Znajući točno čime hraniti guske od prvih dana života, možete uzgojiti zdravu stoku

Guske su jedna od najpametnijih krdskih ptica. Svaki uzgajivač peradi mora znati čime hraniti guske od prvog dana svog života, kako bi guska pravilno rasla i razvijala se. Prehrana gusana podijeljena je u nekoliko faza:

 1. Hranjenje prvog dana.
 2. Obroci od 2 do 10 dana.
 3. Dijeta od 10 do 21 dan.
 4. Hrana za odrasle guske, od 21. dana života.

Hranjenje dnevnih guska

Dnevne guske iz inkubatora Hraniti guske u prvim danima svog života mora se pristupiti s velikom odgovornošću. Njihov daljnji razvoj i rast ovisit će o prvom hranjenju. Osim toga, treba se sjetiti da pilići još prvi dan nemaju imunitet, probavni sustav je vrlo slab, pa bi prehrana trebala biti lako probavljiva..

Prvi dan morate guščiće hraniti kod kuće nasjeckanim tvrdo kuhanim jajima.

Pijte samo prokuhanu vodu, u koju se preporučuje dodati 1 mililitar po litri vode vitamina Chiktonik kako biste spriječili metaboličke poremećaje, nedostatak vitamina i bjelančevina, možete koristiti i druge vitamine koji jačaju imunitet i rast guska.

Vrijedno je napomenuti da se hranjenje jednodnevnih guskara uzgojenih u inkubatoru i na tradicionalan način uz pomoć guske ne razlikuje. Prvi krmić se daje guščićima odmah nakon što se osuše. Što prije dobiju hranu, to će im stopa preživljavanja biti veća. Učestalost hranjenja varira od 6 do 8 puta dnevno.

Prehrana guštera od drugog dana života

Od drugog dana guske se mogu pustiti u kavez na otvorenom, opremljen na ulici, pod dobrim vremenskim uvjetima.

Luk za guščiće reže se od prvih dana Dijeta već može uključivati ​​ne samo sjeckana jaja, već i nasjeckano zelje luka ili djeteline, sitnu kukuruznu krupicu i komadiće.

Bolje je dati vodu još kuhanu. Hranu treba razbacati po niskoj paleti ili malom komadu ploče od šperploče, tako da guščići lako dopiru do hrane, a da je ne gaze. Jednodnevne guščiće možete hraniti svaka 3 sata, što će osigurati aktivnost dobivanja na težini i rasta. Potrebno je stalno pratiti da je voda u pojilicama uvijek čista, ako se zaprlja, treba je promijeniti.

Pilići tjednoOd trećeg dana jaja se mogu ukloniti iz prehrane guštera, a može se dati i više kukuruzne krupice i tarta. Takvu prehranu treba poštivati ​​do 10. dana života guske..

Obroci za guščiće od 10 do 21 dan

Od 10. dana počinje aktivan rast pilića pa im je potrebno što više hrane koja sadrži bjelančevine i bjelančevine. Ove vrste hrane uključuju grašak i druge mahunarke. Uz piletinu, dobro je 4-5 puta dnevno samljeti namočeni grašak, grah ili grah i davati guščićima. Ako nema vremena za namakanje i mljevenje graška, tada možete dati malo zdrobljenog graška. Količina hrane koja se hrani trebala bi biti 30-35% veća nego u prvim danima.

Guščići 10 danaUz glavnu hranu, u prehranu se preporučuje uvođenje aditiva za hranu, poput ribljeg ulja, koštanog brašna, početne krmne smjese PK-5. Preporuča se povremeno dodavanje kalijevog permanganata u vodu. Od 14. dana možete ući u prehranu guščjaka s raznim kašama, koje bi trebale uključivati ​​krumpir, mrkvu i repu. Prema konzistenciji, kaša bi trebala biti suha, lako se raspadati, ali ni u kojem slučaju ne razvlačiti se ili biti vodenasta, kako bi se izbjeglo začepljivanje ptica u nosu..

Prehrana za guščiće od 21. dana

Guščići 21 danVeć u dobi od tri tjedna guščići mogu provesti veliku količinu vremena sami u vanjskom ograđenom prostoru. Obroci u ovoj dobi trebali bi biti tri puta dnevno. Prehrana gusana uključuje:

 1. Mekinje ili zdrobljena pšenica.
 2. Žitarice (pšenica, ječam).
 3. Uljni kolač (dodaje se u glavnu hranu, ne više od 100 grama dnevno).
 4. Sol.
 5. kreda.
 6. Školjke (prodaju se zdrobljene).
 7. Zelena trava.
 8. Mrvice kruha, ostaci sa kuhinjskog stola (ne pokvareni).

Drugi važan aspekt u održavanju guska je održavanje kućišta, hranilica i pojilica čistim..

Voda se mora stalno mijenjati, svaki dan se moraju uklanjati ostaci hrane iz hranilica kako bi se spriječilo pokretanje procesa fermentacije i propadanja, što može dovesti do uznemirenja guščića gastrointestinalnog trakta i razvoja bolesti poput aspergiloze. Preporuča se mijenjati leglo svaka dva dana..

Guščari brzo rastu i nakon 2 mjeseca mlade punopravne guske prošetat će dvorištem. Kao uzgajivač početnik, imajte na umu da guske preferiraju puno zelene trave i vole plivati..

Hranjenje guski prvog dana – video

Adblock
detector