur installeert, is om de grootte ervan te bepalen. Fouten zijn hier niet toegestaan.

Het is het beste om de voorbereide deuropening op te meten wanneer het oude deurblad samen met het kozijn al is verwijderd. Dit is de enige manier om het juiste resultaat te krijgen. Om te meten, is het noodzakelijk om het smalste punt te bepalen en de breedte en lengte van de opening langs de muur te meten. De afmetingen buiten het deurkozijn moeten dus kleiner zijn dan de gemeten waarde. Als bijvoorbeeld een waarde gelijk aan 78 cm wordt verkregen, wordt het blok geïnstalleerd met parameters van 70 cm, omdat de bredere versie niet meer in deze opening past. Meestal stellen bouwers meteen standaardmaten in appartementen in, dus het zal niet moeilijk zijn om een ​​deur te kiezen uit het assortiment dat in de winkel wordt gepresenteerd..

Als het nodig is om een ​​deur in een niet-standaard opening te installeren, is een individuele bestelling vereist.

Toolkit voorbereiding

instrumentenNadat de gewenste deur is gekocht, moet u onmiddellijk het gereedschap voorbereiden dat u tijdens het werk nodig heeft:

 • klopboor of boor met boren 3 en 4 mm;
 • boren voor een betonnen muur 4 en 6 mm;
 • schroevendraaier;
 • houtschroeven;
 • zaag of puzzel;
 • bouwniveau en loodlijn;
 • roulette;
 • potlood;
 • polyurethaanschuim.

De doos in elkaar zetten

montage deurkozijnDe technologie voor het installeren van een binnendeur omvat het aanvankelijk inkorten van de rekken tot de lengte van de deuropening. De vlakheid van de vloer wordt gemeten met een niveau, als de eigenschap bevredigend is, worden de rekken hetzelfde uitgevoerd. Bij het berekenen is het belangrijk om te begrijpen dat de rekken altijd 1 – 2 cm langer zijn dan het canvas zelf, rekening houdend met de sneden, en onder de deur is er een opening van 1 cm.

Na het bepalen van de lengte van de rekken wordt de latei afgezaagd, die langer is dan de breedte van het deurblad. Bovendien is er een speling van 7 – 8 mm in de lengte inbegrepen, die wordt verdeeld:

 • 5 – 6 mm – op de scharnierstructuur;
 • 2, 5 – 3 mm – compensatietype hiaten.

Omdat de deuren zijn gemaakt van hout dat hun oorspronkelijke afmetingen verandert, zullen de openingen ervoor zorgen dat het blad onder alle omstandigheden vrij kan openen. Na het ophalen van de doos. Methoden om de strips met elkaar te verbinden:

 1. Onder een hoek van 45°. Deze oplossing is de meest correcte en esthetisch correcte, maar ook zwaar in uitvoering door de hoge precisie van de snede om scheuren te vermijden. U kunt dergelijke sneden maken met behulp van een verstekbak voor timmerlieden. Chippen kan een onaangenaam moment worden, dus het gereedschap wordt alleen zo scherp mogelijk gebruikt. Vervolgens worden aan elke kant drie gaten geboord. Het blijkt dus dat er 2 gaten aan de bovenkant zitten op een afstand van 1 cm van de rand en 1 aan de zijkant in het midden. Zelftappende schroeven worden loodrecht op de verbinding gedraaid.
 2. Onder een hoek van 90 °. Bij deze optie is het moeilijker om een ​​fout te maken, maar u moet de uitsteeksels op de kruising van de latei en de rekken verwijderen. Hiervoor wordt een latei in de hoek geplaatst met een vrij grote marge. Verwijder al het overbodige met een beitel. Stel een gelijkmatige hoek bloot. In een vaste positie worden gaten geboord, enkele millimeters kleiner in diameter dan een zelftappende schroef. Door de hoek duidelijk te observeren en zonder het reliëf, verbinden ze deze knoop.

betrouwbare bevestigingAls het instellen van een drempel wordt bedoeld, dan blijkt de doos niet op de letter P te lijken, maar op een rechthoek. Voor de drempel moet u de locatie correct bepalen. Dit wordt gedaan nadat de U-vormige doos is verzameld en het canvas erop is aangebracht. 2,5 mm wijkt ervan af en op deze plek is een drempel bevestigd.

Onderdelen op de vloer monteren.

Scharnieren inkorten en beslag plaatsen

deurscharnier inzetstukDoe-het-zelf installatie van een binnendeur omvat het plaatsen van 2 scharnieren, maar in sommige gevallen kunnen er 3 scharnieren zijn die op een afstand van 20-25 cm van de boven- en onderkant van het deurblad worden geplaatst.

Het bevestigingspunt mag geen knopen bevatten als de deur van massief hout is.

Om te beginnen worden de scharnieren op het deurblad gemonteerd volgens het volgende algoritme:

 1. Steken aanbrengen op gewenste locaties, contouren geven met een goed geslepen potlood of mes.
 2. Snijden met een frees of beitel langs de contour.
 3. Het scharnier in de groef passen, gelijk met het bladoppervlak.
 4. Lusbevestiging met zelftappende schroeven.

