Komkommer gezichtsmasker thuis – de voordelen en resultaten van toepassing

komkommer gezichtsmasker thuis Komkommer staat algemeen bekend als een gezonde en smakelijke groente en kan ook als effectief cosmetisch product worden gebruikt. Een komkommer gezichtsmasker thuis kan jeugd en schoonheid herstellen. Het product geeft direct positieve resultaten. Alle recepten zijn eenvoudig en betaalbaar, bij regelmatig gebruik helpen ze veel cosmetische problemen op te lossen, het uiterlijk en de conditie van de huid te verbeteren..

Voordelen van komkommer voor de huid

nuttige eigenschappen van komkommer Verse komkommer is een effectief natuurlijk ingrediënt voor zelfgemaakte maskers. Deze groente bevat veel voordelen voor de huid. Het reinigt goed en verlicht ontstekingen, verwijdert ouderdomsvlekken, vermindert wallen, heeft een verstevigende en hydraterende werking..

Komkommer bestaat voor 95% uit water, dus het is ideaal voor de droge en gevoelige huid. Het hydrateert volledig, elimineert peeling, herstelt de normale hydrobalans.

Het gunstige effect van komkommer op de huid van het gezicht:

 1. Behandeling. Dankzij retinol is komkommer geschikt voor de vette huid. Het verlicht ontstekingen en irritatie, vermindert puistjes.
 2. Regeneratie. Biotine versnelt de processen van vernieuwing en groei van huidcellen, activeert de natuurlijke productie van collageen en elastine in de lagen.
 3. Bescherming. Organische zuren in de samenstelling van komkommers verhogen de beschermende functies en versterken de immuniteit van de huid.
 4. Herstel. Bij regelmatig en correct gebruik wordt de structuur van de huid geleidelijk hersteld, de stevigheid en elasticiteit nemen toe..
 5. Verjonging. B-vitamines dragen bij aan het proces van natuurlijke weefselverjonging, gladde rimpels en tonus, verzadigen cellen met zuurstof.
 6. Hydraterend. Dankzij kalium helpt komkommersap de productie van huidafscheidingen te reguleren en vocht in de huidcellen vast te houden.

In huiscosmetica worden komkommers vaak gebruikt om de huid van het gezicht op te fleuren. Komkommermaskers worden veel gebruikt om sproeten, ouderdomsvlekken te verwijderen, te egaliseren en de huidskleur te verbeteren..

Voor welk huidtype zijn komkommermaskers geschikt?

universeel huidverzorgingsproductZelfgemaakte komkommer gezichtsverpakking wordt beschouwd als een veelzijdige remedie die voor verschillende huidtypes werkt. Hoge efficiëntie en veel nuttige eigenschappen worden verklaard door de absolute natuurlijkheid en waardevolle chemische samenstelling van de komkommer.

Komkommermaskers, die ‘s ochtends regelmatig worden aangebracht, kunnen gemakkelijk helpen tegen roodheid en wallen..

Hoe komkommers correct te gebruiken voor verschillende huidtypes:

 1. Voor een vette huid wordt het vruchtvlees of het sap van een komkommer gemengd met eiwit, citroensap en geneeskrachtige kruiden. Met deze combinatie kunt u een uitdrogend en ontstekingsremmend effect van het masker bereiken..
 2. Met droogheid en een gevoel van strakheid van het gezicht, is het goed om de komkommer te combineren met vet voedsel – zure room, room, plantaardige oliën. De meest heilzame voor de huid zijn olijf-, lijnzaad-, maïs-, amandel-, kokosnoot-, duindoorn- en andere cosmetische oliën..
 3. Voor de behandeling van huiduitslag met een gecombineerde huid, wordt komkommer ideaal gecombineerd met aloë, cosmetische klei, waardevolle essentiële oliën. Dergelijke fondsen worden echter gebruikt volgens indicaties en in een strikt gedoseerde volgorde..
 4. Wanneer de eerste tekenen van veroudering verschijnen om te verjongen, vertonen maskers van komkommer en kwark, met de toevoeging van verse of bevroren bessen en fruit verzadigd met organische zuren, de grootste efficiëntie.

Komkommer pap en havermout zijn gemakkelijk te maken in een effectieve reinigende scrub. Dit huismiddeltje heeft een natuurlijke samenstelling en werkt delicaat, daarom is het absoluut veilig voor de huid van het gezicht..

Huisgemaakt komkommer gezichtsmasker – 4 recepten

komkommer gezichtsmasker thuisKomkommer veroorzaakt geen allergische reacties en is veilig bij veelvuldig gebruik. Voor de bereiding van maskers kan het worden gecombineerd met een grote verscheidenheid aan ingrediënten die geschikt zijn voor verschillende huidtypes..

