Beoordeling van elektrische verwarmingsketels voor landhuizen – wiresummit.org

elektrische verwarmingsketel Ondanks het feit dat tijdens het stookseizoen de meeste zomerbewoners hun landhuizen behouden, blijven sommigen van hen wakker of verhuizen ze zelfs tijdens het koude seizoen naar een permanente zomerresidentie, genietend van de schoonheid van de besneeuwde natuur.

De banale uitdrukking over de recente prevalentie van elektrische boilers in landhuizen is al behoorlijk saai, maar heeft toch zijn eigen rationele korrel. Tegenwoordig is het het meest efficiënte verwarmingssysteem voor woningen die onregelmatig worden bezocht door hun eigenaren. En aangezien een modern huis, ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste normen en normen van constructie- en reparatietechnologieën, zich zijn normale bestaan ​​zonder een verwarmingsbron niet kan voorstellen, is het probleem van het kiezen van een ketel zeer urgent.

Elektrische verwarmingsketels voor zomerhuisjes zijn het meest veelzijdig, omdat er praktisch geen problemen zijn met elektrificatie in de moderne samenleving, in tegenstelling tot vergassing, en vaste brandstof niet altijd beschikbaar is, en zelfs met een lange afwezigheid van de eigenaar, kunt u het gebruik ervan vergeten als je geen vaste stoker hebt.

elektrische boiler Een beschrijving van de belangrijkste selectiecriteria en een overzicht van elektrische verwarmingsketels voor landhuizen moet beginnen met het benadrukken van hun variëteiten of groepen:

 • Inductieketels – elektromagnetische inductie is de hoofdmotor voor de werking van deze ketels, en de afwezigheid van een verwarmingselement is de sleutel tot een langere levensduur van deze modellen;
 • Verwarmingsketels – het principe van hun werking is om buisvormige verwarmingselementen te verwarmen in een container gevuld met koelvloeistof. Dit principe wordt ook gebruikt in conventionele huishoudelijke elektrische waterkokers;
 • Elektrodeboilers zijn in principe tot op zekere hoogte vergelijkbaar met verwarmingsketels, maar in dit geval gebruikt het apparaat een elektrode die een directe overbrenger is van elektriciteit naar water, d.w.z. hij wordt zelf niet warm.

Dit zijn niet de enige criteria waarmee elektrische verwarmingsketels worden onderscheiden. Bovendien zijn er verschillen in de methode en plaats van installatie – vloer of muur, in het aantal gebruikte spanningsfasen – eenfasig of driefasig, en verschillen in basiskenmerken of kenmerken van gewone verwarmingssystemen – enkel circuit en dubbel circuit, waarbij er zowel een voedingscircuit als een retourcircuit is of het zogenaamde “retour”.

Een fabrikant van elektrische ketels kiezen

De aanschaf van zoiets als een elektrische verwarmingsketel vereist, net als elke andere dure aankoop, speciale aandacht. De keuze van een fabrikant moet zeer zorgvuldig worden benaderd, om gebruikersrecensies van een bepaald model op internet, op bouwforums en gewoon op de markt te bestuderen. Het is noodzakelijk om vertrouwd te raken met en het garantiebeleid van een bepaald merk te vergelijken, de territoriale nabijheid van servicecentra in uw stad te achterhalen die de ketel van uw keuze zullen installeren of bedienen. En natuurlijk de installatiefuncties. Als u geen expert bent op dit gebied en er voor u geen verschil is in de concepten van een collector en een convector, moet u niet op uw eigen kracht vertrouwen, maar van tevoren interesse tonen en de lokale markt bestuderen voor de diensten van installatie, reparatie en onderhoud van elektrische apparaten van dit segment.

Tegenwoordig zijn de volgende de meest populaire merken elektrische boilers:

 • KOSPEL is een Pools handelsmerk, waarvan de producten al lang bekend zijn op de markt van thermo-elektrische apparaten, elektrische ketels van deze fabriek worden beschouwd als de modernste in Europa wat betreft het gebruik van revolutionaire technologieën;
 • Protherm – Slowakije is de geboorteplaats van goederen onder deze naam, en ketels zijn eenvoudig te bedienen en te onderhouden, waardoor ze een van de leiders in de verkoop zijn;
 • BOSCH is een Duits merk waarvan de productkwaliteit voor zich spreekt;
 • DAKON – Land van herkomst – Tsjechië. De producten van de fabriek worden gemaakt in de beste tradities van Tsjechoslowaakse instrumenten en apparatuur, waarvan de kwaliteit legendarisch was..

Er is natuurlijk geen specifiek antwoord op de vraag van welk merk je een ketel moet kopen. Ook kan alles niet afhangen van de smaak van de koper, aangezien de ketel geen gelijkspel is dat we kiezen door zijn uiterlijk. Veel hangt af van het toegewezen budget voor de uitrusting van het verwarmingssysteem van een landhuis of zomerhuisje, lokale omstandigheden, waar het direct zal functioneren en een verscheidenheid aan functies en toepassingsgebieden.

elektrische boilers

Vertrouw in geen geval op de mening van een van uw vrienden of specialisten op dit gebied, aangezien deze specialist een vertegenwoordiger van een bepaald merk kan zijn met als enige taak u snel dure apparatuur te verkopen. Het monitoren en toetsen van informatie zijn uw belangrijkste partners bij het maken van keuzes. Op de vraag hoe een elektrische boiler te kiezen voor het verwarmen van een zomerhuisje, moet het antwoord in de eerste plaats door de koper zelf worden gevonden, alleen vertrouwend op advies van derden.

Voor- en nadelen van elektrische verwarmingsketels

De voor- en nadelen van elektrische verwarmingsketels zijn natuurlijk niet altijd duidelijk in vergelijking met concurrenten, maar de meeste kunnen worden geïdentificeerd door eenvoudige conclusies te trekken en de analyse van de verkoopmarkt voor dergelijke ketels te bestuderen..

De voordelen van elektrische verwarmingsketels zijn dus:

 • Energie-efficiëntie en hoog rendement – het rendement van elektrische boilers is ongelooflijk hoog en is in de meeste gevallen ongeveer 99%;
 • Eenvoud in beheer en bediening;
 • Milieu vriendelijkheid. Bij het gebruik van elektrische boilers kunnen alleen energieopwekkende organisaties worden beschuldigd van milieuvervuiling, maar niet de gebruiker van de boiler, omdat er geen emissies naar de atmosfeer zijn;
 • De aanwezigheid van een waterverwarmingsfunctie, bij gebruik waarbij de ketel een onmiddellijke elektrische verwarming wordt.

Er zijn ook nadelen van elektrische verwarmingsketels, en deze zijn:

 • hoge elektriciteitskosten in vergelijking met gas of vaste brandstof;
 • kostbare inrichting van geschikte elektrische bedrading die bestand is tegen het vereiste stroomvermogen;
 • afhankelijkheid van elektriciteit. In het geval van regelmatige stroomuitval of vervallen apparatuur op distributielijnen, is het gebruik van elektrische boilers mogelijk niet helemaal gerechtvaardigd..

Top elektrische verwarmingsketels