Nadat het canvas in een doos is geplaatst, worden de nodige openingen aan de zijkant van de scharniermechanismen ingesteld op 6 mm, in het bovenste gedeelte en aan de andere kant – op 3 mm, bevestigd met wiggen. Markeer de plaatsen op de doos waar het tweede deel van elke lus zich zal bevinden. Maak daarna een uitsparing voor de scharnieren op het deurkozijn.

Binnendeuren worden in de regel zonder grepen verkocht. Daarom moet u hier tijdens het installeren van een binnendeur met uw eigen handen over nadenken. De locatie van het handvat wordt bepaald door de eigenaar, afhankelijk van zijn lengte en gebruiksgemak. Standaard worden een handvat en een slot, als het wordt verondersteld, op een afstand van 0,9 tot 1,2 m van de vloer aan het canvas bevestigd. Dit is de meest geschikte plaats voor de gemiddelde persoon om te gebruiken..

Box installatie

deurkozijn installatieVoordat u het deurkozijn van de binnendeur installeert, moet u alles in de opening eruit kloppen dat de installatie kan belemmeren of eraf kan vallen. In het geval van problematische wanden worden deze voorbehandeld met diepe indringingsprimers. Als er grote gaten zijn, worden deze afgedicht met een gipsmengsel. Een voorbereide opening is een stap naar de juiste installatie van een binnendeur.

Na voorbereiding wordt het deurkozijn blootgesteld met een controle van de verticaliteit, niet alleen met een waterpas, maar ook met een loodlijn. Het wordt zo geïnstalleerd dat het canvas vervolgens een enkel vlak vormt met de muur. Als de muur niet vlak is, wordt het deurkozijn er niet langs geplaatst, maar verticaal.

Om scheeftrekken te voorkomen, worden voor het plaatsen van de deur tijdelijke afstandhouders op de vloer in het deurkozijn gemonteerd, waardoor deze meer stevigheid krijgt.

Na de geselecteerde positie van het deurkozijn wordt het bevestigd met montagewiggen van hout of kunststof, die aan beide zijden van de latei en boven de rekken worden geplaatst. De verticaliteit van het vaste deurkozijn wordt gecontroleerd. In dit stadium wordt een vel in de doos gestoken en wordt de mogelijkheid van ongehinderd openen van de deur gecontroleerd. Als alles bij je past, kun je beginnen met repareren.

installatie stappenEr zijn verschillende manieren om het deurkozijn aan de opening te bevestigen:

 • tot aan de muur;
 • montageplaten.

Het eerste type is betrouwbaarder, maar laat zichtbare bevestigingsdoppen op de doos achter. Om de binnendeur te bevestigen, volstaat het om twee zelftappende schroeven in de scharnieruitsparingen in de doos en het gebied voor het slot aan de andere kant te installeren. In dit geval moet u ervoor zorgen dat de kop van de schroeven in het materiaal is begraven en de installatie van de scharnieren niet hindert. Deurkozijnen zijn er nu ook met sierstrips die de bevestigingspunten verbergen..

Om een ​​binnendeur op deze manier te installeren, moet u met een boormachine gaten voor schroeven in het beton boren. Indien gewenst kunt u doorlopende gaten in andere delen van de doos boren en hun locatie bedekken met bijpassende overlays.

De tweede methode is om de montageplaten vooraf aan de achterkant van de doos te bevestigen, die helpen bij het bevestigen van de deur. Met deze optie kunt u het boren van het deurkozijn en de muur overslaan..

Het canvas ophangen

schuimende gatenNa het installeren van de doos kunt u dus beginnen met het schuimen van de openingen tussen de doos en de muur. Daarvoor moet de wand worden bevochtigd met water voor een betere polymerisatie van het polyurethaanschuim. Het materiaal heeft zo’n hoeveelheid nodig die de ruimte met niet meer dan 2/3 vult. Als je meer knijpt, kan het schuim de doos naar binnen blazen..

Om vervorming van de doos tijdens het schuimen te voorkomen, is het de moeite waard om afstandhouders te installeren.

De uithardingstijd van het schuim staat aangegeven op de verpakking en kan per fabrikant verschillen. Zodra de substantie volledig is uitgehard, worden de afstandhouders verwijderd, wordt het deurblad opgehangen en wordt de werking van de nieuwe deur gecontroleerd..

Afwerking van de afgewerkte deur

afwerking van de geïnstalleerde deurDe deuropening na het installeren van de deuren in het appartement vereist extra afwerking om het meer decoratief te maken. Er zijn hier meerdere opties:

 1. Met een dunne wand – installatie van platbands die het geschuimde gebied bedekken. Ze worden vastgemaakt met spijkers zonder dop of schroeven met speciale pluggen.
 2. Met een brede wand – installatie van platbands en een extra strip, die op de breedte wordt gesneden en op constructiesiliconen wordt gemonteerd. Platbands worden in dit geval op dezelfde manier geïnstalleerd als in het vorige geval..

Het installeren van een binnendeur volgens stapsgewijze instructies is een moeilijk proces dat enige vaardigheid vereist. Maar als bij de installatie rekening wordt gehouden met alle functies, is het heel goed mogelijk om dit te doen zonder contact op te nemen met specialisten.

Video-instructie voor het installeren van binnendeuren

Adblock
detector