Verhelderend masker

verhelderend komkommer gezichtsmasker thuisVoor een snelle opheldering van de huid en het terugkeren van een gezonde kleur is een gezichtsmasker met komkommer en citroen geschikt. Het is voldoende om gewoon een eetlepel citroensap en gepureerde komkommerpulp te combineren. Om het verhelderende effect te versterken, wordt aanbevolen om 2-3 druppels tijmolie aan het mengsel toe te voegen. Het product wordt gedurende 10-15 minuten op het gezicht aangebracht. Daarna wordt het afgewassen, de huid wordt gehydrateerd met een crème.

De frequentie van aanbrengen van het citroen-komkommermasker is 1-2 keer per week..

Voedend masker

komkommer en honing voor een maskerKomkommer en honing hebben gunstige eigenschappen voor het gezicht.

Dit product is begiftigd met een complex gunstig effect voor de huid:

 • reinigt;
 • voedt;
 • hydrateert;
 • verheldert;
 • verjongt.

Het honing-komkommermasker is vooral handig voor de ouder wordende en ouder wordende huid..

Het is heel gemakkelijk om het te maken. Combineer hiervoor 1 theelepel vloeibare honing en pap van het vruchtvlees van een komkommer. De compositie wordt met een dunne laag op het gezicht aangebracht, je moet je gezicht na 15 minuten wassen. De procedure wordt na 2-3 dagen herhaald..

Hydraterend masker

hydraterend gezichtsmaskerEen droge en gevoelige huid, vatbaar voor roodheid, schilfering, vroegtijdige veroudering, vereist intensieve hydratatie. Een hydraterend gezichtsmasker met komkommer helpt om problemen het hoofd te bieden en de conditie van de huid te verbeteren. In dit geval kan de groente als enige component van het masker worden gebruikt of in combinatie met zure room, kwark of room naar keuze. De ingrediënten worden in gelijke delen gecombineerd, grondig gemengd en gedurende 15-20 minuten op het gezicht aangebracht. Daarna wordt het product afgewassen, de huid wordt gehydrateerd met een crème.

De aanbevolen frequentie van de procedure is 2 of 3 keer per week..

Komkommer acne masker

acne maskerKomkommer gezichtsmaskers helpen thuis bij een probleemhuid, huiduitslag, verhoogde productie van huidafscheidingen. Om het product te bereiden, heb je één opgeklopt eiwit en een eetlepel komkommerpap nodig zonder overtollige vloeistof. Het is nuttig om 2 druppels tea tree olie toe te voegen om de antiseptische eigenschappen te verbeteren. Alles wordt gemengd tot een gladde massa, de massa wordt over de huid verdeeld. Het product wordt gedurende 15 minuten op het gezicht gehouden en vervolgens afgewassen met koud water. De crème wordt slechts een half uur na de ingreep aangebracht. Het masker wordt elke 2-3 dagen herhaald.

Gebruiksbeperkingen en aanbevelingen

een komkommermasker makenKomkommer heeft geen contra-indicaties voor gebruik. Dit product heeft een milde maar effectieve werking. Komkommermaskers mogen zelfs op het gebied rond de ogen worden aangebracht. Wees echter voorzichtig bij het gebruik van andere componenten van huismaskers, vooral bij verhoogde gevoeligheid van de gezichtshuid..

Als u snel sporen van vermoeidheid wilt verwijderen en een lift wilt bereiken, kunt u de komkommer eenvoudig in cirkels snijden en deze 10 minuten op uw gezicht aanbrengen..

Hoe maak je een komkommermasker – handige tips:

 1. Er worden alleen verse jonge groenten gebruikt, groen van kleur en zonder bitterheid.
 2. Sappige pulp wordt gebruikt voor de bereiding van het masker, de schil en zaden worden gesneden.
 3. De snelste manier om te gebruiken is pap of plakjes komkommer op het gezicht.
 4. Komkommermaskers moeten vers worden bereid en niet worden bewaard.
 5. Voor het direct aanbrengen van het product wordt de huid gereinigd met een scrub
 6. De samenstelling wordt aangebracht zonder in de huid te wrijven, maar wordt bewaard – niet langer dan 10-15 minuten.
 7. Aan het einde van de procedure wordt het product afgewassen met water, waarna de crème wordt gebruikt.
 8. Als u ongemak ervaart, moet het product worden weggegooid.

Gezichtsschoonheid is niet altijd het resultaat van dure producten en procedures. Een gewone komkommer uit de tuin kan jarenlang het echte geheim van aantrekkelijkheid zijn. Het belangrijkste is om een ​​natuurlijk product correct en verstandig te kunnen gebruiken voor de bereiding van cosmetica thuis..

Effectieve komkommer gezichtsmaskers – video