appel masker Een goed voorbereid appelmasker bevat een heel scala aan vitamines, mineralen en andere waardevolle stoffen. Het gebruik van dit product voor cosmetische doeleinden helpt om ontstekingen op de huid het hoofd te bieden, kleine rimpels glad te strijken, de teint te verbeteren en pigmentatie te verlichten. Om goede resultaten te bereiken, is het de moeite waard om een ​​huismiddeltje goed voor te bereiden en de aanbevelingen voor de toepassing ervan op te volgen..

Gunstige eigenschappen

nuttige eigenschappen van appelmasker Appel gezichtsmasker bevat veel waardevolle ingrediënten.

Deze vruchten bevatten de volgende stoffen:

 • retinol;
 • potassium;
 • foliumzuur;
 • ijzer;
 • vitamine C;
 • phylloquinon;
 • fruitzuren.

Dankzij de unieke set ingrediënten kun je met appelmaskers de volgende resultaten behalen:

 • kalmeer de huid en stop ontstekingen;
 • een hydraterend effect bereiken;
 • omgaan met peeling;
 • vernietig pathogene microflora;
 • de synthese van onderhuids vet verminderen;
 • bescherm de huid tegen de negatieve invloed van externe factoren;
 • een verjongend effect bereiken en rimpels gladstrijken;
 • ouderdomsvlekken witter maken;
 • een uitgesproken antioxiderend effect bereiken;
 • omgaan met zwelling;
 • activeer de lokale bloedcirculatie;
 • de toevoer van zuurstof naar de cellen van de dermis verbeteren;
 • een uitgesproken tonisch effect bereiken;
 • zorg voor voldoende hydratatie van de dermis;
 • de aanmaak van elastine en collageen stimuleren;
 • de huid elastischer maken.

Indicaties voor het gebruik van appelmasker

rijpe appels

In dergelijke situaties wordt een appelgezichtsmasker getoond:

 • inflammatoire huidlaesies;
 • microscheuren;
 • verhoogde droogheid van de dermis;
 • vergrote poriën;
 • verwelking van het epitheel;
 • pigmentatie en sproeten.

Appelmasker en de regels voor de voorbereiding ervan

hoe maak je een appel gezichtsmasker?

Om ervoor te zorgen dat een appelgezichtsmasker thuis gunstig is, is het belangrijk om zich aan deze aanbevelingen te houden:

 1. Voor zelfgemaakte maskers is het toegestaan ​​om verschillende soorten appels te gebruiken. Vrouwen met een normale tot vette huid moeten echter zuur fruit kiezen. Tegelijkertijd zijn zoete soorten fruit meer geschikt voor eigenaren van droge dermis..
 2. Het wordt aanbevolen om de compositie onmiddellijk voor het aanbrengen te bereiden. Na het schillen en verwerken worden appels in korte tijd geoxideerd en krijgen ze een donkere tint. Verlies van gunstige eigenschappen begint binnen 30 minuten.
 3. Fruit dat in het lokale klimaat wordt gekweekt, is ideaal voor het maken van maskers. Geïmporteerd fruit wordt behandeld met chemicaliën om de houdbaarheid te verlengen.
 4. Voor gebruik moeten appels goed worden gewassen en drooggeveegd..
 5. Onder de huid bevinden zich een groot aantal waardevolle componenten. Daarom kunnen appels ongeschild worden gebruikt..
 6. Voor de vervaardiging van maskers wordt meestal rauw fruit gebruikt, omdat ze een maximum aan nuttige ingrediënten bevatten. Er zijn echter recepten met gebakken fruit..

Als je geen tijd hebt om het masker voor te bereiden, kun je een schijfje verse appel nemen en je gezicht 10 minuten grondig inwrijven. Deze behandeling helpt de natuurlijke huidskleur te herstellen.

Effectieve recepten

gezonde appelsOp basis van appels kun je verschillende maskers bereiden. Ander fruit, zuivelproducten, honing, gezonde oliën worden toegevoegd aan de samenstelling van dergelijke fondsen..

