De geitenmelkmachine maakt tijd vrij, maakt het werk gemakkelijker

geiten melken Een pretentieloos melkdier – de geit geeft de eigenaren een genezend product. De geitenmelkmachine is ontworpen voor een kwetsbaar dier met twee borsten. Machinaal melken wordt gebruikt om handenarbeid te verminderen als er meer dan 4 geiten op de boerderij zijn. De industrie produceert melkpijpleidingen met meerdere stations voor boeren, handmatige machines voor boerenbedrijven.

Algemene regels voor de selectie van geitenmelk

geit melken Uierhygiëne moet worden nageleefd, ongeacht de melkmethode. De bijzondere waarde van een natuurlijk medicijn als het zonder warmtebehandeling wordt geconsumeerd. Maar om niet alleen zeker te zijn van de gezondheid van de geit, maar ook van de zuiverheid van het product, moet u een aantal procedures uitvoeren:

 1. Haar op en rond de uier wordt regelmatig verwijderd.
 2. Het dier wordt getraind om melk te nemen in een geitenmelkstal.
 3. Voor het melken worden de spenen gedesinfecteerd in elke oplossing met antibacteriële eigenschappen. Huisvrouwen wassen de borsten het liefst met een jodiumoplossing en melken dan een druppel melk in een aparte mok. Veeg vervolgens de uier af met een droge handdoek, zachte bewegingen.
 4. Was je handen en begin met melken met de machine of met de hand. Bij handmatig melken de eerste melkstromen periodiek door een zeef halen. Als er draadvormige insluitsels op de cellen achterblijven, is de geit ziek en kan de melk niet worden geconsumeerd..
 5. Verse melk wordt direct gekoeld. Hoe dieper de koeling, hoe lekkerder de melk.

Melk krijgt een onaangename smaak en geur als het dier ziek is, in dezelfde ruimte wordt gehouden met een geit, of wiet heeft gegeten met een speciale geur.

Het is goed als melk op één plek wordt ingenomen door een eenvoudig apparaat te bouwen – een melkmachine.

De geit is een zeer aanhankelijk dier en went snel aan zijn baasje. Tijdens het melken is het noodzakelijk om met het dier te praten, het maakt niet uit wat, maar de intonatie moet vredig zijn, de stem moet zachtaardig zijn. Vergeet niet om de geit wat lekkers mee te nemen.

Mechanisch melkapparaat voor geiten

Vacuümmelkmachines die speciaal voor geiten zijn ontworpen, zijn vergelijkbaar met melkmachines voor koeien, maar hebben 2 kopjes in plaats van 4 en zijn kleiner. Een geitenmelkmachine bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een melkemmer of -bus met een speciale binnencoating;
 • bril met speciale siliconen inzetstukken;
 • pulsar;
 • compressor.

Afhankelijk van de grootte van de melkveestapel kan in plaats van een melkcontainer een melkpijp worden gebruikt om het product in een gemeenschappelijke container op te vangen. Apparaten die zijn ontworpen voor het gelijktijdig verzamelen van melk van een of twee geiten, worden handmatig genoemd.

Verschillende apparaten

De industrie biedt kant-en-klare melkmachines voor mini geiten en bedoeld voor de kudde.

melkmachine mini melkmachineEen voorbeeld van dergelijke uitrusting is de Doyushka Mini 1 SK voor een geit. Voor een uur gebruik bedient het apparaat achtereenvolgens 8-10 geiten. Het apparaat is uitgerust met een roestvrijstalen voedselblik met een inhoud van 25 liter, werkt op een 220 V-netvoeding. De frequentie van pulsaties 64-74 keer per minuut komt overeen met de fysiologische norm wanneer een kalf melk zuigt. Na afgifte van melk nemen de tepels in dwarsdoorsnede af en vallen de glazen spontaan af. Het apparaat kost 32-33 duizend roebel.

maga-apparaatDe Maiga wordt beschouwd als een lichte en mobiele machine voor het melken van geiten. Het is relatief goedkoop en bedoeld voor een kleine kudde. De set bevat een blikje, een pompje wordt niet meegeleverd. Het gewicht van het apparaat is 7,5 kg, wat het handig in gebruik maakt.Burenka-apparaat

Er is veel vraag naar de handmatige melkmachine voor geiten “Burenka”. De belangrijkste onderscheidende kwaliteit is een geruisloze werking. Alle elementen die in contact komen met melk zijn gemaakt van roestvrij staal. Het blik heeft een inhoud van 22,5 liter, het gewicht van het apparaat is 42 kg.

U kunt een meer economische weg inslaan – koop de hoofdcomponenten als reserveonderdelen. Zou nodig hebben:

 • motor;
 • pomp;
 • melkcontainer;
 • melkset.

Zelfs als je alles koopt, zal het zelf monteren van het apparaat veel goedkoper zijn..

Regel het melken met je eigen handen

zelfgemaakte machineAllereerst moet je een voetstuk plaatsen – een plaats waar het handig is om de geit met de hand of met behulp van een apparaat te melken. Om dit te doen, moet je de geit zo plaatsen dat de nek wordt geklemd, dan is het vermogen van de geit om te bewegen beperkt. Om haar rustig en ontspannen te laten staan, moet ze iets lekkers krijgen. Op deze manier kan het dier gemakkelijk wennen aan de melkplaats en is het psychologisch klaar voor het proces..

Moe van het handmatig melken? We assembleren een melkmachine voor een geit met onze eigen handen. Eerst moet u de bestaande structuren zorgvuldig onderzoeken en ruwweg het gewicht van de bevestigde delen bepalen, zodat het dier comfortabel is. Bij het monteren van de machine moet u geduld hebben – zelfs ervaren vakmensen elimineren onvolkomenheden die tijdens het melkproces aan het licht komen.

melken uozKies een vacuümpomp om ervoor te zorgen dat het product schoon is. Het is beter om niet te knoeien met oliepompen – ze zullen lekken, de melk is bedorven. Transparante polypropyleen slangen zijn het beste in dit systeem. Ze kunnen worden gewassen met heet water, er is een straaltje melk in zichtbaar en wanneer u moet stoppen met melken, wordt duidelijk bepaald.

Soms breken slecht afgestelde machines en onbekwame operators de tepels van geiten. Er wordt een opening verkregen wanneer het vacuüm wordt overschreden en als de glazen worden verwijderd zonder de zuiging te stoppen.

Je moet bekers kiezen om te melken met liefde voor de geit. Ze moeten goed om de tepel passen, maar niet knijpen. Het zal comfortabel zijn voor de verpleegster en zij zal u, in een ontspannen toestand, meer laten melken. Bekers met siliconen tips – tot nu toe het beste dat is uitgevonden voor het proces

Een melkreservoir is vereist. Het moet voldoen aan hygiënische eisen. Het is beter om kookgerei van email of roestvrij staal te gebruiken. U moet een pulsator aanschaffen, aangezien vacuümzuigen gepaard gaat met een periode van tepelvulling. De frequentie van pulsatie 60 keer per minuut is vrij fysiologisch.

mobiele melkmachineOnze installatie mist de drijvende kracht om de pomp aan te drijven. Als er een elektrisch netwerk is, kunt u het beste een motor installeren met een vermogen tot 0,5 kW. Past van een oude wasmachine, koelkast of boormachine. Op een andere manier kunt u de pomp handmatig of mechanisch draaien, nadat u een handmatige melkmachine voor geiten hebt ontvangen.

Mini melkmachine video

Adblock
detector