Kalendar ljetnikovca za srpanj: poslovi na farmi – wiresummit.org

seoska kuća u srpnju Iako su dani usred ljeta praktički najduži u godini, za one željne uzgoja stoke i peradi, prolaze nezapaženo.

Srpanj je berba stočne hrane i posteljine, kao i ispaša, tijekom koje je potrebno pospremiti štandove, peradnjake i ovčarnike, kozje kućice i kaveze za zečeve. Pčelari i vlasnici opskrbljenih ribnjaka imaju puno posla.

Berba hrane u srpnju

lišće kao stočna hrana U prehrani stanovništva na farmi, velikodušni vrtni kreveti bit će od dobre pomoći. U srpnju je rani kupus spreman za berbu. Njegovo lišće poslastica je za perad, zečeve i veće životinje. Nakon prorjeđivanja ostaju ništa manje ukusne i zdrave male biljke mrkve i repe.

Ptici možete dati višak zelenog luka. Dobro je kad vrt osigurava sadnju plodne, sočne šećerne i stočne repe, blitve, salate.

Uz povrće, srpanjski jelovnik svih stanovnika dvorišta uključuje i biljke prepoznate kao korov u vrtu i povrtnjaku.

U sjenovitim kutovima mjesta ili iza ograde zasigurno ima gustiša koprive i ušiju. Izvrsna poslastica za pticu bit će sjemenke quinoe i, kao i ošišani mladi izdanci malina.

korov kao hranaNaravno, neće biti moguće hraniti stoku samo vrtnim potrepštinama. Sijeno je u jeku u jeku. Paralelno možete pripremiti sjemenke koje su formirale biljke mišjeg graška, slatke djeteline, koprive. Za zimu spremaju metle iz mladog rasta s još nježnim lišćem. Bolje je to učiniti navečer. Takve se grane bolje suše i sadrže više tvari korisnih za životinje i perad. Sušenje se provodi pod tendama u dvorištu, pazeći da hrana ne potkopava i ne padne na izravnu sunčevu svjetlost.

Briga o kozama i ovcama u srpnju

izrada sijena za kozeTakvi će pripravci biti osobito korisni ako je srpanj vruć i suh. Ljetno održavanje pašnjaka štedi vrijeme i trud. Ali izgorjela, požutjela trava, bez vode, ne daje zaostatak, ne doprinosi proizvodnji mlijeka i povećanju tjelesne težine.

Sa siromašnih pašnjaka usred ljeta životinje se šalju natrag na štandove, a obroci se formiraju na temelju pokošene trave i koncentrata. Stabilan sadržaj kombinira se s hodanjem.

Dobivajući dobru zelenu hranu, mliječne koze svojim vlasnicima pružaju izvrsno mlijeko. Srpanj je mjesec najvećih prinosa mlijeka, no oni se mogu održavati samo sa zdravim životinjama. Nježna koža na bradavicama ljeti može puknuti, pa se prije mužnje vime ne samo operu, već i podmažu. Na kraju mužnje, bradavice se ponovno isperu. Ako postoje pukotine, podmazuju se dječjom kremom koja je ugodna za kožu..

Dok su životinje na pašnjaku ili u šetnji, čiste i popravljaju staje i kuće za koze.

Srpanjske nevolje uzgajivača zečeva

hranjenje zečevaUsred ljeta uzgajivači zečeva pripremaju kaveze za zimu, popravljaju i izoliraju stare, grade nove kuće. Ostavljanje životinja na ulici ili njihovo premještanje na zimu pod šupu ili u šupu ovisi o svrsi uzgoja, klimatskim i vremenskim uvjetima.

Ako se zečevi uzgajaju radi mesa, preporučljivo je držati ih pod krovom. U tom slučaju životinjama je potrebno manje energije i hrane za održavanje topline, što znači da će troškovi dobivanja proizvoda biti manji. Na krznu, naprotiv, životinje se drže u zraku, što pomaže poboljšati kvalitetu kože..

Kavezi za zečeve ojačani su i izolirani, a pod je ispod postavljen tako da je uklanjanje izmeta što brže i učinkovitije..

Srpanj: rad u peradnjaku

hodanje kokošiMlada perad već dugo samostalno traži hranu, puno vremena provodi na otvorenom i ne treba njegu po satu..

Stoga uzgajivač peradi ima vremena donijeti novu posteljinu za kokošinjce na farmu. U tom slučaju možete koristiti oguljene i zdrobljene klipove kukuruza, ljuske suncokreta, grubi, oprani i osušeni pijesak, suho lišće ili paprat. Skladištite zalihe pod krovom, u prozračenom suhom prostoru..

Srpnja na pčelinjaku

rad pčelaCvjetne livade i cvjetnjaci prostor su za pčele koje su u srpnju zauzete prikupljanjem glavnog mita. U prisutnosti jakih obitelji, pčelar mora redovito pregledavati njihove zalihe. Višak meda, pod uvjetom da je spreman, odmah se ispumpava. Ljekoviti pelud dobiva se i suši sredinom ljeta..

Dok brinete o prikupljanju meda, ne zaboravite na zdravlje pčelinje populacije. U srpnju postoji opasnost od dobivanja varoatoze koju prenosi parazitska grinja. Iako je bolest česta, opasnosti se ne mogu podcijeniti. Bez odgovarajućeg liječenja ne smanjuje se samo volumen mita, već dolazi i do masovne smrti kukuljica..

U posljednjoj dekadi srpnja poduzimaju se mjere za pripremu gliste maternice na jesen.

Njega riba u srpnju

njega ribnjakaUzgoj ribe sve više privlači vlasnike velikih i malih zemljišnih čestica. U srpnju će uzgajivač ribe imati tri glavna zadatka;

  • hranjenje stanovnika ribnjaka;
  • suzbijanje vodene vegetacije;
  • organizacija sjene na površini rezervoara.

Osim specijalizirane hrane, krvavice će biti najbolja poslastica za ribe u ljetnim danima, kao i ličinke muha, koje je lako pronaći u svinjskom ili kravljem izmetu. Na vrućem suncu, u jezercu, osobito male količine, u srpnju se vodena vegetacija aktivno razmnožava i raste.

Kako ne biste ograničili životni prostor ribe, bolje je ostaviti ne više od trećine zrcalnog područja ispod trave..

Na dovoljno velikom ribnjaku, uz pomoć umjetnog otoka, uređuje se hlad, na primjer, iz bazena učvršćenog na prazne plastične boce s zavrnutim čepovima. U spremniku se prave rupe, uređuje drenaža, ulijeva se tlo i sade nepretenciozne jednogodišnje biljke ili obalne biljke. Otok je kablom povezan s obalom.

Uokvirene pčele u srpnju – video