Appel met honing

appel en honing maskerHet gezichtsmasker met appel en honing is geschikt voor mensen met een droge en ouder wordende huid. Met behulp van de vrucht is het mogelijk om de dermis te verzadigen met vitamines, en honing maakt het gladder en elastischer..

Om een ​​gezond product te krijgen, wordt aanbevolen om aardappelpuree van 1 appel te nemen, 10 ml gesmolten honing, 10 g havermeel en 5 g kaneel toe te voegen. Het product wordt aanbevolen om aan te brengen op een droge en gereinigde huid en masserende bewegingen uit te voeren. Na 15 minuten kun je je gezicht wassen met water.

Door de aanwezigheid van kaneel en havermout in het product wordt de huid niet alleen verzadigd met voedingsstoffen, maar ook perfect gereinigd.

Na het aanbrengen van het masker ademt de dermis beter en worden de bestanddelen van de crèmes volledig opgenomen.

Zure room en appel masker

masker met zure room en appelsZure room en appel gezichtsmasker is geschikt voor de normale tot droge huid. Deze remedie kan worden gemaakt op basis van het vruchtvlees van 1 vrucht en 10 ml zure room. Het wordt aanbevolen om de componenten te mengen tot een homogene consistentie en op het gezicht aan te brengen. Na 10-15 minuten kunt u wassen!.

Meng voor het bleken van de huid het vruchtvlees van 1 appel en 1 komkommer met 10 ml zure room. Het wordt aanbevolen om de voltooide compositie een kwartier op het gezicht aan te brengen en uit te spoelen.

Appel en zetmeelmasker

appel en zetmeel maskerGezichtsmasker met zetmeel, citroen, appel helpt huidveroudering het hoofd te bieden. De combinatie van ingrediënten helpt de dermis strakker en gladder te maken. Ook heeft het middel een whitening-effect en kleurt het epitheel..

Om het masker te bereiden, moet je 20 g zetmeel, 5 ml citroensap en 10 g appelmoes mengen. Deze samenstelling heeft uitgesproken witmakende eigenschappen..

Van een gebakken appel

gebakken appels voor maskerHet gezichtsmasker van gebakken appel voedt en hydrateert de huid. Om goede resultaten te bereiken, wordt aanbevolen om de vruchten 20 minuten in de oven te bakken, af te koelen en te schillen..

Meng vervolgens het vruchtvlees met het losgeklopte eiwit en breng het aan op je gezicht. Na een kwartier kun je je gezicht wassen. Dit kan het beste met koud water. Daarna is het aan te raden om een ​​voedende crème op de huid aan te brengen..

Appel en banaan masker

bananen en appels voor het maskerDit product heeft uitgesproken reinigende eigenschappen, helpt de huid te verzachten en ontstekingen het hoofd te bieden. Om dit te doen, wordt aanbevolen om 10 g appelmoes en bananenpulp te mengen. Het is ook de moeite waard om 1 dooier en 5 ml citroensap aan de compositie toe te voegen..

De ingrediënten moeten grondig worden gemengd en op het gezicht worden aangebracht. Nadat het masker is opgedroogd, wordt aanbevolen om het af te wassen met water en de huid af te vegen met lotion of tonic.

Contra-indicaties voor het gebruik van het appelmasker

Apple gezichtsmasker is niet voor iedereen nuttigAppelmaskers veroorzaken praktisch geen allergische reacties. Sommige mensen hebben echter individuele gevoeligheid. Daarom is het de moeite waard om, voordat u het product gebruikt, een kleine hoeveelheid van de samenstelling op de pols aan te brengen. Na een kwartier moet u de reactie evalueren. Als er geen roodheid is, kan het masker worden gebruikt.

Appels bevatten veel fruitzuren. Daarom moeten fondsen op basis van deze vruchten met grote voorzichtigheid worden gebruikt door mensen met een gevoelige of beschadigde huid..

Appelmaskers zijn zeer effectief. Ze helpen de huid glad te strijken, te verzadigen met voedingsstoffen en rimpels aan te pakken. Om goede resultaten te bereiken, moet u de regels voor de voorbereiding en het gebruik van dergelijke fondsen strikt volgen..

Hoe gezichtsmaskers van appels te bereiden – video